IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
8:15am - 9:00am 45 mins
Open Banking Summit
Registration and networking
8:15am - 9:00am 45 mins
AI Summit
Registration and networking
9:00am - 9:10am 10 mins
Open Banking Summit
Chairman's opening remarks
9:00am - 9:15am 15 mins
AI Summit
Chair’s opening remarks
9:10am - 9:35am 25 mins
Open Banking Summit
Opening keynote
9:15am - 9:55am 40 mins
AI Summit
Opening keynote
9:35am - 10:15am 40 mins
Info
Open Banking Summit
Reshaping the industry: Maximising the strategic opportunities afforded by open banking
  • Søren Rode Andreasen - Chief Digital Officer, Danske Bank
  • Driving disruption, creating innovation, serving the underserved: Changing the conversation around open banking
  • Moving beyond discussions of how financial services could be transformed, to discussing the solid and tangible impacts that open banking is having on our sector
  • What problems will open banking solve for you, and where is it already making a difference?
  • Getting to grips with the new business models behind open banking
  • What new and innovative financial services have we seen banks debuting, on the back of open banking, and what does this mean for the future direction of banking products?
  • The ability to differentiate in an increasingly competitive market and be more proactive
  • Who will the winners be in the battle to innovate?
9:55am - 10:35am 40 mins
AI Summit
AI: We can all talk the talk, but can we walk the walk…?
  • Thierry Derungs - Chief Digital Officer, Head Digital Solutions, BNP Paribas Wealth Management
10:15am - 10:35am 20 mins
Open Banking Summit
Surging ahead and increasing offerings: How mobile and challenger banks are already seizing their slice of the open banking pie
10:35am - 11:10am 35 mins
Open Banking Summit
Morning break and networking
10:35am - 11:10am 35 mins
AI Summit
Morning break and networking
11:10am - 11:30am 20 mins
Info
Open Banking Summit
Adding services, adding value
  • What new revenue streams are we seeing emerge?
  • Strategies to differentiate the services you offer, and identify gaps
  • How to focus your investment and what open banking means in terms of infrastructure planning
11:10am - 11:40am 30 mins
Info
AI Summit
DEEP DIVE: Powering fraud detection
  • How is AI already being used to predict, detect, and mitigate against fraud, and what is the optimal way of marrying predictive analytics with existing data sources?
  • In the future, as algorithms become more sophisticated, what will this mean for more intelligent fraud detection, and for pre-empting financial crime?
11:30am - 11:50am 20 mins
Info
Open Banking Summit
The data dimension: How will the data generated from open banking be analysed and understood?
  • Philipp Buschmann - CEO & Co-Founder, AAZZUR
  • Better serving customer through better, faster data analytics
  • With customers able to control the data they want to share, what implications does this have?
  • Using AI and machine learning to revolutionise how you use data
  • Examples of what is already happening and where this will go in future

11:40am - 12:10pm 30 mins
AI Summit
AI IN PRACTICE: Personalisation of offerings and designing new, tailored services
11:50am - 12:10pm 20 mins
Info
Open Banking Summit
Delivering a better, more holistic customer experience using open banking: Meeting customers’ expected needs
  • Lana Abdullayeva - Director, Open Banking & PSD2, Lloyds Banking Group
  • In an era where customers expect a consistent, secure, stable service as a given, how can we use open banking to deliver on those needs?
  • Open banking as an enabler to move ahead with better service offerings, and share data to better meet customer needs as a result
  • Removing friction from the process – allowing customers greater, real-time control
  • The implications of open banking and leveraging connected services to better understand your customers and the overall customer journey
  • What are the risks when all the elements in the chain are connected, and what needs to be communicated to customers?
12:10pm - 1:15pm 65 mins
Open Banking Summit
Lunch and networking
12:10pm - 1:15pm 65 mins
AI Summit
Lunch and networking
1:15pm - 1:35pm 20 mins
Info
Open Banking Summit
Open wealth case study: Looking beyond open banking to the broader future of savings
  • Tim Evans - Head of Innovation and Fintech Alliances, Hargreaves Lansdown
  • Exploring how open banking and APIs could augment existing wealth management data, open asset management and open pensions, to create open wealth
  • Bringing data sets together for a better digital customer experience: what does this all mean for how we innovate and what we do?
