IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
8:00am - 8:45am 45 mins
Registration, Breakfast and Networking
8:45am - 8:50am 5 mins
Welcome From The Finovate Team
8:50am - 8:55am 5 mins
Chair's Opening Remarks
  • Ruth Wandhofer - Global Head of Regulatory & Market Strategy, Citi
8:55am - 9:35am 40 mins
Info
Analyst All-Stars – Global FinTech: What’s Hot & What’s Not…
  • Zilvinas Bareisis - Senior Analyst, Payments and Banking, Celent
  • Oliwia Berdak - Principal Analyst, Digital Business Strategy, Forrester Research
  • Michelle Evans - Head of Digital Consumer Research, Euromonitor International
  • Kieran Hines - Head of Industries, Ovum
  • Ron van Wezel - Senior Analyst, Aite Group

Leading FinTech research analysts will take the stage for 7 minutes each to present key opportunities for the future. 

9:35am - 10:20am 45 mins
Keynote Address: The Rise Of The Machines – The AI Revolution And The Road To Superintelligence. What Will AI Mean For The Future Of Financial Services - And The Future Of Work?
  • Rohit Talwar - Futurist & Author, The Future of Business
10:20am - 10:40am 20 mins
The Future of AI In Financial Services
  • Jason Mars - Founder & CEO, Clinc
10:40am - 11:10am 30 mins
Morning coffee and networking break
11:10am - 11:50am 40 mins
Info
Off The Record Session With Global Regulators: The Future of FinTech Regulation
  • Pierre Bienvenu - Expert, Fintech Innovation Unit, ACPR – Banque De France
  • Johannes Klocke - Senior Expert for Retail Payments, Deutsche Bundesbank
  • Marius Jurgilas - Member of the Board, Bank of Lithuania
  • Laura Diez Perez - Retail Banking Expert, European Banking Authority

How can regulators keep pace with change and support FinTech? 

What are the most forward looking regulators doing?  

Why do sandboxes have a critical role to play?  

How can the whole ecosystem collaborate better to capture the FinTech opportunity?  

Ultimately what is right touch regulation?    

(This session will be run under the Chatham House Rule).

11:50am - 12:20pm 30 mins
Keynote Address: Cyber Security – Why We Should All Be Very, Very Afraid…
  • Jamie Woodruff - The Ethical Hacker, Patch Penguin
12:20pm - 1:05pm 45 mins
Info
Question Time With Digital Change Leaders: How Can Financial Institutions Capture The FinTech Opportunity?
  • Claire Calmejane - Director of Innovation, Lloyds Banking Group
  • Natasha Kyprianides - Head of Omnichannel & Customer Experience, Hellenic Bank Plc
  • Katharina Rausch - Head of Market, Fidor Bank
  • Makoto Shibata - Principal Analyst & Head of Global Innovation Team, Digital Transformation Division, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ

What do FIs need to change in order to focus on customer experience rather than product distribution?  

What are the internal challenges to overcome – in terms of people; silos and technology?  

Where are the collaborative and competitive spaces in the FinTech ecosystem?   

How are smart players harnessing Fintech to build better businesses?

(Our electronic polling app will enable the audience to vote for the questions they want the panel to be asked).

1:05pm - 2:05pm 60 mins
Lunch & Networking Break
Lunch & Networking Break
1:05pm - 2:05pm 60 mins
Fireside Chat 1
Fireside Chat with Rohit Talwar
  • Rohit Talwar - Futurist & Author, The Future of Business
1:05pm - 2:05pm 60 mins
or Fireside Chat 2
Fireside Chat With Jamie Woodruff
  • Jamie Woodruff - The Ethical Hacker, Patch Penguin
1:05pm - 2:05pm 60 mins
Info
Special Interest Discussion Tables
Special Interest Discussion Tables Led By Our Expert Speakers

Experts will lead discussions on topical subjects; groups will be small to allow for real interaction (maximum of 12) .  Choose from:

