IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

David Rubenstein

How will the world change now that the US midterm elections are behind us?

The Carlyle Group

08:00 - 08:25

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
11:20 - 11:45

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
13:15 - 14:10

Lunch and networking break

More
Showing of Streams
15:45 - 16:15

Afternoon coffee

More
Showing of Streams
Showing of Streams
18:15 - 19:30
Info

Gala networking drinks reception

Join our fabulous drinks reception at the hotel Okura.

Plus! Test your deal-making skills and take part in The Takeover Game during the drinks reception. The person with highest net value worth at the end of the game wins a brilliant prize!

More
19:30 - 19:35
End of main conference day 1

End of main conference day 1

More
08:00 - 08:25 25 mins
Registration and welcome coffee
08:25 - 08:35 10 mins
Day 1
Chairperson’s introduction
  • Chair Ruulke Bagijn - Managing Director, Head of Primary Investments, AlpInvest Partners
08:35 - 09:15 40 mins
Info
Day 1
2018, a year of transition: 2019, a whole new macro landscape?
  • Linda Yueh - Leading economist, broadcaster & commentator on global economic issues; Fellow in Economics at Oxford University; Former BBC Chief Business Correspondent, Oxford University

With a U.S. tax reform giving even more juice to the global economy, how much longer can we expect the good times to last? What could the impact be of a hike in interest rates, less ample liquidity and the expiration of the European Central Bank’s asset progress programme? And what of increasingly synchronised global economic growth and continued global diversification?

09:15 - 09:55 40 mins
Info
Day 1
Private equity state of the union 2018/2019
  • Chairman T. Bondurant French - Chairman, Adams Street Partners
  • Thomas von Koch - Managing Partner & CEO, EQT Partners
  • David Rubenstein - Co-Founder & Co-Executive Chairman, The Carlyle Group
  • Gabriel Caillaux - Managing Director and Head of EMEA, General Atlantic
  • Philipp Freise - Member, Head of the Technology, Media & Telecommunications Industry team, KKR

If you combine an economy that keeps growing with interest rates set to normalise and Central Banks withdrawing liquidity at a higher pace, we could be faced with a more complex exit environment, difficulty securing financing and negative net distributions. What could this mean for returns and deal activity moving into 2019, and who is most at risk?

09:20 - 10:00 40 mins
Info
Engaged Conversations
Engaged conversation with Linda Yueh
  • Linda Yueh - Leading economist, broadcaster & commentator on global economic issues; Fellow in Economics at Oxford University; Former BBC Chief Business Correspondent, Oxford University

On the topic of: Macroeconomics and politics

09:55 - 10:25 30 mins
Info
Day 1
LP perspectives & allocation plans
  • Moderator Michael Schad - Head of Investment Management, Coller Capital
  • Panellists Geoffrey Geiger - Head of Private Equity Funds & Coinvestments, USS Investment Management
  • Susanne von Gültlingen - Managing Director,Head of Private Equity Asset Management, Siemens Private Equity Asset Management
  • Peter Keehn - Global Head of Private Equity, AllState Investments

How are private markets viewed against other asset classes and where are LPs seeing most pushback from their investment committees? Given current market conditions and a risk of overexposure to private equity in the near future, what are LPs’ allocation and investment plans for 2019?

10:25 - 10:55 30 mins
Info
Day 1
Crystallising value and generating returns
  • Moderator Michael Woolhouse - Managing Director, Head of Secondaries, CPPIB
  • Panellists James Brocklebank - Managing Partner, Advent International
  • Robert Lucas - Managing Partner, CVC Capital Partners
  • Agnès Nahum - Managing Partner, Access Capital Partners

How are savvy managers navigating high prices and growing competition in today’s frothy market to generate superior returns? Faced with uncertain financial markets and increasing disruption, what is the smartest money purchasing?

10:25 - 11:20 55 mins
Info
Engaged Conversations
‘Off the record’ : Diversity in private markets: how far have we really come?
  • Discussion Leaders Sweta Chattopadhyay - Director, bfinance
  • Francesca Warner - Founding Partner, Ada Ventures
  • Brett O'Farrell - Venture Partner, Blossom Capital

Closed door discussion. 

