IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:45 - 09:10 25 mins
Fundraising summit
Registration
09:10 - 09:15 5 mins
Fundraising summit
Chairperson's introduction
  • Chair Kelly DePonte - Managing Director, Probitas Partners
more
09:15 - 09:35 20 mins
Fundraising summit
Sources of capital in 2017/2018
  • Kelly DePonte - Managing Director, Probitas Partners
more

Who has been allocating, how much, and where? What do we expect for fundraising in 2018?

09:35 - 10:00 25 mins
Fundraising summit
2017 fundraising roundup
  • Chris Elvin - Head of Private Equity Products, Prequin
more

A granular look-through at allocations, funds raised and dry powder

10:00 - 10:30 30 mins
Fundraising summit
Customised partnerships and alternative structures
  • Moderator Chris Elvin - Head of Private Equity Products, Prequin
  • Panellists Richard Clarke-Jervoise - Partner, Stonehage Fleming Investment Management Limited
  • Thomas McComb - Portfolio Manager, JP Morgan
  • Warren Hibbert - Managing Partner, Asante Capital Group
more

Forging new deals and flexible terms: how are GPs innovating to address LPs’ needs? What are the benefits for LPs of bespoke funds, deal by deal with fundless sponsors or via club structures? What does this mean for the future of the blind pool 2/20 model? 

10:30 - 11:00 30 mins
Fundraising summit
Morning coffee
11:00 - 11:30 30 mins
Fundraising summit
Surviving the reverse catwalk: how to access top tier funds
  • Moderator Jobst Klemme - Director, Abbott Capital Management
  • Panellists Yolande van den Dungen - Senior Portfolio Manager, Alternatives, SPF Beheer
  • Brian Frieser - Senior Portfolio Manager Private Equity & Infrastructure, MN
  • Spencer Miller - Director, SJF Partners
  • Lynn Nguyen - Acting VP/Head of Investment Funds, OPIC
more

Positioning yourself as an LP of choice to maximise allocation to oversubscribed funds: is there anything you can do to improve your chances?

11:30 - 12:00 30 mins
Fundraising summit
LP terms, fees & alignment of interest
  • Moderator Marc der Kinderen - Managing Partner, 747 Capital
  • Panellists Sam Kay - Partner, Head of Investment Funds, Travers Smith
  • Jean-Francois Le Ruyet - Partner, Quilvest Private Equity
  • Peter Keehn - Global Head of Private Equity, AllState Investments
more

How much movement are we seeing on preferred return, hurdle rates, carry, access to co-investment opportunities and transaction fees? What does this mean for GPs’ return expectations? To what extent has transparency improved?  

12:00 - 12:30 30 mins
Fundraising summit
When is the last time you invested with a manager?
  • Moderator Marc der Kinderen - Managing Partner, 747 Capital
  • Panellists Horst Güdel - Managing Director, RWB PrivateCapital Emissionshaus
  • Nicolas von der Schulenburg - Managing Director, Portfolio Advisors
  • Daniel Boege - Partner, Head of Buyout, Golding Capital Partners
  • Arnaud Lipkowicz - Managing Director & Partner, GCM Grosvenor
more

When is the right time for an LP to say no to an existing manager? Do all LPs re-up once too often and how do you know when to get off the bus?

12:30 - 13:50 80 mins
Fundraising summit
Lunch
13:45 - 13:50 5 mins
Fundraising summit
Afternoon chairperson's introduction
  • Louis Trincano - Managing Partner, Cornerstone Fund Placement
more
13:50 - 14:10 20 mins
Fundraising summit
Spin-outs & emerging managers: stellar first time fund and spin-out showcase
  • Host Alex Barker - Principal, HarbourVest Partners
  • Christian Hamilton - Managing Partner, Tenzing
  • Alex Fortescue - Managing Partner, Epiris
  • Sumeet M. Gulati - Partner, GENUI Partners
more

