IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Dec 11
Show Filter
08:00 - 08:30

Registration and Coffee

More
Showing of Streams
10:00 - 10:30

Morning networking break

More
Showing of Streams
12:30 - 14:00

Lunch and Networking Break

More
Showing of Streams
15:15 - 15:45

Afternoon Coffee & Networking Break

More
15:45 - 16:30
Info

Developing client service models to maximise value for the customer

Are service providers stepping up to the mark in serving their clients? What’s the buy-side’s experience and what are they doing to identify gaps in service delivery and drive the improvement needed from vendors?

  • Moderator Andy Stephenson - Founder, ServiceMatrix
  • Panellist Lawrence Inman - Global Service Manager, Aviva Investors
  • Panellist Ryan Mitchell - Head of Third Party Management, Operational Change & Projects, First State Investments
  • Panellist Kudjoou Bakpessi - Supplier Relationship Manager, M&G Prudential
  • Panellist Mark Austin - Senior Vice President, Northern Trust
More
16:30 - 17:45
Info

Regional Development Updates: Frontier Market Roundtables

  • Atul Badkar - VP, Head of International Institutional Client Group, Prime Services, Edelweiss
  • Haruna Jalo-Waziri - CEO, Central Securities Clearing System Nigeria
More
17:45 - 19:45

Global Custody Forum Drinks Reception

More
08:00 - 08:30 30 mins
Registration and Coffee
08:30 - 08:40 10 mins
Grand Plenary
Chairman's opening welcome
  • Alan Cameron - Head of Brokers Market Strategy, BNP Paribas Securities Services
08:40 - 09:00 20 mins
Info
Grand Plenary
Understanding our post-trade world - with a little help from Donald
  • Alan Cameron - Head of Brokers Market Strategy, BNP Paribas Securities Services

Alan will share his thoughts about the many challenges and opportunities that the post trade world is facing. He will suggest how to prepare for the future. With a little help from Donald.

09:00 - 09:25 25 mins
Info
Grand Plenary
The emergence of new technologies and the impact on financial markets
  • Eduardo Viegas - Associate Member, Centre for Complexity Science, Imperial College London

A historical perspective on:

  • how technology shaped financial markets and economics
  • the origins and evolution leading to the current “big data” analytics

A practical framework to better evaluate “what and when works" and “what and why doesn’t work” in financial markets

  • The general framework principles
  • Specific comments and examples on:
  • Machine Leaning
  • Artificial Intelligence
  • Genetic Algorithms
  • Networks (Neural , Evolutionary, etc.)

What is really out there, and what is inhibiting growth?

  • Structural market perspective (regulation, business structure, market structure, etc.)
  • Geographical perspective
  • Comments on human behaviour

What is the shape of the things to come? Can we predict when?

09:25 - 10:00 35 mins
Info
Grand Plenary
Using Google, Wikipedia, Flickr and Twitter to analyse and predict human behaviour
  • Tobias Preis - Professor of Behavioural Science and Finance Co-Director, Data Science Lab, Warwick Business School, University of Warwick

Our daily interactions with the Internet generate huge amounts of data. Tobias Preis investigates how these volumes of data can help us gain new insights into human behaviour, or even inform predictions of future events. Applications span a wide range of domains, from linking online behaviour to stock market moves, to measuring disease spread, estimating crowd sizes, and evaluating whether the beauty of the environment we live in might affect our health.

10:00 - 10:30 30 mins
Morning networking break
10:30 - 11:15 45 mins
Info
Industry 4.0
Overcoming industry inertia and creating a culture of innovation
  • Dominic Hobson, Aon McLagan Investment Services
  • Rupert Bull - Founder, The Disruption House
  • Mark Harrison - Director, Chief Operating Officer, Waverton Investment Management
  • Chris Mills - Managing Director, UK & Europe, Stradegi Consulting

Is conservativism or complacency preventing the industry from embracing the tech revolution? How can we foster a more open and agile approach to adoption and can we turn disruption into opportunity by viewing fintechs as partners rather than competitors?

