IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

7:15 am 8 am (45 mins)

NextGen Distribution Leaders' Breakfast

Registration, Breakfast & Networking

8 am 8:05 am (5 mins)

NextGen Distribution Leaders' Breakfast

Introduction From Chair

  • Mr Wayne Finnegan - Managing Director, BNP Paribas

8:05 am 8:20 am (15 mins)

NextGen Distribution Leaders' Breakfast

Economic Update (European-focused)

What are the Brexit implications for Europe? We will look at uncertainty indices for FX markets, equities and currencies. Will there be implications for London as a financial center – and how will this impact passporting into Europe via London?

  • Mr Paul Mortimer-Lee - Global Head of Market Economics/ Chief Economist North America, BNP Paribas

8:20 am 8:45 am (25 mins)

NextGen Distribution Leaders' Breakfast

In Focus - Disruption and the Future of Cross-Border Fund Distribution

Distributing beyond the domestic market continues to be an important and effective strategy for many North American fund managers. But identifying and assessing changing and emerging regulatory and commercial risks of cross-border fund distribution is critical to any growth strategy. Join BNP Paribas as we explain the disruptive impacts of the latest regulations, such as UCITS V and MiFID II, and direct distribution channels, and explore strategic solutions to be compliant and ways to help mitigate risk exposure. Learn how to navigate the new complexities associated with cross-border fund distribution, understand the more stringent responsibilities required for shareholders, and recognize how not be left behind as the global fund environment shifts and changes.

  • Georg Lasch - Head of Client Development, Luxembourg , BNP Paribas Securities Services

8:45 am 8:55 am (10 mins)

NextGen Distribution Leaders' Breakfast

Q&A

  • Mr Wayne Finnegan - Managing Director, BNP Paribas

8:55 am 9 am (5 mins)

NextGen Distribution Leaders' Breakfast

Close of NextGen Distribution Leaders' Breakfast

  • Mr Wayne Finnegan - Managing Director, BNP Paribas

8 am 9:15 am (75 mins)

Main agenda

Registration & Networking

9:15 am 9:20 am (5 mins)

Main agenda

Welcome To The Conference & Introduction To The Chair From The Editor-In-Chief

9:20 am 9:30 am (10 mins)

Main agenda

Setting The Scene For Day 1 Proceedings From The Chair

  • Chair Richard Garland - Managing Director, Investec Asset Management

9:30 am 10:15 am (45 mins)

Main agenda

The US Presidential Election Campaign – A Commentary

  • FH Buckley - Foundation Professor, Scalia Law School, George Mason University

10:15 am 11 am (45 mins)

Main agenda

The Change Horizon - Responding to Disruptions in the Fund Distribution Value

The shifting geo-political environment, market disruptors in the form of new and impending regulation, new technology, new and emerging business models, new market entrants, new markets and changing customer preferences and engagement models demand investor-centric response strategies to grow AUM, manage risk, generate liquidity and income – who will be the winners?

  • Shundrawn Thomas - Executive Vice President, Head of Funds and Managed Accounts, Northern Trust Asset Management

11 am 11:30 am (30 mins)

Main agenda

Morning Refreshments & Networking Break

11:30 am 12:15 pm (45 mins)

Main agenda

The Change Horizon Panel: Looking Glass View At Disruption In The Fund Distribution Value Chain, Emerging Threats And Opportunities Around The Globe

  • Changing investor behavior
  • Transparency and regulation
  • New technologies
  • Digitalisation and disintermediation
  • Global distribution opportunities
  • Moderator Neil Carnegie - General Manager, President of the Board of Directors and Founding Partner, Carnegie Funds SA
  • Panelist Mike Beer - President and CEO, Principal Funds, Principal
  • Panelist Margaret Hartigan - CEO and Founder, Marstone
  • Panelist Robert Behan - President & Head of Global Distribution, Calamos Investments
  • Panelist Cheryl Nash - President, Investment Services, Fiserv

12:15 pm 1 pm (45 mins)

Main agenda

Responding To Disruption Panel Discussion: How Should Executives In The Asset And Wealth Management Industry Organize To Successfully Respond To Disruption In The Distribution Value Chain?

What is the central key to unlocking success in an industry facing multi-faceted disruptors? What should Executives at Asset Management firms consider when making transformational investment decisions? How should Executives at Asset Management firms organise to understand and embrace trends in technology, customers, product innovation and distribution? How can they invest to manage risk, comply with regulation, ensure their business models stay relevant, their value proposition remains current and competitive and their brand stands out in a fast changing space – ultimately to increase sales and grow assets under management?