A selection of new funds will showcase their strategy & differentiators to demonstrate what it takes to get a fund successfully off the ground

14:10 - 14:30 20 mins
Fundraising summit
Spin-outs & emerging managers: Experiences on the road and lessons learned
  • Moderator Alex Barker - Principal, HarbourVest Partners
  • Christian Hamilton - Managing Partner, Tenzing
  • Alex Fortescue - Managing Partner, Epiris
  • Sumeet M. Gulati - Partner, GENUI Partners
more
14:30 - 15:00 30 mins
Fundraising summit
Spin-outs & emerging managers: LP response
  • Moderator Alex Barker - Principal, HarbourVest Partners
  • Panellists Kaarina Suikkonen - Managing Partner, Apaja Advisory
  • Joe Topley - Director, Ontario Teachers' Pension Plan
  • Jonas Nyquist - Head of Buyout Fund Investments, Skandia Life
more

What does it take to invest in a first-time manager? How can you tell that a new team is built to last, & what are the indicators that would warn you otherwise?

15:00 - 15:30 30 mins
Fundraising summit
Brexit, AIFMD and the evolving regulatory environment: what could possibly go wrong?
  • Moderator Tom Alabaster - Partner, Linklaters
  • Panellists Simon Hirtzel - General Partner and COO, Kreos Capital
  • Neil Brown - Partner, Head of Investor Development Group, Actis
  • Parag Gandesha - Chief Operating Officer, MML Capital Partners
more

How are evolving regulations impacting how funds are structured and domiciled? Examining new interpretation, guidance and industry practice: where are the pitfalls and elephant traps?

15:30 - 16:00 30 mins
Fundraising summit
Afternoon coffee
16:00 - 16:30 30 mins
Fundraising summit
Fundraising superstars tell us how it’s done OR how not to fundraise
  • Moderator Louis Trincano - Managing Partner, Cornerstone Fund Placement
  • Panellists Johanna Barr - Managing Director and Global Co-Head of Limited Partner Services, Advent International
  • Yalin Karadogan - Partner, Cinven
  • Mark Weston - Head of Investor Relations, Triton Partners
  • Neil Brown - Partner, Head of Investor Development Group, Actis
more
16:30 - 17:30 60 mins
Fundraising summit
Closed door boardroom session. No Press
  • Hosts Alex Barker - Principal, HarbourVest Partners
  • Jean-Francois Le Ruyet - Partner, Quilvest Private Equity
  • Thomas McComb - Portfolio Manager, JP Morgan
  • Yalin Karadogan - Partner, Cinven
  • Johanna Barr - Managing Director and Global Co-Head of Limited Partner Services, Advent International
more

No pre-registration required. First come first served. Spaces are limited!

Run strictly under the Chatham House rule, what is said in this closed-door discussion cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak more openly on the topics that really matter.  

  • What are the true return expectations of 2017/2018 vintage funds? Really?
  • What is negotiable on terms and fees?
  • Standardisation of the LPA: What progress has been made & why is this so difficult to achieve?
  • Alignment of interest: What rings warning bells for LPs?
17:30 - 19:00 90 mins
Fundraising summit
Close of fundraising summit and networking boat drinks reception. Boats depart from and return to Hotel Okura Jetty. N.B. Entry Strictly restricted to SuperInvestor Summit badge holders only
08:45 - 09:00 15 mins
Private debt summit
Registration
09:00 - 09:05 5 mins
Private debt summit
Chairperson's introduction
  • Chair Anthony Fobel - Managing Partner – Private Debt Group, Bluebay Asset Management
more
09:05 - 09:40 35 mins
Private debt summit
The global economy: big picture uncertainty
  • Glenn R August - Founder & CEO , Oak Hill Advisors
more

Where are we in the credit cycle and what are current trends in default rates? What can we predict about the actions of central banks and impact of tax and other reforms in the U.S.? How do banks view this uncertainty and how is it impacting their lending?

