IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
8:20am - 8:50am

Registration & welcome coffee

More
8:50am - 9:00am

Chairman's opening address

More
9:00am - 9:30am

Big picture fintech innovations that are taking the finance world by storm

What is the probable impact of fintech development on the financial services?

  • Emil Matsakh - Chief Analytics Officer, Commonwealth Bank of Australia
More
9:30am - 10:00am
Info

Trade based money laundering

Regulatory expectations and implications on banks & their clients

  • Talal Mahmud - Regional Head Trade, Financial Crime Compliance Americas, Standard Chartered Bank
More
10:00am - 10:30am
Info

Embracing the cryptocurrency and blockchain boom

Blockchain from hype to reality. What are the risks and consequences of using blockchain and smart contracts?

  • Periklis Thivaios - Researcher, IE Business School
More
10:30am - 11:00am

Morning coffee break

More
11:00am - 12:00pm
Info

AI & Machine learning

30mins: Expert briefing

Reducing the calculation burden in risk management using machine learning

Can AI be applied to derivatives pricing problems in a way that can stand up to regulatory scrutiny?

David O’Donovan, Risk Management Expert, Murex

30 mins: Panel discussion

AI and machine learning implementations for model development and validation

  • Methods for benchmarking models
  • What are the elements you can apply?
  • Successful case studies
  • Vasil Denchev - Chief Quantum Software Architect, Quantum Artificial Intelligence Lab, Google
  • Lourenco Miranda - Managing Director, Societe Generale
  • Xiaofeng Xia - Partner, Head of Quantitative Investments, Hongshang Asset Management
  • Moderator Brad Carr - Director in Regulatory Affairs, IIF
  • David O’Donovan - Risk Management Expert, Murex
More
12:00pm - 12:30pm
Info

How big data is changing banking and finance forever

30mins: Expert briefing

What finance can learn from big data analysis and scientific applications 

30mins: Panel discussion

From big data to insights: Do you hold the key to solving pressing issues and capturing market opportunities? 

  • Striving to adopt a fully data-driven approach
  • Optimizing business operations
  • Overcoming operational constraints

 Achieving customer-centric objectives

  • Dan Rosen - Co-founder and Chief Executive Officer, d1g1t Inc.
  • Moderator Angel Lorente - Co-Founder and Master Connector, FinTech Connector
  • Norman Niemer - Chief Data Scientist, UBS Asset Management
More
12:30pm - 1:00pm
Info

Fintech Disruption: The people impact of innovation

In the next 5 to 10 years the financial services industry will undergo a significant digital disruption that will impact the core infrastructure of banks and financial institutions. This innovation will disrupt the lives of millions of people that serve these institutions as employees, service providers, entrepreneurs, and investors

The questions we need to answer as we disrupt financial services are:

  • How do we reskill/retool the professionals to learn the new skills brought on by fintech innovation?
  • How do we ensure that entrepreneurs are creating real world solutions to financial service problems?
  •  How do we direct investors both internally and externally to the fintechinnovations that will have the biggest impact for all people
  • Angel Lorente - Co-Founder and Master Connector, FinTech Connector
More
1:00pm - 2:00pm

Lunch

More
Showing of Streams
3:10pm - 3:40pm

Afternoon coffee break

More
Showing of Streams
5:10pm - 5:15pm
End of summit

End of summit

More
5:15pm - 6:00pm

Cocktails and conversations

More
8:20am - 8:50am 30 mins
Registration & welcome coffee
8:50am - 9:00am 10 mins
Chairman's opening address
9:00am - 9:30am 30 mins
Info
Big picture fintech innovations that are taking the finance world by storm
  • Emil Matsakh - Chief Analytics Officer, Commonwealth Bank of Australia

What is the probable impact of fintech development on the financial services?

9:30am - 10:00am 30 mins
Info
Trade based money laundering
  • Talal Mahmud - Regional Head Trade, Financial Crime Compliance Americas, Standard Chartered Bank

Regulatory expectations and implications on banks & their clients

10:00am - 10:30am 30 mins
Info
Embracing the cryptocurrency and blockchain boom
  • Periklis Thivaios - Researcher, IE Business School

Blockchain from hype to reality. What are the risks and consequences of using blockchain and smart contracts?

