IFRS 17 Insurance Contracts is part of the Informa Connect Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Laura Kennedy

IFRS 17 Insurance Contracts —The New Approach

IASB

Creating a Roadmap for IFRS 17 Implementation – Understanding the Options and Implications

08:30 - 09:00 30 mins
Registration & Refreshments
09:00 - 09:15 15 mins
Chairman’s Opening Remarks
  • Otto Bauer - Expert, Independent
09:15 - 09:55 40 mins
IFRS 17 Insurance Contracts —The New Approach
  • Laura Kennedy - Technical Staff Member, IASB
09:55 - 10:35 40 mins
Automating the IFRS 17 Reporting Process
10:35 - 10:55 20 mins
Refreshments & Networking Break
10:55 - 11:35 40 mins
Creating a Roadmap for IFRS 17 Implementation – Understanding the Options and Implications
11:35 - 12:15 40 mins
Making Sense of Risk Adjustments for IFRS 17
12:15 - 13:15 60 mins
Lunch
13:15 - 13:55 40 mins
Info
Determining the Unit of Account – Implications of Choices & Key Considerations
  • Jean-Michel Pinton - Associate Partner, EY
  • Interaction with mutualisation and annual cohort
13:55 - 14:35 40 mins
Info
Case Study –Experiences from IFRS 17 implementation – Key challenges and lessons learned
  • Christian Knoller - Project Manager - IFRS 17, Allianz
  • Project setup and implementation approach
  • Data, systems, processes – how it belongs together
14:35 - 14:55 20 mins
Afternoon Networking & Refreshments
14:55 - 15:35 40 mins
Managing Market Expectations in the Run-Up to 2021
  • Anthony Silverman - Associate Director, A.M. BEST EUROPE - RATINGS SERVICES
  • Volker Kudszus - Director, EMEA Financial Services Ratings - Insurance, S&P Global Ratings
15:35 - 16:35 60 mins
Preparer’s Panel – Practical Implementation Challenges
  • Christian Knoller - Project Manager - IFRS 17, Allianz
  • Ellen Sevray - Deputy Head, IFRS Center of Excellence, SCOR
16:35 - 16:45 10 mins
Chairman’s Summation of Day One