09:40 - 10:10 30 mins
Private debt summit
State of the union
  • Moderator Gregg Disdale - Head of Alternative Credit, Willis Towers Watson
  • Panellists Blair Jacobson - Partner, Ares Management
  • Symon Drake-Brockman - Managing Partner, Pemberton Capital Advisors
  • Paul Johnson - Partner, EQT Credit
  • Cécile Mayer-Lévi - Private Debt, Tikehau Investment Management
more

What does the market look like today and how will managers continue to deliver returns in an environment of increased competition and buckets of dry powder? Who has proved themselves through the cycle?

10:10 - 10:30 20 mins
Private debt summit
Key challenges and opportunities in private debt
  • Anthony Fobel - Managing Partner – Private Debt Group, Bluebay Asset Management
more

Will allocations to private debt become as large as allocations to private equity? What does the future hold and will funds deliver the expected returns?

10:30 - 11:00 30 mins
Private debt summit
Europe vs. U.S.
  • Moderator Daniel Schmidt - CEO, CEPRES – The Investment Decision Platform
  • Panellists Tom Newberry - Partner, Head of Private Credit Funds and Senior Portfolio Manager, CVC Credit Partners
  • Bill Sacher - Partner & Head of Private Credit Investments, Adams Street Partners
  • Joe McCurdy - Senior Managing Director & Head of Originations, Guggenheim Partners
  • Patrick Ordynans - Managing Director, Alcentra
more

How will political and regulatory dichotomy between Europe and the U.S. Impact opportunities in the respective private debt markets?

11:00 - 11:20 20 mins
Private debt summit
Morning coffee
11:20 - 11:50 30 mins
Private debt summit
Strategy review: the opportunity set
  • Moderator James Newsome - Managing Partner, Arbour Partners
  • Panellists Oliver Fochler - CEO, Stone Mountain Capital
  • John Sinik - Managing Partner, Metric Capital Partners
  • Raj Makam - Managing Director and Co-Portfolio Manager, Oaktree Capital Management
  • Matthias Ederer - Partner, BC Partners Credit
more

How do the various products and strategies in private debt markets compare? Which offer the most attractive risk adjusted returns in the current market? How are managers differentiating themselves, what are return expectations and what do they have to do to generate these returns?

11:50 - 12:10 20 mins
Private debt summit
Benchmarking and performance data
  • Daniel Schmidt - CEO, CEPRES – The Investment Decision Platform
more

How do private debt funds, deals and tranches compare to other alternative and public market strategies? How do the different segments of the market compare by IRR, loss statistics, default rates & leverage levels?

12:10 - 12:40 30 mins
Private debt summit
Private debt allocations: the LP view
  • Moderator Tod Trabocco - Managing Director, Credit Investment Group, Cambridge Associates
  • Panellists Patrick Stutz - CIO, Bayshore Capital Advisers
  • Timo Hara - Partner, Certior Capital
  • Ingrid Neitsch - Head of Strategic Credit, SL Capital Partners
more

How do LPs maximise the effectiveness of their allocations to private debt? What are their return expectations and how do they distinguish between the various strategies and managers? And how can managers fulfil their search for yield, liquidity and downside protection?

12:40 - 13:10 30 mins
Private debt summit
Distressed debt & special situations
  • Moderator Ingrid Neitsch - Head of Strategic Credit, SL Capital Partners
  • Matthew Glowasky - Managing Principal, Monarch Alternative Capital (Europe)
  • Andrés Rubio - Senior Partner, Apollo Global Management
more

How are managers positioning themselves to generate attractive returns and who is best placed to outperform as the cycle turns? Which strategies provide the most effective downside protection and how do strategies and deal size impact liquidity?

