IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 29
Show Filter
08:00 - 08:45 45 mins
Registration, Breakfast & Networking
08:45 - 08:50 5 mins
Welcome From Finovate
  • Greg Palmer - VP, Strategy, Finovate
08:50 - 09:20 30 mins
Keynote Address: If The Future Is A Battle For Customer Data & Insight Will The Tech Giants Be The Victors?
  • Chris Skinner - Chairman, Financial Services Club
09:20 - 09:25 5 mins
Opening Remarks From A Representative Of The HKSAR Government
  • Bernard Chan Pak-li - Acting Secretary for Commerce and Economic Development, Hong Kong Special Administrative Region Government
09:25 - 09:35 10 mins
Analyst All-Stars Number 1: Global FinTech: What's Hot & What's Not

A leading FinTech research analyst will take the stage for just 10 minutes to present their thoughts and latest research on key global fintech opportunities

  • Frederic Giron - Vice President, Research Director, Forrester
09:35 - 10:25 50 mins
Demo Session 1 - See fast paced product demos from innovators across the fintech spectrum
10:25 - 11:05 40 mins
Refreshments & Networking Plus Fireside Chat With Our Keynote Speaker Chris Skinner

11:05 - 11:15 10 mins
Analyst All-Stars Number 2: Global FinTech: What's Hot & What's Not

A leading FinTech research analyst will take the stage for just 10 minutes to present their thoughts and latest research on key global fintech opportunities

  • David Bannister - Principal Analyst, Ovum
11:15 - 12:05 50 mins
Demo Session 2 - See fast paced product demos from innovators across the fintech spectrum
12:05 - 13:10 65 mins
Lunch & Networking Break plus Expert Briefing On Financial Inclusion (12.15-1.00)

Expert Briefing Session: The Digital Future And Financial Inclusion 

4 experts will share their views on this topical issue in a highly interactive 45-minute session 


