IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 08:50

Registration & welcome coffee

More
08:50 - 09:00

Chairman’s welcome address

More
09:00 - 09:40

Macroeconomic address: Surviving political uncertainty and trade wars

How can risk management get around the valuation changes brought by geopolitical risks?

  • David Page - Senior Economist, AXA Investment Managers
More
09:40 - 10:30

Strategy assessment and business plan re-evaluation

What are the new drivers of uncertainty in the market, and how do we incorporate them into our scenario planning?

  • Panellist Sue Kean - Group Chief Risk Officer, Old Mutual Group
  • Panellist Fabrice Brossart - Chief Risk Officer, AIG EMEA
  • Panellist Andrew Pryde - Chief Risk Officer, Beazley Plc
  • Moderator Roger Dix - Chief Risk Officer, Wesleyan Assurance Society
More
10:30 - 11:00

Morning networking coffee break

More
11:00 - 11:45

Tackling extreme risk and unpredictability

What can you learn about operational risk from a counter-terrorism expert?

  • Speaker Chris Hunter - Counter terrorist & bomb disposal expert, Consultant
More
11:45 - 12:30

The evolving role of risk management in a changing world

How can we move beyond compliance and add value to the business?

  • Panellist Christian Dahmen - Chief Risk Officer and Member of the Board of Management, NewRe
  • Panellist Giles Fairhead - Chief Risk Officer, Pension Insurance Corporation
  • Panellist` Frieder Knüpling - Group Chief Risk Officer, Scor
More
12:30 - 13:00

Machine learning: An opportunity not to be missed or a disaster waiting to happen?

Maximise your machine learning investment through Model Risk Management

  • Speaker Alistair Esson - Manager, Risk Dynamics
  • Speaker Roel Van den Heuvel - Associate Partner, Risk Dynamics
More
13:00 - 14:10
Info

Lunch

Lunch- network over lunch in the Foyer Okura

Closed door networking lunch-Otter and Esperance-by invitation only:

Durability risk: assessing the physical impact of long-term climate change

Led by:  Vincent Stap, Senior Manager, EY Netherlands and Ryan Allison, Manager, EY UK

  • Vincent Stap - Senior Manager, EY Netherlands
  • Ryan Allison - Manager, EY UK
More
Showing of Streams
15:45 - 16:15

Afternoon coffee break

More
Showing of Streams
17:45 - 18:45

Networking drinks reception

More
08:30 - 08:50 20 mins
Registration & welcome coffee
08:50 - 09:00 10 mins
Chairman’s welcome address
09:00 - 09:40 40 mins
Info
Macroeconomic address: Surviving political uncertainty and trade wars
  • David Page - Senior Economist, AXA Investment Managers

How can risk management get around the valuation changes brought by geopolitical risks?

09:40 - 10:30 50 mins
Info
Strategy assessment and business plan re-evaluation
  • Panellist Sue Kean - Group Chief Risk Officer, Old Mutual Group
  • Panellist Fabrice Brossart - Chief Risk Officer, AIG EMEA
  • Panellist Andrew Pryde - Chief Risk Officer, Beazley Plc
  • Moderator Roger Dix - Chief Risk Officer, Wesleyan Assurance Society

What are the new drivers of uncertainty in the market, and how do we incorporate them into our scenario planning?

10:30 - 11:00 30 mins
Morning networking coffee break
11:00 - 11:45 45 mins
Info
Tackling extreme risk and unpredictability
  • Speaker Chris Hunter - Counter terrorist & bomb disposal expert, Consultant

What can you learn about operational risk from a counter-terrorism expert?

11:45 - 12:30 45 mins
Info
The evolving role of risk management in a changing world
  • Panellist Christian Dahmen - Chief Risk Officer and Member of the Board of Management, NewRe
  • Panellist Giles Fairhead - Chief Risk Officer, Pension Insurance Corporation
  • Panellist` Frieder Knüpling - Group Chief Risk Officer, Scor

How can we move beyond compliance and add value to the business?

