IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:30 - 10:00 30 mins
Registration and Light Refreshments
10:00 - 10:10 10 mins
Welcome and introduction
  • Christopher Biggs - Managing Director, Theta Financial Reporting Limited
10:10 - 10:50 40 mins
Identifying different stakeholders
  • Ideal project sponsorship
  • Project governance and delivery
  • Other internal stakeholders
  • External stakeholders
10:50 - 11:30 40 mins
Understanding potential commercial impacts
  • Impact on financial results
  • Is leasing still relevant?
  • Development of new products
  • Impact to lease in/ lease out structures (e.g. Prop-Co/ Op-Co)
11:30 - 11:50 20 mins
Morning Coffee
11:50 - 12:50 60 mins
Updating accounting policies
  • Implementation and BAU policies:
    • IBR, substitution of assets, managed service agreements, right to direct use of assets, relevant decisions and predetermined decisions, economic benefits to consider and lease modifications
  • Disclosure policies
  • Other policies to consider
12:50 - 13:50 60 mins
Lunch
13:50 - 14:50 60 mins
Data and disclosures deep dive
  • When is data needed?
  • Data required and common data gaps
  • Approach to data gap
  • Disclosure requirements and impact on data needed
14:50 - 15:10 20 mins
Afternoon Coffee
15:10 - 16:00 50 mins
IT systems and integration deep dive
  • What functionality do you actually need?
  • Tactical or strategic solutions
  • Integration consequences (upload/ download)
16:00 - 16:30 30 mins
Wrap up and final Q&A’s
16:30 - 16:35 5 mins
End of Workshop