  • Moderator Helene Li - Co-Founder, GoImpact
  • Theodora Lau - Founder, Unconventional Ventures
  • Bradley Leimer - Managing Director and Head of Fintech Strategy, Explorer Advisory & Capital
  • Elisabeth Grothe-Møller - Innovation Strategist, Danske Bank
  • Pralhad Giri - Deputy Director - Finance Company Supervision Department, Nepal Rastra Bank
13:10 - 13:15 5 mins
Stream A - Artificial Intelligence & Blockchain
Chair’s Opening Remarks
  • Chris Skinner - Chairman, Financial Services Club
13:10 - 13:15 5 mins
Stream B - Open Banking & The API Economy
Chair’s Opening Remarks
  • Mary Wisniewski - Consumer Banking & Fintech Reporter, Bankrate
13:10 - 13:15 5 mins
Executive Boardrooms: 1) Insurance & 2) Payments
Moderator's Opening Remarks
  • Regina Yulo - Global Manager, FinTech Community, BrightTALK
13:15 - 13:35 20 mins
Stream A - Artificial Intelligence & Blockchain
Keynote Address: The Rise Of The Machines – What Will The Artificial Intelligence Revolution Mean For The Future Of Finance?
  • Clara Durodié - Chief Executive, Cognitive Finance Group
13:15 - 13:35 20 mins
Stream B - Open Banking & The API Economy
Keynote Address: How Open Banking Is Redrawing The Financial Services Landscape
  • Louise Beaumont - Co-Chair, Open Banking & Payments Working Group
13:35 - 14:15 40 mins
Stream A - Artificial Intelligence & Blockchain
C Suite Panel: Why Your AI Strategy Must Be Devised At Board Level: What Have We Learnt & Where Do We Think The Greatest Opportunities Lie?
  • Moderator Clara Durodié - Chief Executive, Cognitive Finance Group
  • Nissanka Janaratne - Lead - Digital Advisory & Transformation, Westpac Banking Corporation
  • Kwok Ching Tsui - Research Director AI, HSBC
  • Nikshep Shetty - Director, Growth & Operations APAC, ACORN OakNorth
13:35 - 14:15 40 mins
Stream B - Open Banking & The API Economy
Strategy Roundtable: How Open Banking Offers Challenger Banks The Opportunity To Acquire Customers & Tailor Services To Their Changing Needs
  • Maksim Evdokimov - Chief Digital Customer Experience Officer, Tinkoff Bank
  • Fergus Gordon - Managing Director, Africa & Asia Pacific Banking, Accenture
  • Umang Moondra - Managing Director, APAC, Fidor Bank
  • Moderator Mary Wisniewski - Consumer Banking & Fintech Reporter, Bankrate
13:35 - 14:15 40 mins
Executive Boardrooms: 1) Insurance & 2) Payments
Insurance Providers Debate: How New Tech Is Disrupting The Insurance Value Chain. Why Incumbents Partnering With FinTechs Is A C Suite Issue...
  • Samita Malik - VP, Business Development, Digital Partnerships, Aegon Asia BV
  • Frank Desvignes - Founder, AXA Lab Asia
  • Wayne Xu - President, ZhongAn Technologies International Group
  • Moderator Regina Yulo - Global Manager, FinTech Community, BrightTALK
14:15 - 14:35 20 mins
Stream A - Artificial Intelligence & Blockchain
Fireside Chat: How Distributed Ledger Technology Will Transform Financial Services & Why We Are Setting Up A Blockchain Accelerator
  • Joe Seunghyun Cho - Co-Founder & Founding CEO, LATTICE80
  • Interviewer Chris Skinner - Chairman, Financial Services Club
14:15 - 14:35 20 mins
Stream B - Open Banking & The API Economy
Fireside Chat: How Will Digital Giants Like Tencent, Amazon, Alibaba, Apple, Google & Facebook Harness Open Banking?
  • Nilixa Devlukia - Payments Expert, Formerly UK Financial Conduct Authority
  • Interviewer Mary Wisniewski - Consumer Banking & Fintech Reporter, Bankrate
14:15 - 14:35 20 mins
Executive Boardrooms: 1) Insurance & 2) Payments
Setting The Scene: What Next For The Asia Mobile Wallets Revolution? How Are Smart Players Driving Up Wallet Spending Across The Globe?
  • Venetia Lee - General Manager, Hong Kong, Taiwan & Macau, Alipay
14:35 - 15:15 40 mins
Stream A - Artificial Intelligence & Blockchain
Case Studies From Innovators: Separating Blockchain Hype From Reality - What Have We Learnt From Our Proof Of Concept Work?
  • Mayda Lim - Head of Technology, ANZ Bank
  • Prajit Datta - Chief Data Scientist Organisation, Bank of America
  • Carl Wegner - Managing Director, Head of Asia, R3
  • K V Dipu - President & Head of Operations, Bajaj Allianz General Insurance Company
  • Tobias Pfütze - Founder & CEO, LiqEase
  • Charles D'Haussy - Head of Fintech, Invest Hong Kong
14:35 - 15:15 40 mins
Stream B - Open Banking & The API Economy
FI Panel Session: How Must Banks Adopt Open Innovation To Avoid Becoming Just The Infrastructure & Losing The Customer Engagement & Insight Space?
  • Liam Gilligan - Head of eXellerator Lab, Standard Chartered Bank
  • Tatsuto Fujii - Open Innovation Practice Leader, Digital Transformation, MUFG Bank
  • Matthew Ng - SVP, Innovation & Ecosystems, DBS Bank
  • Haresh Hiranandani - Vice President Digital Initiatives, Kotak Mahindra Bank
  • Moderator Mary Wisniewski - Consumer Banking & Fintech Reporter, Bankrate
14:35 - 15:15 40 mins
Executive Boardrooms: 1) Insurance & 2) Payments
Expert Debate: Payments Innovation - Where Is Asia Ahead Of The West & Where Is It Lagging? What Will The Asian Payments Ecosystem Look Like In 2025?
  • Ryan Kim - Regional Head of Digital, Greater China & North Asia, Standard Chartered Bank
  • Lawrence Li - Business Development Director, TNG Wallet
  • Michael Leung - Chief Information & Operations Officer, China CITIC Bank International
  • Mikko Perez - CEO & Founder, Ayannah
  • Moderator Regina Yulo - Global Manager, FinTech Community, BrightTALK
15:15 - 15:45 30 mins
Intermission, Refreshments & Networking
15:45 - 16:25 40 mins
Off The Record Session With Global Regulators: The Future of FinTech Regulation

How can regulators keep pace with change and support FinTech? 

What is right touch regulation? 

What are the most forward looking regulators doing? 

Why do sandboxes have a critical role to play? 

Will open APIs take off in Asia?

How will crypto currencies and ICOs develop and be regulated? 

How regtech can address compliance and regulatory challenges

How can the whole ecosystem collaborate to capture the FinTech opportunity? 

(This session will be run under the Chatham House Rule).

  • Nelson Chow - Chief Fintech Officer, Fintech Facilitation Office, Hong Kong Monetary Authority
  • Pralhad Giri - Deputy Director - Finance Company Supervision Department, Nepal Rastra Bank
  • Yutaka Soejima - Head of Fintech Centre, Bank of Japan
  • Nilixa Devlukia - Payments Expert, Formerly UK Financial Conduct Authority
  • Moderator Chris Skinner - Chairman, Financial Services Club
16:25 - 17:05 40 mins
Digital Change Leaders Debate: How Can Financial Institutions Bring The Voice Of The Customer Into The Boardroom & Capture The FinTech Opportunity?

What do FIs need to change in order to focus on customer experience rather than product distribution? 

What are the internal challenges to overcome – in terms of people; silos and technology? 

Where are the collaborative and competitive spaces in the FinTech ecosystem?  

How are smart players harnessing new technologies to fortify their business model? 

What are the challenges in partnering with FinTechs, particularly around due diligence, data and security?

When will Asian consumers start to care about their data?  What do Asian companies who wish to expand need to know about data regulation in other jurisdictions? 

