IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

09:00 09:30 (30 mins)

Main agenda

Registration and Coffee

09:30 10:00 (30 mins)

Main agenda

Introductions and scene setting

  • Moderator Chris Sier - Director, FiNexus

10:00 11:00 (60 mins)

Main agenda

An overview of FinTech

We will focus on briefings on the key issues in FinTech, both from a strategic and technological perspective.

Briefings will include:

Alternative Finance- models, growth, future, and how it can be used by the institutional fund management world.

AI, Machine Learning, Roboadvisors and Chatbots - what it is, what it can do.

Distributed Ledger and Blockchain - what it is, what it isnt, and it’s application for digital identity, probably the best use-case in the financial world.

  • Moderator Chris Sier - Director, FiNexus

11:00 11:30 (30 mins)

Main agenda

Morning coffee break

11:30 12:30 (60 mins)

Main agenda

Digital identity

This is one of the key elements of future finance. Whether we are considering the current state of play or a distributed ledger future, knowing and being assured that who or what you are dealing with is genuinely that person or entity is fundamental. Most especially as all sorts of security authorisations, risk assessments, counterparty assessments, credit authorisations, and/or AML checks can be pre-linked to the digital id. The risk reduction and financial inclusion implicit in such pre-authorisation and AML checking (including the use of big data) is transformative.

  • Moderator Chris Sier - Director, FiNexus

13:00 14:00 (60 mins)

Main agenda

Lunch

14:00 15:00 (60 mins)

Main agenda

Wargames

Attendees will be split into groups and ask to consider strategic innovation scenarios from the perspective of both incumbent under threat (“what should we do? Buy? Align? Compete?…) and the innovator (“What is our next move? How can we work with the incumbents, if at all?”)

  • Moderator Chris Sier - Director, FiNexus

15:00 16:00 (60 mins)

Main agenda

Group feedback and summary

Discussion about future scenarios:

How to leverage these technologies?

How to deal with the threat of new entrants, both large and small?

  • Moderator Chris Sier - Director, FiNexus