IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Keynote address: Shaking up the insurance industry and bringing the outside in

Oct 22
Show Filter
08:00 - 09:00

Registration and refreshments

More
09:00 - 09:05
Welcome to Insurtech Rising Asia 2018

Welcome to Insurtech Rising Asia 2018

  • Benjamin Quinlan - CEO & Managing Partner, Quinlan & Associates
More
09:05 - 09:35

Keynote address: Shaking up the insurance industry and bringing the outside in

More
10:10 - 10:45

DEMOS

  • Farid Haque - Co-founder, AssetVault
  • Sabine Nkolo Atangana - Founder, Riimex
  • Dean McClelland - Founder & CEO, TontineTrust
  • Marcus Schmalbach - CEO & Founder, RYSKEX
  • Zaryl Tan - Country Director - Malaysa, Laka
More
10:45 - 11:15

Coffee Break

More
Showing of Streams
12:25 - 13:00

DEMOS

  • Sai Lakshmidhar - Co-founder, Insillion
  • Luca Schnettler - CEO, HealthyHealth
More
13:00 - 14:00

Lunch and networking

More
Showing of Streams
15:20 - 15:50

Afternoon break

More
15:50 - 16:25

DEMOS

More
16:25 - 16:55

Panel discussion: What are investors looking for and how to invest in insurtech

  • Michael Wieser - Partner, Helvetia Venture Fund
  • Anil Joshi - Founder & Managing Partner, Unicorn India Ventures
  • Shwetank Verma - Co-founder & General Partner, Leo Capital
More
16:55 - 17:20

Panel discussion: Creating a culture that fosters digital transformation

  • Haymans Fung - Chief Marketing Officer, Sun Life
  • Benjamin Quinlan - CEO & Managing Partner, Quinlan & Associates
  • Manik Nangia - Director Marketing & Chief Digital Officer, Max Life Insurance
More
17:20 - 17:25
Closing remarks and drinks reception

Closing remarks and drinks reception

More
08:00 - 09:00 60 mins
Registration and refreshments
09:00 - 09:05 5 mins
Welcome to Insurtech Rising Asia 2018
  • Benjamin Quinlan - CEO & Managing Partner, Quinlan & Associates
09:05 - 09:35 30 mins
Keynote address: Shaking up the insurance industry and bringing the outside in
10:10 - 10:45 35 mins
DEMOS
  • Farid Haque - Co-founder, AssetVault
  • Sabine Nkolo Atangana - Founder, Riimex
  • Dean McClelland - Founder & CEO, TontineTrust
  • Marcus Schmalbach - CEO & Founder, RYSKEX
  • Zaryl Tan - Country Director - Malaysa, Laka
10:45 - 11:15 30 mins
Coffee Break
11:15 - 11:35 20 mins
Blockchain
Case study: Session details to be confirmed
  • K L Teh - Chief Information Officer, Great Eastern Life
  • Peter Woo - Co-founder, Hong Kong Blockchain Society
11:15 - 11:35 20 mins
The IoT enabled insurer
Case study: Connected homes and the use of digital sensors
11:35 - 11:55 20 mins
Blockchain
Case study: The impact of blockchain in claims and underwriting processes
11:35 - 11:55 20 mins
The IoT enabled insurer
Case study: Wearables and personal technology - assessing and predicting health for fewer customer ailments and fewer claims
11:55 - 12:25 30 mins
Blockchain
Panel discussion: Rolling-out blockchain-powered insurance ecosystem
  • Ryan Rugg - Global Head of Insurance, R3
  • Christopher McDaniel - President, RiskBlock Alliance
  • Dean McClelland - Founder & CEO, TontineTrust
11:55 - 12:25 30 mins
The IoT enabled insurer
Panel discussion: Monetizing telematics and IoT
  • Dipak Sahoo - Regional Head of IT, Generali Asia
12:25 - 13:00 35 mins
DEMOS
  • Sai Lakshmidhar - Co-founder, Insillion
  • Luca Schnettler - CEO, HealthyHealth
13:00 - 14:00 60 mins
Lunch and networking
14:00 - 14:30 30 mins
Artificial Intelligence: Decision making and analytics
Panel discussion: Revolutionising the way insurers gain information from their customers through the use of AI
  • Patrick Chin - Head of Digital, Asia, Sompo Holdings (ASIA)
  • Thierry Fabing - Head of Innovation Scaling and Entity Transformation, AXA
14:00 - 14:30 30 mins
Artificial Intelligence: Customer Interation
Panel discussion: Leveraging AI to improve personalisation, enhance targeting and make marketing teams more agile
14:30 - 14:50 20 mins
Artificial Intelligence: Decision making and analytics
Case study: Using machine learning to improve underwriting decisions and claims processing
14:30 - 14:50 20 mins
Artificial Intelligence: Customer Interation
Case study: Leveraging AI to improve personalisation, enhance targeting and make marketing teams more agile
  • Tomas Holub - Founder & CEO, Covergo
  • Andrew Mak - Director, APEX Insurance Holdings
14:50 - 15:20 30 mins
Artificial Intelligence: Decision making and analytics
Panel discussion: Document intelligence for insurance
  • Kornélia Papp - VP, NLP Data Scientist, Swiss Re
14:50 - 15:20 30 mins
Artificial Intelligence: Customer Interation
Panel discussion: Chatbots: the next step in customer interaction
  • Valer Merenyi - Regional Director of Digital Strategy, Ageas
  • Erica Young - Director, Anthemis
15:20 - 15:50 30 mins
Afternoon break
15:50 - 16:25 35 mins
DEMOS
16:25 - 16:55 30 mins
Panel discussion: What are investors looking for and how to invest in insurtech
  • Michael Wieser - Partner, Helvetia Venture Fund
  • Anil Joshi - Founder & Managing Partner, Unicorn India Ventures
  • Shwetank Verma - Co-founder & General Partner, Leo Capital
16:55 - 17:20 25 mins
Panel discussion: Creating a culture that fosters digital transformation
  • Haymans Fung - Chief Marketing Officer, Sun Life
  • Benjamin Quinlan - CEO & Managing Partner, Quinlan & Associates
  • Manik Nangia - Director Marketing & Chief Digital Officer, Max Life Insurance
17:20 - 17:25 5 mins
Closing remarks and drinks reception