IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:30 08:55 (25 mins)

Africa Private Equity Summit

Registration and welcome coffee

08:35 08:40 (5 mins)

Africa Private Equity Summit

Chair's welcome address

  • Richard Okello - CEO, Sango Capital

08:40 09:00 (20 mins)

Africa Private Equity Summit

Latest data from AVCA: Fundraising, deals, exits and returns in Africa

  • Enitan Obasanjo-Adeleye - Director, Head of Research, African Private Equity and Venture Capital Association (AVCA)

09:00 09:30 (30 mins)

Africa Private Equity Summit

Industry titan outlook on Africa

What changes have GPs seen in the investment landscape of key African economies as a result of fiscal and political events? How are GPs intelligently deploying capital and generating alpha when faced with currency and commodity related headwinds?

  • Moderator Nigel Wellings - Partner, Clifford Chance
  • Panellists Yemi Lalude - Managing Partner of TPG Africa, TPG
  • Eric Kump - Managing Director, Head of Sub-Saharan Africa, The Carlyle Group
  • Souleymane Ba - Partner, Helios Investment Partners
  • Albert Alsina - CEO & Managing Partner, Mediterrania Capital Partners

09:30 10:00 (30 mins)

Africa Private Equity Summit

LP perspective: how compelling is the case to invest in Africa today?

What are LPs’ principal concerns and where are they looking to invest? What criteria are being used to select and benchmark GPs? Is a targeted approach favoured?

  • Moderator: Alexandre Alfonsi - Founding Partner, Axonia Partners
  • Panellists Warren Hibbert - Managing Partner, Asante Capital
  • Michiel Timmerman - Managing Partner, Mbuyu Capital Partners
  • Richard Okello - CEO, Sango Capital
  • Philip Walker - Managing Director, Africa, Obviam

10:00 10:35 (35 mins)

Africa Private Equity Summit

Sector spotlight discussions

Short presentations will be delivered to highlight the opportunities and pitfalls to be aware of when investing in Africa’s some of most attractive sectors. 

3 x 10 min presentations followed by Q&A

  • Moderator Richard Okello - CEO, Sango Capital
  • 15.40 - 15.50: Agriculture Herman Marais - Managing Partner, Agri-Vie
  • 15.50 - 16.00: Infrastructure Andrew Johnstone - CEO, Climate Fund Managers
  • 16.00 - 16.10: Debt David Damiba - Partner, Helios Credit Partners

10:35 11:00 (25 mins)

Africa Private Equity Summit

Morning coffee and networking break

11:00 11:30 (30 mins)

Africa Private Equity Summit

West Africa: strategies to generate alpha in Francophone Africa, Nigeria and beyond

What is behind the current interest in Francophone West Africa, how sustainable is it and what characterises the most promising deal flow? How are savvy GPs generating alpha in Nigeria despite major currency and political concerns? What are the long term predictions for the region?

  • Moderator Nana Sao - Managing Partner, Africa Capitalworks
  • Panellists Patrice Backer - COO, AFIG Funds
  • Paul Kokoricha - Executive Partner, African Capital Alliance
  • Jean-Marc Savi de Tové - Managing Partner, Adiwale Partners
  • Danladi Verheijen - Managing Director, Verod Capital Management

11:30 12:00 (30 mins)

Africa Private Equity Summit

Exclusive new data: multiples and the cost of equity in Africa

  • Heleen Goussard - Head of Independent Valuations, RisCura

12:00 12:30 (30 mins)

Africa Private Equity Summit

East Africa: is a pan-regional approach best?

Who is best placed to generate oversized returns in Kenya given increased competition and rising valuations? How feasible is the scope to invest in Ethiopia and other neighbouring economies?

