IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:00 - 08:30

Registration and welcome coffee

Showing of Streams
11:15 - 11:45

Morning Coffee and Networking Break

Showing of Streams
Showing of Streams
13:20 - 14:30

Lunch, Networking Break & Quick Fire Showcase

Plus hosted lunch tables in the LA Café with:

Prof. Dr. Yanis Varoufakis, Former Minister of Finance, Greece, Professor of Economics, Co-founder, DiEM25

Allen MacDonell, Managing Director, Teacher Retirement System of Texas

First come, first served


more
Showing of Streams
16:00 - 16:25

Afternoon Refreshments and Networking Break

Showing of Streams
18:00 - 18:05
End of Main Conference Day 2

End of Main Conference Day 2

18:05 - 19:30

Evening Networking Reception

Entry Strictly Restricted To SuperReturn Conference Badge Holders Only

more
08:00 - 08:30 30 mins
Registration and welcome coffee
08:30 - 08:40 10 mins
Day 2
Chairman's opening welcome
  • Kevin Kuryla - Global Head of Private Funds Group, UBS
more
08:30 - 09:10 40 mins
Engaged Conversations
Engaged conversations
more

All engaged conversations take place in Bellevue 

Running alongside the main conference

Public and private small-group facilitated discussions.

First come first served ,Spaces are limited

08:40 - 09:10 30 mins
Day 2
Private equity investing with impact in the green industrial revolutionGreen revolution: Winners and Losers
  • Jochen Wermuth - Founder, Green Growth Fund 2 & investment committee member, “Energy Transition Fund”, Germany’ new €24bn sovereign wealth fund, Wermuth Asset Management
more
09:10 - 09:40 30 mins
Day 2
Fireside Chat
  • Todd Sisitsky - Managing Partner, TPG Capital
  • Interviewed by Devin Banerjee - Private Equity Editor, Bloomberg
more
09:15 - 09:45 30 mins
Engaged Conversations
SuperReturn Boardroom
  • Hosted By: Allen MacDonell - Managing Director, Teacher Retirement System of Texas
more

 LP only session 

 By invitation only

Limited to 30 participants

The Chatham House Rule applies , No press

 

09:40 - 10:10 30 mins
Day 2
Electronic polling panel: how will the private markets industry be disrupted?
  • Moderator Henny Sender - Chief Correspondent, International Finance , Financial Times
  • Panellists Helen Steers - Partner, Head of European Investment Team , Pantheon
  • Jan Janshen - Managing Partner, Advent International
  • Guthrie Stewart - Global Head of Private Investments, PSP Investments
  • Christina Pamberg - Managing Partner, Alcyon Holding
more

What will happen to the traditional models, strategies and future horizon of private capital investments? Why is the 2 and 20 model debated but never truly changed? How will deals be sourced? What will create a stronger and more future-proof industry to move with the ever-changing times?

10:00 - 11:00 60 mins
Engaged Conversations
SuperReturn Boardroom
  • Jochen Wermuth - Founder, Green Growth Fund 2 & investment committee member, “Energy Transition Fund”, Germany’ new €24bn sovereign wealth fund, Wermuth Asset Management
more

Engaged conversation: The Green Revolution 

The Chatham House Rule applies , No press

10:10 - 10:40 30 mins
Day 2
The Era of Digitization
  • Robert Smith - Founder, Chairman and CEO, Vista Equity Partners
  • Interviewed by Matt Klein - Alphaville Reporter, FT Alphaville
more

From the internet of things to AI

10:40 - 11:15 35 mins
Day 2
Investment horizons and the global financial system: examining the faith in global central bank and policy coordination
  • Moderator Matt Klein - Alphaville Reporter, FT Alphaville
  • Panellists Michael Pettis - Professor of Finance, Guanghua School of Management, Peking University
  • Brad Setser - Senior Fellow, Council on Foreign Relations
  • Mark Jenkins - Head of Global Credit, The Carlyle Group
  • Giuseppe Naglieri - Partner and Deputy Chief Investment Officer, Värde Partners
more

Examining whether global monetary policy stability can be maintained and continue to offset domestic and international political volatility.

