IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Jeff Tobe

The New Commerce Keynote: Turning Customer Touch Points into Anticipate Moments

Coloring Outside the Lines

Talbott Roche

Keynote Address

Blackhawk Network Holdings

Michelle Fenstermaker

Keynote Address: Experience Signatures - The Undeniable Future of All Things Retail

Fitch

08:30 10:00 (90 mins)

Merchant Expo

Omnichannel 101: Perfecting the omnichannel experience

As The Physical & Digital Worlds Converge, How Do You Make The Customer’s Buying Experience As Easy As Possible? What Are The Most Innovative Retailers Doing?Further panellists to be announced

Download the Agenda

  • Moderator Chad Blodgett - SVP, Omni Channel, Rakuten Marketing
  • Jenny Bullard - CIO, Flash Foods
  • Stefanie Franke Lee - Vice President, Strategic Revenue & Analysis, Krispy Kreme
  • Matt Meeker - Founder & CEO, Barkbox

08:30 10:00 (90 mins)

Prepaid Expo

Prepaid Innovation 101: Harnessing innovation in B2B and B2C prepaid

Building New Markets & New Business: Where Are The Opportunities For Growth In Prepaid? Where Are We Seeing The Most Interesting Innovations?

Download the Agenda

  • Moderator Cathy Corby Iannuzzelli - SVP, Global Client Success, i2c, Inc.
  • Alex Liu - SVP, Senior Product Manager, Bank of America Merrill Lynch
  • Paul Swinton - CEO, Payment Card Solutions
  • Andrew Siden - Founder & CEO, NexisCard
  • Brad Garfield - Global Head of Product, Citi
  • Elizabeth Bohlen - Chief Payments Officer, PUEBLO BANK & TRUST
  • Carolyn J. Shapiro - VP Prepaid, AMERICAN EXPRESS

08:30 10:00 (90 mins)

Gift Card Expo

Gift Card 101: Getting a handle on the basics

What Every Brand Needs To Know To Make The Most Of The 4 Primary Channels For Gift Card Distribution: Instore; Online; B2B; 3rd Party. Key Tips On Understanding The Basics Of Card Production; Processing; Packaging & Fulfillment.

Download the Agenda

  • Martha Weaver - Director, Gift Card Network
  • CJ MacDonald - Co-Founder, Gyft
  • Colleen Dorwart - Senior Manager, Gift Card Services, Cabela’s
  • Kristen Kilroy Thiry - Co-Founder, K+H Connection
  • Eric Olsen - Print Marketing Specialist, Domino's
  • Clive Williams - Director, Limonetik
  • Jim Cooney - COO, CPS CARDS
  • Roy Erez - CEO , Loop Commerce

10:00 10:30 (30 mins)

Main agenda

Coffee Break and Networking

Coffee Break & Networking In The Exhibit Hall & Retail Pavilion Or Join The Gift Card Brainstorming Session

Download the Agenda

10:30 10:40 (10 mins)

Main agenda

Opening remarks from the Chair

  • Anne Marie Stephen - CEO & Founder, Kwolia

10:40 11:10 (30 mins)

Main agenda

The New Commerce Keynote: Turning Customer Touch Points into Anticipate Moments

  • Jeff Tobe - Author, Coloring Outside the Lines

11:10 11:35 (25 mins)

Main agenda

Keynote Address

  • Talbott Roche - President, Blackhawk Network Holdings

11:35 12:15 (40 mins)

Main agenda

Industry Insights: EMV - Where Were the Bumps in the Road?

How Has The Transition Been?Where Are Smaller Merchants With EMV Now?Has The Adoption Of EMV Caused A Spike In CNP Fraud?How Have Consumers Coped With The Move? Will EMV Generate Greater Consumer Interest In Mobile Payments?Why Have Some Industry Sectors Decided To Say No To EMV?What Can The US Learn From 12 Years Of EMV In Europe? What Will The Next 12 Months Bring?Any Surprises Or Changes In What Has Been Occurring?

Download the Agenda

  • Walt Henderson - Director, EFT Strategy Division, US Department of the Treasury
  • Manolo Almagro - Senior Managing Director Technology & Innovation, TPN
  • Alex Johnson - Senior Analyst, Credit Advisory Service, Mercator Advisory Group
  • Suresh Vaghjiani - Executive Vice President, Card Services, Global Processing Services

12:15 12:35 (20 mins)

Main agenda

New Research: Consumer-Centric Thinking

What They Buy, How They Buy It And How To Build Your Marketing Strategy Accordingly.