Global FinTech – Key Trends To Watch 

The Future Of FinTech Regulation  

How Incumbents Can Successfully Collaborate With FinTechs    

Digital Identity Management - Why Identity Is The New Money 

Next Generation Banking – Starting With The Customer & Working Backwards

 The Digital Future And Financial Inclusion 

2:05pm - 2:10pm 5 mins
Investing Summit
Chair’s Opening Remarks
  • Janine Hirt - Chief Operating Officer & Board Member, Innovate Finance
2:05pm - 2:10pm 5 mins
RegTech Summit
Chair’s Opening Remarks
  • Ruth Wandhofer - Global Head of Regulatory & Market Strategy, Citi
2:05pm - 2:10pm 5 mins
Banking Summit
Chair’s Opening Remarks
  • Ghela Boskovich - Head of Fintech & Regtech Partnerships, Rainmaking Innovation, Home of Startupbootcamp
2:05pm - 2:10pm 5 mins
New Tech Summit
Chair’s Opening Remarks
  • Regina Yulo - Global Manager, FinTech Community, BrightTALK
2:10pm - 2:30pm 20 mins
Investing Summit
Special Address: How Artificial Intelligence Will Transform Investing
  • Yaron Golgher - CEO & Co-Founder, I Know First
2:10pm - 2:30pm 20 mins
RegTech Summit
Special Address From A Regulator: RegTech Through A Strategic Lens
  • Nick Cook - Head of RegTech & Advanced Analytics, Financial Conduct Authority
2:10pm - 2:30pm 20 mins
Banking Summit
Special Address: The Next Phase Of The Digital Banking Revolution
  • Lamine Cheloufi - Product Director, Wavy
2:10pm - 2:30pm 20 mins
New Tech Summit
Special Address: Devising A Robotics & AI Strategy To Turn Data Into Oil
  • Debjani Roy - Global Head of Technology Robotics and Artificial Intelligence, Citi
2:30pm - 2:50pm 20 mins
Investing Summit
Fireside Chat: Quantum Computing - The Wave Of The Future In Wealth & Investment Management
  • Ilyas Khan - CEO & Founder, Cambridge Quantum Computing
2:30pm - 2:50pm 20 mins
RegTech Summit
Fireside Chat: Why Financial Institutions Need A Data Strategy As A Starting Point For A RegTech Strategy
  • Diana Paredes - CEO & Co-Founder, Suade
2:30pm - 2:50pm 20 mins
Banking Summit
Fireside Chat: Creating Digital Journeys For The Digital Human - Young; Old; Millennials & The Financially Excluded
  • Ricky Knox - Co-Founder, Tandem Bank
2:30pm - 2:50pm 20 mins
New Tech Summit
Fireside Chat: Harnessing Artificial Intelligence & Other New Technologies In The Battle Against Financial Crime
  • Natasha Vernier - Head of Financial Crime, Monzo Bank
2:50pm - 3:35pm 45 mins
Info
Investing Summit
Question Time: How To Harness Disruption In The Investment Management Business
  • Adam French - Co-Founder and CEO, Scalable Capital
  • Robby Hilkowitz - CEO, H2 Private Capital
  • Theodora Lau - Founder, Unconventional Ventures
  • Iwan Schafthuizen - Managing Director Business Development Private Client Solutions, Ortec Finance

Our polling app will enable the audience to vote for the questions they want the panel to be asked.

2:50pm - 3:35pm 45 mins
Info
RegTech Summit
Question Time: How RegTech Could Solve The Regulatory Challenges Facing Financial Institutions
  • Adriana Ennab - Director Public Policy, Credit Suisse Europe & UK
  • Christian Hunt - Head of Compliance & Operational Risk Control, EMEA, UBS
  • Supun King-Jayawardana - Head of Innovation Lab, Commonwealth Bank of Australia (CBA)
  • Letitia Seglah - Independent Expert, European Commission
  • Brian Clark - CEO & Founder, Ascent Technologies

Our polling app will enable the audience to vote for the questions they want the panel to be asked.