The disproportionate role of the dollar in global trade and finance

The corresponding role of the Federal Reserve and its competing mandate for the US domestic and global economy

How do private and public sector debt levels impact the policy options for China, the US, Japan and Europe

Can astute central bank coordination manage the global economy in spite of domestic and international political tension?

11:15 - 11:45 30 mins
Morning Coffee and Networking Break
11:45 - 12:25 40 mins
Day 2
Europe under pressure
  • Yanis Varoufakis, Former Minister of Finance, Greece, Professor of Economics, Co-founder, DiEM25
more

The European Crisis in its Global Context

12:25 - 12:50 25 mins
Day 2
Off the record
  • Steve Klinsky - CEO, New Mountain Capital
  • Interviewed by Tarang Katira - Principal, Hamilton Lane
more
12:30 - 13:00 30 mins
Engaged Conversations
SuperReturn Boardroom
  • Hosted By Yanis Varoufakis, Former Minister of Finance, Greece, Professor of Economics, Co-founder, DiEM25
more

Closed Door Session

The Chatham House Rule applies , No press

12:50 - 13:20 30 mins
Day 2
How much longer can the global economy be this good?
  • David Rubenstein - Co-Founder & Co-Executive Chairman, The Carlyle Group
more
13:20 - 14:30 70 mins
Lunch, Networking Break & Quick Fire Showcase
more

Plus hosted lunch tables in the LA Café with:

Prof. Dr. Yanis Varoufakis, Former Minister of Finance, Greece, Professor of Economics, Co-founder, DiEM25

Allen MacDonell, Managing Director, Teacher Retirement System of Texas

First come, first served


14:30 - 14:35 5 mins
Day 2
Afternoon plenary chairman
  • Marc Wursdorfer - Managing Director, Head of EMEA, UBS Investment Bank
more
14:35 - 15:00 25 mins
Day 2
Political Perspectives
  • Jens Spahn - Parliamentary State Secretary, Federal Ministry of Finance
more

How to create an attractive environment for venture capital and growth investment? Views from the German government

15:00 - 15:30 30 mins
Day 2
Mid Market “back to the future”
  • Moderator Jim Strang - Managing Director, Head of Europe, Hamilton Lane
  • Panellists Frode Strand-Nielsen - Managing Partner, FSN Capital Partners
  • Carsten Rahlfs - Partner, Waterland
  • Gregor Böhm - Managing Director & Co-Head Carlyle Europe Partners, The Carlyle Group
  • Dana Haimoff - Managing Director,Portfolio Manager, J.P Morgan Asset Management
more

We take a trip back to 2007 to discuss what’s changed in the mid market since then, where we are today,

what it will take to be successful in the future and what’s going to matter most in getting there

15:30 - 16:00 30 mins
Day 2
Looking at the world from a risk perspective – we are all emerging markets now
  • Moderator Mounir Guen - CEO, MVision
  • Panellists Rashad Kaldany - Founder and CIO, BlueOrange Sustainable Capital
  • Seymur Tari - CEO , Turkven Private Equity
  • Alexander Savin - Managing Partner, Elbrus Capital
  • Rob Genovese - Vice President, Lunar
more

With currency risk and policital risk becoming ubiquitous, where should emerging and growth market private equity and venture capital sit in a global portfolio? How do other regions fare against Europe and US?

