IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
8:15am - 9:00am 45 mins
Registration and networking
9:00am - 9:10am 10 mins
Chairman's opening remarks
9:10am - 9:35am 25 mins
Opening keynote
9:35am - 10:15am 40 mins
Info
Reshaping the industry: Maximising the strategic opportunities afforded by open banking
  • Moving beyond discussions of how financial services could be transformed, to discussing the solid and tangible impacts that open banking is having on our sector
  • What problems will open banking solve for you, and where is it already making a difference?
  • Getting to grips with the new business models behind open banking
  • What new and innovative financial services have we seen banks debuting, on the back of open banking, and what does this mean for the future direction of banking products?
  • The ability to differentiate in an increasingly competitive market and be more proactive
  • Who will the winners be in the battle to innovate?
10:15am - 10:35am 20 mins
Surging ahead and increasing offerings: How mobile and challenger banks are already seizing their slice of the open banking pie
10:35am - 11:00am 25 mins
Info
The myth of the monolith: The move to banks becoming a conglomerate of different activities
  • As business units become different businesses in their own rights, what are the new business models coming into the market, and which will be the most successful?
  • Where will value chains stay local, and where are the opportunities global?
  • How to cooperate with all the different offerings, to solve clients’ financial problems
11:00am - 11:40am 40 mins
Morning break and networking
11:40am - 12:00pm 20 mins
Info
Strategic planning for innovation
Adding services, adding value
  • What new revenue streams are we seeing emerge?
  • Strategies to differentiate the services you offer, and identify gaps
11:40am - 12:00pm 20 mins
Focusing in on your customers and their data
The regulator’s perspective on the opening up of data, and what you need to be aware of
12:00pm - 12:20pm 20 mins
Strategic planning for innovation
How to focus your investment and what open banking means in terms of infrastructure planning
12:00pm - 12:20pm 20 mins
Info
Focusing in on your customers and their data
The data dimension: How will the data generated from open banking be analysed and understood?
  • Better serving customer through better, faster data analytics
  • Using AI and machine learning to revolutionise how you use data
12:20pm - 12:40pm 20 mins
Strategic planning for innovation
The risks of failing to act: The loss of competitive advantage
12:20pm - 12:40pm 20 mins
Focusing in on your customers and their data
Driving disruption, creating innovation, serving the underserved: Changing the conversation around open banking
12:40pm - 1:00pm 20 mins
Strategic planning for innovation
Are we overlooking real risks: The potential vulnerabilities to banking systems by opening up access
12:40pm - 1:00pm 20 mins
Info
Focusing in on your customers and their data
Unleashing a new competitive playing field: Retaining your customers’ attention
  • Understanding an individual customer’s journey, and leveraging connected services to excite them, to help them, and to serve them better
  • Developing strategies and products to give your customers reason to stick around, and not take their data elsewhere
  • The implications of open banking to better understand your customers, and improve segmentation
  • Strategies for retaining and strengthening your role in your customers’ financial lives
  • Mapping out the optimal customer experience under open banking
1:00pm - 2:00pm 60 mins
Lunch and networking
2:00pm - 2:20pm 20 mins
Info
From a focus on the product to a focus on the customer: The models of the future

In a future dominated by social networks, where customers willingly provide companies with access to their data and gain benefits from it, what can we learn from social channels to establish what the outcome-based API future will look like?

2:20pm - 2:40pm 20 mins
Info
Working with Fintechs and non-banking institutions: How partnerships are being transformed
  • Navigating the challenges of developing and maintaining productive new relationships
  • The impact of non-banking partners on your relationship with the customer
  • How are non-banking institutions harnessing open banking, and what do you need to be aware of moving forward?
  • With challenger banks taking steps to increase their offerings, how can incumbents provide a similarly attractive partnership proposition?
2:40pm - 3:00pm 20 mins
Info
Overcoming internal resistance to API accessibility: the difficulties and challenges involved
  • Embracing open banking as an opportunity to innovate, not just an exercise in compliance
  • Strategies to motivate and excite, and the fundamental strategic importance of doing so
3:00pm - 3:30pm 30 mins
Afternoon break
3:30pm - 3:55pm 25 mins
Info
Mapping out the stages of open banking worldwide: Moving towards global consensus?
  • Where, geographically, you should be looking for use cases and successes, and how this picture is shifting
  • Which area will be next to surge ahead with changes resulting from open banking?
  • The different responses across different European countries, and the implications of this moving forward
  • Beyond Europe, how are global open banking strategies shaping up, and where are the opportunities?
3:55pm - 4:30pm 35 mins
Info
Case studies of success building and using APIs at scale
  • Hear from those who have implemented APIs within their infrastructure and externally
  • What were the intended outcomes of API usage, and what came to pass?
  • What are people doing with the APIs: what are the patterns of use?
4:30pm - 4:50pm 20 mins
Is open banking achieving the intended benefits, and what is really changing?
4:50pm - 4:55pm 5 mins
Chairman's closing remarks