Download the Agenda

  • Sarah Quinlan - Senior Vice President and Group Head of Market Insights, MasterCard

12:30 14:15 (105 mins)

Main agenda

Omnichannel Executive Boardroom

Invitation-Only Session for 25 Retail Business Heads to Ask their Questions of Author, Jeff Tobe

Download the Agenda

  • Jeff Tobe - Author, Coloring Outside the Lines
  • Facilitator Len Dudis - Corporate VP IT, SeaWorld Parks & Entertainment

12:35 13:15 (40 mins)

Main agenda

Revolutionising Point of Sale

Moving Towards More Advanced Capabilities That Give Merchants Greater Flexibility, Control and Business Intelligence And Give Customers A Better Experience. What Does The In-Store Experience Of The Future Look Like?

Download the Agenda

  • Monika Kochhar - Founder & CEO, Smartgift
  • Pano Anthos - Serial Entrepreneur and Digital Media Executive, XRC Labs
  • Ryan Craver - President & CEO, Trimfit
  • Danny Kourianos - VP Product, Rakuten

13:15 14:15 (60 mins)

Main agenda

Lunch, Networking & Quickfire Showcase

Networking In The Exhibit Hall & Retail Pavilion & The Merchant Technology Quickfire Showcase In The Technology Theatre

Our innovations pitches will bring you the brightest and best innovators in the retail world. Each innovator will have just 3-minutes to explain how they could add value to your bottom line.

13:15 14:30 (75 mins)

Main agenda

Lunch: Executive Boardroom

Invitation-Only Session For 20 Business Heads To Ask Their Questions Of Jeff Tobe, Author of Coloring Outside the Lines.

Download the Agenda

  • Jeff Tobe - Author, Coloring Outside the Lines

13:15 14:15 (60 mins)

Main agenda

Prepaid Off the Record Session: Know Your 3rd Party Vendors

  • Karen Garrett - Partner, Stinson Leonard Street

14:15 14:20 (5 mins)

Gift Card Expo

Opening Remarks From The Chair

  • Martha Weaver - Director, Gift Card Network

14:20 14:45 (25 mins)

Main agenda

Retailer Insight: Getting your CEO behind your gift card programme

Overcoming Internal Challenges: How Can Key Stakeholders Be Brought To Understand The True Value Of Gift Card Programmes?Introduction: GCN Polling ResultsMartha Weaver, Director, GCN

Download the Agenda

  • Ken Bott - Director, Commerce Programs and Partnerships, Darden Restaurants
  • Martha Weaver - Director, Gift Card Network

14:45 15:25 (40 mins)

Gift Card Expo

Strategy Roundtable: Putting a number on the real value of gift card

Understanding the real sales impact of a physical or digital gift card program. What metrics can merchants use to understand the value of programs?

Download the Agenda

  • Bill Hambrook - Director Of Gi Cards, Kohl’s
  • Rich Killian - President & Founder, RK Incentives
  • Julie Fulton, Stoner Bunting
  • Jayne Stegemiller - Gift Cards Manager, Cracker Barrel
  • Jenny Jeansonne - Head of Gift Cards, Ebay
  • Andy Choi - Business Development Manager, Disney

15:25 16:00 (35 mins)

Gift Card Expo

Gift card reload: how to get the customers to want more

  • Peter Davison - Director of Gift Card Services, Disney
  • Matt Kerper - Vice President, Cashstar
  • Dan Springer - President, GLSC

14:15 14:20 (5 mins)

Prepaid Expo

Opening Remarks From The Chair

  • Marilyn Bochicchio - Founder, Hidden Brain

14:20 14:45 (25 mins)

Prepaid Expo

Analyst Insight: The size of the open loop prepaid opportunity

Analysis of load, growth and market dynamics in open loop prepaid in the US. What are the factors that will drive growth and decline in the market? Where will the new opportunities come from?

Download the Agenda

  • Ben Jackson - Director, Prepaid Advisory Service, Mercator Advisory Group

14:45 15:25 (40 mins)

Prepaid Expo

Strategy Roundtable: New distribution channels for underbanked prepaid

How is the under-banked segment changing? Which distribution channels will be effective in reaching them? Will we see prepaid moving onto mobile? Plus innovations in prepaid saving.

