Platform Economy Summit Europe is part of the Informa Connect Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 09:00 30 mins
Registration & Morning Coffee
09:00 - 09:30 30 mins
Info
Masterclass
Platform Innovation Masterclass: Welcome, Goals, Warm-up
  • Presenter Simon Torrance - Chair, Platform Economy Summit & Author, New Growth Playbook
  • Matthias Walter - Founder, Platform Innovation Kit
  • Sabrina Guzman - Managing Partner, Platform Innovation Kit

An intensive day’s training for entrepreneurs and start-ups, corporate intrapreneurs and innovators, investors and advisors on how to best to design, build and launch a winning platform business.

Pre-read material; cutting-edge templates and methods; interactive group work on real-life case studies; facilitated by a team of world-class experts and practitioners.

09:30 - 10:30 60 mins
Info
Masterclass
Intro to Platform Economics
  • Presenter Simon Torrance - Chair, Platform Economy Summit & Author, New Growth Playbook
  • Short intro to the basics of platform business models & mechanics 

10:30 - 11:00 30 mins
Coffee & Networking Break
11:00 - 12:30 90 mins
Info
Masterclass
Intro to the Platform Innovation Kit Process
  • Presenter Matthias Walter - Founder, Platform Innovation Kit
  • Presenter Sabrina Guzman - Managing Partner, Platform Innovation Kit
  • Platform Innovation Plan & Kit 3.0 Toolkit 
  • Ideation, Value Proposition Design, Service Design, Strategy definition 
  • Learn the toolset of the platform generation
12:30 - 13:30 60 mins
Lunch & Networking Break
13:30 - 14:30 60 mins
Info
Masterclass
Group Work: Value Design of selected Platforms + Q&A
  • Simon Torrance - Chair, Platform Economy Summit & Author, New Growth Playbook
  • Presenter Matthias Walter - Founder, Platform Innovation Kit
  • Sabrina Guzman - Managing Partner, Platform Innovation Kit
  • Hands-on training of Toolkit core canvases 
  • Based on B2C & B2B platform case studies 
  • Learn about platform design & get insights
14:30 - 15:30 60 mins
Info
Masterclass
Intro & Group Work: Growth Strategies & Network Effects
  • Presenter Matthias Walter - Founder, Platform Innovation Kit
  • Sabrina Guzman - Managing Partner, Platform Innovation Kit
  • Seed Strategies to solve the Chicken-Egg Problem 
  • Network Effect & How to stimulate self-empowering growth 
  • Business Model validation opportunities 
  • Best Practices & Examples
15:30 - 16:00 30 mins
Coffee & Networking Break
16:00 - 17:00 60 mins
Info
Masterclass
Group Work: Platform Assessment – Success Factors + Q&A
  • Matthias Walter - Founder, Platform Innovation Kit
  • Sabrina Guzman - Managing Partner, Platform Innovation Kit
  • Learn core success factors of platforms 
  • Assess platforms and learn strength & weaknesses 
  • Learn how to define the right improvement activities for running platform businesses
17:00 - 17:30 30 mins
Masterclass
Review of Key Learnings
17:30 - 17:35 5 mins
End of Platform Innovation Masterclass