IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Antonin Beurrier

Host airport address

Groupe ADP

Bob Montgomery

The Airline perspective on airport privatisation

Southwest Airlines

08:00 09:00 (60 mins)

Main agenda

Registration & Coffee

08:55 09:00 (5 mins)

Main agenda

Chairman’s Welcome & Opening Remarks

09:00 09:20 (20 mins)

Main agenda

Host airport address

  • Keynote Antonin Beurrier - Executive Director International, Groupe ADP

09:20 09:45 (25 mins)

Main agenda

Aviation business year in review

Evaluating the performance of aviation business and where market share has been lost and won in a turbulent year.

09:45 10:30 (45 mins)

Main agenda

Global airport strategy: CEO Panel

What is the latest strategic thinking for global airport businesses? How are they delivering on long-term strategies in an increasing changeable political and economic environment?

10:30 11:00 (30 mins)

Main agenda

2018 Geopolitical & economic outlook

What is the outlook for greater stability and growth in 2018? Will there be a sea-change in trade and investment flows around the world?

11:00 11:30 (30 mins)

Main agenda

Morning Coffee & Networking

11:30 12:00 (30 mins)

Main agenda

The Airline perspective on airport privatisation

Examining the true advantages and disadvantages of airport privatisation for stakeholders.

  • Interviewee Bob Montgomery - Vice President of Airport Affairs, Southwest Airlines
  • Interviewer George Casey - Chair & CEO, Vantage Airport Group

12:00 12:45 (45 mins)

Main agenda

The investing in airports state of the union panel

  • Panellist John Bruen - Managing Director, Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe)
  • Panellist Laurent Fayollas - Managing Director, Ardian
  • Panellist Michael McGhee - Partner, Global Infrastructure Partners

12:45 13:15 (30 mins)

Main agenda

Special guest address: where should airport businesses expect disruption?

13:15 14:15 (60 mins)

Main agenda

Lunch and hosted 'working' lunch tables

  • Lunch Dmitry Martynenko - Member, Board of Directors, Kyiv International Airport

14:15 15:00 (45 mins)

Investment Strategies Stream

Airport Investment ROI

What is an acceptable return period on investment? How long-term is the view on capex and what is the impact on airport projects worldwide?

  • Panellist Sidharath Kapur - President, Finance & Business Development, GMR Airports

14:15 15:00 (45 mins)

National Privatization Programmes Stream

USA

  • Update from the FAA: is airport privatisation finally opening-up?
  • Evaluating different privatisation models, from terminal deals to full privatisations, commercial concession and P3 models
  • How are US airports financed and what options are there for international investors?
  • Update on current airport programmes in the pipeline
  • Realising the commercial potential of US airports
  • Moderator Steven Morris - Global Vice President Aviation Buildings & Infrastructure, Jacobs
  • Panellist Alfonso Barona - Corporate Development Director, Ferrovial Aeropuertos
  • Panellist Emmett McCann - Managing Director and Co-Portfolio Manager, Oaktree

14:15 15:00 (45 mins)

Boardroom Sessions

Airport investment: a risky business?

Sharing expertise on anticipating, planning for and managing the various risks (financial, reputational, political, security) threatening an airports ebitda.

  • Discussion leader Patrick Charbonneau - Managing Director, PSP Investments

15:00 15:30 (30 mins)

Investment Strategies Stream

How can we make airports that function better?

Beyond capex, how can all sides of the business collaborate to design and deliver an airport that really works from all perspectives: commercial, operational and passenger experience?

  • Speaker Matthew Butters - Aviation Director, Pascall+Watson

15:00 15:30 (30 mins)

National Privatization Programmes Stream

Japan

15:00 16:00 (60 mins)

Boardroom Sessions

Considering the politics of PPPs

How can public and private partners address pre-conceptions and challenges to move airports up the political agenda and get deals done?

  • Discussion leader Michelle Ottey - Head of PPP Advisory Services, Caribbean, IFC
  • Discussion leader Andy Ricover - Air Transport Specialist

15:30 16:00 (30 mins)

Investment Strategies Stream

What is the next TCR?

Defining ‘core-plus’ in today’s market: how do airport services businesses compare and where should investors be looking for more ancillary assets?

  • Panellist Hamish Mackenzie - Managing Director, Head of Infrastructure, Deutsche Asset Management

15:30 16:00 (30 mins)

National Privatization Programmes Stream

Brazil

  • Moderator Guilherme Esmanhoto - Brazil Country Director, ALG

16:00 16:45 (45 mins)

Investment Strategies Stream

Alternative models for gaining exposure to airports

With interest in the airport sector broadening from more varied types of investors, this session will examine alternative models for getting into this competitive market.


  • Panellist Deepu Chintamaneni - Investment Director, IFM Investors
  • Panellist François-Yves Gaudeul - Director, Allianz Global Investors
  • Moderator Robert Appleton - International Aviation Consultancy Director, ALG
  • Panellist Mauro Maia - Senior Partner, F2I SGR

16:00 16:45 (45 mins)

National Privatization Programmes Stream

Saudi Arabia

Spotlight on the new models being structured to develop and privatise Saudi Arabian airports and what opportunities for international investment and participation will arise. 

Representatives from General Authority of Civil Aviation (GACA) to be confirmed. 

  • Panellist Faisal AlSugair - Chairman, Saudi Civil Aviation Holding Company

16:00 16:45 (45 mins)

Boardroom Sessions

Transitioning from public to private

Change management and post-privatisation considerations for smoothly implementing new management strategies.

  • Discussion leader Alexander Zinell - CEO, Fraport Greece
  • Discussion leader Holger Linkweiler - Managing Director, AviAlliance

16:45 17:15 (30 mins)

Main agenda

Afternoon Tea & Networking

17:15 18:00 (45 mins)

Main agenda

The deals of the year showcase 2017

Each new airport owner will present a 5 minute case study, after which our industry jury will put their rigorous questions to the deal makers and the audience will then vote on which deal they think is the best deal of the year.

  • Moderator Marcus Balmforth - Managing Director, InterVISTAS Consulting Group
  • Judge Sandiren Curthan - Director, Infrastructure Investments, PSP Investments

18:00 19:30 (90 mins)

Main agenda

Networking drinks reception and announcement of the Deal of the Year