Download the Agenda

  • Joan Herman - Senior Vice President, Sunrise Bank
  • Paul Fiore - Chief Executive, CU Wallet
  • Thea Garon - Manager, Center for Financial Service Innovation
  • Nancy Sternitzky - VP Technology, GTE Financial

15:25 16:00 (35 mins)

Prepaid Expo

What’s in a name? Why millennials will embrace alternative financial services

Further panellists to be announced

Download the Agenda

  • Susan Herbst-Murphy - Consumer Credit and Payments Industry Expert, Payment Cards Center, Federal Reserve Bank of Philadelphia

14:15 14:20 (5 mins)

Merchant Expo

Opening Remarks From The Chair

  • Anne Marie Stephen - CEO & Founder, Kwolia

14:20 14:45 (25 mins)

Merchant Expo

Keynote Address: Experience Signatures - The Undeniable Future of All Things Retail

The combination of physical, human and digital touch points results in an experience signature unique to every brand.

Why do experience signatures matter & why is strategically addressing critical for thefuture of retail?

Download the Agenda

  • Michelle Fenstermaker - North America Strategy Director, Fitch

14:45 15:25 (40 mins)

Merchant Expo

Leveraging Data to Truly Engage Your Customers

Where is the cutting edge? How are really smart players harnessing data?

Download the Agenda

  • Raj De Datta - CEO & Co-Founder, BloomReach
  • Ankur Gupta - Senior Director, Big Data, Sears
  • Mosheh Poltorak, Blinds.com
  • Bryan Wargo - Head of Worldwide Sales, RETAILNEXT
  • Amit Sarda - MD, SOULFLOWER

15:25 15:40 (15 mins)

Merchant Expo

The Global Ecommerce Opportunity and the Importance of Local Payments

  • Clive Williams - Director, Limonetik

15:40 16:00 (20 mins)

Merchant Expo

Case study: overcoming the hurdles to build a world beating global online marketplace

  • Ryan Miller - VP Global, eCommerce Strategy, Rakuten

16:00 16:30 (30 mins)

Main agenda

Coffee Break and Networking

Coffee Break & Networking in the Exhibit Hall & Retail Pavilion or join the Point of Sale Tour or the Gift Card Tour

16:30 17:10 (40 mins)

Gift Card Expo

Special debate: gift card discounting through gift card exchanges

What are the critical questions for the industry and for consumers? How can gift card resellers & retailers work together in this growing marketplace?

Download the Agenda

  • Martha Weaver - Director, Gift Card Network
  • Shelley Hunter - Spokesperson, GiftCards.com
  • Timm Walsh - VP Corporate Box Office Department, Regal Entertainment Group
  • Patrick Ramsey - General Manager, Cardpool
  • Joe Rice - Director, RAISE
  • Todd Tomlin - Head of Gift Cards and Merchandising Partnerships, Hotels.com

17:10 17:40 (30 mins)

Gift Card Expo

Networking Discussion: Gift Card Tables

During these outcome-oriented sessions delegates will be charged with the job of finding solutions to an industry challenge. Facilitators on each table will feed back their group’s ideas at the close of the session, giving all participants practical ideas to take home and implement. To encourage a frank and working exchange, these sessions will be run under the Chatham House Rule, according to which material from the session may be published, but may not be attributed to any parties.

  1. Top opportunities and top challenges for eGifting
  2. eGifting is growing but plastic is here to stay – what are the pros & cons of each?
  3. Gift card packaging and design - how to ensure return on your investment
  4. What are the biggest challenges facing gift card managers? How are the smart players addressing them?
  5. Harnessing new technologies to enhance your gift card programme
  6. Which innovations in the gift card space could really make a difference to a retailer's bottom line?

Download the Agenda

  • Moderator Kim Sobasky - Director, Gift Cards, Buffalo Wild Wings
  • Nick Balestino - Manager, Award Partnerships, Hallmark Business Connections
  • Jill Whalen - VP Retail Partnerships, GREAT LAKES SCRIP CENTER
  • Shaun Krusmark - Sales Specialist, First Data
  • Kristina Paczkowski - B2B Manager, Buffalo Wild Wings
  • Betsi Bowman - Senior Business Development Manager, BLACKHAWK NETWORK
  • Holly Glowaty - Co-Founder, K&H CONNECTION

17:40 18:10 (30 mins)

Gift Card Expo

Facilitators Feedback: Gift Card Expo

18:10 18:15 (5 mins)

Gift Card Expo

Closing Remarks from the Chair

16:30 17:10 (40 mins)

Prepaid Expo

Strategy Roundtable: The Future for Prepaid - Where are the Opportunities?

How could the role of prepaid expand?

How does prepaid fit strategically into our business plans for the future?

Where do we go from here?

