IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:15 - 09:30 75 mins
LP Only Breakfast
LP Only Breakfast
  • Jennifer Choi - Managing Director, ILPA
more

Informative and invaluable networking for LPs.

Open to pre-qualified pension funds, foundations, endowments, SWFs only

Hosted By: ILPA

Fair Game? An LP-Only Discussion on “Reasonable” Fees and Expenses

Every day, LPs are told that various terms or parameters are, or are not, “market”. How can we separate fact from fiction? And even where terms are indeed market-standard, which of these should LPs accept, and which ones are worth revisiting? Join ILPA and your global LP peers for a closed-door, Chatham House rules discussion on what we’ve seen to date and what we want to prioritize for the future. Questions tackled will include:

  • What baseline do investors use to assess whether various types of expense are reasonable, e.g., placement fees, fund administration, legal and accounting?
  • Can the trend towards broad discretion on the definition of fund expenses be reined in? If so, how?
  • As LPs scrutinize the use of operating partners, how have GP attitudes towards insourcing versus outsourcing evolved?
  • Should specific costs associated with subsets of LPs be shared among all LPs in the fund, e.g., co-investors or LPs with specific jurisdictional requirements?
  • How useful is it for LPs to review the service agreements between the GP and vendors or portfolio company management?
09:00 - 09:25 25 mins
Day 3
Registration and Welcome Coffee
09:25 - 09:30 5 mins
Day 3
Chairman's opening welcome
  • Jonny Maxwell, Investor & Corporate Advisor
more
09:30 - 10:10 40 mins
Day 3
Stretching the brand? Latest academic evidence on performance persistence across funds
  • Tim Jenkinson - Professor of Finance, Private Equity Institute, Said Business School, University of Oxford
more

Tim Jenkinson will take a new look at the performance persistence question by presenting evidence on whether top GPs are able to repeat their performance across funds, and how returns are impacted as they increase fund size and move into different strategies or geographies.

10:10 - 10:40 30 mins
Day 3
Follow up panel on performance persistence across funds
  • Moderator Tim Jenkinson - Professor of Finance, Private Equity Institute, Said Business School, University of Oxford
  • Panellists Allen MacDonell - Managing Director, Teacher Retirement System of Texas
  • Neil Harper - Managing Director & Chief Investment Officer, Morgan Stanley Alternative Investment Partners
  • Simon Cook - Co-Founding Partner, Draper Esprit
more
10:40 - 11:10 30 mins
Morning Coffee
11:10 - 11:30 20 mins
Day 3
VC/CVC-financed startups going global
  • Martin Haemmig - Adjunct Professor , CeTIM & GLORAD
more
11:30 - 12:00 30 mins
Day 3
Cross-Border VC Investments In Global Startups
  • Moderator Martin Haemmig - Adjunct Professor , CeTIM & GLORAD
  • Panellists Eric Buatois - General Partner, Benhamou Global Ventures
  • Markus Benzler - Head Multi-Managers PE, UBS
  • Simon Cook - Co-Founding Partner, Draper Esprit
  • Dick Kramlich - Chairman Emeritus, NEA
  • Yoann Caujolle - Director, BPI France
more
12:00 - 12:30 30 mins
Day 3
Regulatory update
  • Moderator Dörte Höppner - COO Riverside Europe, The Riverside Company
  • Panellists Michael Collins - Chief Executive, Invest Europe
  • Tim Hames - Director General , BVCA
  • John Finley - Chief Legal Officer, Blackstone
  • Jennifer Choi - Managing Director, ILPA
more

Regulation, self-regulation and politics: the main challenges for PE in 2018 and how the industry is preparing to deal with them

12:30 - 13:15 45 mins
Day 3
Lessons from a serial entrepreneur
  • BJ Cunningham, Serial Entrepreneur
more

Profiting from the Truth

People are interested in ideas and loyal to promises, not products and price points. Communicating with clarity ultimately means removing ‘the illusion of separation’, understanding that ‘You are Your Customer’ and treating your customers as you would have them treat you.

BJ Cunningham uses his own experience as a serial entrepreneur, and his highly entertaining and thought provoking ‘DEATH Cigarettes’ case study, to illustrate his straightforward brand and business thinking; ‘Right Thought, Right Word, Right Action’.

13:15 - 14:15 60 mins
Lunch & Networking Break
14:15 - 14:45 30 mins
Day 3
Impact investing
  • Moderator Peter Flynn - Director, Candela Capital
  • Panellists Silva Deželan - Director Sustainability, Robeco Private Equity
  • Sophie Robé - Founder & CEO, Phenix Capital
  • Nathan Elstub - Executive Director of Investment, NESTA
more
14:45 - 15:15 30 mins
Day 3
Too hot to touch session on red hot issues
  • Hosted By Jonny Maxwell, Investor & Corporate Advisor
  • Tim Jenkinson - Professor of Finance, Private Equity Institute, Said Business School, University of Oxford
  • Michael Collins - Chief Executive, Invest Europe
more

Chatham House Rule applies – no reporting, or attributing of quotes to participants.

Up-to-the-minute agenda to be announced.

15:15 - 15:20 5 mins
End of SuperReturn International 2018
Showing of Streams
10:40 - 11:10

Morning Coffee

Showing of Streams
13:15 - 14:15

Lunch & Networking Break

Showing of Streams
15:15 - 15:20
End of SuperReturn International 2018

End of SuperReturn International 2018