IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
8:00am - 9:00am

Registration

More
Showing of Streams
12:30pm - 1:55pm
Info

Lunch and networking break

LUNCH

Discussion Groups – enjoy an engaging lunch debating the most pressing industry challenges with leaders from insurance, tech and beyond.   

 

NETWORKING 

Get the most out of your time by connecting with the people you most want to meet. Use our designated meeting area and app to make valuable and lasting connections. 

More
Showing of Streams
3:30pm - 4:00pm

BREAK

More
Showing of Streams
5:30pm - 5:35pm
End of Main Conference Day One

End of Main Conference Day One

More
5:35pm - 6:35pm

DRINKS

More
8:00am - 9:00am 60 mins
Registration
9:00am - 9:05am 5 mins
Plenary Stream
Chair's opening welcome
  • Guy Fraker - Chief Innovation Officer, Insurance Thought Leadership
9:05am - 9:50am 45 mins
Info
Plenary Stream
KEYNOTE: BRACING YOURSELF FOR ‘THE NEXT BIG THING’ – SURVIVING IN THE AGE OF DISRUPTION
  • Zia Zaman - Chief Innovation Officer, Metlife
  • A seemingly never-ending stream of breakthroughs and the staggering development of ‘exponential technologies’ means that, today, there is always a transformative ‘next big thing’ on the horizon.
  • The power of technology to disrupt the status quo, alter consumer behaviour, lower the barriers to market entry, and open space for new products and business models has been demonstrated right across the economy.
  • Industry leaders can’t afford to play the waiting game – an understanding of how the competitive advantages they rely on could be undermined or enhanced by emerging technologies is crucial.
  • Insurance is no different, and its leaders must ask themselves difficult questions, from how are new technologies causing radical shifts in the nature of the risks faced by our customers? to how can we harness new digital tools to transform our business?
9:50am - 10:20am 30 mins
Info
Plenary Stream
THE BATTLE FOR THE CUSTOMER – THE CHALLENGER’S VIEW
  • Dan Preston - CEO, Metromile
  • InsurTech challengers are an essential driver of industry change, forcing carriers to rethink the fundamentals of how they do business.
  • But how are these challengers faring in the battle for the customer?
  • What’s the strategy for growth in a market founded on grudge purchases?
  • How are the industry’s newest entrants coping with the challenges of a heavily regulated market?
  • What does the future of insurance look like from the challenger point of view?
10:20am - 11:00am 40 mins
Info
Plenary Stream
WHO WILL WIN IN THE DIGITAL FUTURE? SIZING UP THE COMPETITION FROM THE C-SUITE
  • Moderator Guy Fraker - Chief Innovation Officer, Insurance Thought Leadership
  • Panellist Debra Brackeen - Chief Strategy & Innovation Officer, CSAA Insurance Group
  • Chad Nitschke - CEO, Bunker
  • Peter Beaupre - Chief Strategy Officer for Small Commercial and Personal Lines, The Hartford
  • The competitive landscape is changing. Insurance’s leaders must decide now where and how to compete in the future.
  • Nimble, full-stack challengers, greenfield carriers, competitors ahead on the digitization curve, tech giants sitting on vast stores of consumer data – all, to greater or lesser degrees, pose a threat to the incumbents’ market share.
  • Who will the winners be? InsurTechs, digital-savvy and customer oriented insurers, or out of industry players?
  • Hear how the shifting competitive landscape is influencing senior leaders’ thinking now, and how this is driving their strategies for change.
11:00am - 11:30am 30 mins
Plenary Stream
Networking Break
11:30am - 12:00pm 30 mins
Info
Plenary Stream
INSURERS ARE ON THE ROAD TO CHANGE – BUT ARE THEY MOVING FAST ENOUGH?
  • Moderator Guy Fraker - Chief Innovation Officer, Insurance Thought Leadership
  • Panellists Dele Oladapo - Chief Enterprise Architect and Technical Innovation Officer, Prudential
  • Zia Zaman - Chief Innovation Officer, Metlife
  • Fei Zhang - Chief Financial and Operations Officer, B3i
  • How are established insurers approaching the mammoth task of getting themselves fit for the future?
  • In what ways are the opportunities that new technologies, growing customer segments, and emerging markets present influencing the transformation agenda of leading carriers?
  • What does the road to change look like: is it defined by incremental change and traditional market plays, or is it embracing of innovative business and operating models?
12:00pm - 12:30pm 30 mins
Info
Plenary Stream
PARTNERSHIPS – WHAT’S THE RECIPE FOR SUCCESS?
  • Moderator Jay Sarzen - Senior Analyst, Aite
  • Panellists Michael Lebor - CMO, SVP of Strategic Innovation, AmTrust Financial Services
  • Clara de Soto - Co-Founder, reply.ai
  • Insurers are on a transformation journey – and InsurTechs will play a crucial role as enablers of change.
  • How can large corporates and start-ups form effective partnerships?
  • What are the challenges they encounter in their working relationship and how can they be overcome?
12:30pm - 1:55pm 85 mins
Info
Lunch and networking break

LUNCH

Discussion Groups – enjoy an engaging lunch debating the most pressing industry challenges with leaders from insurance, tech and beyond.   