2:50pm - 3:35pm 45 mins
Info
Banking Summit
Question Time: How Challenger Banks Are Changing The Game
  • Philipp Buschman - CEO & Co-Founder, Aazzur
  • Anne Boden - CEO, Starling Bank
  • Devie Mohan - CEO & Co-Founder, Burnmark
  • Nick Ogden - Founder & Chairman, ClearBank

Our polling app will enable the audience to vote for the questions they want the panel to be asked.

2:50pm - 3:35pm 45 mins
Info
New Tech Summit
Question Time: Bots, Deep Learning And Machine Learning: What Type Of AI Technologies Do You Need?
  • Justin Lyon - CEO, Simudyne
  • Patrick Mang - Head of Innovation Global Markets, HSBC
  • Jason Mars - Founder & CEO, Clinc
  • Helen Mitchell - Fintech Specialist, Venture Capital Unit,, UK Department For International Trade

Our polling app will enable the audience to vote for the questions they want the panel to be asked.

3:35pm - 4:00pm 25 mins
Afternoon coffee and networking break
4:00pm - 4:40pm 40 mins
Banking Summit
Debate: Who Will Seize The Day & Really Profit From The Open Banking Revolution?
  • Louise Beaumont - Co-Chair, Open Bank Working Group, Tech UK
  • Sofia Ericsson Holm - Head of Open Banking Partners, Nordea
  • Daniel Kjellén - CEO & Co-Founder, Tink
  • Rob Moffat - Partner, Balderton Capital
  • Remco Neuteboom - Group Chief Digital Officer Financial Services, Atos
4:00pm - 4:40pm 40 mins
Investing Summit
Legacy Vs. Start-up Debate: Creating A Digital Investment Experience To Compete In A Zero Interest Rate Environment
  • James Dunne - Head of Digital Investing, Santander UK
  • Charlotte Ransom - Co-Founder and CEO, Netwealth
  • Radboud Vlaar - Founding Partner, Finch Capital
  • Harrie Vollaard - Head of FinTech Ventures, Rabobank
4:00pm - 4:40pm 40 mins
RegTech Summit
Strategy Roundtable: How Sandboxes Are Supporting The Development Of A RegTech Ecosystem
  • Jeff Bandman - Founder & Principal, Bandman Advisors
  • Conan French - Senior Advisor for Innovation and Fintech, Institute of International Finance (IIF)
  • Dan Morgan - Fintech Sector Specialist, UK's Department For International Trade
  • Jane Walshe - Financial Services Regulatory Lawyer & Founder, Enforcd
4:00pm - 4:40pm 40 mins
New Tech Summit
Strategy Roundtable: Separating The Blockchain Hype From The Reality - What Have We Learnt From Our Proof Of Concepts Work?
  • Lee Braine - Investment Bank CTO Office, Barclays
  • Richard Crook - Head of Innovation Engineering, RBS
  • Damien Vanderveken - Head of R&D, SWIFTLab and UX, SWIFT
  • Ivar Wiersma - Head of Innovation, Wholesale Banking, ING
  • Anja Bedford - GTB Chief Digital Office, Deutsche Bank
4:40pm - 4:55pm 15 mins
Banking Summit
Expert Insight: Why The GDPR Is The Best Thing To Happen In Financial Marketing Ever
  • James Sandberg - Founder & Principal, Customer Devoted
4:40pm - 4:55pm 15 mins
Info
Investing Summit
Expert Insight: : Changing The Conversation In Investment Advisory
  • Anders Christensen - Head, Group Strategic Marketing, Avaloq

 

