IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 27
Show Filter
08:20 - 08:55 35 mins
Registration and morning coffee
08:55 - 09:00 5 mins
Fundraising Summit
Chair's welcome address
  • Chair Mark O'Hare - Founder & CEO, Preqin
more
08:55 - 09:00 5 mins
Africa Summit
Chair's welcome address
  • Chair Albert Alsina - Founder & CEO, Mediterrania Capital Partners
more
09:00 - 09:30 30 mins
Fundraising Summit
2018 fundraising roundup
  • Haakon Gresvig - Managing Director, Probitas Partners
more

How does fundraising compare in growth economies to that of developed markets?

Which regions and sectors have attracted the most capital, and who has struggled?

09:00 - 09:30 30 mins
Africa Summit
Global and Africa macroeconomic address
  • Razia Khan - Managing Director, Chief Economist, Africa, Standard Chartered Bank
more

How are global trends in commodity prices, interest rates, currency volatility and the rise of protectionism likely to impact African economies over the next 3-5 years?

09:30 - 10:00 30 mins
Fundraising Summit
The LP checklist
  • Moderator Alexandre Alfonsi - Founding Partner, Axonia Partners
  • Panellists Steve Cowan - Managing Director & Co-Founder, 57 Stars
  • José Cabrita - Principal, Lower Mid-Market, European Investment Fund- EIF
  • Maarten Vervoort - Managing Director, AlpInvest Partners
more

What data informs LPs’ decision-making today? Where are the limits of analytics & how do LPs choose between managers when track record is only one of many factors?

09:30 - 10:00 30 mins
Africa Summit
LPs on Africa: run for the hills, wait and see or proceed with caution?
  • Moderator Lucas Kranck - Founding Partner, Ascent Private Equity
  • Panellists Richard Okello - CEO, Sango Capital
  • Zafer Sonmez - Director, Khazanah
  • Daniel Schoneveld - Principal, Hamilton Lane
  • Hanspeter Ackermann - CIO, Nigeria Sovereign Investment Authority
more

Should LPs view Africa purely as a diversification or impact play, or are there other factors to consider? What are the characteristics of a thematic approach to African investing and what are the benefits of this approach? What are LP expectations of their Africa investments? -->

10:00 - 10:30 30 mins
Fundraising Summit
Fund structures and strategy: making sure it’s watertight
more

Getting to grips with the need-to-know regulatory, legal, structuring and compliance updates that investors need to be aware of in 2018/2019

10:00 - 10:30 30 mins
Africa Summit
Titans of African private equity
  • Moderator Alexandre Alfonsi - Founding Partner, Axonia Partners
  • Panellists Yemi Lalude - Managing Partner of TPG Africa, TPG
  • Idris Mohammed - Managing Director & Partner, The Carlyle Group
  • Albert Alsina - Founder & CEO, Mediterrania Capital Partners
  • George Ombima - Head of Africa Capitalization Fund, IFC
more

How are intelligent managers investing in an era of volatility? Which investment strategies and structures offer the best downside protection, and where will the best returns be generated over the next 3-5 years? What exit activity can we expect to see over the next 18 months?

10:30 - 11:00 30 mins
Fundraising Summit
Coffee and networking
10:30 - 10:55 25 mins
Africa Summit
The business of education in Africa
10:55 - 11:20 25 mins
Africa Summit
Coffee and networking
11:00 - 11:30 30 mins
Fundraising Summit
Preqin annual roundup: fundraising, capital sources and first time funds in emerging markets
  • Mark O'Hare - Founder & CEO, Preqin
more
11:20 - 11:50 30 mins
Africa Summit
African infrastructure: can we fix it?
  • Moderator Enitan Obasanjo-Adeleye - Director, Head of Research, AVCA
  • Panellists Venessa Kangueehi - Benefits Processing Manager, GIPF
  • Ronald Mincy - CEO & Managing Partner, Lionworks Capital
  • Paul Frankish - Director, AIIM
  • Adrian Mucalov - Partner, Actis
more

Which sectors and jurisdictions offer the best template for infrastructure investing? How attractive is the opportunity and which assets will deliver predictable and sustainable long-term uncorrelated returns?

11:30 - 12:00 30 mins
Fundraising Summit
Spin outs and first time funds: Superstar spin out showcase
  • Host Kristoffer Beer Urheim - Senior Investment Manager, DGGF Investments Team
  • Showcasing Funds Hiran Embuldeniya - Managing Partner, Ironwood Capital Partners
  • Juan Lucena Maguire - Managing Partner, Alba Capital Partners
  • Christian Victor Bernau - Partner & CEO, Spear Capital
more

i. Superstar spin out showcase
A selection of new funds will showcase their strategy and differentiators. Each fund will have 7 minutes to present their story:

11:50 - 12:30 40 mins
Africa Summit
Africa regional comparison
  • Host Michiel Timmerman - Founder and Managing Partner, Mbuyu Capital Partners
  • East Africa Paul Kavuma - Chief Executive officer, Catalyst Principal Partners
  • South Africa Zain Laher - Co-founder and Partner, Kleoss Capital
  • West Africa Paul Kokoricha - Partner, Fund Manager, African Capital Alliance Limited
more

What makes each region an attractive destination for investors? How do the regions differ and what does this mean for an approach to investment?