 

NETWORKING 

Get the most out of your time by connecting with the people you most want to meet. Use our designated meeting area and app to make valuable and lasting connections. 

1:55pm - 2:00pm 5 mins
FUTURE GAZING – THE INSURANCE VALUE PROPOSITION OF TOMORROW
Afternoon Chair
  • Chair Steven Schwartz - Vice-Chairman, Personal Data Trade Association
1:55pm - 2:00pm 5 mins
GETTING FIT FOR THE FUTURE – TRANSFORMING THE CORE OF INSURANCE
Afternoon Chair
  • Chair James St. Clair - Founder, Institute for Healthcare FinTech
1:55pm - 2:00pm 5 mins
UNPACKING THE I-WORD
Afternoon Chair
  • Chair Wendi Bukowitz - Innovation Lab Leader, Munich Re
2:00pm - 2:50pm 50 mins
Info
FUTURE GAZING – THE INSURANCE VALUE PROPOSITION OF TOMORROW
FUTURE GAZING – THE INSURANCE VALUE PROPOSITION OF TOMORROW
  • Moderator Abel Travis - Head of Innovation, AF Group
  • Panellists Zia Zaman - Chief Innovation Officer, Metlife
  • Gavin Blair - Chief Product Officer - Personal Lines, Hanover Insurance Group
  • Lauren Tennant Pollock - Accelerate Partner, XL Catlin
  • Mark Greene - Director of Innovation & Business Development, SafetyNet

How is the insurance value proposition being redefined and what will it look like tomorrow?

How can emerging tech be harnessed to deliver greater value to the customer and create more opportunities for engagement?

How and where will we see new disruptive business models emerge around innovative value propositions?

2:00pm - 2:10pm 10 mins
GETTING FIT FOR THE FUTURE – TRANSFORMING THE CORE OF INSURANCE
LEADERSHIP BRIEFING
  • James St. Clair - Founder, Institute for Healthcare FinTech
2:00pm - 2:40pm 40 mins
Info
UNPACKING THE I-WORD
UNPACKING THE I-WORD: HOW DO YOU DO IT?
  • Moderator Wendi Bukowitz - Innovation Lab Leader, Munich Re
  • Panellists Julia Salnikova - VP, Innovation Lab, Prudential
  • Adam L'Italien - VP Global Consumer Markets Innovation, Liberty Mutual
  • Max Kusutani - Global Head of Digital Innovation, Tokio Marine
  • Flinn Mueller - VP, Innovation, Travelers

Everyone gets the ‘why’ of innovation. What’s less clear is the ‘how’.

How do insurers decide between building innovation capacity internally, acquiring it, or partnering?

What’s the route from POC to pilot to implementation look like?

2:10pm - 2:50pm 40 mins
Info
GETTING FIT FOR THE FUTURE – TRANSFORMING THE CORE OF INSURANCE
GETTING FIT FOR THE FUTURE – TRANSFORMING THE CORE OF INSURANCE
  • Moderator Stacey Brown - Lead Organizer, InsurTech Hartford
  • Panellists Aleem Lakhani - Executive Vice President, AmTrust Financial
  • Tim Attia - CEO, Slice
  • Duane Perkins - Global Head of Claims Excellence, Zurich
  • Gordon Hui - VP Strategic Initiatives, Hartford Steam Boiler

Insurers know it is imperative they use digital systems to improve the processes involved in creating risk-coverage solutions.

But how will the core of insurance have to be reshaped to enable carriers develop the products and business models of the future?

What technologies present the greatest opportunities? And where do the largest challenges lie?

2:40pm - 3:25pm 45 mins
Info
UNPACKING THE I-WORD
UNPACKING THE I-WORD: WHERE’S IT HAPPENING?
  • Moderator Wendi Bukowitz - Innovation Lab Leader, Munich Re
  • Panellists Adam L'Italien - VP Global Consumer Markets Innovation, Liberty Mutual
  • Flinn Mueller - VP, Innovation, Travelers
  • Kevin Kerridge - Executive Vice President, Hiscox

Innovation is happening, and it’s not just the InsurTechs doing it.

Hear from leading insurers on their own digital innovation initiatives – the successes, the failures, the lessons learned, and tips for the future.

