IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:00 - 08:30

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
Showing of Streams
10:20 - 10:50

Networking Break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
12:20 - 13:30

Networking Lunch

More
Showing of Streams
15:10 - 15:50

Networking Break

More
Showing of Streams
17:00 - 18:30

Welcome Cocktail Reception

More
08:00 - 08:30 30 mins
Registration and welcome coffee
08:30 - 08:40 10 mins
Main Session
Opening remarks
  • John Swolfs - CEO, Inside ETFs
08:40 - 09:10 30 mins
Info
Main Session
Brexit, trade and the price of your sandwiches

Six months into Brexit, what damage has been done and how will it continue to impact the economy in Europe? How should investors react in the next 6-12 months and where to seek alpha?

09:10 - 09:50 40 mins
Info
Main Session
Business leader panel: passive investing 2025

Global ETF assets continue to soar capturing record revenues and offering more choices than ever. But structural impediment remains in Europe. Inside ETFs invite business leaders from across the industry to share their insights on how we remove the barriers, provide new solutions and continue to push the industry forward. Topics to be covered include: fee compression, the impact of Brexit on ETF businesses and ETF’s untapped potential.

09:50 - 10:20 30 mins
Info
Main Session
Understanding the E, S and G

With different indices and standards, it’s not easy for investors to conduct due diligence on ESG strategies. With more noise and hype around these strategies’ investors are asking do I need to compromise on returns, pay more or can responsible investing produce return while allow me to feel good about my investment? We answer those questions and more.

09:50 - 10:20 30 mins
Closed door session: asset managers only
Closed door session
10:20 - 10:50 30 mins
Networking Break
10:50 - 11:20 30 mins
Info
Main Session
Regulation updates

MiFiDII and transaction cost reporting: have we seen a shift towards tracker products? What are the challenges brought to product structures? What happens to outflows and flow reverse?

10:50 - 11:20 30 mins
Info
Fund Buyer Workshops - Pre-registration required
AI as an investment tool

What AI strategies and tools are currently available or will be offered in the future?

11:20 - 12:00 40 mins
Info
Main Session
Thematic ETFs – a bang or a whimper?

With high valuations and high expectations can thematic investing meet client expectations and help drive alpha? In this fast moving panel, we explore how to fit thematic ETFs into an existing portfolio, discuss buy and sell strategies to ensure you stay ahead of the curve and separate the trends from the fads.

11:20 - 11:50 30 mins
Info
Fund Buyer Workshops - Pre-registration required
AI as an exposure

AI, robotics and self-driving cars, no matter where you turn technology is impacting our lives. Yet investing in this section can be tricky hear from our experts as they make the case for why AI will be the winner and how to invest today for tomorrow.

12:00 - 12:20 20 mins
Info
Main Session
10 questions in 20 minutes: ETF entrepreneur: why now?

What does it take to launch an ETF successfully in todays crowded market? How can investors judge your credibility when there’s no track record? Join John Swolfs as he sits down with one of the most experienced ETF voices in Europe to answer your questions.

12:20 - 13:30 70 mins
Networking Lunch
13:30 - 14:00 30 mins
Info
Main Session
Disruptive innovations – where are we now?

Everyone wants to be innovative and disruptive, but few are. That is no more true than in FinTech. Yes, the industry is undergoing major changes, but which ones are real, how are they helping asset managers grow their businesses be more efficient and build better portfolios? Our industry expert shares first-hand knowledge on which tools are helping and how to use them regardless of your business model.

13:30 - 14:00 30 mins
Info
Closed door session: asset managers only
Are hard assets the real solutions for your portfolio?

ETF experts unveil the complexity of commodities and its risks and opportunities. How to fit commodities in a portfolio and how much commodities should be weighted in asset allocations. How can investors use commodity better? Will we see smart beta in commodities?

14:00 - 14:40 40 mins
Info
Main Session
ESG and your portfolio: best practice for implementation

What is the best way to implement an ESG strategy, passive or active? Do current products offer the right solutions? What products are in the pipeline, what asset class do they cover, and will they offer investors better solutions?

14:00 - 14:40 40 mins
Info
Closed door session: asset managers only
Are fixed income indices inherently wrong?

Is the idea of having most exposure of most debt company a feasible way to build a portfolio? Liquidity in fixed income: is the concern legitimate? How can you make it work in a lower return environment?

14:40 - 15:10 30 mins
Info
Main Session
Volatility

2018 saw return on volatility but things have settled in 2019. What can investors expect? How can they make money on volatility? Or the reward is not worth the risk?

14:40 - 15:10 30 mins
Info
Closed door session: asset managers only
Lesson learnt: all about outperformance

Back-test results are positive, but investors don’t invest in laboratory. Do these manufactured products deliver real world results? Join our industry expert as we debunk the myths and help investor better understand what products will work.

15:10 - 15:50 40 mins
Networking Break
15:50 - 16:20 30 mins
Info
Main Session
Making a choice: when is passive better?

The drum beat for active management has gotten louder and louder as expectations of a market correction grow, but will active managers actually outperform. In this keynote talk from index leader we explore where active has a chance to add value and why passive approaches matter more in times of turbulence.

16:20 - 17:00 40 mins
Main Session
Special guest keynote
17:00 - 18:30 90 mins
Welcome Cocktail Reception