IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:00 09:00 (60 mins)

Main agenda

Registration and morning coffee

08:55 09:00 (5 mins)

Main agenda

Chairman's welcome

  • Margie Lindsay - Editor, Alpha Journal

09:00 09:20 (20 mins)

Main agenda

Keynote Address: navigating the new normal: how COO roles are expanding, evolving and moving to the mainstage

In the new world, COOs are evermore relied upon to use investment optimisation in people, processes and technology to drive value and improve business performance. How can today’s operations professionals deliver strategic and real value to the bottom line?

  • Keynote Speaker Furio Pietribiasi - Managing Director, Mediolanum Asset Management Ltd.

09:20 10:00 (40 mins)

Main agenda

Regulation and market initiatives – an open dialogue on past, present and future

What is the impact of recent regulation on your organisation, what do you have to comply with and how do you ensure your investment professionals are aligned with this new way of working? How can you future-proof yourself from increasing regulation and compliance requirements?

  • Moderator Sorya Tea - Senior Vice President - Transfer Agency Investor Services & Markets , Brown Brothers Harriman
  • Speaker Martin Vogel - CEO, MDO Management Company

10:00 10:40 (40 mins)

Main agenda

MiFID II – prioritisation and implementation

What have we learned in the past year? Here we look at successful strategies to address MiFID ahead of implementation: what possibilities could this open up? How can you ensure your day to day operations are not disrupted?

  • Speaker Erik den Hertog - Head of Operations, Aegon Asset Management
  • Speaker Mr Vikramaaditya - Chief Transformation & Administration Officer, HSBC Global Asset Management
  • Moderator Margie Lindsay - Editor, Alpha Journal

10:40 11:00 (20 mins)

Main agenda

Morning networking break

11:00 11:40 (40 mins)

Main agenda

The Brexit issue: it’s impact on the investment landscape

Following on from the triggering of Article 50, are we any closer to understanding the impacts on the economy, trade relations and the future of the investment industry?

  • Speaker Tara Doyle - Partner & Head of Asset Management and Investment Funds, Matheson
  • Speaker Sheenagh Gordon-Hart - Partner, The Directors' office
  • Moderator Tara Newbery - Corporate Counsel - Vice President, PGIM Investments
  • Speaker Christina Coustry - Director, FundRock

11:40 12:20 (40 mins)

Main agenda

The risk conundrum

How can you build a operational environment with controls in place to mitigate and work with many different risk threats – from market and investor risk through to fraud, human capital and reputational?

  • Speaker Mike Tumilty - Director of Operations, Standard Life
  • Speaker James Koutoulas - CEO, Typhon Capital Management
  • Speaker Julian Sluyters - Chief Operating Officer, PineBridge Investments
  • Moderator Adam Choppin - Manager Research – International Equities, Investment Strategy, Analyst, FIS Group, Inc.

12:20 13:00 (40 mins)

Main agenda

The next evolution in collateral management

Here we explore the rising demand in employing funds as collateral, and the theoretical and practical challenges fund managers will face. We’ll also take a look at the role and potential for secondary markets in fund management.

  • Moderator Katrina Sartorius - Global Head of FundsPlace, EUROCLEAR
  • Speaker Mike Morecroft - Commercial Operations Director, Janus Henderson Investors
  • Speaker Jean Sayegh - CEO, Lyxor
  • Speaker James Morek - Executive Director, Blackrock
  • Speaker Dennis Mullany - Head of Collateral Services, Euronext

13:00 14:00 (60 mins)

Main agenda

Lunch and networking break

14:00 14:30 (30 mins)

Main agenda

Performing due diligence on the valuation function

  • Ryan McNelley - Managing Director, Duff & Phelps

14:30 15:10 (40 mins)

Main agenda

Cost and transparency

The journey towards cost transparency in the fund management world has been a long and painful one, particularly in Europe’s largest fund market, the UK. However, a range of recent initiatives and research has broken the deadlock and moved the agenda forward. Firstly, the researcher at the heart of the 9-year transparency journey proposed a cost data standard for the UK last year and this was immediately adopted by the largest single pool of institutional assets in the UK - the UK Local Government Pension Scheme (£217bn AUM). This was followed by the same standard being adopted by the Investment Association in its Disclosure Code, and then two asset managers signing up to the recently formalised LGPS cost code. Alongside this, forthcoming European and UK regulation on cost disclosure together with the market review by the FCA has made it clear that the asset management industry is under the regulatory microscope. Together, these initiatives have finally taken the once-opaque world of costs towards transparency. We will hear from all the key actors and change agents in this story in the course of what promises to be a lively panel debate.

  • Moderator Chris Sier - Founder, FiNexus
  • Speaker Jeff Houston - Head of Pensions, Local Government Association
  • Speaker Piers Lowson - Director, Baillie Gifford & Co
  • Speaker Imran Razvi - Public Policy Adviser, The Investment Association

15:10 15:50 (40 mins)

Main agenda

Getting Funds from A to B : the inside view on an evolving distribution landscape

In 2017 Calastone, in association with Funds Europe, conducted a comprehensive piece of global research to understand the main trends affecting the evolution of distribution.  We will discuss the findings of this research and examine areas including; the industry move to D2C, what is the future for Active funds?, what role will tech businesses such as Google or Facebook play in the funds in the future – friend or foe?  

 


  • Moderator Jon Willis - Chief Commercial Officer, Calastone
  • Speaker Paul Ellis - Global Head of Regulatory Product Management, HSBC
  • Speaker Nicholas Lyster - Global Head of Wealth Advisory Services, Principal Global Investors
  • Speaker Matthew Newnham - Head of Business Development’, MFEX
  • Speaker Enrique Pardo Fernández - Global Head of Investment Research , Allfunds Bank

15:50 16:10 (20 mins)

Main agenda

Afternoon networking break

16:10 17:40 (90 mins)

Main agenda

Operational risks in the post-trade space


 


  • Luis Carlos Nino - Director, Thomas Murray

16:10 17:40 (90 mins)

Main agenda

Blockchain - D2C discussions

As the technological advances become apparent, how can you start looking at integrating blockchain into your future plans? 

  • Nicholas Bone - Founder & CEO, EquiChain

16:10 17:40 (90 mins)

Main agenda

Collateral and secondary markets

How can collateral become a new route for asset managemnet firms? How will Ssecondary markets develop and become part of the mainstream? 

  • Katrina Sartorius - Global Head of FundsPlace, EUROCLEAR

17:40 17:40 (0 mins)

Main agenda

End of FundForm Ops Day 1