IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

07:30 08:15 (45 mins)

Breakfast Briefing

CRO-only breakfast briefing

Topic tbc 

08:00 08:35 (35 mins)

Main agenda

Registration & coffee

08:35 08:45 (10 mins)

Main agenda

Chairman’s opening address

08:45 09:25 (40 mins)

Main agenda

What keeps the CRO awake at night?

CRO panel with polling

CROs discuss their chief pain points and respond to audience quick-fire polling on the top challenges facing the risk management function for 2018

09:25 10:00 (35 mins)

Main agenda

Economic briefing: First Brexit, then Trump and now the rising tide of nationalism in Europe…

What’s next?

10:00 10:30 (30 mins)

Main agenda

Managing risk in a world of deregulation & deglobalisation

 Understanding the current geopolitical shifts and what they mean for the global regulatory reform timetable

10:30 11:10 (40 mins)

Main agenda

The RiskMinds 2017 CRO Interview

What is on the mind of today’s experienced CRO?

11:10 11:45 (35 mins)

Main agenda

Morning coffee & networking break

11:45 12:15 (30 mins)

Main agenda

Innovation briefing: What does Innovation mean for financial services?

Delving into practical fintech opportunities and assessing their risk-reward value

12:15 12:35 (20 mins)

Main agenda

Digitisation & big data: A case study

How is big data and advanced analytics changing the way we do risk management in the next 5 years?

12:35 12:55 (20 mins)

Main agenda

Branchification & the business model

How can banks streamline global regulatory compliance and cost effectively integrate their business lines?

12:55 13:20 (25 mins)

Main agenda

Is risk management reacting to change quickly enough?

The shift of banking as we know it –  assessing the challenges and opportunities of digital transformation, new market entrants and regulatory change

13:20 14:30 (70 mins)

Main agenda

Lunch PLUS women in risk networking lunch And meet the speaker lunchtables

Women in Risk Networking Lunch offers an opportunity for female risk managers at the conference to enjoy an informal closed door networking lunch together.

There will also be speaker lunchtables led by influential thought leaders so you can benefit from even more ideas from expert speakers in an informal setting.

14:30 15:00 (30 mins)

Main agenda

How are attitudes to risk culture evolving?

Risk culture briefing

Embedding the desired behaviours across all lines of defence

15:00 15:30 (30 mins)

Main agenda

CRO/CFO fireside chat: My Risk? Your Risk?

How should risk shape the business?

15:30 16:00 (30 mins)

Main agenda

Lessons every firm should learn from an insider trader…

Human Risk: How to identify and mitigate fraud before it’s too late

16:00 16:30 (30 mins)

Main agenda

I’d stake my reputation on it…

Determining the biggest threats to your firm’s reputation and building a proactive reputational risk management strategy

16:30 16:40 (10 mins)

Main agenda

Chairman’s closing plenary remarks

16:40 17:10 (30 mins)

Main agenda

Afternoon tea & networking break

08:00 08:45 (45 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Registration & Coffee

09:25 10:00 (35 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Chairman’s introduction: How is tech changing the way we think about risk?

10:00 10:30 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Establishing a robust operational risk framework

What are the key challenges to setting up a coherent, consistent operational risk strategy?

10:30 11:10 (40 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Establishing a robust operational risk framework: What are the key challenges to setting up a coherent, consistent operational risk strategy?

We will present an overview of several machine learning application research ideas to leverage this novel tool in financial applications. We will provide an overview of an holistic liquidity risk management framework where machine learning is under investigation for some of the components. We will frame the problem to solve as a complete multi period optimization framework based on risk, transaction cost and redemption modeling. In particular we will provide research results as concrete examples where advanced machine learning tools can provide promising results in the out of sample test :

  • Transaction cost using deep learning and news natural language processing
  • Fund Flows forecast using neural network to estimate conditional extreme value distributions

11:10 11:45 (35 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Morning coffee & networking break

11:45 12:30 (45 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

How to make stress testing work in practice: Meeting the engineering challenges

  • How do deal with the dimensionality curse
  • How to propagate “stressed views” on a handful of risk factors to a complex portfolio
  • How to make the stressed scenario consistent with the normal market conditions
  • How to carry out sensitivity analysis

12:15 12:45 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

P&L Attribution & backtesting – Mastering the data

How to align data with so many disparate systems in so many geographical areas

12:45 13:20 (35 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

What can you learn about risk management from NASA?

13:20 14:30 (70 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Lunch PLUS women in risk networking lunch And meet the speaker lunchtables

Women in Risk Networking Lunch offers an opportunity for female risk managers at the conference to enjoy an informal closed door networking lunch together.

There will also be speaker lunchtables led by influential thought leaders so you can benefit from even more ideas from expert speakers in an informal setting.

14:30 15:00 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Resolving Non-performing loans

What strategies is the industry taking to meet the requirements from policy makers on NPLs?

15:00 15:30 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

The value of internal models vs. regulatory models

Assessing how to use internal models successfully for risk and performance management


15:30 16:00 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Machine learning – what can it do and not do?

How can machine learning solve problems effectively and efficiently within risk?

16:00 16:30 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Compatibility between stress testing & IFRS9

Where do they align and where do they diverge? The opportunities and challenges for banks

16:30 16:40 (10 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Chairman’s closing remarks

16:40 17:10 (30 mins)

RiskMinds Technical Lecture Series

Afternoon tea & networking break

17:10 17:55 (45 mins)

Strategy In Practice Working Groups

The US & Europe: The Crucible of Uncertainty

How to manage risk in this unstable political and regulatory environment?

17:10 17:55 (45 mins)

Strategy In Practice Working Groups

What can we learn from challenger banks?

How are challenger banks breaking traditional boundaries and what does that mean for risk management?

17:10 17:55 (45 mins)

Strategy In Practice Working Groups

Cyber risk: measure, mitigate, manage

What can risk managers do to proactively tackle cyber threats?

17:10 17:55 (45 mins)

Strategy In Practice Working Groups

How will global demographic shifts change the face of financial risk?

Examining human trends and their economic drivers to determine how we manage risk for the next generation

17:55 18:55 (60 mins)

Main agenda

RiskMinds 2017 Welcome Drinks