12:30 - 13:00 30 mins
Info
Machine learning: An opportunity not to be missed or a disaster waiting to happen?
  • Speaker Alistair Esson - Manager, Risk Dynamics
  • Speaker Roel Van den Heuvel - Associate Partner, Risk Dynamics

Maximise your machine learning investment through Model Risk Management

13:00 - 14:10 70 mins
Info
Lunch
  • Vincent Stap - Senior Manager, EY Netherlands
  • Ryan Allison - Manager, EY UK

Lunch- network over lunch in the Foyer Okura

Closed door networking lunch-Otter and Esperance-by invitation only:

Durability risk: assessing the physical impact of long-term climate change

Led by:  Vincent Stap, Senior Manager, EY Netherlands and Ryan Allison, Manager, EY UK

14:10 - 14:15 5 mins
Stream A: Quantitative risk management
Chairman's opening remarks
14:10 - 14:15 5 mins
Stream B: The future of the insurance business model
Chairman’s opening remarks
14:15 - 14:45 30 mins
Info
Stream A: Quantitative risk management
What are the opportunities and pitfalls brought by the end of quantitative easing?

Exploring the new avenues and risks for insurance companies

14:15 - 14:45 30 mins
Info
Stream B: The future of the insurance business model
The future of risk and compliance
  • Speaker Markus Salchegger - Partner, Global Risk Advisory Insurance Leader, Deloitte

A discussion about how the future of risk and compliance will impact your business and what you can do to prepare, specifically;

  • Efficiency within Risk & Compliance departments
  • The Future impact of digitalisation on the 1st line impacting the 2nd line
  • Transformative impact of technology on first line controls
14:45 - 15:15 30 mins
Info
Stream A: Quantitative risk management
Building a holistic and quantifiable risk framework

How can you create a risk framework that captures enterprise wide risks and external threats? Dealing with lack of consistent data and software

14:45 - 15:15 30 mins
Info
Stream B: The future of the insurance business model
How do companies prepare for the moment all the stars align?
  • Amy Kessler - SVP, Head of Longevity Risk Transfer, Prudential Retirement

A practitioner’s view on how to unleash innovation and capitalize on favourable and fleeting opportunities.

15:15 - 15:45 30 mins
Info
Stream A: Quantitative risk management
Rethinking risk management
  • Speaker Russel Goldstein - Chief Risk Officer, Darta Saving Life Assurance

Can we shift to active risk-taking thinking as opposed to risk avoiding? Disrupting the traditional risk management mindset

15:15 - 15:45 30 mins
Info
Stream B: The future of the insurance business model
Risk framework for the Data-Age
  • Waleed Sarwar - Founder & CEO, CoVi Analytics

Rethinking the risk frameworks to make the best use of data for process automation and risk-based decisions.

15:45 - 16:15 30 mins
Afternoon coffee break
16:15 - 16:45 30 mins
Info
Stream A: Quantitative risk management
Agile risk management as a competitive advantage?
  • Speaker Dominic Rau - Head of Risk Governance & Steering, Swiss Re
  • Risks we measure, uncertainty we have to manage. The value of flexibility in a time of disruptions
  • Risk assessment and valuation is our business, coping with the unknown as it arises is our competitive advantage
  • Set the risk taking preferences of the firm such that they optimize the flexibility to react to unknowns
  • Identify capabilities (tech/organizational/culture) that are required to be a competitive, risk-aware organization
16:15 - 16:45 30 mins
Info
Stream B: The future of the insurance business model
The evolution of emerging risk modelling
  • Speaker Katja Pluto - Head of Risk, EMEA, Zurich Insurance Company

Employing horizon scanning in risk prediction. What will the world look like in 20 years’ time?

16:45 - 17:15 30 mins
Info
Stream A: Quantitative risk management
A technician’s perspective on robo-models
  • Speaker Bart Rikkert - Lead Model Validator, Aegon

How does can the company remain in control when machine learning drives its models?

16:45 - 17:15 30 mins
Info
Stream B: The future of the insurance business model
IDD implementation and consequences on the business model
  • Speaker Henk Becquaert - Member Of Management Committee , Belgian FSMA

What are the different supervisory expectations and attitudes around harmonisation?

17:15 - 17:45 30 mins
Info
Stream A: Quantitative risk management
Evolution of the internal model infrastructure
  • Speaker Jorg Sauren - Product Owner Risk Systems, NN Group
  • New developments in infrastructure, software and tools used for the internal model:
  • Setting up a flexible architecture in the Cloud for calculations.
  • Providing the ability to run multiple calculation processes in parallel in a flexible manner.
  • Embedding more calculations and processes into a single platform
  • Data architecture and automation of the full data flow.
17:15 - 17:45 30 mins
Info
Stream B: The future of the insurance business model
What does a resilient business model look like?
  • Speaker Lauri Saraste - Chief Actuary , Localtapiola Life Insurance

In an age of rapidly developing technologies and constantly changing cyber threats, how can risk management keep up with the everchanging threats?

17:45 - 18:45 60 mins
Networking drinks reception