Download the Agenda

  • Tony Chang - VP US Prepaid Product, Visa
  • Peter Ayson - VP of Acquisition & Client Management, American Express
  • Tal Clark - SVP, Global Product Sales, First Data Corporation
  • Lewis Goodwin - CEO, Green Dot Bank
  • Ed Wang - VP US Corporate Prepaid Products, MASTERCARD

17:10 17:40 (30 mins)

Prepaid Expo

Networking Discussion: Prepaid Tables

During these outcome-oriented sessions delegates will be charged with the job of finding solutions to an industry challenge. Facilitators on each table will feed back their group’s ideas at the close of the session, giving all participants practical ideas to take home and implement. To encourage a frank and working exchange, these sessions will be run under the Chatham House Rule, according to which material from the session may be published, but may not be attributed to any parties.

  1. How To Best Serve The Unbanked Prepaid Client
  2. How To Attract The Tech Savvy Millennial Prepaid Client
  3. Creating Prepaid Solutions For The Corporate User
  4. Innovations in Prepaid Around Personal Financial Management & Saving
  5. Harnessing The Power Of The Mobile Phone For Prepaid Growth
  6. Moving Beyond Financial Inclusion To Financial Health and Then Onto Financial Aspiration

Download the Agenda

  • Moderator Marilyn Bochicchio - Founder, Hidden Brain
  • Alan Kolof - VP, Enterprise Business Development, META PAYMENT SYSTEMS
  • Susan Herbst-Murphy - Consumer Credit and Payments Industry Expert, Payment Cards Center, Federal Reserve Bank of Philadelphia
  • Raju Sitaula - North America Product Head, Citi
  • Kristen Bryant - Innovation Manager, D2D Fund
  • Richard Steggall - CEO, Urban FT
  • Om Kundu - Founder & CEO, Inspirave

17:40 18:10 (30 mins)

Prepaid Expo

Facilitators Feedback: Prepaid Expo

18:10 18:15 (5 mins)

Prepaid Expo

Closing Remarks from the Chair

16:30 17:10 (40 mins)

Merchant Expo

Retailer case studies: delight your ecommerce customer

Retailer case studies: delight your ecommerce customer by simplifying buying & creating an optimal check out experience to avoid virtual basket abandonment.

Download the Agenda

  • David Hershfield - President, Hershfield Consulting
  • Julie Fredrickson - Co-Founder & CEO, Stowaway Cosmetics
  • David Sasson - CEO, Overstockart.com

17:10 17:40 (30 mins)

Merchant Expo

Networking Discussion: Merchant Expo

During these outcome-oriented sessions delegates will be charged with the job of finding solutions to an industry challenge. Facilitators on each table will feed back their group’s ideas at the close of the session, giving all participants practical ideas to take home and implement. To encourage a frank and working exchange, these sessions will be run under the Chatham House Rule, according to which material from the session may be published, but may not be attributed to any parties.

  1. How To Use Social Media To Connect With Potential Customers
  2. Critical Steps In Building A Successful Omni-Channel Strategy
  3. Reducing The Cost Of Accepting Payments By Incentivising Customer Payment Methods
  4. Turning Data Into Insights To Make Rewards Relevant & Convenient
  5. Wearable Technology: What Role Will It Play In Retail?
  6. Enabling Rapid Online Growth - What are the Critical Success Factors?

Download the Agenda

  • Moderator Anne Marie Stephen - CEO & Founder, Kwolia
  • Ankur Gupta - Senior Director, Big Data, Sears
  • Chad Blodgett - SVP, Omni Channel, Rakuten Marketing
  • David Sasson - CEO, Overstockart.com
  • Joe Melton - Vice President Search, YOURAMIGO
  • Danny Kourianos - VP Product, Rakuten
  • Randy Kohl - Senior Content & Digital Strategist, Gorilla Group

17:40 18:10 (30 mins)

Merchant Expo

Facilitators Feedback: Merchant Expo

18:10 18:15 (5 mins)

Merchant Expo

Closing Remarks from the Chair

18:15 19:00 (45 mins)

Main agenda

The 10th Annual Pay Awards!

Hosted By:Loraine DeBonis, Editor-in-Chief, PAYBEFORECraig James, CEO, NEOPAYRobert Courtneidge, Head of Global Payments, LOCKE LORD LLP

Download the Agenda

  • Loraine DeBonis - Editor-in-Chief, Paybefore
  • Craig James - CEO, Neopay
  • Robert Courtneidge - Global Head of Cards and Payments, Locke Lord

19:00 22:00 (180 mins)

Main agenda

Industry Night!