Regions to be covered include:
East Africa | Francophone Africa | West Africa | South Africa

12:00 - 12:30 30 mins
Fundraising Summit
Spin outs and first time funds: LP response
  • Moderator Kristoffer Beer Urheim - Senior Investment Manager, DGGF Investments Team
  • Panellists Hans van Swaay - Partner, Lyrique
  • Peter Pfister - Managing Director, Pavilion Alternatives Group
  • Natalie Shriber - Senior Associate, Wilshire Private Markets
more

ii. LP response
The expert LP panel will provide their feedback on the presentations and share their view on what will convince them to commit to a new manager.

12:30 - 12:50 20 mins
Fundraising Summit
Innovative Fund Structures and Strategies
  • Dan Kranzler - Senior Partner, Capria Ventures
more

What can fund managers and LPs in Silicon Valley and emerging markets learn from one another about addressing different liquidity challenges and Investment mandates

12:30 - 13:00 30 mins
Africa Summit
Evolution of tech investing in Africa
  • Moderator Alison Klein - Manager, Private Equity, FMO
  • Panellists Mbwana Alliy - Managing Partner, Savannah Fund
  • Samer Salty - CIO, DiGAME
  • Maurizio Caio - Founder & Managing Partner, TLCom Capital
more

Where will the next wave of tech disruptors come from and to what extent are emerging markets fintech firms leapfrogging the technology in use in developed markets? How are tech and investment ecosystems developing, and what opportunities are still out there for investors?

12:50 - 14:00 70 mins
Fundraising Summit
Lunch
13:00 - 13:05 5 mins
Africa Summit
End of Africa summit
13:25 - 13:30 5 mins
Latin America Summit
Chair's opening remarks
  • Chair Martin Diaz Plata - Managing Partner, Capital Group
more
13:30 - 14:00 30 mins
Latin America Summit
Politics and markets: spotlight on Brazil, Mexico and Argentina
  • Carlos de Sousa - Senior Economist, Oxford Economics
more

How could the upcoming Brazilian presidential election play out and what are the major political risk factors? What are the latest economic indicators showing and how will this impact investment and capital flows? What has been the impact of the U.S. regime to date on Mexico and what is likely to be Trump’s next move on NAFTA?

14:00 - 14:15 15 mins
Fundraising Summit
Co-investing in emerging markets: performance data
  • David Smith - Managing Director, Co-head of Co-investments, Capital Dynamics
more

How do returns on emerging markets co-investments compare with those of developed markets?

14:00 - 14:10 10 mins
Latin America Summit
Brazilian private equity performance data: looking under the bonnet
  • Ricardo Kanitz - Partner, Spectra Investments
more

How has private equity performed in Brazil over the past 10 years? What have been the main drivers of growth at the portfolio company level and what has been the real impact of currency devaluation on the industry?

14:10 - 14:40 30 mins
Latin America Summit
Private equity in Brazil
  • Moderator Ricardo Kanitz - Partner, Spectra Investments
  • Panellists Bruno Zaremba - Head of Private Equity, Vinci Partners
  • Nick Wollak - Founder & Managing Partner, The Axxon Group
  • Alberto Camões - Founding Partner, Stratus Group
more

How are GPs intelligently deploying capital after the longest recession in Brazil’s history? Which investment strategies and structures offer the best downside protection, and where will LPs find consistently good returns?

14:15 - 14:45 30 mins
Fundraising Summit
Co-investing in emerging markets
  • Moderator David Smith - Managing Director, Co-head of Co-investments, Capital Dynamics
  • Panellists Enika Jorgoni - Investment Manager, CDC Group
  • Vikram Raju - Portfolio Manager, Head of Emerging Markets, Morgan Stanley Alternative Investment Partners
  • Björn Waltmans - Vice President, Wilshire Private Markets
more

What role does co-investing play in fundraising today, what can partners bring to the table other than capital and how can potential conflicts be overcome? What additional challenges should LPs be aware of when co-investing in emerging markets?

14:45 - 15:00 15 mins
Fundraising Summit
Pools of capital: Spotlight on family offices
  • Oscar Silva - Chairman, Davos International Advisory
more

Exploring the global sources of capital that invest in growth economies and how this is changing.

