IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:45 09:15 (30 mins)

The Blockchain Summit

Registration

09:15 09:20 (5 mins)

The Blockchain Summit

Opening Remarks From The Chair

  • Chris Skinner - Co-Founder, 11:FS

09:20 10:40 (80 mins)

The Blockchain Summit

Blockchain 101: What is Distributed Ledger Technology? What could it mean for financial services?

This 80 minute session will be an in-depth explorationof where DLT could be applied and where it can't. 

  • Understanding the nomenclature
  • The potential of public VS. fully private blockchains
  • What problems could DLT potentially solve?
  • How could DLT change financial services?
  • Is blockchain just for niche products? If not, which user cases could be scalable?
  • Who are the key players and influencers?
  • Tim Richards, Consult Hyperion

10:40 11:00 (20 mins)

The Blockchain Summit

Keynote address: Creating a new, decentralized financial system: the role of Bitcoin, digital currency & blockchain technology

  • Robleh Ali - Research Scientist Digital Currency Initiative, MIT Media Lab

11:00 11:25 (25 mins)

The Blockchain Summit

Morning Coffee & Networking Break

11:25 12:25 (60 mins)

The Blockchain Summit

DLT proof of concepts panel: What have we learnt from our DLT proof of concept work in payments; trade finance; bank treasury; compliance; identity and securities settlement?

  • Ferdinando Ametrano - Bitcoin & Blockchain Technology, Politecnico di Milano
  • Ivar Wiersma - Head of Innovation, Wholesale Banking, ING
  • Pedro Gurrola-Perez - Senior Technical Specialist, Bank of England

12:25 13:20 (55 mins)

The Blockchain Summit

Lunch and Networking Break + DLT Discussion Roundtables

These roundtables will provide you with the ideal opportunity to meet players from across the DLT ecosystem. Expert speakers will lead discussions on highly topical subjects & groups will be small to allow for real interaction.

13:40 14:15 (35 mins)

The Blockchain Summit

Regulators strategy roundtable: How do we view DLT? How might it be regulated? How are governments globally working together to create coherent future regulation? Will central banks use digital currencies?

  • David Mills - Deputy Assosiate Director, Federal Reserve System
  • Dirk Schrade - Deputy Head of Department Payments & Settlement Systems, Deutsche Bundesbank
  • Sian Jones - Founder, COINsult

14:15 14:35 (20 mins)

The Blockchain Summit

Distributed Ledger Technology for payments products

  • Richard Crook - Head of Innovation Engineering, RBS

14:35 14:55 (20 mins)

The Blockchain Summit

Distributed Ledger Technology for cross-border payments

  • Daniel Aranda - Managing Director, Europe, Ripple

14:55 15:15 (20 mins)

The Blockchain Summit

Corporate Case Study. Hear about IATA's blockchain pilot: a practical application to the aviation industry settlement systems

  • Stephen Darnley - Corporate Treasurer, IATA

15:15 15:35 (20 mins)

The Blockchain Summit

Afternoon Tea

15:35 16:00 (25 mins)

The Blockchain Summit

DLT for payments Shark Tank

Four innovators will pitch their idea in just four minutes. After each pitch, our three industry sharks will ask the presenter three questions to assess the potential of the idea. After all four have pitched, the sharks will choose their favourite. Then the audience will vote and pick up a winner!

16:00 16:20 (20 mins)

The Blockchain Summit

How Distributed Ledger Technology can address the huge challenges around identity & security

  • Gene Vayngrib - CEO & Co-Founder, Tradle

16:20 16:50 (30 mins)

The Blockchain Summit

Oxford Union Debate: This house believes blockchain is a truly transformative technology

  • Michael Salmony - Executive Adviser, equensWorldline SE
  • Douwe Lycklama - Founding Partner, Innopay
  • Michael Mainelli - Executive Chairman, Z/YEN Group
  • Vinay Gupta - Founder, Hexayurt.Capital

16:50 17:25 (35 mins)

The Blockchain Summit

Closing Roundtable: Where next for DLT?