2:50pm - 3:30pm 40 mins
Info
FUTURE GAZING – THE INSURANCE VALUE PROPOSITION OF TOMORROW
DEMO SESSION
  • Ty Harris - Co-Founder, Openly
  • Matthew Krawitz - CEO, Bed.Link LTD
  • James Felton Keith - EVP, Cyberfense
  • Brent Williams - Founder & CEO, Benekiva
  • Roel Peeters - CEO, Roost

5 x 7 minute demostrations

3:30pm - 4:00pm 30 mins
BREAK
4:00pm - 4:50pm 50 mins
Info
ANYTIME, ANYWHERE – REACHING THE CUSTOMER
DISTRIBUTION DISRUPTED?
  • Moderator Ellen Carney - Principal, Forrester
  • Panellists Sally Poblete - CEO, Wellthie
  • Karn Saroya - CEO, Cover
  • Julie Zimmer - COO, Embroker
  • Brad McCreedy - VP, Personal Insurance Distribution, Liberty Mutual
  • Christopher Paradiso - President, Paradiso Insurance
  • The first wave of insurtech has focused to a great extent on disrupting distribution – but what effect has it had to date?
  • Why are insurers struggling to come up with new, novel forms of distribution?
  • What are the challenges in distributing new insurance propositions?
  • Who will be the winners in the race to reach the customer?
4:00pm - 4:15pm 15 mins
FROM A STATIC PROCESS TO A DYNAMIC ART – THE FUTURE OF UNDERWRITING
LEADERSHIP BRIEFING
  • Richard Sammons - SVP, Head of Specialty Reinsurance, Hamilton Re
4:00pm - 4:40pm 40 mins
Info
TACKLING THE CULTURE CHALLENGE
BREATHING LIFE INTO LIFE - CATCHING UP ON THE INNOVATION CURVE
  • Moderator Mark Batsiyan - Venture Partner, Northwestern Mutual Future Ventures
  • Panellists Yaron Ben-Zvi - CEO, Haven Life
  • Jane Wang - CEO, Optimity
  • Gareth Ross - Head of Digital and Customer Experience, MassMutual
  • Terrance Luciani - VP Innovation, MetLife
  • Life insurance is behind on the digital innovation journey. A long product cycle has seen life insurers fall behind on legacy modernisation, and the nature of the business provides fewer touchpoints, resulting in a lower frequency of customer engagement.
  • How should life insurers tackle cultural reticence and risk aversion to give their change agendas a boost?
  • What does innovation mean in the context of life insurance?
  • How can a culture of customer centricity replace one focused on product?
4:15pm - 4:50pm 35 mins
Info
FROM A STATIC PROCESS TO A DYNAMIC ART – THE FUTURE OF UNDERWRITING
UPGRADING THE UNDERWRITER’S TOOLKIT – THE CHALLENGES & OPPORTUNITIES
  • Moderator Nick Lamparelli - Co-Founder & CUO, reThought Insurance
  • Panellists Richard Sammons - SVP, Head of Specialty Reinsurance, Hamilton Re
  • Paul Gable - Chief Underwriting Officer, Prudential
  • Steven Boughal - Chief Underwriting Officer, The Hartford
  • Harish Neelamana - Co-founder and Chief Product Officer, DataCubes Inc.

Insurance is a heavily commoditised industry, with competitors differentiating primarily on price. In this context, underwriting has been hollowed out to pricing.

With the onset of digital innovation in insurance, how can new tech be harnessed to upgrade the underwriter’s toolkit and transform underwriting from a static process to a dynamic art, utilising constant streams of new information?

If success will be achieved in the move from a ‘rear view mirror’ to a forward-looking view, how does the industry get there?

4:40pm - 5:20pm 40 mins
Info
TACKLING THE CULTURE CHALLENGE
SHIFTING THE MINDSET OF A 300-YEAR-OLD INDUSTRY
  • Moderator Gilad Shai - Organizer, InsurTech LA
  • Panellists Kevin Kerridge - Executive Vice President, Hiscox
  • Abel Travis - Head of Innovation, AF Group
  • Stacey Brown - Lead Organizer, InsurTech Hartford
  • Many pay lip service nowadays to ‘creating a culture of innovation,’ but what does it mean in practice?
  • What aspects of the incumbent mindset should be jettisoned?
  • What are the organisational changes and structures best suited to developing a ‘culture of innovation?’
  • How do incumbents and challengers differ in their views on tackling the culture challenge?
4:50pm - 5:30pm 40 mins
ANYTIME, ANYWHERE – REACHING THE CUSTOMER
DEMO SESSION
  • Clara de Soto - Co-Founder, reply.ai
  • Piyush Singh - Founder & CEO, Terrene Labs
  • Ranvir Saggu - CEO, Blocksure
  • Peter Bretton - Managing Director, Octo Telematics
  • Harish Neelamana - Co-founder and Chief Product Officer, DataCubes Inc.
4:50pm - 5:30pm 40 mins
FROM A STATIC PROCESS TO A DYNAMIC ART – THE FUTURE OF UNDERWRITING
DEMO SESSION
  • Clara de Soto - Co-Founder, reply.ai
  • Piyush Singh - Founder & CEO, Terrene Labs
  • Ranvir Saggu - CEO, Blocksure
  • Peter Bretton - Managing Director, Octo Telematics
  • Harish Neelamana - Co-founder and Chief Product Officer, DataCubes Inc.
5:30pm - 5:35pm 5 mins
End of Main Conference Day One
5:35pm - 6:35pm 60 mins
DRINKS