IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 06
Show Filter
08:30 - 09:00

Registration

More
Showing of Streams
10:55 - 11:25

Networking break

More
Showing of Streams
13:10 - 14:20

Networking lunch

More
Showing of Streams
15:50 - 16:20

Networking break

More
Showing of Streams
17:30 - 19:00
Info

End of Day 1 and offsite networking drinks reception

Come join us at the official SuperReturn main conference drinks sponsored by EY-Parthenon on 6th November 2018. We look forward to seeing you at the Harbour House or feel free to board one of our complimentary coaches.

More
08:30 - 09:00 30 mins
Registration
09:00 - 09:05 5 mins
Day 1
Chair’s opening remarks
  • Angela Simpson - Partner, Webber Wentzel
09:05 - 09:30 25 mins
Day 1
The next stage of Africa’s economic development
09:30 - 09:50 20 mins
Day 1
The future of emerging markets finance
  • J. Steven Dowd - Executive Director Representing the United States of America, African Development Bank
09:50 - 10:20 30 mins
Info
Day 1
LP perspectives
  • Panellists Neil Harper - Chief Investment Officer, Morgan Stanley AIP
  • Frank Dunlevy - Counselor to the President and CEO, and Vice President, Investment Funds Department, OPIC
  • Kevin Njiraini - Regional Lead Private Equity Funds, Sub-Saharan Africa, IFC

Who is allocating to Africa and are certain strategies and structures favoured right now? What do LPs wish they had known the first time they invested in Africa?

10:20 - 10:55 35 mins
Info
Day 1
Looking back to look forward
  • Moderator Nigel Wellings - Partner, Joint Head of Corporate, London, Clifford Chance LLP
  • Panellists Eric Kump - Managing Director and Partner, Head of the Carlyle Sub Sahara Africa Fund, The Carlyle Group
  • Clarisa de Franco - Managing Director, Head of Intermediated Equity, Africa, CDC Group
  • Carlos Reyes - Principal , IFC African, Latin American & Caribbean Fund, IFC Asset Management Company

Where have the returns come from in the past for African private equity and are the conditions right to repeat these successes? What has worked and importantly, what has not? Are certain market segments overfunded and what has this meant for valuations?

10:55 - 11:25 30 mins
Networking break
11:25 - 12:05 40 mins
Info
Day 1
Next steps for future success
  • Moderator Tom Alabaster - Investment Funds Partner, Linklaters
  • Panellists Siby Diabira - Regional Head, Southern Africa & Indian Ocean, PROPARCO
  • Yemi Lalude - Managing Partner, TPG Africa
  • Paul Boynton - CEO, Old Mutual Alternative Investments (Pty) Ltd
  • Aziz Mebarek - Founding Partner, AfricInvest

What comes next for African private equity? We are beyond ‘Africa Rising’ so what needs to change to continue to develop the investor base? As well as private equity, is the trend of private equity houses diversifying into growth equity, VC, and private credit an encouraging one? Is the cross-border opportunity worth exploring further? And how is impact investment developing a commercial edge while retaining a measurable impact?

12:05 - 12:30 25 mins
Info
Day 1
Africa’s capital markets

How are on-continent stock exchanges developing? Can we predict when on-continent IPOs will become more prevalent for private equity-backed companies? Do GPs need to be developing companies differently to build towards IPO?

12:30 - 13:10 40 mins
Info
Day 1
Developing routes to liquidity
  • 10 minute pre-panel presentation and panellist David Cooke - Partner, Actis
  • Panellists Albert Alsina - Founder and CEO, Mediterrania Capital Partners
  • Nimit Shah - Partner, Helios Investment Partners

What routes to exit have been profitable in the past? How encouraging are fund-to-fund exits? What characteristics do GPs need to build in their portfolio companies to make the attractive to acquisitive funds and corporations? And how can the timing of exits within a fund be optimised?

13:10 - 14:20 70 mins
Networking lunch
14:20 - 14:25 5 mins
Track A: Strategy and geographic reviews
Track Chair opening remarks
14:25 - 14:50 25 mins
Info
Track A: Strategy and geographic reviews
Private credit – becoming mainstream?
  • Moderator Andrea Heinzer - CIO, Obviam
  • Panellists Walid Cherif - Senior Managing Director, Private Debt, Gulf Capital
  • Yaw Keteku - Fund Advisor, Barak Fund Management
  • Edmund Higenbottam - Managing Director, Verdant Capital

How have mezzanine and private debt performed? Do the legal and jurisdictional environments mean creditor protection is assured – if not how do you get comfortable with this? What sectors and geographical hotspots present the most compelling opportunity?