4:40pm - 4:55pm 15 mins
RegTech Summit
Expert Insight: The Technology Of Financial Crime Risk Management, Now And In The Future
  • Paul Ventisei - Chief Information Officer, Financial Crime Risk, HSBC
4:40pm - 4:55pm 15 mins
Info
New Tech Summit
Expert Insight: Blockchain - Threats And Opportunities For The Financial Industry
  • Timo Dreger - Investment Manager, coparion VC

 

4:55pm - 5:40pm 45 mins
Banking Summit
C-Suite Officers Debate: How New Technologies – Artificial Intelligence; Distributed Ledger Technology; Cloud; Internet of Things - Will Transform Banking
  • Alessandro Hatami - Co-Founder & Managing Partner, Forestreet
  • Philippe Van Fraechem - Worldwide Programme Director, EFMA
  • Magdalena Kron - Head of Rise London & VP Open Innovation, Barclays
  • Sheri Brandon - Chief Commercial Officer, Five Degrees
4:55pm - 5:40pm 45 mins
Investing Summit
C-Suite Officers Debate: How New Technologies - Artificial Intelligence; Robo Advisory; Distributed Ledger Technology; Cloud; - Will Transform Investing
  • Giovanni Daprà - Co-founder & CEO, Moneyfarm
  • Clara Durodié - Chief Executive, Cognitive Finance Group
  • Shane Williams - Operating Head, UBS SmartWealth
  • Kirk Wylie - SVP, Head of Architecture, EMEA, State Street Corporation
  • Joseph Dunleavy - Head of Innovation, Pramerica
4:55pm - 5:40pm 45 mins
RegTech Summit
C-Suite Officers Debate: How New Technologies - Artificial Intelligence; Distributed Ledger Technology; Open APIs & Cloud - Will Transform Compliance
  • Wendy Jephson - Head of Behavioural Science, Nasdaq
  • Stephane Malrait - MD Global Head of Financial Markets eCommerce, ING
  • Peter Smith - Global Head of Industry Policy Liason, TISA
  • Matthew Van Buskirk - CEO & Co-Founder, Hummingbird Regtech
4:55pm - 5:40pm 45 mins
New Tech Summit
C-Suite Officers Debate: How Digital Currencies & Distributed Ledger Technology Could Transform Financial Infrastructures & Financial Services
  • John Collins - Head of Fintech, Red Flag Consultiing
  • Conan French - Senior Advisor for Innovation and Fintech, Institute of International Finance (IIF)
  • Peter Stephens - Global Blockchain Lead and Head of UK Group Innovation, UBS
  • Laura Rachel Bailey - Founder, Qadre
5:40pm - 5:45pm 5 mins
Banking Summit
Chairman’s Closing Remarks
  • Ghela Boskovich - Head of Fintech & Regtech Partnerships, Rainmaking Innovation, Home of Startupbootcamp
5:40pm - 5:45pm 5 mins
Investing Summit
Chairman’s Closing Remarks
  • Janine Hirt - Chief Operating Officer & Board Member, Innovate Finance
5:40pm - 5:45pm 5 mins
RegTech Summit
Chairman’s Closing Remarks
  • Ruth Wandhofer - Global Head of Regulatory & Market Strategy, Citi
5:40pm - 5:45pm 5 mins
New Tech Summit
Chairman’s Closing Remarks
  • Regina Yulo - Global Manager, FinTech Community, BrightTALK
5:45pm - 6:45pm 60 mins
Info
Special Interest Discussion Tables
Special Interest Discussion Tables Led By Our Expert Speakers

Experts will lead discussions on topical subjects; groups will be small (maximum 12) to allow for real interaction. Choose from:

InsurTech – Where Are The Biggest Opportunities For Innovation?

Serving the SME Market – An Untapped Opportunity 

The Open Banking Revolution 

RegTech – How Can FIs & Regulators Collaborate? 

A New Paradigm For Investment Management

 What Distributed Ledger Technology Could Do For You  

5:45pm - 6:45pm 60 mins
Cocktails & Networking
Cocktails & Networking