SuperReturn CFO/COO is part of the Informa Connect Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
09:00 - 09:30

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
11:10 - 11:40

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
13:00 - 14:15

Networking lunch

More
Showing of Streams
15:45 - 16:15

Afternoon refreshments and networking break

More
Showing of Streams
17:00 - 18:30
Info

SuperReturn CFO/COO Summit boat cruise drinks reception

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals during our 90 minute cocktail cruise. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list.

Boats will depart from the Hotel Okura jetty.

More
18:30 - 18:35
End of the Regulation & Compliance Summit

End of the Regulation & Compliance Summit

More
09:00 - 09:30 30 mins
Registration and welcome coffee
09:30 - 09:40 10 mins
Regulation & Compliance Summit
Chair’s welcome address
09:40 - 10:10 30 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
Brexit: it’s not over yet
  • How has Brexit already impacted regulations for the private equity industry in the UK and Europe?
  • How might regulations continue to change over the coming months and years?
  • What would this mean for private equity investors in the UK, Europe and the rest of the world?
10:10 - 10:40 30 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
Let’s talk about tax: BEPS, ATAD II, jurisdictions and everything in between
  • How do BEPS and ATAD II affect funds? How easy are they to comply with?
  • What are the areas most vulnerable to non-compliance?
  • What solutions have fund managers have adopted?
  • How do different jurisdictions compare for tax?
  • How do European mandatory disclosure rules impact fund managers?
  • What about digital taxation?
10:40 - 11:10 30 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
Complying with LPs’ tax compliance requirements
  • Panellists Arjan van Wieren - Director of Private Equity, Infrastructure & Real Estate, MN
  • Different categories of LPs in different markets have to comply with a variety of tax regulations. What are investors asking for in their side letters regarding tax?
  • What issues are fund managers facing in supporting LP requests, while ensuring that they themselves comply with tax regulations around their fund?
11:10 - 11:40 30 mins
Morning coffee and networking break
11:40 - 12:10 30 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
Marketing and pre-marketing: remaining compliant at home and away
  • Panellists Kees Groffen - Partner, De Brauw Blackstone Westbroek
  • There is no common standard across the EU for what counts as marketing or pre-marketing.
  • What are fund managers doing to remain compliant? At what time does a cross-border fund need to be registered?
  • Under what conditions can a fund be de-registered in a country if it hasn’t received investment there?
  • Reverse solicitation: what information do regulators actually want to see and what are the grey areas?
12:10 - 12:40 30 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
AIFMD & AIFMD II: past, present and future
  • How is AIFMD shaping up?
  • What is likely to come out of AIFMD II?
  • What will this mean for funds and the rest of the industry?
12:40 - 13:00 20 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
You heard it here first: a regulator on regulation
  • Speaker Colm Kincaid - Director of Securities and Markets Supervision, Central Bank of Ireland

Hear from an industry regulator on what regulation seeks to achieve in the industry.

13:00 - 14:15 75 mins
Networking lunch
14:15 - 15:00 45 mins
Info
USA: CFIUS & SEC
USA: CFIUS and SEC
  • Speaker Alan Halfenger - Partner, ACA Compliance Group
  • CFIUS regulation in the US and other jurisdictions following suit – how will this affect international funds?
  • SEC examinations and experiences.

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in these closed-door seminars throughout the entire afternoon cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

14:15 - 15:00 45 mins
Info
Senior managers regime in the UK
Senior managers regime in the UK
  • Speaker Chris Bulger - General Counsel, Vitruvian Partners
  • UK firms are being required to take on greater responsibility for their own compliance. What does this mean for UK fund managers?
  • How is the SMCR relevant to non-UK firms?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in these closed-door seminars throughout the entire afternoon cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

14:15 - 15:00 45 mins
Info
Managing AML & KYC
Managing AML & KYC
  • AML and KYC requirements can seem exhaustive. How can you streamline the process to make it more manageable?
  • How can a firm deal with AML & KYC both at an AIFM level and at a fund level?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in these closed-door seminars throughout the entire afternoon cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:00 - 15:45 45 mins
Info
USA: CFIUS & SEC
USA: CFIUS and SEC
  • Speaker Alan Halfenger - Partner, ACA Compliance Group
  • CFIUS regulation in the US and other jurisdictions following suit – how will this affect international funds?
  • SEC examinations and experiences

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in these closed-door seminars throughout the entire afternoon cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:00 - 15:45 45 mins
Info
Senior managers regime in the UK
Senior managers regime in the UK
  • Speaker Chris Bulger - General Counsel, Vitruvian Partners
  • UK firms are being required to take on greater responsibility for their own compliance. What does this mean for UK fund managers?
  • How is the SMCR relevant to non-UK firms?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in these closed-door seminars throughout the entire afternoon cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:00 - 15:45 45 mins
Info
Managing AML & KYC
Managing AML & KYC
  • AML and KYC requirements can seem exhaustive. How can you streamline the process to make it more manageable?
  • How can a firm deal with AML & KYC both at an AIFM level and at a fund level?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in these closed-door seminars throughout the entire afternoon cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:45 - 16:15 30 mins
Afternoon refreshments and networking break
16:15 - 17:00 45 mins
Info
Regulation & Compliance Summit
Off the record: Mining down on BEPS
  • How are firms getting to grips with the regulation?
  • Which areas of the regulation are most difficult to cover?
  •  Discuss with peers and share practices and experiences firm-to-firm.

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

16:15 - 17:00 45 mins
Info
Off the record
Off the record: Managing GDPR compliance
  • Speaker Jane Shvets - Partnet, Debevoise & Plimpton
  • How are firms minimising the risks of being non-GDPR compliant through human error and internal data procedures?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

17:00 - 18:30 90 mins
Info
SuperReturn CFO/COO Summit boat cruise drinks reception

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals during our 90 minute cocktail cruise. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list.

Boats will depart from the Hotel Okura jetty.

18:30 - 18:35 5 mins
End of the Regulation & Compliance Summit