14:25 - 14:50 25 mins
Info
Track B: Engaged conversation roundtables
Leaders in African Private Equity
  • Discussion leader Deepa Vallabh - Director, Corporate and Commercial & Head, Cross-Border M&A: Africa & Asia, Cliffe Dekker Hofmeyr

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

14:50 - 15:20 30 mins
Info
Track A: Strategy and geographic reviews
Lusophone Africa in the spotlight
  • Moderator Paulo Trindade Costa - Partner, Vieira de Almeida
  • Tiago Laranjeiro - Managing Director, Angola Capital Partners
  • José Reino da Costa - CEO, Millennium BIM
  • Richard Akwei - Head of Fund Management, Musa Group

How do you fund commonality and coherent investment themes in such a diverse group of countries? How is privatisation and economic diversification progressing in Angola? And who is investing in Mozambique – is now the time to act?

14:50 - 15:20 30 mins
Info
Track B: Engaged conversation roundtables
Diversity in African private equity
  • Discussion leaders Tamsin Jones - Executive Director & Co-Founder, TheBoardroom Africa
  • Louise Gardiner - Director, KudosAfrica

Implementing the BEE guidelines and promoting women and other minorities in African private equity.

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:20 - 15:50 30 mins
Info
Track A: Strategy and geographic reviews
Sector focus roundtable discussions
  • Table 2: Education Derrick Betts - Director, EY-Parthenon
  • Table 3: Infrastructure Romain Py - Head of Transactions, AIIM

Table 1: Healthcare

Table 2: Education

Table 3: Infrastructure

 Table 4: Supply chain and logistics

15:20 - 15:50 30 mins
Info
Track B: Engaged conversation roundtables
LP-only: Investors on market evolution
  • Discussion leader Andrea Heinzer - CIO, Obviam

How are LPs viewing spinouts and new managers in the African market? Are spinouts an encouraging indicator of a market’s competitiveness and maturity, or a worrying step towards an overly fragmented landscape?

Open to a limited number of preregistered and prequalified LPs only. Please contact Savannah.Charles@knect365.com to register for this session.

15:50 - 16:20 30 mins
Networking break
16:20 - 16:25 5 mins
Track B: Building successful African GPs
Track Chair opening remarks
16:25 - 17:00 35 mins
Info
Track A: Strategy and geographic reviews
Carving up the fund landscape
  • Moderator Gozie Chigbue - Investment Manager - Intermediated Equity, Africa, CDC Group
  • Panellists Magellan Makhlouf - Co-Founder and Managing Director, CedarBridge
  • Magchiel Groot - Senior Investment Officer, Private Equity, FMO
  • Stephen O'Neill - Co-Founder & Managing Director, 57 Stars

How do investors categorise and compare funds? Is there a disconnect between LP geographical differentiation and GP sector differentiation? Are certain categories of funds outperforming, and how can LPs access more niche offerings?

16:25 - 16:55 30 mins
Info
Track B: Building successful African GPs
ESG and fund-level governance
  • Moderator Mike Davies - Principal, KudosAfrica
  • Panellists Guy Hudson - Investment Officer, EIB
  • Hany Assaad - Co-founder and Chief Portfolio & Risk Officer, Avanz Capital
  • Thomas Klein - Head of Africa Equity & Mezzanine, DEG

How are LPs conducting operational due diligence into their fund managers? What are the key checklists? What does ESG mean at a GP level – can it be as simple as turning the lights out at night? How does team composition and stability play into the picture?

16:55 - 17:25 30 mins
Info
Track B: Building successful African GPs
Off the record: Recovering from adverse situations
  • Discussion leader Kurt Davis - Investment Banker, Houlihan Lokey

What do LPs need to see from their GPs when things go wrong? What IR, fundraising and communications tactics need to come into play? What will make your LPs back you through the tough times?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

17:00 - 17:30 30 mins
Info
Track A: Strategy and geographic reviews
SME funding – is there a missing middle to be filled?
  • Zhi Yong Heng - Head of Special Situations Group, TLG Capital
  • Tommy Chia - Chief Investment Officer, Carita Investments
  • Richard Rose - CE: Multi-Mandates, Edge Growth Captial

How are concerns around access to capital for African SMEs being addressed? Who are the new investors looking to Africa and what can be done to attract more investors into the space?

17:30 - 19:00 90 mins
Info
End of Day 1 and offsite networking drinks reception

Come join us at the official SuperReturn main conference drinks sponsored by EY-Parthenon on 6th November 2018. We look forward to seeing you at the Harbour House or feel free to board one of our complimentary coaches.