IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
07:45 - 08:30

Registration and coffee

08:30 - 08:35
Chairperson's remarks

Chairperson's remarks

08:35 - 08:45

GAD Asia 2018: Year in review opening and welcome address

08:45 - 08:50
Starter for one minute: each stakeholder in the airport community has 1 minute to share their expectations and challenges for the coming year

Starter for one minute: each stakeholder in the airport community has 1 minute to share their expectations and challenges for the coming year

Hearing from:

  • Airport operator 
  • Government
  • Investor
  • Airline
  • Bank
  • Passenger
  • Panellist Seb Mackinnon - Head of Airport Partnerships, Jetstar Group
  • Panellist Patrick Ip - Managing Director, China-ASEAN Investment Cooperation Fund (CAF)
  • Panellist Gavin Munro - Managing Director, Head of Infrastructure Finance Asia Pacific, Société Generale CIB
  • Panellist Sidharath Kapur - President, GMR Group
more
08:50 - 09:15

Asian airport update - now and in the future

  • Demonstrating future plans for runway and terminal developments
  • How are airports re-evaluating the consumer experience?
more
09:15 - 09:55

Keynote panel: Embracing capacity in airports with the highest demand

  • What is happening?
  • What needs to happen?
  • What will the future look like?
  • Moderator Trevor Carnahoff - Executive Director, Asia Pacific Aviation, Jacobs
  • Panellist Satyaki Raghunath - Chief Strategy and Development Officer, BIAL
  • Panellist Bashir Majid - Former Chairman, ACI Asia & Former CEO, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)
more
09:55 - 10:35

Keynote: Asian airline perspective: how are airlines adapting to new challenges and what do they expect from airport partners?

  • Presenter Andrew Herdman - Director General, Association of Asia Pacific Airlines
10:35 - 11:05

Morning coffee

11:05 - 11:35

Addressing sustainability in airports: what will be the requirements for airports in short and medium term?

  • Presenter Barthelemy Foubert - Business to territories (B2T) Chief of Staff and Strategic Marketing Executive, Engie
11:35 - 12:35

Power hour - airline and operator fireside chats

Part 1:

Creating a symbiotic relationship between airline and airport operator – views from CEOs on both sides

  • A little less conversation, a little more partnering

 

Part 2:

How are private and public sector airport owners funding capex?

  • How to finance infrastructure projects in countries with weak currencies
more
12:35 - 14:00

Networking lunch with speaker hosted roundtables

Topics to be discussed include:

1. How is self-connect developing?

2. How can AI enhance airport services?

3.  How to create a sustainable airport through reducing carbon emissions

4. Airlines – how should they embrace passenger distribution?

 5. Liberalisation – the future of open skies in Asia

more
Showing of Streams
17:15 - 18:45

Networking roundtables and drinks reception hosted by GMR

07:45 - 08:30 45 mins
Registration and coffee
08:30 - 08:35 5 mins
Chairperson's remarks
08:35 - 08:45 10 mins
GAD Asia 2018: Year in review opening and welcome address
08:45 - 08:50 5 mins
Starter for one minute: each stakeholder in the airport community has 1 minute to share their expectations and challenges for the coming year
  • Panellist Seb Mackinnon - Head of Airport Partnerships, Jetstar Group
  • Panellist Patrick Ip - Managing Director, China-ASEAN Investment Cooperation Fund (CAF)
  • Panellist Gavin Munro - Managing Director, Head of Infrastructure Finance Asia Pacific, Société Generale CIB
  • Panellist Sidharath Kapur - President, GMR Group
more

Hearing from:

  • Airport operator 
  • Government
  • Investor
  • Airline
  • Bank
  • Passenger
08:50 - 09:15 25 mins
Asian airport update - now and in the future
more
  • Demonstrating future plans for runway and terminal developments
  • How are airports re-evaluating the consumer experience?
09:15 - 09:55 40 mins
Keynote panel: Embracing capacity in airports with the highest demand
  • Moderator Trevor Carnahoff - Executive Director, Asia Pacific Aviation, Jacobs
  • Panellist Satyaki Raghunath - Chief Strategy and Development Officer, BIAL
  • Panellist Bashir Majid - Former Chairman, ACI Asia & Former CEO, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)
more
  • What is happening?
  • What needs to happen?
  • What will the future look like?
09:55 - 10:35 40 mins
Keynote: Asian airline perspective: how are airlines adapting to new challenges and what do they expect from airport partners?
  • Presenter Andrew Herdman - Director General, Association of Asia Pacific Airlines
10:35 - 11:05 30 mins
Morning coffee
11:05 - 11:35 30 mins
Addressing sustainability in airports: what will be the requirements for airports in short and medium term?
  • Presenter Barthelemy Foubert - Business to territories (B2T) Chief of Staff and Strategic Marketing Executive, Engie
11:35 - 12:35 60 mins
Power hour - airline and operator fireside chats
more

Part 1:

Creating a symbiotic relationship between airline and airport operator – views from CEOs on both sides

  • A little less conversation, a little more partnering

 

Part 2:

How are private and public sector airport owners funding capex?

  • How to finance infrastructure projects in countries with weak currencies
12:35 - 14:00 85 mins
Networking lunch with speaker hosted roundtables
more

Topics to be discussed include:

1. How is self-connect developing?

2. How can AI enhance airport services?

3.  How to create a sustainable airport through reducing carbon emissions

4. Airlines – how should they embrace passenger distribution?

 5. Liberalisation – the future of open skies in Asia

14:00 - 14:05 5 mins
Stream A Regulation
Chairman's remarks
14:00 - 14:05 5 mins
Stream B Airport privatisation
Chairman's remarks
14:05 - 14:45 40 mins
Stream A Regulation
4 years on from the IATA service standard document – how is it working?
  • Presenter Richard Tan - Regional Manager – Airport, Passenger, Cargo and Security, International Air Transport Association (IATA), Asia-Pacific
more
14:05 - 14:45 40 mins
Stream B Airport privatisation
PPPs for regional airports - review and update
  • Speaker Jeff Delmon - Senior Public Private Partnerships Specialist, The World Bank
  • Speaker Andy Ricover - Air Transport Specialist, Independent
more
14:45 - 15:25 40 mins
Stream A Regulation
Creating the right investor climate – how to do privatisations in countries with different regulatory frameworks?
  • Panellist Julien Coffinier - Managing Director, Asia Pacific, ADP
  • Panellist Matthias Engler - Global Investments & Management, Fraport AG
  • Panellist Ansgar Fischer - Director, Mergers & Acquisitions, AviAlliance
  • Panellist Alain Brun - Business Development Director Asia Pacific, VINCI Airports
more
14:45 - 15:25 40 mins
Stream B Airport privatisation
An update on the Papua New Guinea Port Moresby privatisation project
15:25 - 15:50 25 mins
Stream A Regulation
From service standard regulation to pricing – how are Asian countries approaching it?
  • Presenter Patrick Folley - Divisional Director - Aviation, LeighFisher
more
15:25 - 15:50 25 mins
Stream B Airport privatisation
The Japanese Airport privatisation programme: an update on pipeline, regulation and growth
  • Presenter Shumpei Tsuda - Airport Governance Reform Unit, Civil Aviation Bureau, Ministry of Land Transportation & Infrastructure, Japan
more
15:50 - 16:20 30 mins
Stream A Regulation
Networking and refreshments
15:50 - 16:20 30 mins
Stream B Airport privatisation
Networking and refreshments
16:20 - 16:45 25 mins
Stream A Regulation
Could we increase transparency for everyone?
  • Presenter Satyendra Pandey - Head, Strategy & Planning, Go Air
more

Hear from an airport, regulator, passenger and airline.

  • How can we regulate to deliver the most economic benefits for the country and generate the most traffic for airports?


16:20 - 16:45 25 mins
Stream B Airport privatisation
Greenfield airport development in Goa
  • Presenter Sidharath Kapur - President, GMR Group
more
16:45 - 17:15 30 mins
Stream A Regulation
Technology, regulation and collaboration
16:45 - 17:15 30 mins
Stream B Airport privatisation
What is the future of PFIs in Asia?
17:15 - 18:45 90 mins
Networking roundtables and drinks reception hosted by GMR