IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:30 08:45 (15 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Registration & Welcome Coffee

08:45 09:00 (15 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Chairman's Opening Remarks

09:00 09:30 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Basel update: Examining the progress of the global adoption of the Basel framework

Enhancing financial stability across countries

  • Toru Morinishi - Senior Vice President, Strategic Planning Department, Mizuho Financial Group

09:30 10:00 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Guest HKMA perspective: The future of the financial system. Recovery and resolution planning

Developing a robust strategy in order to fail safely

  • Eamonn White - Division Head, Resolution, Hong Kong Monetary Authority

10:00 10:30 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

ISDA update: Are you ready for the biggest change in the derivatives market in decades?

Understanding IM requirements and the ISDA SIMM®

  • Rahul Advani - Assistant Director, Public Policy, Asia Pacific, ISDA

10:30 11:00 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Networking coffee break

11:00 11:30 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

IFRS 9 regulatory update - led by FICO

Harmonising existing local regulations within the new IFRS9 framework

11:45 12:15 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Current challenges on the FRTB implementation horizon

Are you aligned with the latest requirements?

  • Michele Marzano - Regional Head of Traded Risk Analytics, HSBC

12:15 13:00 (45 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Meeting the FRTB regulatory expectations

Implementing a new framework and overcoming the resulting challenges of increased capital charges and infrastructure requirements

  • Kenji Fujii - Executive Officer, Member Of The Board of Directors, Head Of Global Risk Management, MIZUHO SECURITIES CO
  • James Hua - MD - Regional Head Of Market Risk Management, CITIBANK
  • Albert Chung - Head, Market Risk Analytics, Asia, Standard Chartered
  • Yves Tomballe - Chief Manager, Head of Market Risk Group Asia & Oceania, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ
  • Moderator Michele Marzano - Regional Head of Traded Risk Analytics, HSBC

12:45 13:45 (60 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Lunch

13:45 14:15 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Key risks for the Regtech industry from a changing world

To what extent is RegTech the answer for managing risks, effective compliance and cost reduction?

  • ‎Alicia Garcia-Herrero - Chief Economist Asia Pacific, NATIXIS

14:15 14:45 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

SA-CCR implications for risk management

How can you effectively manage the implementation challenges?

  • Frankie Py Phua - Managing Director, Head, Credit & Country Risk Management, UOB

14:45 15:15 (30 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Afternoon coffee

15:15 16:00 (45 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

How are LCR and NSFR impacting your bank’s profitability?

Reconciling market changes, regulations and liquidity management

  • Brian Lo Wing Tai - Managing Director, Head of Market and Liquidity Risk Management, DBS Bank
  • Karin Boonlertvanich - First Senior Vice President, Finance and Control Division, Kasikornbank
  • Yeshwanth Rajendran - Executive Manager (IFS) Risk Management, Commonwealth Bank of Australia

16:00 16:45 (45 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Interactive regulatory roundtable discussions

Operating under the Chatham House rule this is an interactive opportunity to speak openly and frankly with your peers and regulators in a relaxed, informal environment. Share feedback and increase your understanding of current legislations and guidelines. Themes include:

  • IFRS 9 - led by FICO
  • SA-CCR
  • FRTB
  • MiFID II

16:45 16:45 (0 mins)

The Asian Risk Regulation Summit

Chairman’s closing remarks

09:00 09:20 (20 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Registration & welcome coffee

09:20 09:30 (10 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Chairman’s opening address

  • Karen Tan - Chief Risk Officer Reinsurance Asia, Swiss Re

09:30 10:00 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

In conversation… The RiskMinds Insurance roundup

What has happened of note in 2017 so far and what do we see on the horizon for 2018?

  • Karen Tan - Chief Risk Officer Reinsurance Asia, Swiss Re

10:00 10:30 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Is your company the next Kodak?

Looking at the impact of disruptors on the insurance market and how traditional insurers can adapt to keep up with the times

  • Nick Blanchflower - Regional Chief Risk Officer Asia, Generali Asia

10:30 11:00 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Morning coffee break

11:00 11:30 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Using technology to value-add risk culture

How can we use social network analysis to identify risk culture vulnerabilities?

11:45 12:30 (45 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

CRO panel: Is your business model future-proof?

Adapt your business model to survive low interest rates, changes in the global political economy and local requirements

  • Hendra Tan - Vice President, CRO Office , Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd
  • Violaine Liebhart - Chief Risk Officer Asia, Munich Re

12:30 13:30 (60 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Lunch

13:15 13:45 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Capital management strategy in a time of uncertainty

How can risk management run a successful business when operating in an increasingly risky environment?

  • Takashi Nakayama - Head of Japan Capital Management, AIG Japan

13:45 14:15 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Risk management challenges when capital is too ample – the case of China

  • Violaine Liebhart - Chief Risk Officer Asia, Munich Re

14:30 15:00 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Afternoon tea

15:00 15:30 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

The ORSA process under Solvency II

The growing importance of the requirements for internal risk management system in Pillar II. What can we learn from the Euro Solvency II exercise about ORSA?

  • Simone Auer - Head of Internal Model, Hannover Re

15:10 15:40 (30 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Cyber risk and operational risk culture

What is the role of risk management in enabling the business and making it aware of potential threats?

  • Claudia Marcusson - Head of Risk Management, NN Investment Partners Singapore

16:00 16:45 (45 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Applying risk management tools to fostering the right risk behaviours

CROs share the most effective way they use the tools at their disposal to encourage organisations towards an ideal risk culture

16:45 16:50 (5 mins)

The Asian Risk Insurance Forum

Chairman’s closing remarks

  • Karen Tan - Chief Risk Officer Reinsurance Asia, Swiss Re

12:30 13:30 (60 mins)

Risk culture and transformation workshop

Welcome lunch and networking

  • Ian Oliphant-Thompson - CEO, Generation Safe

13:30 14:30 (60 mins)

Risk culture and transformation workshop

Introductions & context of the risk professional in banking & finance

  • Lessons learnt from the construction & energy industries
  • Culturally joining the front & back office
  • Ian Oliphant-Thompson - CEO, Generation Safe

14:30 14:50 (20 mins)

Risk culture and transformation workshop

Networking coffee break

14:50 15:50 (60 mins)

Risk culture and transformation workshop

How to move the culture from one of risk cops and tick box paperwork to an integrated part of the business

  • Ian Oliphant-Thompson - CEO, Generation Safe

16:00 17:00 (60 mins)

Risk culture and transformation workshop

How to change and improve your own personal impact in the role of risk

  • Ian Oliphant-Thompson - CEO, Generation Safe

17:00 18:00 (60 mins)

Risk culture and transformation workshop

Drinks & networking