10.30-10.40 - Research Briefing
Dominic Hobson, Consultant Advisor, Aon McLagan

10.40-11.15 - Panel discussion

10:30 - 11:00 30 mins
Info
Regulation
An update on the current challenges
  • Sean Tuffy - Head of Market & Regulatory Intelligence, CFS, Citi
  • CSDR Compliance
  • Shareholder Rights Directive – the 6-month countdown
  • SFTR
  • Segregation and safekeeping updates
11:00 - 11:45 45 mins
Info
Regulation
The regulatory environment in review
  • Moderator Sean Tuffy - Head of Market & Regulatory Intelligence, CFS, Citi
  • Panellist Jim Harris - Co-Founder and Managing Partner, Soterium
  • Panellist Christiane Muyldermans - Counsel Regulatory Affairs, Corporate Public Affairs, KBC Asset Management
  • Panellist Marco Di Palma - Global Vendor Management, JP Morgan Asset Management

How have they impacted the industry so far? What is yet to come? What can we learn from the US regulatory experience?

11:15 - 11:45 30 mins
Info
Industry 4.0
Innovation Case Study - Robotics Alive!
  • Presenter Björn Welander - Head of Securities and Wealth Operations, SEB

SEB will share learnings made on their Robotics journey, how they tackled some of the obstacles encountered on the way, and how we can reach the next level of process efficiency together with our new generation of co-workers…the Robots!

11:45 - 12:30 45 mins
Info
Industry 4.0
Innovating for operational optimisation: Embracing the age of the machine
  • Joakim Crone Valentiner - Head of Back Office, Nordea Asset Management
  • Helmut Mach - CTO, arpaFX

How can RPA and AI revolutionise your processes, improve efficiency and cut costs? Demonstrating value of investment in the back office

11:45 - 12:15 30 mins
Info
Regulation
Settlement finality protection: The Brexit Effect
  • Koen Vanderheydan - Independent Lawyer, Member of the Luxembourg & Brussels bar

What will the future framework for settlement finality look like post-Brexit? How do the directives need to be amended to continue providing the necessary protection in order to mitigate systemic risk and minimise the impact on the EU financial sector?

12:30 - 14:00 90 mins
Lunch and Networking Break
14:00 - 14:30 30 mins
Info
Industry 4.0
Big Data, Bad Data? Overcoming the obstacles to unleashing your data potential
  • Naomi Clarke - Head of Data, GAM
  • Carla Jane Findlay-Dons - Chief Global Regulatory and Market Strategist, Brown Brothers Harriman

What are the strategic and practical challenges of utilising your data to provide new services and greater value to your clients? What solutions are available?

14:00 - 14:30 30 mins
Regulation
It’s taxing being a custodian: Current and future custody tax developments
  • Nigel Nelkon - UK Head of Tax Client Services, BNP Paribas Securities Services
  • Ali Kazimi - Managing Director, Hansuke Consulting
14:30 - 15:15 45 mins
Info
Industry 4.0
Blockchain: Beyond the bubble
  • Moderator Chris Justice - President, COO & Co-Founder, Atlas City
  • Katie Mills - Director, State Zero Labs
  • Keith Bear - VP, Global FinancialMarkets, IBM
  • Campbell Brierley - Chief Innovation Officer, Calastone

Is the end nigh for custody as we know it? Or is blockchain just the latest bubble set to burst? Is the opportunity worth the risk that this emerging technology could present? 

We examine real use cases from the front line and discuss whether the hype is justified.

14:30 - 15:15 45 mins
Info
Regulation
The evolving role of the depository
  • Alastair Fitzsimons - Managing Director, Associate General Counsel, BNY Mellon
  • Tony Freeman - Executive Director, Industry Relations, DTCC

How has the role of the depository changed post AIFMD and UCITS V? What future challenges and opportunities are they facing?

15:15 - 15:45 30 mins
Afternoon Coffee & Networking Break
15:45 - 16:30 45 mins
Info
Developing client service models to maximise value for the customer
  • Moderator Andy Stephenson - Founder, ServiceMatrix
  • Panellist Lawrence Inman - Global Service Manager, Aviva Investors
  • Panellist Ryan Mitchell - Head of Third Party Management, Operational Change & Projects, First State Investments
  • Panellist Kudjoou Bakpessi - Supplier Relationship Manager, M&G Prudential
  • Panellist Mark Austin - Senior Vice President, Northern Trust

Are service providers stepping up to the mark in serving their clients? What’s the buy-side’s experience and what are they doing to identify gaps in service delivery and drive the improvement needed from vendors?

16:30 - 17:45 75 mins
Regional Development Updates: Frontier Market Roundtables
  • Atul Badkar - VP, Head of International Institutional Client Group, Prime Services, Edelweiss
  • Haruna Jalo-Waziri - CEO, Central Securities Clearing System Nigeria
17:45 - 19:45 120 mins
Global Custody Forum Drinks Reception