13:10 - 14:10 60 mins
Private debt summit
Lunch
14:05 - 14:10 5 mins
Private debt summit
Afternoon chairman
  • Fred Nada - Partner Private Debt Group, BlueBay Asset Management
more
14:50 - 15:20 30 mins
Private debt summit
Opportunities and risks in sponsorless lending
  • Moderator Matthias Unser - Managing Partner, YIELCO Investments
  • Panellists Paul Shea - Managing Partner, Beechbrook Capital
  • Mauro Moretti - Founder and Managing Partner, Three Hills Capital Partners
  • Gregory Racz - President & Co-Founder, MGG Investment Group
more

Can funds continue to successfully source sponsorless transactions? What are the characteristics of today’s deal flow and how do LPs view sponsored vs sponsorless lending?

15:20 - 15:50 30 mins
Private debt summit
Deal flow and competition
  • Moderator Peter Schwanitz - Managing Director, Portfolio Advisors
  • Panellists Douglas Goodwille - Managing Partner, Kayne Anderson
  • Loic Fery - CEO & Co-CIO, Chenavari Investment Managers
  • Mark Brenke - Managing Director, Co-Head of Private Debt, ARDIAN
  • Christopher A. Abbate - Managing Director , Riverstone Holdings
more

Where are managers sourcing new deals and what do they have to do to close them? Is increased competition within the private debt sector sustainable?

15:50 - 16:10 20 mins
Private debt summit
Afternoon coffee
16:10 - 16:40 30 mins
Private debt summit
Co-investments to increase deal size
  • Moderator Karim Flitti - Partner, Credit Captial Partners
  • Panellists Jakob Lindquist - Co-Managing Partner, CORDET Capital LLP
  • Timo Hara - Partner, Certior Capital
  • Jean-Philippe Burcklen - Deputy Director, Equity Investments, ‎European Investment Fund (EIF)
more

What is the appetite for and potential risk of new structures and transactions?  What are LPs looking for, and what do they need to have in place in order to close deals successfully?

16:40 - 17:10 30 mins
Private debt summit
Faster, wider, deeper: How can disruptive technology enable credit investors to do more of what they are already doing?
  • Interviewer James Newsome - Managing Partner, Arbour Partners
  • Interviewee Frank Meijer - Co-Head of Fixed Income, Aegon Asset Management
more

How can technology platforms meet the portfolio objectives of institutional investors and how do they compare to products offering similar yields? What objections need to be overcome for an institutional investor to invest through these platforms?

17:10 - 18:40 90 mins
Private debt summit
Close of private debt summit and networking boat drinks reception. Boats depart from and return to Hotel Okura Jetty. N.B. Entry Strictly restricted to SuperInvestor Summit badge holders only
09:00 - 09:20 20 mins
Secondaries summit
Registration
09:20 - 09:30 10 mins
Secondaries summit
Chairperson's introduction
  • Chair Oliver Gardey - Partner, Pomona Capital
more
09:30 - 10:00 30 mins
Secondaries summit
Data presentation: the latest on pricing, fundraising and deal volumes
  • Brenlen Jinkens - Managing Director, Greenhill
more

What is new and what can we expect in 2018?

10:00 - 10:20 20 mins
Secondaries summit
Pricing and Volume
  • Moderator Ingmar Vallano - Managing Director, Funds of Funds, ARDIAN
  • Panellists Oliver Gardey - Partner, Pomona Capital
  • Warren Symon - Managing Director, Newbury Partners
  • Mathieu Dréan - Managing Partner, Triago
more

Is the growth of the market sustainable and how are managers justifying the prices paid?

10:20 - 11:00 40 mins
Secondaries summit
Generating returns: active sourcing, lateral thinking and creativity
  • Moderator Nash Waterman - Executive Director, Morgan Stanley Investment Management
  • Panellists Patrick Knechtli - Head of Secondaries, SL Capital
  • Laura Shen Lefranc - Partner, Headway Capital Partners
  • Matt Jones - Partner, Global Secondaries Investment Team, Pantheon
  • Marco Wulff - Partner & Co-Founder, Montana Capital Partners
more

With so much raised and not much development on the offer side, how will secondaries managers generate appropriate returns? Where will the quality deals come from? How are funds using leverage to enhance returns?