  • Moderator Richard Garland - Managing Director, Investec Asset Management
  • Panelist Oren Kaplan - Co-Founder and CEO, SharingAlpha
  • Panelist Tom Ryan - Head of North America, Anthemis Group
  • Panelist Shundrawn Thomas - Executive Vice President, Head of Funds and Managed Accounts, Northern Trust Asset Management
  • Panelist William Connolly - Global Head of Distribution, Putnam Investments
  • Panelist Benjamin Gross - Founder and CEO , Visualize Wealth

1 pm 2 pm (60 mins)

Main agenda

Lunch

2 pm 2:30 pm (30 mins)

Main agenda

Future Distribution Scenario Planning

How to clearly position your business to compete alongside and against

  • Other asset managers
  • Intermediaries
  • Insurers 
  • Robo-advisers
  • Discount and online brokerages
  • Jeffrey Kollin - Lead Principal for Alternative Investments, KPMG

2:30 pm 3:15 pm (45 mins)

Main agenda

The Future Of Fund Distribution Panel: Are Big Data And Automation Drivers For The Future Evolution Of Fund Distribution?

  • Can big data be used in long-term, slow approach investment models or is it only relevant to building digital businesses?
  • Automation or augmentation - Industry threat or opportunity?
  • How are big data and automation being applied in front and back office processes?
  • Impacts on customer and cost
  • Challenges of regulation and compliance
  • Competing against AI
  • How will AI compete against each other?
  • What’s next?
  • Moderator Loren Fox - Director of Research, Ignites Research
  • Panelist Geraldine Gibson - CEO, AQMetrics
  • Panelist Richard Garland - Managing Director, Investec Asset Management
  • Panelist Tom Gatto - Director of Distribution, Artivest
  • Panelist Robert Behan - President & Head of Global Distribution, Calamos Investments

3:15 pm 3:45 pm (30 mins)

Main agenda

Afternoon Refreshments

3:45 pm 3:55 pm (10 mins)

Main agenda

Introduction

Regulation As A Disruptor: Advice For Cutting Through The Burden Of Complexity To Gain A Competitive Advantage - Robert Mathisen, Managing Director Investment Management Segmen  Asset Servicing, BNY Mellon 

3:55 pm 4:40 pm (45 mins)

Main agenda

The New DOL Fiduciary Rule Panel: Adjusting Operations & Procedures To Comply

  • Evaluating the administration changes to business as usual
  • Who will regulate contractual obligations between wirehouses and clients?
  • Looking glass view into how the industry is responding
  • How can Asset Manager’s gain a competitive advantage?
  • Moderator Loren Fox - Director of Research, Ignites Research
  • Panelist Tamar Frankel - Professor of Law, School of Law, Boston University
  • Panelist Mike Beer - President and CEO, Principal Funds, Principal
  • Panelist Jim Patrick - Managing Director , Envestnet
  • Panelist Craig Phillips - Head of International, CoreData Research

4:40 pm 5:10 pm (30 mins)

Main agenda

Gamification: Driving increased participation in goal-oriented investing through user experience

  • Paolo Sironi - Thought Leader – Wealth Management FinTech Analytics, IBM

5:10 pm 5:55 pm (45 mins)

Main agenda

Making Compliance Work For You - How Organizations Can Proactively Manage Their Current And Potential Regulatory Compliance Exposure In An Era Of Change

  • Increased transparency and data reporting
  • Liquidity, stress testing and uncertainty surrounding retail fund eligibility in MMF reform
  • Transition planning
  • Regulatory oversight of non-traditional financial technology
  • Moderator Neerav Trivedi - Director, KPMG
  • Panelist Matthew Chambers - General Counsel and Chief Compliance Officer, Horizon Investments
  • Panelist Shelley Simms - Senior Vice President, General Counsel & Chief Compliance Officer, FIS Group
  • Panelist Ronan Brennan - CTO, Accudelta

5:55 pm 6 pm (5 mins)

Main agenda

Regulation Round up

6 pm 6:05 pm (5 mins)

Main agenda

Chairman’s Closing Remarks & End Of Day 1

  • Richard Garland - Managing Director, Investec Asset Management

6:05 pm 7:35 pm (90 mins)

Main agenda

Networking Drinks Reception