16:00 - 16:25 25 mins
Afternoon Refreshments and Networking Break
16:25 - 16:30 5 mins
A Fundraising
Afternoon Chair
  • Oliver Gottschalg - Associate Professor, HEC School of Management, Paris
more
16:25 - 16:30 5 mins
B Real Assets
Afternoon Chair
  • Terrence M Tehranian - Partner , Pioneer Point Partners
more
16:25 - 16:30 5 mins
C Co Investments
Afternoon Chair
  • Rhonda Ryan - Managing Director, Head of EMEA, Pavilion Alternatives Group Ltd
more
16:25 - 16:30 5 mins
D VC/Growth
Afternoon Chair
  • Brian Smiga - Partner, Alpha Venture Partners
more
16:30 - 17:00 30 mins
A Fundraising
People Matter!
  • Oliver Gottschalg - Associate Professor, HEC School of Management, Paris
more

New insights into factors that explain when GP performance persists … and when it does not

16:30 - 17:00 30 mins
B Real Assets
The next generation of infrastructure
  • Moderator Dominik von Scheven - Vice President, DB Private Equity
  • Panellists Terrence M Tehranian - Partner , Pioneer Point Partners
  • Hakim Drissi Kaitouni - Managing Director, Wren House Infrastructure
  • Simon Gray - Co-Managing Partner, Arcus Infrastructure Partners
  • Laurence Monnier - Head of Strategy and Research, Aviva Investors
more

What role will private capital play in developing the next generation of infrastructure when “no normal” is the new normal?

Addressing the challenges of increasing urbanisation, maturity of emerging markets and aging population, combined with  the new risk issues of stranded assets, disruptive technology, changing regulation and significant competition for assets from new entrants

16:30 - 17:00 30 mins
C Co Investments
Co-investment and outperformance: to what extent do co-investments outperform fund investments?
  • Moderator Oliver Schumann - Managing Director, Capital Dynamics
  • Panellists Amanda Tonsgaard - Head of Investor Services, Triton
  • Nino Tronchetti Provera - Managing Partner, Ambienta
  • Johanna Barr - Managing Director and Global Co-Head of Limited Partner Services, Advent International
  • Rob Horsnall - Head of Direct Private Equity, USSIM
more

To what extent do co-investments outperform fund investments? What value do LPs bring to the table, how are GPs managing the increase in demand for co-investments and how do LPs choose the best deals?

16:30 - 17:00 30 mins
D VC/Growth
Building a Venture Investment Playbook
  • Moderator Brian Smiga - Partner, Alpha Venture Partners
  • Panellists Robert Kniaz - Founding Partner, Hoxton Ventures
  • Christian Hernandez Gallardo - Managing Partner, White Star Capital
  • Denis Barrier - Co-Founder & CEO, Cathay Innovation
  • Shmuel Chafets - General Partner, Target Global
more

8 Lessons from 4 VC successes

17:00 - 17:30 30 mins
A Fundraising
The do’s and don’ts of fundraising
  • Moderator John Barber - Partner, Co-Head of Investor Services , Bridgepoint
  • Panellists Andrew Honnor - Managing Partner , Greenbrook Communications
  • Mark Harford - Partner, Vitruvian Partners
  • Marc der Kinderen - Managing Partner, 747 Capital
  • Andy Shore - Partner, Proskauer
more

Fundraising best practice: what makes a fund marketable to LPs and what are the mistakes to avoid? How have successful GPs achieved their outstanding fundraisings?

17:00 - 17:30 30 mins
B Real Assets
LPs on real assets
  • Moderator Rahul Advani - Partner, Energy Capital Partners
  • Panellists Alexander Krater - Partner, Palladio Partners
  • Jason Zibarras - Founding Partner, Argo Infrastructure Partners
  • Waleed Elgohary - Principal- Private Investment ( Natural Resources Group), CPPIB
  • Recep Kendircioglu - Senior Managing Director, Bong & Corporate Finance Group, John Hancock
more

What strategies are LPs reviewing to increase their allocation to real assets over the long term? Which trends are they following and why? What are the top challenges they are facing, what types of risks are they concerned about and how are they managing those risks?