  • Moderator: Andrew Brown - Partner & CIO, ECP
  • Panellists Ayisi Makatiani - Managing Partner & CEO, Fanisi Capital
  • Davinder Sikand - Executive Director, Catalyst Principal Partners
  • Ashenafi Alemu - Managing Partner & Co-founder, Zoscales Partners

12:30 13:30 (60 mins)

Africa Private Equity Summit

Lunch and networking break

13:30 14:15 (45 mins)

Africa Private Equity Summit

Special guest speaker: global Macroeconomics and the impact on Africa and beyond

  • Charles Robertson - Global Chief Economist, Head of Macro-strategy, Renaissance Capital

14:15 14:50 (35 mins)

Africa Private Equity Summit

Rising stars showcase: African technology and VC

A select group of leading African VC and tech GPs will take to the stage to share their vision and investment strategies. Real life case studies will be presented.

  • Led by: Michiel Timmerman - Managing Partner, Mbuyu Capital Partners
  • Fund #1 Nazar Yasin - Founder & Managing Partner, Rise Capital
  • Fund #2 Monica Brand Engel - Co-founding Partner, Quona Capital Management
  • Fund #3 Ron Margalit - Founding Partner, Venture Kinetics

14:45 15:10 (25 mins)

Africa Private Equity Summit

Case study: Edita- A family business’ journey of institutionalisation towards IPO

  • Rick Phillips - Partner, Actis

15:15 15:40 (25 mins)

Africa Private Equity Summit

Afternoon refreshments and networking break

15:40 16:10 (30 mins)

Africa Private Equity Summit

Business of education in Africa: opportunities for investors

  • Karan Khemka - Managing Director, Parthenon-EY

16:15 17:00 (45 mins)

Africa Private Equity Summit

Closed door discussion: tackling ‘on the ground’ business hurdles

Run strictly under the Chatham House rule, what is said in this closed-door discussion cannot be attributed to any individual. The co-hosts and participants will be encouraged to share real life experiences and lessons learnt along the way on the following key themes: 

 

- Separating perceived vs real ‘on the ground’ risks: what can be done to make LPs more comfortable?

- Are current due diligence practices on prospective portfolio companies & individuals sufficient?

- What measures have proved to be successful in managing anti-bribery and corruption?


  • Chairman Oscar Silva - Chairman, Davos International Advisory
  • Co-host Davinder Sikand - Executive Director, Catalyst Principal Partners
  • Co-host Ashenafi Alemu - Managing Partner & Co-founder, Zoscales Partners
  • Co-host Paul Kokoricha - Executive Partner, African Capital Alliance

17:00 17:00 (0 mins)

Africa Private Equity Summit

End of Africa Private Equity Summit

17:15 18:45 (90 mins)

Africa Private Equity Summit

SuperReturn Emerging Markets canal cruise welcome drinks reception

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list. The 90 minute cocktail cruise will be showing the city highlights. We look forward to welcoming you aboard! 

NB entry strictly restricted to SuperReturn Emerging Markets Summit Day badge holders only. 

08:40 09:05 (25 mins)

Fundraising summit

Registration and welcome coffee

08:55 09:00 (5 mins)

Fundraising summit

Chair's welcome address

  • Mark O'Hare - Chief Executive Officer, Preqin

09:00 09:30 (30 mins)

Fundraising summit

Brand new data: mapping the fundraising landscape

Is it as tough as it seems? Exploring who is fundraising, the amount of targeted capital and the pool of capital looking to invest across emerging markets. Who has raised well and who has struggled?


  • Haakon Gresvig - Director, Probitas Partners

09:30 10:00 (30 mins)

Fundraising summit

LP expectations

What concerns LPs the most today and what is shaping their investment decisions? What do they look for in a GP & what will convince them to swap their notebooks for chequebooks?

  • Moderator Mark O'Hare - Chief Executive Officer, Preqin
  • Panellists William van Eesteren - Managing Director, Wilshire Private Markets
  • Steve Cowan - Managing Director & Co-Founder, 57 Stars
  • Eric Marchand - Senior Vice President, Unigestion

10:00 10:30 (30 mins)

Fundraising summit

Coming back to market

When is the best time to return to market? Which strategies work best in gaining fundraising momentum early, how much can you rely on re-upping and how can you best find alignment between GP, existing and new LPs?