  • Andrew Reid - Head of Digital Market Management & Governance, GTB, Deutsche Bank
  • Marieke Flament - Managing Director for Europe, Circle
  • Gabrielle Patrick, The Blockchain Lawyer
  • Maya Zehavi - Co-Founder & COO, TRST.IM
  • Christian Lundkvist - Decentralisation Generalist, Consensys

17:25 17:30 (5 mins)

The Blockchain Summit

Closing remarks from The Chair

17:30 19:00 (90 mins)

The Blockchain Summit

Drinks Reception

08:45 09:15 (30 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Registration

09:15 09:25 (10 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Opening Remarks From The Chair

  • Ruth Wandhofer - Global Head of Regulatory & Market Strategy, Citi

09:25 09:55 (30 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Keynote Address From The European Banking Authority: Outlining the draft Regulatory Technical Standards (RTS) on Strong Customer Authentication (SCA) and Common and Secure Communication (CSC) under PSD2

  • Dirk Haubrich - Head of Consumer Protection, Financial Innovation & Payments, European Banking Authority

10:15 11:05 (50 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Industry Strategy Roundtable: Practical steps needed to prepare for the EBA RTS for PSD2. How will PSD2 work in practice? What are the risks to be addressed? Which market segments will be looking for direct access to accounts? What needs to be agreed bewteen the account servicing banks and the providers of payment initiation services?

  • Derrick Brown - Chair of Board, European Payments Institutions Federation (EPIF)
  • Thomas Egner - Secretary General, Euro Banking Association
  • Kirstine Nilsson Edström - Head of Strategic Planning & Regulatory, Swedbank
  • James Whittle - Director of Industry Policy, Payments UK

11:00 11:25 (25 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Morning Coffee & Networking Break

11:25 11:45 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

The General Data Protection Regulation & PSD2: What are the tensions between the two?

  • Pascale-Marie Brien - Senior Policy Adviser, European Banking Federation

11:45 12:05 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Strategy Roundtable: How PSD2 overlaps with other regulatory initiatives. What do the dependencies & interrelations mean for business?

  • Julie Connor - Group Lead For PSD2, Bank of Ireland
  • Krzysztof Korus - Founding Partner , DLK Korus Okon Attorneys
  • Jarkko Turunen - Head of Open Banking, Nordea
  • Nilixa Devlukia - Technical Specialist Payments, Financial Conduct Authority

12:25 13:20 (55 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Lunch & Networking Break plus Payments Regulation Disucssion Roundtables

This roundtables will provide you with the ideal opportunity to meet players from across the payments ecosystem. Expert speakers will lead discussions on highly topical subjects & groups will be small to allow for real interaction.

13:20 13:40 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

How the card industry needs to adapt to PSD2 & Interchange Free Regulation (IFR)

  • Scott McInnes - Partner, Bird & Bird

13:40 14:00 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Retailer Insight: What will PSD2 & IFR mean for merchants?

  • Andreas Melan - Group Payment Card Manager, IKEA

14:00 14:20 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Anti-Terrorist Financing; Anti-Money Laundering; Know your customer: How regulatory initiatives are shaping business

How Can All The Players In The Value Chain Collaborate To Reduce Risk?

14:20 14:55 (35 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Strategy Roundtable: Security in payments. How can the industry collaborate to fight the threat from fraudsters; criminals; terrorists & cyber attackers?

  • Alain Hiltgen - Head of Business Security Advice, Executive Director, UBS AG
  • Eric van der Schild - Relation & Innovation Officer, Europol
  • Tristan van de Vijver - Global Head of Compliance, Western Union

14:55 15:15 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Keynote Address Under The Chatham House Rule: How regulatory technology can help financial institutions to better manage risk

  • Beju Shah - Senior Expert, Technology Division, Bank of England

15:15 15:35 (20 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Afternoon Tea

15:35 16:05 (30 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Reg Tech Shark Tank

Four innovators will pitch their idea in just four minutes. After each pitch, our three industry sharks will ask the presenter three questions to assess the potential of the idea. After all four have pitched, the sharks will choose their favourite. Then the audience will vote and pick up a winner!

  • Christian Visti - CEO & Co-Founder, NewBanking
  • Jane Walshe - Financial Services Regulatory Lawyer & Founder, Enforcd
  • Jan-Michael Gorecki - Founder & CEO, KYOLAB

16:05 16:55 (50 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Strategy Roundtable: From crypto currencies to Facebook, Apple, Google and Amazon - what will the new payments ecosystem look like? How will it be regulated? Where are the tensions between existing legislation & FinTech developments?

  • Divya Bhardwaj - Senior Counsel for Payments, Airbnb
  • Gianluca D'Imperio - Group Compliance Digital Officer, UniCredit
  • Monica Monaco - Founder & Managing Director, TrustEU Affairs
  • Thaer Sabri - CEO, Electronic Money Association

16:55 17:25 (30 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

The Payments Regulation trouble-shooting panel

Quiz our experts on any questions nor addressed during the day or to dig deeper into the issues at the top of your mind

17:25 17:30 (5 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Closing remarks from The Chair

17:30 19:30 (120 mins)

The Payments Regulation Boot Camp

Drinks Reception

09:15 09:20 (5 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Opening Remarks From The Chair

  • Simon Bailey - CEO, Finarchy

09:20 09:40 (20 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Keynote Address: What are the really hot spaces in FinTech?

