IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:15 - 09:30 75 mins
Info
LP Only
LP only breakfast
  • Hosted by Greg Durst - Managing Director of Corporate Development, ILPA

LP only breakfast hosted by ILPA by invitation only

Informative and invaluable networking for LPs.

A Bird’s Eye View of ILPA’s New Guidance for LPs in GP-Led Secondary Transactions

With GP-led secondary transactions and fund restructurings becoming more commonplace in the market, limited partners are increasingly faced with tougher decisions regarding such transactions as they seek to maintain alignment of interests in their partnerships. In response to this growing trend, ILPA is developing industry guidance to ensure the process surrounding such transactions is efficient, transparent and fair to the limited partner.

Please join us at the LP-only breakfast discussion at SuperReturn Berlin where we will share experiences, discuss lessons learned, and contribute to ILPA’s efforts to understand the “best practices” guidance to GP-led secondary transactions and fund restructurings. In this interactive session, we share the preferred timeline for LP engagement and decision making, structure of the process including use of intermediaries, transparency of economics, expense allocation and more. In the addition to the discussions around the guidance, we’ll look to incorporate the input into our forthcoming Principles 3.0. document due out in 2019.

Open to pre-registered development finance institutions, endowments, foundations, insurance companies, pension funds and sovereign wealth funds, subject to qualification

09:00 - 09:25 25 mins
Day 3
Registration & welcome coffee
09:25 - 09:30 5 mins
Day 3
Chair’s welcome
  • Chair Jonny Maxwell, Investor & Corporate Advisor
09:30 - 10:10 40 mins
Day 3
Latest academic research : Can investors time their exposure to private equity?
  • Tim Jenkinson - Professor of Finance, Private Equity Institute, Said Business School, University of Oxford
10:10 - 10:40 30 mins
Day 3
Follow up panel: Are we at the top of the market?
  • Moderator Tim Jenkinson - Professor of Finance, Private Equity Institute, Said Business School, University of Oxford
  • Panellists Peter Keehn - Global Head of Private Equity, AllState Investments
  • Merrick McKay - Head of Europe-Private Equity Private Markets, Aberdeen Standard Investments
  • Christian Mogge - Partner, BC Partners
10:40 - 11:10 30 mins
Morning coffee and networking break
11:10 - 11:45 35 mins
Info
Day 3
Diversity in private markets: how far have we really come?
  • Moderator Hanna Naima McCloskey - Founder and CEO, Fearless Futures
  • Panellists Dianne Remanous - Global Head of HR, Pantheon Ventures
  • Jill Henn - Director, Human Resources, KKR
  • Deborah Okenla - Founder & CEO, YSYS
  • Charmaine Hayden - VC Partner, Good Soil Venture Capital
  • How many GPs have a strategy around diversity and inclusion or are working to implement one? 
  • How can the industry better attract, develop and retain top female talent?
11:45 - 12:15 30 mins
Info
Day 3
Regulatory update
  • Moderator Dörte Höppner - Chief Operating Officer, Riverside Europe Partners
  • Panellists Michael Collins - Chief Executive Officer, Invest Europe
  • Jin-Hyuk Jang - International Counsel, Debevoise & Plimpton
  • Roderick MacMillan - Managing Director, The Carlyle Group

Regulation, self-regulation and politics: the main challenges for PE in 2019 and how the industry is preparing to deal with them

12:15 - 13:00 45 mins
Day 3
Kate Adie: Reporting from the front line
  • Kate Adie, Former Chief News Correspondent & Journalist
13:00 - 14:15 75 mins
Info
Networking lunch break and Diversity in private equity hosted lunch
  • Hosted By: Hanna Naima McCloskey - Founder and CEO, Fearless Futures
  • Charmaine Hayden - VC Partner, Good Soil Venture Capital

Diversity in private equity hosted lunch and discussion groups

14:15 - 14:45 30 mins
Info
Day 3
Fund selection masterclass
  • Host Peter Flynn - Director, Candela Capital
  • LP Contestant Erin Sarret - Director, StepStone Global

One respected LP will direct a series of questions on various investment scenarios to a panel of three GPs. The GPs will be seated behind a screen so the LP will be unable to see them. After all questions have been answered, the LP will choose the GP they would most like to invest with today in light of the responses given. Live & uncut!

14:45 - 15:30 45 mins
Info
Day 3
Off the record session
  • Hosted By Jonny Maxwell, Investor & Corporate Advisor

Boardroom discussion of red-hot issues

Chatham House Rule applies – no reporting, or attributing of quotes to participants.

Up-to-the-minute agenda to be announced.

Come along for a beer to help get the debate going!

15:30 - 15:35 5 mins
End of SuperReturn International 2019
Showing of Streams
Showing of Streams
10:40 - 11:10

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
13:00 - 14:15
Info

Networking lunch break and Diversity in private equity hosted lunch

Diversity in private equity hosted lunch and discussion groups

  • Hosted By: Hanna Naima McCloskey - Founder and CEO, Fearless Futures
  • Charmaine Hayden - VC Partner, Good Soil Venture Capital
More
Showing of Streams
15:30 - 15:35
End of SuperReturn International 2019

End of SuperReturn International 2019

More