IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 09:00

Welcome coffee

More
Showing of Streams
11:00 - 11:30

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
13:00 - 14:30

Networking lunch

More
Showing of Streams
16:00 - 16:05
End of SuperReturn CFO/COO 2019

End of SuperReturn CFO/COO 2019

More
08:30 - 09:00 30 mins
Welcome coffee
09:00 - 09:10 10 mins
Day Two
Chair's welcome address
09:10 - 09:40 30 mins
Info
Day Two
Differentiating strategies in a crowded market
  • An enormous amount of capital has been invested in private equity recently. How are firms differentiating themselves in the fundraising process and beyond?
  • What are some of the innovations in fund structures, fund lives and fund strategy?
  • What blind spots should firms pay attention to?
09:40 - 10:10 30 mins
Info
Day Two
Value creation and exits - the firm, the CFO/COO, the LPs and the future
  • Good times will not last forever. What plans are firms putting in place with portfolio companies to minimise losses and maximise growth when exits are harder to complete?
  • What are the changing roles and responsibilities of a CFO/COO in this process?
  • How are LP expectations being managed?
10:10 - 10:40 30 mins
Info
Day Two
Addressing carried interest
  • What are the different types of carried interest plans in play?
  • How does downward pressure on management fees, changing hurdle rates and longer fund lives impact carried interest calculations?
10:40 - 11:00 20 mins
Day Two
Diversity of thought, experience and background – driving a firm’s success
11:00 - 11:30 30 mins
Morning coffee and networking break
11:30 - 12:00 30 mins
Day Two
Getting serious about cyber
12:00 - 12:30 30 mins
Info
Day Two
Technology 2.0: where are fund managers now and where could they be?
  • Private equity is said to be notoriously late to the game regarding technology, How is technology improving reporting ans other back office operations?
  • Should the industry move towards a standardised technology platform?
  • How do you choose between different platforms?
  • What are the security implications for GPs and their portfolios?
12:30 - 13:00 30 mins
Info
Day Two
Reporting requirements: when is enough, enough?
  • What templates are being used and how widespread are they?
  • LP requirements, how they are changing, why are they changing and how are GPs providing solutions to an ever-more data-hungry investor base?
  • How far are reporting requirements permitted to go before it’s too much?
13:00 - 14:30 90 mins
Networking lunch
14:30 - 15:15 45 mins
Info
Day Two
Off the record: Outsourcing solutions – stories from the front line
  • What criteria should be used to select outsourcing providers?
  • One provider for everything or lots of providers who specialise in different things?
  • What are some of the issues in changing from one provider to another?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

14:30 - 15:15 45 mins
Info
Off the record
Off the record: Subscription lines of credit
  • Subscription lines of credit are increasingly a focus for LPs. How, where, why and when are they being used across the market?
  • How are LPs benchmarking GPs when some are using subscription lines and some are not?
  • Where next for the industry?

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:15 - 16:00 45 mins
Info
Day Two
Off the record: ODD Workshop

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

15:15 - 16:00 45 mins
Info
Off the record
Off the record, CFO/COO only: CFO/COO Clinic

Sharing best and worst practices, pitfalls and experiences.

Run strictly under The Chatham House Rule, what is said in this session cannot be attributed to any individual, encouraging participants to speak openly on the topics that really matter. Closed to Press.

16:00 - 16:05 5 mins
End of SuperReturn CFO/COO 2019