Run under the Chatham House Rule. Interactive discussion encouraged. Places are limited.

10:55 - 11:20 25 mins
Day 1
How will the world change now that the US midterm elections are behind us?
  • David Rubenstein - Co-Founder & Co-Executive Chairman, The Carlyle Group
11:20 - 11:45 25 mins
Morning coffee and networking break
11:45 - 12:15 30 mins
Info
Day 1
The transformation of private equity
  • Moderator Anouk van der Boor - Investment Managing Director, Cambridge Associates
  • Panellists Allen MacDonell - Managing Director, Teacher Retirement System of Texas
  • Ruulke Bagijn - Managing Director, Head of Primary Investments, AlpInvest Partners
  • Frank Roeters van Lennep - CIO , Private Markets, PGGM
  • Michael Woolhouse - Managing Director, Head of Secondaries, CPPIB

Exploring the continued evolution of the LP/GP partnership and the rise of the asset gatherer and corporation, continuation funds, GPs selling majority stakes and longer term vehicles. What should industry make of these trends?

11:45 - 12:40 55 mins
Info
Engaged Conversations
LP only ‘Off the record’: Investment restrictions in the LPA: what’s fair?
  • Discussion Leaders Susanne von Gültlingen - Managing Director,Head of Private Equity Asset Management, Siemens Private Equity Asset Management
  • Michael Dymond - Senior Portfolio Manager, APG Asset Management
  • Michael Collins - Chief Executive, Invest Europe

Higher expectations, increased used of side letters and a closer relationship: how close are we to finding a happy medium?

Closed door discussion. 

Run under the Chatham House Rule. Interacitve discussion encouraged. Places are limited.

12:15 - 12:45 30 mins
Day 1
France means business
  • Pascal Cagni - France Ambassador for International Investments, Chairman of the Board, Business France
12:45 - 13:15 30 mins
Info
Day 1
Intellectual property as an income-generating real asset
  • Jonathan Rotolo - Head of Private Equity/Real Assets, Barings
  • Stephen Smith - Chairman, Concord Music

The “real” assets investment universe has evolved over time with the expansion of asset-based investment strategies. Intellectual property assets, ranging from music copyrights to pharmaceutical royalties, can be included in this universe and constitute an expanding opportunity set not readily accessible through public markets. Having comprehensive knowledge of the economic role and cash flow potential of intellectual property assets is essential for properly assessing their inclusion in investment portfolios. How are these assets monetized? What benefits can they provide to an institutional portfolio?

13:15 - 14:10 55 mins
Lunch and networking break
14:10 - 14:15 5 mins
Stream A: Value add & the digital agenda
Afternoon Chair
  • Chair Gordon Hargraves - Partner, Private Advisors
14:10 - 14:15 5 mins
Stream B: Market updates & regional spotlights
Afternoon Chair
  • Chair Mark O'Hare - Founder, Preqin
14:10 - 14:15 5 mins
Stream C: Today’s talking points
Afternoon Chair
  • Chair Mark Weston - Head of Investor Relations, Triton Partners
14:15 - 14:45 30 mins
Info
Stream A: Value add & the digital agenda
Value add and accelerating change
  • Moderator Christian Kvorning - Senior Partner, Danske Private Equity
  • Panellists Frédéric Stevenin - Chief Investment Officer & General Manager, PAI Partners
  • Selim Loukil - Head of Portfolio Support Group, Europe, Advent International
  • Roni Elchahal - Head of EMEA Capital Partnering, General Atlantic
  • Robert Ramsauer - Senior Managing Director, Blackstone

How is value add defined today and what does it take to be best in class? As emphasis moves from operational expertise to in-house domain specialists, what are the different value creation models being applied and to what extent are long-term plans being shaped by an increasing risk of disruption?

