IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Julian Teicke

Keynote address: Reinventing insurance at scale: the digital marketplace, the future of insurance and the role of data

wefox Group

Susanne Chishti

Insurtech Futures: Self-disruption, partnership & ecosystems by the InsurTech book co-editors

FINTECH Circle & the FINTECH Circle Institute

08:00 - 09:00

Registration, networking and refreshments

More
09:00 - 09:05
Welcome to Insurtech Rising 2018

Welcome to Insurtech Rising 2018

More
09:05 - 09:25

Keynote address: Reinventing insurance at scale: the digital marketplace, the future of insurance and the role of data

  • Julian Teicke - Founder & CEO, wefox Group
More
09:25 - 10:00

The Insurtech ecosystem: Cutting through the noise and bringing it all together

Investments and partnerships are pouring into Insurtech from all angles but how can the players evolve into more effective partners?

  • What are the challenges you need to overcome to create partnerships?
  • How do you make the promise real and live up to the hype?
  • How does the ecosystem need to evolve and what are the execution strategies?
  • Moderator Reza Khorshidi - Chief Scientist, AIG
  • Elena Rasa - Chief Underwriting Officer, Zurich
  • Sam Evans - Founder & General Partner, Eos Venture Partners
  • Michael Fitzgibbon - Vice President & Chief Underwriting Officer, Slice
  • Sam White - CEO, Pukka Insure
More
10:00 - 10:10

Presentation: The key value proposition for Home Telematics is digital customer engagement

  • Roel Peeters - CEO, Roost
More
10:10 - 10:45

DEMOS

  • David Vanek - CEO and Co-founder, Anorak
  • Tobias Taupitz - CEO and Co-founder, Laka
  • Renaud Million - Co-founder & CEO, Spixii
More
10:45 - 11:15

Morning refreshments and networking

More
Showing of Streams
12:35 - 13:10

DEMOS

  • Ed Leon Klinger - CEO, Flock
  • David Gascoin - CEO, Valoo
  • Marcus Schmalbach - CEO & Founder, RYSKEX
  • Nelly Rathi - Founder & CEO, Oida
More
13:10 - 14:10

Lunch and networking

More
Showing of Streams
15:30 - 16:05

DEMOS

  • Julie Wang - Co-founder & Head of Ecosystem, CarBlock
  • Henrique Volpi - Co-founder, Kakau
  • Alex Devoto - Founder, LVLFI
  • Tariq Valente - Head of Business Development, Surfly
More
16:05 - 16:35

Afternoon break and networking

More
16:35 - 17:10

Panel discussion: Designing the workforce of the future

The insurance industry need workforces that are lean, agile and willing to embrace change to thrive in an environment of digital disruption and rising customer expectations. What’s the secret on talent acquisition development, re-skilling and retention? Step up to the challenge of improving diversity and inclusion (D&I) or face the consequences when it comes to your business’s bottom line. Diverse teams lead to diversity of thought, which can lead to greater innovation and better problem-solving capability. How can you exploit your business potential by recruiting a more diversified workforce?

  • Emma Bell - Digital Director, SPF Private Clients
  • Stuart Domingos - Head of Group Innovation, Zurich
  • Dorota Zimnoch - Fintech and Insurtech Expert, Zing Business Consulting
  • Theresa Farrenson - Technology Business Partner; and founder & co-chair, Aon; LGBT Insurance Network (Link)
More
17:10 - 17:40

Insurtech Futures: Self-disruption, partnership & ecosystems by the InsurTech book co-editors

  • Susanne Chishti - CEO and Founder, FINTECH Circle & the FINTECH Circle Institute
  • Sabine VanderLinden - CEO InsurTech Business, Startupbootcamp and Rainmaking
  • Shân Millie - Founder, Bright Blue Hare
  • Nicole Anderson - Managing Partner, Redsand Partners and Labs
More
17:40 - 18:40

Closing remarks and drinks reception

More
08:00 - 09:00 60 mins
Registration, networking and refreshments
09:00 - 09:05 5 mins
Welcome to Insurtech Rising 2018
09:05 - 09:25 20 mins
Keynote address: Reinventing insurance at scale: the digital marketplace, the future of insurance and the role of data
  • Julian Teicke - Founder & CEO, wefox Group
09:25 - 10:00 35 mins
Info
The Insurtech ecosystem: Cutting through the noise and bringing it all together
  • Moderator Reza Khorshidi - Chief Scientist, AIG
  • Elena Rasa - Chief Underwriting Officer, Zurich
  • Sam Evans - Founder & General Partner, Eos Venture Partners
  • Michael Fitzgibbon - Vice President & Chief Underwriting Officer, Slice
  • Sam White - CEO, Pukka Insure

Investments and partnerships are pouring into Insurtech from all angles but how can the players evolve into more effective partners?

