IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Chris Skinner

Opening Keynote Address

The Financial Services Club and Independent Commentator, Author & Fintech Guru

Feb 26
Show Filter
08:00 - 08:40 40 mins
Registration, breakfast and networking
08:40 - 09:10 30 mins
Plenary sessions
Welcome Remarks from Dubai International Financial Center
09:10 - 09:50 40 mins
Plenary sessions
Opening Keynote Address
  • Speaker Chris Skinner - Founder & Chairman, The Financial Services Club and Independent Commentator, Author & Fintech Guru
09:50 - 10:50 60 mins
Plenary sessions
Demo Session #1

Seven startup and established fintech companies have just 7 minutes to demo their latest solutions live. No slides or video are allowed! Finovate's competitive application process ensures only truly innovative companies make it to the stage. 

Demo categories could include:

  • Payments
  • Lending
  • Blockchain
  • Investing & social Investing
  • AI & machine learning
10:50 - 11:20 30 mins
Networking Break & Refreshments
11:20 - 11:55 35 mins
Plenary sessions
Panel: Creating an Ecosystem of Fintech Innovation: Understanding the Regulatory Framework, Supportive Mentorship Program and Market Funding Opportunities Available through the Fintech Hive at DIFC

This interactive session will outline the supportive regulatory framework for fintech start-ups in Dubai International Financial Center to innovate, grow and test new concepts without being subject to the same regulatory requirements as normal firms. DIFC fintech start-ups will join this panel.

11:55 - 12:55 60 mins
Lunch
12:55 - 13:35 40 mins
Stream A - Banking and payments
How far can we go with big wallets?
13:35 - 14:35 60 mins
Demo Session #2

Seven startup and established fintech companies have just 7 minutes to demo their latest solutions live. No slides or video are allowed! Finovate's competitive application process ensures only truly innovative companies make it to the stage.

Demo categories could include:

  • Security
  • Digital currency
  • Mortgagetech & proptech
  • Customer acquisition
  • Wealth management
14:35 - 15:05 30 mins
The Future of Cross Border Money Movements and The Direction They Are Headed
  • Speaker Steve Naude - Head, Middle East & Africa, Transferwise
15:05 - 15:35 30 mins
Networking Break & Refreshments
15:35 - 16:20 45 mins
Big Bank Fireside Chat: Emirates NBD
  • Speaker Suvo Sarkar - Senior Executive Vice President & Group Head, Retail Banking & Wealth Management, Emirates NBD
16:20 - 17:50 90 mins
Networking Reception & Refreshments

Day concludes at 17:30

08:00 - 08:40

Registration, breakfast and networking

Showing of Streams
10:50 - 11:20

Networking Break & Refreshments

Showing of Streams
11:55 - 12:55

Lunch

Showing of Streams
13:35 - 14:35

Demo Session #2

Seven startup and established fintech companies have just 7 minutes to demo their latest solutions live. No slides or video are allowed! Finovate's competitive application process ensures only truly innovative companies make it to the stage.

Demo categories could include:

  • Security
  • Digital currency
  • Mortgagetech & proptech
  • Customer acquisition
  • Wealth management
more
14:35 - 15:05

The Future of Cross Border Money Movements and The Direction They Are Headed

  • Speaker Steve Naude - Head, Middle East & Africa, Transferwise
more
15:05 - 15:35

Networking Break & Refreshments

15:35 - 16:20

Big Bank Fireside Chat: Emirates NBD

  • Speaker Suvo Sarkar - Senior Executive Vice President & Group Head, Retail Banking & Wealth Management, Emirates NBD
more
16:20 - 17:50

Networking Reception & Refreshments

Day concludes at 17:30

more