14:15 - 14:45 30 mins
Stream B: Market updates & regional spotlights
State of the private equity market 2018
  • Ian Charles - Partner, Landmark Partners
14:15 - 14:45 30 mins
Info
Stream C: Today’s talking points
You can’t eat net IRR: fund leveraging and credit lines
  • Moderator Kelly DePonte - Managing Director, Probitas Partners
  • Panellists Michael Dymond - Senior Portfolio Manager, APG Asset Management
  • Viktor Speckinger - Partner, Unigestion
  • Ben Walters - Senior Associate- Private Equity, Willis Towers Watson

What are the pros and cons of the increased use of bridge financing and credit facilities being adopted by GPs? As the use of credit lines rises, how can improved transparency help LPs to manage related terms and keep abreast of their exposure to ensure they are protected?

14:45 - 15:15 30 mins
Stream A: Value add & the digital agenda
Spotlight case study: a value creation success story
  • Noel Goggin - President & CEO, Aptos
  • Interviewed by Seth Brody - Partner and Global Head of the Operational Excellence Practice, Apax Partners
14:45 - 15:15 30 mins
Info
Stream B: Market updates & regional spotlights
UK: business as usual?
  • Moderator: Alex Barker - Principal, HarbourVest Partners
  • Panellists Richard Daw - Co-Managing Partner, Phoenix Equity Partners
  • Charlie Troup - Managing Partner, Duke Street
  • David Jeffrey - Partner, StepStone Group

Impending Brexit, retraction of the European Investment Bank and currency volatility: has the UK private equity market, so far, managed to come out unscathed? Exploring impacts to fundraising, deal flow and transaction activity. How are smart managers continuing to generate alpha?

14:45 - 15:15 30 mins
Info
Stream C: Today’s talking points
A new era: GP-led deals
  • Moderator Daniel Quinn - Partner, Investment Funds, O’Melveny & Myers
  • Panellists Immanuel Rubin - Partner, Campbell Lutyens
  • Yvan Chéné - Director, Capital Dynamics
  • David Atterbury - Managing Director, HarbourVest Partners
  • Daniel Green - Managing Director, DWS Private Equity

When does a GP led deal make sense and what is needed to make sure the stars align? How can various stakeholders prepare as these transactions become more commonplace?

15:15 - 15:45 30 mins
Info
Stream A: Value add & the digital agenda
Portfolio company digitisation
  • Moderator Marko Maschek - Partner & Co-Founder, Marondo Capital GmbH
  • Panellists Simon Davidson - Partner, Exponent
  • Michael Brigl - Partner and Managing Director, The Boston Consulting Group
  • Robin Murray - Partner, Adams Street Partners

What denotes a strong digital strategy and how can this affect the underlying value of a portfolio? What skillset do GPs need to facilitate the application of technology to their portfolio companies and what are the best examples to date? In a bid to remain ahead of the pack, are some GPs actually putting investments at risk?

15:15 - 15:45 30 mins
Info
Stream B: Market updates & regional spotlights
Unlocking the opportunity in Southern Europe
  • Moderator Maria Sanz - Partner, YIELCO Investments
  • Panellists Andrea Bonomi - Founder and Chairman, Investindustrial
  • Michele Semenzato - Managing Partner, Wise Equity SGR
  • Álvaro Olivares - Managing Partner, Corpfin Capital
  • Jaime Hernandez Soto - Founding Partner, MCH Private Equity

How is political uncertainty affecting valuations, exits and the general appeal of the region as a PE investment hotspot? Where is the smartest being invested and do local GPs have the upper hand?

15:15 - 15:45 30 mins
Info
Stream C: Today’s talking points
Team retention and succession planning: it’s the people that matter
  • Moderator Mark Weston - Head of Investor Relations, Triton Partners
  • Panellists Søren Brøndum Andersen - Partner, ATP Private Equity Partners
  • Cem Meric - Partner, LGT Capital Partners
  • Horst Güdel - Managing Director, Munich Private Equity Partners GmbH

What measures are firms taking to prepare for and ensure a smooth transition of top management? What can be done to discourage spin-outs and hold on to ambitious employees who are next in-line? How reassured are LPs?