  • What are the challenges you need to overcome to create partnerships?
  • How do you make the promise real and live up to the hype?
  • How does the ecosystem need to evolve and what are the execution strategies?
10:00 - 10:10 10 mins
Presentation: The key value proposition for Home Telematics is digital customer engagement
  • Roel Peeters - CEO, Roost
10:10 - 10:45 35 mins
DEMOS
  • David Vanek - CEO and Co-founder, Anorak
  • Tobias Taupitz - CEO and Co-founder, Laka
  • Renaud Million - Co-founder & CEO, Spixii
10:45 - 11:15 30 mins
Morning refreshments and networking
11:15 - 11:40 25 mins
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Case study: Using machine learning to improve underwriting decisions and claims processing
  • Michael Natusch - Global Head of Artificial Intelligence, Prudential
11:15 - 11:20 5 mins
INTERNET OF THINGS
Moderated by
  • Dan White - Senior Partner, NINETY
11:15 - 11:40 25 mins
DISTRIBUTED LEDGER TECHNOLOGY
Case study: Blockchain: Evolution to ecosystem
  • Christopher McDaniel - President, RiskBlock Alliance
11:20 - 11:45 25 mins
INTERNET OF THINGS
Case study: Enabling homeowners to mitigate risk – ERGO Safe Home: bundling technology, insurance and services
  • Gregor Wiest - Head of Innovation, ERGO Group
11:40 - 12:05 25 mins
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Case study: Claims settlement using deep learning
  • Huma Lodhi - Principal Data Scientist, Direct Line
11:40 - 12:05 25 mins
DISTRIBUTED LEDGER TECHNOLOGY
The buzzVault case study: Empowering householders through the creation of secure vault of digitised home contents data
  • Becky Downing - CEO, buzzGroup
11:45 - 12:10 25 mins
INTERNET OF THINGS
Case study: Wearables and personal technology - assessing and predicting health for fewer customer ailments and fewer claims
  • Andreas Nemeth - CEO, UNIQA Ventures
  • Paul Varga - Co-founder, Playbrush
  • Lorenz Graeff - CEO & Founder, bsurance
12:05 - 12:30 25 mins
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Case study: AI and behavioural policy pricing
  • Abraham Gilbert - Head of Machine Learning, Brainpool AI
12:05 - 12:30 25 mins
DISTRIBUTED LEDGER TECHNOLOGY
Case study: Decentralized insurance – learning and use cases
  • Stephan Karpischek - Founder, Etherisc
12:10 - 12:35 25 mins
INTERNET OF THINGS
Case study: How to insure a flying robot using real-time data
  • Ed Leon Klinger - CEO, Flock
12:35 - 13:10 35 mins
DEMOS
  • Ed Leon Klinger - CEO, Flock
  • David Gascoin - CEO, Valoo
  • Marcus Schmalbach - CEO & Founder, RYSKEX
  • Nelly Rathi - Founder & CEO, Oida
13:10 - 14:10 60 mins
Lunch and networking
14:10 - 14:35 25 mins
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Case study: Use of Generative Adversarial Networks for auto insurance data augmentation
  • Armando Vieira - Data Scientist, Direct Line
14:10 - 14:15 5 mins
BIG DATA & PROCESS AUTOMATION
Moderated by
  • Dan White - Senior Partner, NINETY
14:10 - 14:35 25 mins
BLOCKCHAIN & EMERGING TECHNOLOGIES
Case study: Blockchain in Mobility Insurance: An autonomous future
  • Julie Wang - Co-founder & Head of Ecosystem, CarBlock
14:15 - 14:40 25 mins
BIG DATA & PROCESS AUTOMATION
Case study: Using AI to speed up business processes
  • Daniel Elia Sbarra - Business Analytics Solutions Manager, Generali
14:35 - 15:00 25 mins
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
Case study: Designing effective chatbots by analysing the relevant data
  • Renaud Million - Co-founder & CEO, Spixii
14:35 - 15:00 25 mins
BLOCKCHAIN & EMERGING TECHNOLOGIES
Case study: Building alternative insurance value chains
  • Risto Rossar - Founder, Black Insurance
14:40 - 15:05 25 mins
BIG DATA & PROCESS AUTOMATION
Case study: Improving regulatory compliance with RPU facilitated data accuracy
15:00 - 15:25 25 mins
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
The AIG journey: building AI-First Products
  • Nils Mork-Ulnes - Head of Strategy - Science, AIG
15:00 - 15:25 25 mins
BLOCKCHAIN & EMERGING TECHNOLOGIES
Case study: What meaningful results are insurance companies getting from drones and sensors?
15:05 - 15:30 25 mins
BIG DATA & PROCESS AUTOMATION
Case study: Increasing profitability by streamlining your business processes
15:30 - 16:05 35 mins
DEMOS
  • Julie Wang - Co-founder & Head of Ecosystem, CarBlock
  • Henrique Volpi - Co-founder, Kakau
  • Alex Devoto - Founder, LVLFI
  • Tariq Valente - Head of Business Development, Surfly
16:05 - 16:35 30 mins
Afternoon break and networking
16:35 - 17:10 35 mins
Info
Panel discussion: Designing the workforce of the future
  • Emma Bell - Digital Director, SPF Private Clients
  • Stuart Domingos - Head of Group Innovation, Zurich
  • Dorota Zimnoch - Fintech and Insurtech Expert, Zing Business Consulting
  • Theresa Farrenson - Technology Business Partner; and founder & co-chair, Aon; LGBT Insurance Network (Link)

The insurance industry need workforces that are lean, agile and willing to embrace change to thrive in an environment of digital disruption and rising customer expectations. What’s the secret on talent acquisition development, re-skilling and retention? Step up to the challenge of improving diversity and inclusion (D&I) or face the consequences when it comes to your business’s bottom line. Diverse teams lead to diversity of thought, which can lead to greater innovation and better problem-solving capability. How can you exploit your business potential by recruiting a more diversified workforce?

17:10 - 17:40 30 mins
Insurtech Futures: Self-disruption, partnership & ecosystems by the InsurTech book co-editors
  • Susanne Chishti - CEO and Founder, FINTECH Circle & the FINTECH Circle Institute
  • Sabine VanderLinden - CEO InsurTech Business, Startupbootcamp and Rainmaking
  • Shân Millie - Founder, Bright Blue Hare
  • Nicole Anderson - Managing Partner, Redsand Partners and Labs
17:40 - 18:40 60 mins
Closing remarks and drinks reception