15:00 - 15:30 30 mins
Fundraising Summit
Family offices: candidly speaking
  • Moderator Oscar Silva - Chairman, Davos International Advisory
  • Panellists Sam Mehta - Director, The Atlas Family Office
  • Dimitri Herbosch - Partner, Buysse & Partners
  • Justinas Milašauskas - Senior Vice President, DAO Family Office
more

How are emerging markets perceived by family offices today and what do these investors want from their exposure to these economies? Comparing the view of different family offices on their appetite for risk, investment preferences and direct vs fund investing.

15:05 - 15:30 25 mins
Latin America Summit
Coffee and networking
15:30 - 16:00 30 mins
Fundraising Summit
Coffee and networking
15:30 - 16:00 30 mins
Latin America Summit
International LPs on Latin America
  • Moderator Janusz Heath - Managing Director, Head of Investment Management, Emerging Markets, Capital Dynamics
  • Panellists Carlos Heneine - Partner, Quilvest
  • Ricardo Fernandez - Managing Director, Hamilton Lane
  • Roberta Brzezinski - Managing Principal , Growth Markets, CDPQ
more

Where does Latin American private equity now sit in a global portfolio? How compelling is the case to invest or is it just a contrarian play? What criteria are being used to select and benchmark managers, and to what extent are investment committees ready to consider Latin American fund investments?

16:00 - 16:15 15 mins
Fundraising Summit
Fundraising masterclass: Creating interest and building trust
  • Benjamin Ball - Director, Benjamin Ball Associates
more

What does it take to get investors excited about your fund

The fundraising trail: putting theory into practice

16:00 - 16:30 30 mins
Latin America Summit
Private equity in Mexico
  • Moderator Alex Rossi - Managing Partner, LIV Capital
  • Panellists Felipe Vilá - Director General, Fondo De Fondos
  • Scott McDonough - Managing Director, Alta Growth Capital
  • Dmitriy Antropov - Senior Vice President, Private Infrastructure Europe, Partners Group
  • Arturo Saval - Senior Managing Partner, Nexxus Capital
more

What opportunities has regulatory reform created for private equity in Mexico? How are managers reacting to political uncertainty on both sides of the border and what is happening beyond the headlines?

16:15 - 16:45 30 mins
Fundraising Summit
The fundraising trail: putting theory into practice- The GP view
  • Moderator Benjamin Ball - Director, Benjamin Ball Associates
  • Panellists Mark Kahn - Founding Partner, Omnivore
  • Haide Lui - Head of Investor Relations, Ascendent Capital Partners
more

ii. The GP view

Market leading GPs from key emerging economies share their wisdom on what it takes to successfully raise a fund and lessons learnt along the way

16:30 - 17:00 30 mins
Latin America Summit
Latin America: specialist strategies and smaller markets
  • Moderator Ricardo Fernandez - Managing Director, Hamilton Lane
  • Panellists Ricardo Kanitz - Partner, Spectra Investments
  • Diego Córdoba - Co-Founder & Managing Director, Teka Capital
  • Adele Tilebalieva - Managing Director, Latin America, Obviam
more

Where are the pockets of value outside of the brand names of Brazil and Mexico? What is the outlook for the often overlooked strategies and markets?


16:45 - 17:15 30 mins
Fundraising Summit
The fundraising trail: putting theory into practice- The LP view
  • Moderator Benjamin Ball - Director, Benjamin Ball Associates
  • Panellists Janusz Heath - Managing Director, Head of Investment Management, Emerging Markets, Capital Dynamics
  • Uwe Fleischhauer - Founding Partner and Managing Director, YIELCO Investments
more

iii. The LP view

Experienced LPs chare their candid fundraising encounters: what are the ultimate do’s and don’ts?

17:00 - 17:30 30 mins
Latin America Summit
Update from LAVCA
  • Martin Diaz Plata - Managing Partner, Capital Group
more
17:15 - 17:20 5 mins
Fundraising Summit
End of Fundraising Summit
17:30 - 19:00 90 mins
Fundraising Summit
SuperReturn Emerging Markets cruise gala drinks reception
more

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list. The 90 minute cocktail cruise will be showing the city highlights.

17:30 - 17:35 5 mins
Latin America Summit
End of Latin America summit
17:35 - 19:05 90 mins
Latin America Summit
SuperReturn Emerging Markets cruise gala drinks reception
more

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list. The 90 minute cocktail cruise will be showing the city highlights.

17:45 - 19:15 90 mins
Africa Summit
SuperReturn Emerging Markets cruise gala drinks reception
more

Enjoy a drink while taking in the beautiful scenes of Amsterdam as seen from the canals. Amsterdam's canals are a new addition to UNESCO's World Heritage list. The 90 minute cocktail cruise will be showing the city highlights.