(This session will be run under the Chatham House Rule).

  • Maaike Steinebach - Former CEO, Commonwealth Bank Hong Kong
  • John Gist - Head of Digital Solutions, Fidelity
  • Corey Thompson - Head of Digital Strategy & Enablement, Asia, Manulife
  • Britt Blakeney - Innovation & Ecosystems Head, DBS
  • Moderator Scott Bales - Managing Director, Innovation Labs, Asia
17:05 - 18:05 60 mins
Reception & Networking
08:00 - 08:45

Registration, Breakfast & Networking

More
08:45 - 08:50
Welcome From Finovate
Info

Welcome From Finovate

  • Greg Palmer - VP, Strategy, Finovate
More
08:50 - 09:20
Info

Keynote Address: If The Future Is A Battle For Customer Data & Insight Will The Tech Giants Be The Victors?

  • Chris Skinner - Chairman, Financial Services Club
More
09:20 - 09:25
Opening Remarks From A Representative Of The HKSAR Government
Info

Opening Remarks From A Representative Of The HKSAR Government

  • Bernard Chan Pak-li - Acting Secretary for Commerce and Economic Development, Hong Kong Special Administrative Region Government
More
09:25 - 09:35
Info

Analyst All-Stars Number 1: Global FinTech: What's Hot & What's Not

A leading FinTech research analyst will take the stage for just 10 minutes to present their thoughts and latest research on key global fintech opportunities

  • Frederic Giron - Vice President, Research Director, Forrester
More
09:35 - 10:25
Info

Demo Session 1 - See fast paced product demos from innovators across the fintech spectrum

More
10:25 - 11:05
Info

Refreshments & Networking Plus Fireside Chat With Our Keynote Speaker Chris Skinner

More
11:05 - 11:15
Info

Analyst All-Stars Number 2: Global FinTech: What's Hot & What's Not

A leading FinTech research analyst will take the stage for just 10 minutes to present their thoughts and latest research on key global fintech opportunities

  • David Bannister - Principal Analyst, Ovum
More
11:15 - 12:05
Info

Demo Session 2 - See fast paced product demos from innovators across the fintech spectrum

More
12:05 - 13:10
Info

Lunch & Networking Break plus Expert Briefing On Financial Inclusion (12.15-1.00)

Expert Briefing Session: The Digital Future And Financial Inclusion 

4 experts will share their views on this topical issue in a highly interactive 45-minute session 


  • Moderator Helene Li - Co-Founder, GoImpact
  • Theodora Lau - Founder, Unconventional Ventures
  • Bradley Leimer - Managing Director and Head of Fintech Strategy, Explorer Advisory & Capital
  • Elisabeth Grothe-Møller - Innovation Strategist, Danske Bank
  • Pralhad Giri - Deputy Director - Finance Company Supervision Department, Nepal Rastra Bank
More
Showing of Streams
15:15 - 15:45

Intermission, Refreshments & Networking

More
15:45 - 16:25
Info

Off The Record Session With Global Regulators: The Future of FinTech Regulation

How can regulators keep pace with change and support FinTech? 

What is right touch regulation? 

What are the most forward looking regulators doing? 

Why do sandboxes have a critical role to play? 

Will open APIs take off in Asia?

How will crypto currencies and ICOs develop and be regulated? 

How regtech can address compliance and regulatory challenges

How can the whole ecosystem collaborate to capture the FinTech opportunity? 

(This session will be run under the Chatham House Rule).

  • Nelson Chow - Chief Fintech Officer, Fintech Facilitation Office, Hong Kong Monetary Authority
  • Pralhad Giri - Deputy Director - Finance Company Supervision Department, Nepal Rastra Bank
  • Yutaka Soejima - Head of Fintech Centre, Bank of Japan
  • Nilixa Devlukia - Payments Expert, Formerly UK Financial Conduct Authority
  • Moderator Chris Skinner - Chairman, Financial Services Club
More
16:25 - 17:05
Info

Digital Change Leaders Debate: How Can Financial Institutions Bring The Voice Of The Customer Into The Boardroom & Capture The FinTech Opportunity?

What do FIs need to change in order to focus on customer experience rather than product distribution? 

What are the internal challenges to overcome – in terms of people; silos and technology? 

Where are the collaborative and competitive spaces in the FinTech ecosystem?  

How are smart players harnessing new technologies to fortify their business model? 

What are the challenges in partnering with FinTechs, particularly around due diligence, data and security?

When will Asian consumers start to care about their data?  What do Asian companies who wish to expand need to know about data regulation in other jurisdictions? 

(This session will be run under the Chatham House Rule).

  • Maaike Steinebach - Former CEO, Commonwealth Bank Hong Kong
  • John Gist - Head of Digital Solutions, Fidelity
  • Corey Thompson - Head of Digital Strategy & Enablement, Asia, Manulife
  • Britt Blakeney - Innovation & Ecosystems Head, DBS
  • Moderator Scott Bales - Managing Director, Innovation Labs, Asia
More
17:05 - 18:05

Reception & Networking

More