  • Ultimately, beyond open wealth, how does all of this fit with how we will all live our lives in a new, smart age?
1:15pm - 1:50pm 35 mins
Info
AI Summit
CASE STUDY: Harnessing the power of AI to drive organisational change
  • How can AI best support better internal developments and vice versa: where are we seeing AI have the greatest impact?
  • Ensuring any barriers to change are removed and layers of hierarchy minimised
1:35pm - 2:10pm 35 mins
Info
Open Banking Summit
Working with Fintechs and non-banking institutions: How partnerships are being transformed
  • Philipp Buschmann - CEO & Co-Founder, AAZZUR
  • Sam Everington - Lead Engineer, Open Banking & Payment Services, Starling Bank
  • Navigating the challenges of developing and maintaining productive new relationships
  • The impact of non-banking partners on your relationship with the customer
  • How are non-banking institutions harnessing open banking, and what do you need to be aware of moving forward?
  • With challenger banks taking steps to increase their offerings, how can incumbents provide a similarly attractive partnership proposition?
  • Exploring the different challenges for challenger banks and incumbent banks, and how to overcome these.
1:50pm - 2:30pm 40 mins
Info
AI Summit
DEEP-DIVE: Overcoming internal obstacles, and getting buy in from teams at all levels
  • Singing from the same hymn sheet: ensuring common goals are agreed to across different departments, and developing strategies to work better together
  • Identifying the most significant internal barriers to change, in order to devise solutions to overcome them
  • Linking innovation with on-the-ground activity: ensuring clear and consistent communication to achieve common business goals
  • Determining how to organise your structure for best results, and what may need to change for smoother implementation
2:10pm - 2:30pm 20 mins
Info
Open Banking Summit
Overcoming internal resistance to API accessibility: the difficulties and challenges involved
  • Embracing open banking as an opportunity to innovate, not just an exercise in compliance
  • Strategies to motivate and excite, and the fundamental strategic importance of doing so
2:30pm - 3:00pm 30 mins
Open Banking Summit
Afternoon break and refreshments
2:30pm - 3:00pm 30 mins
AI Summit
Afternoon break and refreshments
3:00pm - 3:20pm 20 mins
AI Summit
REAL APPLICATION SHOWCASE: Case studies of AI implementation, and what this means for the future of AI
3:20pm - 3:40pm 20 mins
Info
AI Summit
LESSONS LEARNED: Incubating AI and RPA startups
  • Horia Velicu - Head of Innovation Lab, BRD - Groupe Société Générale
  • What do you need to look for in potential partners, and what are the best ways to support innovation?
  • Getting internal support and external buy-in: what challenges exist and how can they be overcome?
3:25pm - 3:55pm 30 mins
Info
Open Banking Summit
Case studies of success building and using APIs at scale
  • Hear from those who have implemented APIs within their infrastructure and externally
  • What were the intended outcomes of API usage, and what came to pass?
  • What are people doing with the APIs: what are the patterns of use?
3:40pm - 4:15pm 35 mins
Info
AI Summit
HANDS-ON INSIGHT: Marrying intelligent data analytics with AI for the optimal user experience
  • Ensuring you have a comprehensive data strategy in order for AI to work in the best possible ways
  • Exploring the opportunities that better analytics offers, and how to make the most of currently existing data to improve what you already have
  • What new avenues for data are available to you, and how do you make the most of new data sources?
3:55pm - 4:15pm 20 mins
Open Banking Summit
Is open banking achieving the intended benefits, and what is really changing?
4:15pm - 4:20pm 5 mins
Open Banking Summit
Chairman's closing remarks
4:15pm - 4:20pm 5 mins
AI Summit
Chairman's closing remarks