IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Amber Case

Keynote speaker – Calm technology, and the cultural impact of AI and automation

Harvard Berkman Klein Center of Internet and Society, Author of 'Calm Technology'

Mark D. Schein

Between a rock and a hard place: Two CCOs discuss conflicts of interest they face daily

York Capital Management

7:30am - 8:20am

Registration & Welcome Coffee

More
Showing of Streams
10:10am - 10:40am

Morning Coffee Break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
4:00pm - 6:00pm
Info

GAIM Ops Beach Party

Sponsored by SEI

More
7:30am - 8:20am 50 mins
Registration & Welcome Coffee
8:20am - 8:30am 10 mins
Main Agenda
Welcome Remarks - GAIM Ops Cayman 2019
8:30am - 8:50am 20 mins
Main Agenda
Alternatives in 2019 – surveying fees, allocation and the convergence of Hedge-Private Funds
  • Ryan Teal - Partner, Head of ODD Americas, Albourne Partners
8:50am - 9:30am 40 mins
Main Agenda
Appling AI and Machine Learning in practice: case studies from COOs and CTO
  • Roland Waz - Principal, Asset Management Ops and Tech Transformation, Deloitte
  • Michael Fastert - Chief Operating Officer and Chief Legal Officer, TIG Advisors
9:30am - 10:10am 40 mins
Info
Main Agenda
Keynote speaker – Calm technology, and the cultural impact of AI and automation
  • Amber Case - Technology Anthropologist and Fellow, Harvard Berkman Klein Center of Internet and Society, Author of 'Calm Technology'

One of the original promises of AI was to give us more free time and amplify our abilities. How can we bring back that original promise of technology and humanity? How can we use the principles of Calm Design to make automation, unobtrusive , transparent and informative without being overwhelming? How do we automate while respecting work culture? This talk will cover new concepts around ethics, security and transparency, including Kairos, Chronos and Centaurs. We'll cover how to decide when to automate, how to improve efficiency before introducing AI, and how to use the least amount of automation to get the job done.

Amber Case studies the interaction between humans and computers and how our relationship with information is changing the way cultures think, act, and understand their worlds. Case is the author of Calm Technology, Design for the Next Generation of Devices, as well as a Fellow at Harvard University's Berkman Klein Center of Internet and Society. Her TED talk, “We are all cyborgs now,” has been viewed over a million times. Amber is quickly being recognized as one of the leading minds in tech anthropology and futurism. 

10:10am - 10:40am 30 mins
Morning Coffee Break
10:40am - 11:25am 45 mins
Main Agenda
Between a rock and a hard place: Two CCOs discuss conflicts of interest they face daily
  • Mark D. Schein - Chief Compliance Officer and Managing Director, York Capital Management
  • Andrew Kandel - Chief Compliance Officer and Co-General Counsel , Cerberus Capital Management
11:25am - 12:05pm 40 mins
Main Agenda
Meeting investor expectations on diversity and sexual harassment
  • Jennifer Pearson - Director of Human Resources & Associate General Counsel, Brigade Capital Management
  • William Bogle - Partner, Chief Compliance Officer, NEPC
  • Amanda Pullinger - Chief Executive Officer, 100 Women in Finance
12:05pm - 12:35pm 30 mins
Main Agenda
Keynote interview – Fund CEO/CIO
12:35pm - 1:50pm 75 mins
Info
Networking lunchtables
Lunch and speaker led lunchtables

Lunch is available for all attendees.

Speaker hosted lunchtables (all welcome, first-come- first-served). Day 1 lunchtables will focus on jurisdictional updates, including:

  • Asia Operations and compliance
  • India
  • UK – Brexit
  • Ireland
  • AML update
  • Luxembourg
  • Cayman
  • Emerging markets investing
  • Sanctions – managing OFAC and ARISA
12:35pm - 1:50pm 75 mins
Info
Closed door peer-peer sessions: COO-CFO, GC-CCO, ODD
Closed door lunches

Closed door peer-peer networking for Fund Managers and Heads of ODD. Compare notes with your direct peers on the challenges that matter to you without any investors or vendors in the room. Each meeting will be chaired by an industry peer to help guide the conversation. 

Groups will be split into the following job titles:

  • COOs and CFOs
  • General Counsel and CCOs
  • Heads of ODD (Investors and Allocators)

Access to the closed door lunches will be by invitation only. Those registered for GAIM Ops Cayman 2019 with the above job titles will be automatically invited and asked their preference of discussion topics for the group to form our agenda. Please email Vasso.Stefanou@KNect365.com to apply for your place or note your topic preferences. 

Continue the conversation! Further closed door peer-peer time will be available in the afternoons of Monday and Tuesday (See Track A - 3.20PM session), so you can compare notes on what you've heard during the afternoon.

