SuperReturn Middle East is part of the Informa Connect Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 04
Show Filter
08:00 - 08:55

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
11:20 - 11:50

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
12:50 - 14:00

Lunch and networking break

More
Showing of Streams
15:00 - 15:30

Afternoon Coffee

More
Showing of Streams
Showing of Streams
17:05 - 18:35

Evening networking reception

More
08:00 - 08:55 55 mins
Registration and welcome coffee
08:55 - 09:00 5 mins
Day 1
Chair’s opening remarks
09:20 - 09:50 30 mins
Info
Day 1
Breaking news

An interview discussing the most topical subjects at the time of the event

09:50 - 10:20 30 mins
Info
Day 1
Middle Eastern LPs
  • Panellist Mohammed Alzahrani - Founder & CEO, V Consortium, & General Supervisor of Investment, KFUPM Endowment, Saudi Arabia
  • Where are local LPs looking to invest their capital?
  • How do investment appetites and strategies vary between SWFs, FOs, and other types of LP?
  • Do LPs prefer deal by deal, traditional funds or permanent vehicles? What can Middle Eastern LPs learn from non-local LPs? 
  • Where do LPs see the growth opportunities in private capital markets over the next 5-years?
10:20 - 10:50 30 mins
Info
Day 1
From Saudi Arabia to Silicon Valley and Shenzhen: the rise and rise of technology
  • Comparing the hotspots for technology across the globe, what are their similarities and differences and drivers for growth? 
  • How does the Middle Eastern tech sector compete on the global stage? 
  • Is every sector now a technology sector? What’s are today’s frontier technologies? 
  • What are some of the risks and challenges now and in the future?
10:50 - 11:20 30 mins
Day 1
Case study: what is the next big thing in local technology?
11:20 - 11:50 30 mins
Morning coffee and networking break
11:50 - 12:20 30 mins
Info
Day 1
Operational restructuring

What is level of consolidation in the region across a variety of sectors?

12:20 - 12:50 30 mins
Info
Day 1
Looking East: investing in Asia
  • Panellist Ranjit Shah - Managing Partner, Gaja Capital

With Asia spread over a large geographic area, what are some of the strategies that Middle Eastern LPs can employ to identify which Asian managers to invest in? Comparing Middle Eastern LP appetite for Asian private equity, venture capital and infrastructure. Spotlights on: China, India, Japan, and Singapore

12:50 - 14:00 70 mins
Lunch and networking break
14:00 - 14:30 30 mins
Info
Day 1
The latest in GCC tax developments

Keeping up with the changing economic landscape as part of wider reforms

14:00 - 15:00 60 mins
Info
LP Only
Fund Presentations
  • Presentation 1 Roma Ivaniuk - Managing Partner, GR Capital

GPs exclusively present their funds to a closed group of LPs, one at a time. GPs have 10 minutes each to make their case, including time for audience Q&A

LP-only closed-door session

14:30 - 15:00 30 mins
Info
Day 1
A lesson about investments in the education sector
  • Panellist Abhishek Sharma - Chief Executive Officer, Foundation Holdings
  • What are the drivers for growth for investments in the education sector?
  • Which countries and regions are investors targeting?
  •  Is the education sector in the Middle East entering a new phase?
  •  How scalable are investments in the sector across different regions? 
  • What are the potential exit routes?
15:00 - 15:30 30 mins
Afternoon Coffee
15:30 - 16:00 30 mins
Info
Day 1
Fundraising in a competitive market: keeping ahead of the crowd
  • Panellist Carlos Heneine - Co-Founding Partner, Quilvest EM PE
  • What can fund managers do to stand out? 
  • What questions are LPs increasingly focusing on in the current market?
  •  How to get on an LP’s radar without a perfect track record of returns. 
  • What is best practice in building and maintaining LP relationships for future funds?

No press. Chatham House Rules

15:30 - 16:00 30 mins
Info
LP Only
Choosing to go direct: how are LPs weighing up their options?
  • Leaders Huda Al Lawati - Chief Investment Officer, The Savola Group
  • Ziad Sarkis - Director of Financial Research, Alternative Investments Initiative, The Wharton School - University of Pennsylvania

LP-only closed-door session

No press

16:00 - 16:30 30 mins
Info
Day 1
LP reporting requirements: keeping communication lines open
  • Panellist Karim Radwan - Executive Director - MENA Investments, Rimco Investments
  • Ida Beerhalter - Co-Head, IOME
  • How do GPs manage LP expectations?
  • How do reporting requirements differ across LPs, by region, type, and size? 
  • How are GPs balancing the reporting requirements of LPs vs limited capacity teams?
  •  How much reporting is too much?

No press. Chatham House Rules

16:30 - 17:00 30 mins
Info
Day 1
Shariah compliance: aligning LPs and GPs
  • Is Shariah compliance more stringently applied in some geographies and/or asset classes? 
  • What happens when Middle Eastern investors are investing outside of the region? 
  • What measurement approaches are most effective? 
  • How does impact investing link with Islamic Investing?

No press. Chatham House Rules

17:00 - 17:05 5 mins
Day 1
Chair’s closing remarks and End of Day 1
17:05 - 18:35 90 mins
Evening networking reception