11:00 - 11:30 30 mins
Secondaries summit
Morning coffee
11:30 - 12:10 40 mins
Secondaries summit
GP restructuring and liquidity solutions
  • Moderator Thomas Liaudet - Partner, Campbell Lutyens
  • Panellists Andre Aubert - Partner and Co-Head, PE Secondaries, LGT Capital Partners
  • Greg Holden - Partner, Adams Street Partners
  • Valérie Handal - Principal, HarbourVest
more

Has the GP-led market lived up to the hype? What are current deal structures and trends?

12:10 - 12:40 30 mins
Secondaries summit
Real assets secondaries
  • Moderator Thomas Liaudet - Partner, Campbell Lutyens
  • Stephen Addicott - Partner, Stafford Timberland
  • Antonio Guinea - Managing Director of Altamar Infrastructure, Altamar Capital Partner
  • Joshua Blaine - Senior Managing Director, Strategic Partners Fund Solutions
  • Struan Fairbairn - Chief Risk Officer, Lothian Pension Funds
more

Are infrastructure, real estate and energy secondaries where the best deals will be found? What skill set is needed to assess these deals, and what of more esoteric assets such as mining and timber? 

12:50 - 14:10 80 mins
Secondaries summit
Lunch
14:05 - 14:10 5 mins
Secondaries summit
Afternoon chair
  • Chair Cari Lodge - Managing Director, Head of Secondaries, Commonfund
more
14:10 - 14:50 40 mins
Secondaries summit
Beyond vintage diversification: using secondaries as an active strategic instrument
  • Moderator Carlo Pirzio-Biroli - Managing Partner & CEO, Glendower Capital
  • Panellists Cari Lodge - Managing Director, Head of Secondaries, Commonfund
  • Nik Morandi - Senior Principal, Funds, Secondaries & Co-Investments, CPPIB
  • Joaquín Alexandre Ruiz Tarré - Head - EIF Discretionary Portfolio, European Investment Fund
  • Vivien Blossier - Vice President, Unigestion
more

How are LPs are using the secondaries market and what does this mean for future deal flow? M

15:20 - 15:50 30 mins
Secondaries summit
Coffee
15:50 - 16:20 30 mins
Secondaries summit
Alternative liquidity solutions
  • Moderator Pablo Caló - Partner and Head of Park Hill Secondary Advisory – International, Park Hill Group
  • Panellists Yann Robard - Managing Partner, Whitehorse Liquidity Partners
  • David Wachter - Managing Director, W Capital Partners
  • Ricardo Lombardi - Managing Director, ICG
  • Nik Morandi - Senior Principal, Funds, Secondaries & Co-Investments, CPPIB
more

What are the alternatives to a straight sale available to LPs? What structures have been used and what lessons have been learnt? 

16:20 - 16:45 25 mins
Secondaries summit
Case study of a milestone secondary deal: Mubadala’s $2.5bn primary/secondary 2017 transaction
  • Ben Pearce - Principal, Campbell Lutyens
more

An insight into the mechanics behind the scenes, demonstrating how the secondary market enables large institutions and sovereign wealth funds to fulfil strategic goals

16:45 - 18:15 90 mins
Secondaries summit
Close of secondaries summit and networking boat drinks reception. Boats depart from and return to Hotel Okura Jetty. N.B. Entry Strictly restricted to SuperInvestor Summit badge holders only
more
13:00 - 13:45 45 mins
LP only session
LP Only Working Lunch
  • Hosts Joe Topley - Director, Ontario Teachers' Pension Plan
  • Brian Frieser - Senior Portfolio Manager Private Equity & Infrastructure, MN
more