1:50pm - 3:15pm 85 mins
Info
Track A: Operations and ODD (ROUNDTABLES)
ODD and Operations Roundtables
  • Terry Ram - Chief Operating Officer & Chief Financial Officer, Sigma Analysis & Management Ltd
  • Christopher Samios - General Counsel & Chief Compliance Officer, Greywolf Capital
  • Lance Friedler - General Counsel and Chief Compliance Officer, Phoenix Investment Adviser LLC
  • Frank Perez, Makena Capital Management
  • Anna Spector - Managing Director, Chief Compliance Officer, CVC Credit Partners
  • Chris Mattke - Director, Investment Operations, UNC Management Company

Speaker led Roundtables on Latest Operational and ODD trends

Our roundtables are led by an expert speaker to guide the conversation and sharing of experiences. Each roundtable repeats twice in 2019.

Rotation 1: 1:50PM - Table Switch: 2:30PM

Rotation 2: 2:35PM - Coffee break: 3:15PM

2019 Monday roundtable topics:

  1. Evolution and growing use of SMAs
  2. The Ops and Compliance landscape for emerging market jurisdictions
  3. Marijuana – investing/DD 
  4. Fee implementation / managing fee compression
  5. Launching distressed funds: operations and marketing
  6. Comparing venture capital and emerging manager ODD expectations
  7. Workflow tools 
  8. Shadow accounting – what to do?
  9. Co-Investment Trends and Issues from the Investor’s Perspective
  10. Reviewing the CLO landscape – comparing jurisdictions and rules
1:50pm - 2:30pm 40 mins
Track B: Operational and Finance Alpha (PANELS)
Modern collateral management: generating Alpha through treasury
  • Moderator Stewart Burton - Vice President, GSAM
  • Lauren Gutierrez - Vice President, Investment Management, Goldman Sachs Asset Management
  • Brock Bell - Senior Vice President, Treasury and Portfolio Finance, Capstone Investment Advisors
  • Alexandra Krystal - Managing Director, CIBC
1:50pm - 2:30pm 40 mins
Info
Track C: Compliance Challenges (BOARDROOM)
War-stories of cyber and data incidents
  • Simon Fludgate - Partner, Head of Operational Due Diligence, Aksia
  • Michael D’Angelo - General Counsel and Chief Compliance Officer , Saba Capital Management
  • Moderator Anne Beaumont - Partner, Friedman Kaplan

Comparing notes on what Managers, ODD and vendors are seeing and doing in 2019

1:50pm - 4:00pm 130 mins
Info
Personal Development Workshop: Day 1
Personal Development Workshop - Female leadership
  • Amanda Pullinger - Chief Executive Officer, 100 Women in Finance

Female leadership: real challenges women face, and solutions for overcoming them

The workshop repeats three times and can accommodate around 20 people. First come first served - sign ups will be available at the Registration Desk.

Rotation 1: 1:50PM 

Rotation 2: 2:35PM 

Rotation 3: 3.20PM

2:30pm - 2:35pm 5 mins
Track B: Operational and Finance Alpha (PANELS)
Room switch
2:30pm - 2:35pm 5 mins
Track C: Compliance Challenges (BOARDROOM)
Room switch
2:35pm - 3:15pm 40 mins
Track C: Compliance Challenges (BOARDROOM)
Expenses: Manager-Investor debate on the grey areas and whether they can be charged – research, exams and regulatory, personnel….
  • Anna Spector - Managing Director, Chief Compliance Officer, CVC Credit Partners
  • Jennifer Zloto - Managing Director, Operational Due Diligence, Summit Rock Advisors
  • Benjamin Kozinn - Partner, Investment Management, Lowenstein Sandler
3:15pm - 3:20pm 5 mins
Track A: Operations and ODD (ROUNDTABLES)
Coffee break & room switch
3:15pm - 3:20pm 5 mins
Track B: Operational and Finance Alpha (PANELS)
Coffee break & room switch
3:15pm - 3:20pm 5 mins
Track C: Compliance Challenges (BOARDROOM)
Coffee break & room switch
3:20pm - 4:00pm 40 mins
Info
Track A: Operations and ODD (ROUNDTABLES)
Closed door sessions: COOs and CFOs

Closed door peer-peer networking for Fund Managers and Heads of ODD. Compare notes with your direct peers on the challenges that matter to you without any investors or vendors in the room. Each meeting will be chaired by an industry peer to help guide the conversation. 

Monday afternoon's peer-peer session will be for: 

  1. COOs and CFOs

(GC-CCO and ODD sessions will be hosted on Tuesday afternoon)

Access to the closed door lunches will be by invitation only. Those registered for GAIM Ops Cayman 2019 with the above job titles will be automatically invited and asked their preference of discussion topics for the group to form our agenda. Please email Vasso.Stefanou@KNect365.com to apply for your place in advance or note your topic preferences. 

This is a continuation of the closed door lunch sessions at 12.35. Your session will be hosted in the same room as the lunch.

3:20pm - 4:00pm 40 mins
Track C: Compliance Challenges (BOARDROOM)
Comparing notes from recent SEC exams
  • Gerry Esposito - Managing Director, CFO & CCO, Newbury Partners
  • Jane Jarcho - Former Deputy Director, OCIE, Securities and Exchange Commission
4:00pm - 6:00pm 120 mins
Info
GAIM Ops Beach Party

Sponsored by SEI