  • Marc Bernegger - Advisory Board, FinLeap

09:40 10:00 (20 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Special Address: How the FinTech focus on user experience will revolutionise payments

  • Jeff Hibbard - Chief Product Officer, Fidor

10:00 10:20 (20 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Keynote Address: How banking as a service will change the FinTech landscape

  • Nick Ogden - Founder, ClearBank

10:20 11:00 (40 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Expert Debate: Where is the money? Are we still waiting for the FinTech business model to show up?

  • Aaron Baker - Head Digital Service Communications & Payments, Lloyds Banking Group
  • Radboud Vlaar - Founding Partner, Orange Growth Capital
  • Dennis Van Allemeersch - Member, European Retail Payments Board

11:00 11:25 (25 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Morning Coffee & Networking Break

11:25 11:50 (25 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Changes in identity manangement are creating huge opportunities in transaction services. What are those opportunities & how do you maximise them? Will the use of biometrics be transformative? OId

  • Emma Lindley - CEO, Innovate Identity

11:50 12:25 (35 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Identity Shark Tank

Four innovators will pitch their idea in just four minutes. After each pitch, our three industry sharks will ask the presenter three questions to assess the potential of the idea. After all four have pitched, the sharks will choose their favourite. Then the audience will vote and pick up a winner!

  • Rob Leslie - Founder & CEO, Sedicii
  • Ted Oorbals - CEO, Hanscan
  • John-Erik Setsaas - Identity Architect, Signicat
  • Matthew Pearch - Commercial Director, iProov

12:25 13:20 (55 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Lunch and Networking Break + Innovation Discussion Roundtables

These roundtables will provide you with the ideal opportunity to meet players from accross the payments ecosystem. Expert speakers will lead discussions on highlu topical subjects. Groups will be small to allow for real interaction.

13:20 13:45 (25 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Keynote Address: Putting people back in charge of their money; how challenger banks are harnessing financial inclusion & personal financial management to grow world beating businesses

  • Ricky Knox - Co-Founder, Tandem Money

13:45 14:20 (35 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Financial inclusion/personal financial management Shark Tank

Five innovators will pitch their idea in just four minutes. After each pitch, our three industry sharks will ask the presenter three questions to assess the potential of the idea. After all five have pitched, the sharks will choose their favourite. Then the audience will vote and pick up a winner!

  • David Sosna, Personetics
  • George Ludviksson - CEO, Meniga
  • David Parker - Global Partnerships, Itemize
  • Vedran Vego - CTO & Co-Founder, Otly!
  • Robert Atkins - CEO & Founder, Xcordis

14:20 14:40 (20 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Keynote Address: How the FinTech boom is reshaping business & personal cross border payments

  • Stuart Gregory - Head of Business, TransferWise

14:40 15:35 (55 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Cross border payments Shark Tank

5 innovators will pitch their idea in just four minutes. After each pitch, our three industry sharks will ask the presenter three questions to assess the potential of the idea. After all 5 have pitched, the sharks will choose their favourite. Then the audience will vote and pick up a winner!

  • Laurence Cooke - CEO & Founder, nanopay Corporation
  • Shreya Hewett - CEO, TransferGuru
  • Steve Hatton - Co-Founder, Trusek
  • Vaughan Owen - CEO, COMO Global
  • Robert Atkins - CEO & Founder, Xcordis

15:15 15:35 (20 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Afternoon Tea

15:35 15:55 (20 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Special Address: The Internet of Things and neext generation commerce; balancing the opportunities with the security threats

  • Jonny Voon - Innovation Lead for IoT & Distributed Ledger, Innovate UK

15:55 16:30 (35 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Internet of Things Fireside Chat

16:30 17:20 (50 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Closing Debate: What next for FinTech & financial services? Will the shift from competition to collaboration continue? How can FinTechs & incumbents work together to the benefit of all?

  • Celine Lazorthes - CEO & Founder, MangoPay
  • Julian Sawyer - Chief Operating Officer, Starling Bank
  • Morten Kriek - VP EMEA, Moven
  • Annine Bentzen - Head of Engagement, Hufsy

17:20 17:22 (2 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Closing remarks from The Chair

17:30 19:00 (90 mins)

FinTech & The Future of Payments Forum

Drinks Reception