  • Moderator: Oscar Silva - Chairman, Davos International Advisory
  • Panellists Tilman W. Kruse - Director Corporates & Funds Europe / Middle East / Central Asia, DEG
  • Benjamin Kouakou - Partner, Head of Yeelen Financial Fund, Yeelen Capital
  • Priscila Rodrigues - Partner - Private Equity, Bozano Investimentos

10:30 11:00 (30 mins)

Fundraising summit

Morning coffee and networking break

11:00 11:30 (30 mins)

Fundraising summit

Fundraising superstars

Market leading GPs from key emerging economies share their wisdom on what it takes to successfully raise a fund and lessons learnt along the way

  • Moderator Alexandre Alfonsi - Founding Partner, Axonia Partners
  • Panellists Gaurav Ahuja - Managing Director, ChrysCapital
  • Will Poole - Co-Founder and Managing Partner, Capria

11:30 12:00 (30 mins)

Fundraising summit

Brand new data: LP survey

What is holding LPs back from committing capital to emerging markets, which sectors, regions and strategies are of most interest and which risks are of most concern?

  • Mark O'Hare - Chief Executive Officer, Preqin

12:00 12:15 (15 mins)

Fundraising summit

Mauritius: globally recognised IFC for emerging markets’ investments

  • Harvesh Seegolam - Chief Executive, Financial Services Promotion Agency

12:15 13:30 (75 mins)

Fundraising summit

Lunch and networking break

13:30 14:15 (45 mins)

Fundraising summit

Special guest speaker: global macroeconomics and the impact on Africa and beyond

  • Charles Robertson - Global Chief Economist, Head of Macro-strategy, Renaissance Capital

14:15 15:15 (60 mins)

Fundraising summit

Spin outs and first time funds

Stellar first time funds showcase

A selection of new funds will showcase their strategy and differentiators.

Followed by feedback from expert LP panel and a discussion on how they approach investing:

 

LPs on first time funds

What convinces an LP to make the leap of faith & commit to a first time fund? How can you tell if a new fund & team are built to last?

  • Host: Maarten Vervoort - Managing Director, AlpInvest Partners
  • John Kristensen - Senior Investment Manager, Swedfund
  • Jan-Henrik Kuhlmann - Senior Investment Manager, Fund of Funds Investments, Triple Jump, DGGF Investment Team
  • Hans van Swaay - Partner, Lyrique
  • Fund #1 Andreas von Paleske - Founding Partner, Africa Platform Capital
  • Fund #2 Emad Barsoum - Managing Director, Ezdehar Management
  • Fund #3 Alasdair Thomson - Partner, Sierra Madre

15:15 15:45 (30 mins)

Fundraising summit

Afternoon refreshments and networking break

15:45 16:15 (30 mins)

Fundraising summit

Family offices

How do family offices vary across the world in terms of internal organisation, investment preferences, risk appetite and desire to be hands-on? How are emerging markets perceived by family offices and what synergies do they have with traditional LPs? 

  • Moderator: Robert Jividen - Managing Director and Head of Business Development, MPC Capital
  • Panellists Hans van Swaay - Partner, Lyrique
  • Carlos Heneine - Partner, Quilvest
  • Jesse Seligman - Partner, The RBS Investment Group (Seligman Family Office)
  • Elena Lokteva - Senior Advisor, MAC Assets Management

16:15 17:00 (45 mins)

Fundraising summit

Fundraising flight simulator

Interactive Group Session 

Want to know what life is like for your LPs? Working together in small groups, you will evaluate the strengths and weaknesses of three fictional funds and pick a winner. Compare your conclusions with other teams, and learn how a real-life LP sees the funds. A unique chance to improve your marketing by better understanding your customers’ thinking.

  • Host: Simon Thornton - Founder, PEAROnline
  • LP judge Anne Fossemalle - Head of Private Equity Practice, EBRD
  • LP judge Hans van Swaay - Partner, Lyrique

17:00 17:00 (0 mins)

Fundraising summit

End of Fundraising Summit

17:15 18:45 (90 mins)

Fundraising summit

SuperReturn Emerging Markets canal cruise welcome drinks reception

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list. The 90 minute cocktail cruise will be showing the city highlights. We look forward to welcoming you aboard! 

NB entry strictly restricted to SuperReturn Emerging Markets Summit Day badge holders only.