17:00 - 17:30 30 mins
C Co Investments
Successfully accessing co-investment deals
  • Moderator Nick Warmingham - Investment Director, Cambridge Associates
  • Panellists Roberto Torrini - Managing Director, Co-Investments , AlpInvest Partners
  • Carl Nauckhoff - Senior Principal, Head of Investor Relations, Investindustrial
  • Erik Nobel - Investment Director, AP6
  • J.Brady Hyde - Vice President, Director of Private Equity, B1 Capital Partners
more

How can LPs  successfully generate a diversified co-investment portfolio? What are the risks inherent in a co-investment programme, how are these best managed and what is the impact of co-investing on LP/GP relations, fees and portfolio construction?

17:00 - 17:30 30 mins
D VC/Growth
2018: A strong year for European VC?
  • Moderator Annette Wilson - Partner, COO & Investor Relations, Finch Capital
  • Panellist Anne Glover - Chief Executive & Co-Founder, Amadeus Capital Partners
  • Alberto Gómez - Managing Partner, Adara Ventures
  • Bjorn Tremmerie - Equity Investments, Head Division ICT & BAI, European Investment Fund – EIF
  • Chris Wade - Co-Founder & Partner, ISOMER CAPITAL
more

Examining the latest trends: Where are the best opportunities and how are investors assessing established and new VCs

17:30 - 18:00 30 mins
A Fundraising
LP perspectives: what could GPs do better?
  • Moderator David Jeffrey - Partner-Head of Europe, StepStone Group
  • Panellist Joshua B Stern - Director, Private Investments , Robert Wood Johnson Foundation
  • Winter Mead - Principal, Sapphire Ventures
  • Mark C. Boyle, Independent Senior Advisor
  • Dave Hong - Senior Portfolio Manager, bcIMC
more

What are the best strategies for accessing top tier/ oversubscribed funds? When to re-up and when to walk away, and when to invest with a first time manager

17:30 - 18:00 30 mins
B Real Assets
Opportunities in renewables: can renewables sustain their competitive edge over the next 5 years?
  • Moderator Uwe Fleischhauer - Founder & Managing Partner, Yielco Investment
  • Panellists Rosheen McGuckian - CEO, NTR
  • Karl Smith - Managing Director, Green Investment Group
  • Scott Brown - Founder & CEO, New Energy Capital
more

How will geopolitics affect renewables in the short and long term, what will the effect of technology be on renewable energy development and how will pricing on traditional fuels affect renewables?

17:30 - 18:00 30 mins
C Co Investments
Too hot to touch
  • Richard Howell - Partner, PAI Partners
  • James Pitt - Partner, Lexington Partners
  • Rhonda Ryan - Managing Director, Head of EMEA, Pavilion Alternatives Group Ltd
more
  • What makes the ideal co-investment partner & what doesn’t & why?
  • As more LPs are going direct, how does this impact the private equity industry?
  • How are terms, conditions and fees being structured in co-investment deals? What happens if co-investors need to liquidate their positions?
  • How are GPs managing their fiduciary duty to the fund and the co-investment partner? What happens when things go wrong?
  • What happens in a downturn? How well prepared are co-investment partners for losses and write-downs? What lessons can be learned from previous cycles?    
17:30 - 18:00 30 mins
D VC/Growth
Growth equity today
  • Moderator Justin Kusinskis - Partner, CBRE Caledon Capital Management
  • Panellists Nathan Sanders - General Partner & Head of Investor Relations, TCV
  • Ronan Cunningham - Managing Director, Spectrum Equity
  • Aris Constantinides - Partner, Kreos Capital
  • Andy Brown - Head of Investor Relations, Francisco Partners
more

Global growth investing & creative origination in today’s market: where do opportunities lie?

18:00 - 18:05 5 mins
End of Main Conference Day 2
18:05 - 19:30 85 mins
Evening Networking Reception
more

Entry Strictly Restricted To SuperReturn Conference Badge Holders Only