15:45 - 16:15 30 mins
Afternoon coffee
16:15 - 16:30 15 mins
Stream A: Lower mid market
Mid market landscape: new data
  • Holger Rossbach - Senior Director, Private Investments, Cambridge Associates
16:15 - 16:30 15 mins
Stream B: Regional spotlights
CEE and Turkey: what do the numbers tell us?
  • Michael Collins - Chief Executive, Invest Europe
16:15 - 16:45 30 mins
Info
Stream C: In Conversation with...
In conversation with….industry legends
  • Interviewer Mark C. Boyle, Independent Senior Private Equity Advisor
  • Interviewee T. Bondurant French - Chairman, Adams Street Partners

 Titans of private equity share their story on the journey they have forged to reach the great heights they have today and lessons learnt along the way in a series of candid, exclusive interviews.

16:30 - 17:00 30 mins
Info
Stream A: Lower mid market
How to be an outperformer in the lower mid market
  • Moderator Gordon Hargraves - Partner, Private Advisors
  • Panellists Holger Rossbach - Senior Director, Private Investments, Cambridge Associates
  • Jesse de Klerk - Head of Private Equity, Robeco Private Equity
  • Jackie Adams - Partner, Primary Capital
  • Eduardo Navarro Zamora - CEO, Sherpa Capital

 How is an excess of dry powder being intelligently put to work and how is technology changing the sourcing engine for small buyout funds? What has driven recent strong exit activity and how sustainable is this?

16:30 - 17:00 30 mins
Info
Stream B: Regional spotlights
Behind the headlines: CEE and Turkey
  • Moderator Michael Collins - Chief Executive, Invest Europe
  • Panellists Yalin Karadogan - Partner, Cinven
  • István Szőke - Partner, CVC Capital Partners
  • Lenna Koszarny - Founding Partner & CEO, Horizon Capital
  • Anne Fossemalle - Director, Private Equity Funds, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

Which strategies deliver in CEE and how does the region compare to the rest of Europe in terms of opportunities, valuations, leverage and exit routes? What are the factors beyond the headlines that have enabled private equity in this part of Europe to perform?

17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream A: Lower mid market
Are independent country focussed LMM GPs being crowded out of the market?
  • Moderator Roberto Pilotto - Founder, The Blue Rider
  • Panellists Manuel Hertweck - Managing Partner, capiton
  • Stefano Iamoni - Managing Partner, Consilium SGR
  • Jordan Sawkin - Senior VP, Investments, DWS Private Equity

What are the drivers and consequences of a decrease in appetite for smaller, country focused funds? GP stake investment, multi-country products and partnering with larger firms: how are GPs changing their business model to survive? Can smaller, country focused GPs still be better performers in the long run and through the next downturn?

17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream B: Regional spotlights
Benelux
  • Moderator William van Eesteren - Managing Director, Wilshire Private Markets
  • Panellists Ralf Gleisberg - Partner, Private Equity, Unigestion
  • Charly Zwemstra - Managing Partner, Main Capital Partners
  • Michiel Deturck - Partner, Vendis Capital

Where are the sweetspots for investment in the region? How does the current universe of investable companies, competition for deals and exit horizion vary from small cap to large buyout? Is better to back a specialist?

17:30 - 18:15 45 mins
Info
Day 1
Fake news: how to make the world add up
  • Tim Harford - World-renowned behavioral economist; Award-winning Financial Times columnist; BBC broadcaster, Nuffield College, University of Oxford

The most popular book about numbers ever published was called How To Lie With Statistics - which just about sums up the problem. The main problem now may be not that we'll believe anything, but that we believe nothing at all.

18:15 - 19:30 75 mins
Info
Gala networking drinks reception

Join our fabulous drinks reception at the hotel Okura.

Plus! Test your deal-making skills and take part in The Takeover Game during the drinks reception. The person with highest net value worth at the end of the game wins a brilliant prize!

19:30 - 19:35 5 mins
End of main conference day 1