10:30am - 11:00am 30 mins
Morning coffee break
11:00am - 12:00pm 60 mins
Info
AI & Machine learning
  • Vasil Denchev - Chief Quantum Software Architect, Quantum Artificial Intelligence Lab, Google
  • Lourenco Miranda - Managing Director, Societe Generale
  • Xiaofeng Xia - Partner, Head of Quantitative Investments, Hongshang Asset Management
  • Moderator Brad Carr - Director in Regulatory Affairs, IIF
  • David O’Donovan - Risk Management Expert, Murex

30mins: Expert briefing

Reducing the calculation burden in risk management using machine learning

Can AI be applied to derivatives pricing problems in a way that can stand up to regulatory scrutiny?

David O’Donovan, Risk Management Expert, Murex

30 mins: Panel discussion

AI and machine learning implementations for model development and validation

  • Methods for benchmarking models
  • What are the elements you can apply?
  • Successful case studies
12:00pm - 12:30pm 30 mins
Info
How big data is changing banking and finance forever
  • Dan Rosen - Co-founder and Chief Executive Officer, d1g1t Inc.
  • Moderator Angel Lorente - Co-Founder and Master Connector, FinTech Connector
  • Norman Niemer - Chief Data Scientist, UBS Asset Management

30mins: Expert briefing

What finance can learn from big data analysis and scientific applications 

30mins: Panel discussion

From big data to insights: Do you hold the key to solving pressing issues and capturing market opportunities? 

  • Striving to adopt a fully data-driven approach
  • Optimizing business operations
  • Overcoming operational constraints

 Achieving customer-centric objectives

12:30pm - 1:00pm 30 mins
Info
Fintech Disruption: The people impact of innovation
  • Angel Lorente - Co-Founder and Master Connector, FinTech Connector

In the next 5 to 10 years the financial services industry will undergo a significant digital disruption that will impact the core infrastructure of banks and financial institutions. This innovation will disrupt the lives of millions of people that serve these institutions as employees, service providers, entrepreneurs, and investors

The questions we need to answer as we disrupt financial services are:

  • How do we reskill/retool the professionals to learn the new skills brought on by fintech innovation?
  • How do we ensure that entrepreneurs are creating real world solutions to financial service problems?
  •  How do we direct investors both internally and externally to the fintechinnovations that will have the biggest impact for all people
1:00pm - 2:00pm 60 mins
Lunch
2:00pm - 2:10pm 10 mins
Examining the risks and realities of embracing innovation
Opening remarks
  • Antonio Giannino - Chief Risk Officer, Amagis Capital
  • Periklis Thivaios - Researcher, IE Business School
  • Dimitri Anagnostopoulos - Principal, True North Partners
2:00pm - 3:10pm 70 mins
Info
QuantTech masterclass: Applying machine learning to quantitative finance
Opportunities in the era of quantum technologies
  • Igor Halperin - Adjunct Professor of Financial Machine Learning, NYU Tandon School of Engineering

An introduction to quantum computing with a focus on AI applications

2:10pm - 3:10pm 60 mins
Info
Examining the risks and realities of embracing innovation
Cybersecurity: an interactive experiment
  • Antonio Giannino - Chief Risk Officer, Amagis Capital

An interactive simulation that will test the participants’ cyber resilience – ability to prepare for, respond to and recover from a cyber incident

3:10pm - 3:40pm 30 mins
Afternoon coffee break
3:40pm - 5:10pm 90 mins
Info
Examining the risks and realities of embracing innovation
Innovation from the ground up
  • Dimitri Anagnostopoulos - Principal, True North Partners
  • Periklis Thivaios - Researcher, IE Business School

How can the risk managers drive strategic change and innovation in a role seen as downside risk protection?

3:40pm - 5:10pm 90 mins
Info
QuantTech masterclass: Applying machine learning to quantitative finance
Industry breakthroughs in quantum computing
  • Igor Halperin - Adjunct Professor of Financial Machine Learning, NYU Tandon School of Engineering

An inside glimpse into how quantum computing is starting to be applied to finance

5:10pm - 5:15pm 5 mins
End of summit
5:15pm - 6:00pm 45 mins
Cocktails and conversations