IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Richard Mullender

Life or death listening: the art of negotiation

Scotland Yard

Jun 14
Show Filter
8:15am - 8:50am

Registration & coffee

More
Showing of Streams
Showing of Streams
6:00pm - 7:30pm

Networking drinks reception

More
8:15am - 8:50am 35 mins
Registration & coffee
8:50am - 8:55am 5 mins
Plenary
Chairman’s Welcome & Opening Remarks
  • Speaker Steven Morris - Global Vice President Aviation Buildings & Infrastructure, Jacobs
8:55am - 9:00am 5 mins
Plenary
Host Airport Welcome
  • Speaker Kim Day - CEO, Denver International Airport
9:00am - 9:30am 30 mins
Info
Plenary
Unlocking infrastructure value in the US.
  • Speaker Stephen Goldsmith - Daniel Paul Professor, Harvard's Kennedy School of Government

Insights from a former politician on strategic and holistic approach to getting infrastructure development past the politics.

9:30am - 10:00am 30 mins
Info
Plenary
Fireside chat: Strategic priorities for today's international airports
  • Speaker Kim Day - CEO, Denver International Airport
  • Speaker George Casey - Chair and CEO, Vantage Airport Group

What keeps airport CEOs awake at night? How are airports responding to capacity challenges, changing passenger expectations and disruption, whilst driving growth for both the airport and local community?

10:00am - 10:30am 30 mins
Plenary
Transforming the passenger experience in a world class airport
  • Keynote Jorge Gil - CEO, Ferrovial Airports
10:30am - 11:00am 30 mins
Plenary
Networking and refreshments break
11:00am - 11:40am 40 mins
Info
Plenary
FAA Update: regulating for airport growth and profitability
  • Speaker Randy Fiertz - Director-Airports, Northwest Mountain Region, Federal Aviation Administration (FAA)
  • Speaker John Schmidt - Partner, Mayer Brown LLP

What are the FAA’s strategic priorities for funding airport development projects, from PFCs to P3s and the future of the pilot program.

11:40am - 12:20pm 40 mins
Info
Plenary
Considerations for financing airport development in the long term
  • Moderator Yuval Cohen - Principal / Director, Jacobs
  • Panellist Tim Bath - Managing Director, PJ SOLOMON
  • Panellist Anthony Edwards - Managing Director, Global Infrastructure Finance, CIBC Capital Markets
  • Panellist Mark Morehouse - Managing Director, Oppenheimer & Co.
  • Panellsit Andrew Ancone - Managing Director, Macquarie Capital

Evaluating the different financing options available to airports and what are the considerations for airports when comparing traditional muni bond and project finance models to alternative P3 models.

12:20pm - 1:00pm 40 mins
Info
Plenary
Life or death listening: the art of negotiation
  • Speaker Richard Mullender - Former Lead Trainer National Crisis & Hostage Negotiation Unit, Scotland Yard

Keys to effective communication and persuasion: lessons learned from hostage negotiation

1:00pm - 2:00pm 60 mins
Info
Plenary
Networking Lunch
  • Lunch table host Richard Mullender - Former Lead Trainer National Crisis & Hostage Negotiation Unit, Scotland Yard

Networking lunch for all attendees in the exhibition area and on the terrace. 

Sign up at the registration desk for a seat at the table for a private lunch with Richard Mullender, guest speaker. 

2:00pm - 2:45pm 45 mins
Info
Afternoon sessions
Alternative delivery models: comparing and contrasting different airport ownership models.
  • Panellist Andrew O'Brian - CEO, Corporación Quiport
  • Panellist Adriano Gonçalves de Pinho - CEO, Belo Horizonte Airport
  • Panellist Rafael Mencia - CEO, Aeris Holdings
  • Panellist Ralph Blanchard - CEO, Curaçao Airport Partners
  • Moderator Jeff Scheferman - Executive Vice President, North America, CCR Airports

With case studies from Quito, Curacao and Belo Horizonte

2:45pm - 3:30pm 45 mins
Info
Afternoon sessions
What does innovation mean in the airport context?
  • Moderator David Feldman - Managing Partner, Exambela Consulting
  • Panellist Wes Porter - Vice President, Innovation, Vantage Airport Group
  • Panellist Peter Neffenger - Principal, Nefffenger Consulting
  • Panellist Filipe Reis - Regional Director Airport, Passenger, Cargo and Security- The Americas, IATA

How do we define innovation and can processes be successfully built into business models to harness it? This panel will discuss how airports and their partners can collaborate to find original solutions to operational challenges, get ahead of the curve and deliver a better-all round service proposition.

3:30pm - 4:15pm 45 mins
Info
Afternoon sessions
The privatization of the San Juan Airport: How does the first US airport privatization look to all key stakeholders after 5 years?
  • Moderator David Narefsky - Partner, Mayer Brown LLP
  • Panellist Holger Linkweiler - Managing Director, AviAlliance
  • Panellist Kevin Costello - Director Infrastructure Properties & Development, JetBlue Airways
  • Panellist Andy Wilson - Director, LeighFisher
  • Panellist Randy Fiertz - Director-Airports, Northwest Mountain Region, Federal Aviation Administration (FAA)

In a territory beset by economic challenges and natural disasters, the unique privatization of Puerto Rico’s major airport has been held up to much scrutiny as a test case of private management of airports in the US.  To what extent has this model achieved the goals of all partners and delivered a win-win scenario?

4:15pm - 4:45pm 30 mins
Afternoon sessions
Networking and refreshments break
4:45pm - 5:20pm 35 mins
Info
Afternoon sessions
The DIA great hall project: structuring P3s for optimum project delivery
  • Panellist Marlon Smith - Managing Partner, JLC Infrastructure
  • Panellist Ignacio Castejon - CEO, Great Hall Partners
  • Panellist Gisela Shanahan - CFO, Denver International Airport
  • Moderator Mark Morehouse - Managing Director, Oppenheimer & Co.

A detailed examination of the DIA Great Hall project concession model: how can P3s be structured to transfer construction risk away from the city, achieve efficient project delivery and provide a value for money proposition for all parties?

5:20pm - 6:00pm 40 mins
Info
Afternoon sessions
JFK terminal development and operations: whose terminal is it anyway?
  • Moderator Eliot Lees - Vice President, ICF
  • Panellist Marie-Liesse Marc - Vice President, Acquisitions & Asset Management, Vantage Airport Group
  • Panellist Justin Ginsburgh - Director of JFK Infrastructure Strategy and Development, JetBlue

How is the unique dynamic between airlines and airport operators evolving?  

6:00pm - 7:30pm 90 mins
Networking drinks reception