IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Karim El Solh

GCC: A Reinvigorated Growth Story Driven Largely by the Rise of the Millennials

Gulf Capital

Fahad Al Turki

Macroeconomic outlook for the Middle East

Jadwa Investment

Huda AlLawati

Saudi Arabia: developments and opportunities for private equity

Savola Group

Demosthenes James Peterson

Putting together a global investment jigsaw

Longview Global Advisors

08:30 - 09:00 30 mins
Main agenda
Registration and welcome coffee
09:00 - 09:10 10 mins
Main agenda
Chair’s opening welcome
  • Paul Harter - Partner, Gibson, Dunn & Crutcher
more
09:10 - 09:40 30 mins
Main agenda
GCC: A Reinvigorated Growth Story Driven Largely by the Rise of the Millennials
  • Karim El Solh - Co-Founder and Chief Executive Officer, Gulf Capital
more
09:40 - 10:10 30 mins
Main agenda
Identifying and accessing quality dealflow
  • Moderator Dori Dana-Haeri - Partner, LJ Partnership
  • Neeraj Agrawal - Executive Director, Crescent Enterprises
  • Muhannad Qubbaj - Senior Managing Director, Private Equity, Gulf Capital
  • Walid Hanna - Founding Partner & CEO, Middle East Venture Partners (MEVP)
more

What are GPs doing in order to ensure they can deploy the capital they have raised? What can be done by investors to not only identify the best opportunities, but to access them at the right valuation in the current environment? How is the dynamic between private equity and corporate investment developing?

10:10 - 10:40 30 mins
Main agenda
Macroeconomic outlook for the Middle East
  • Fahad Al Turki - Chief Economist, Jadwa Investment
more

What are the fundamentals driving opportunity in the region? What are the reasons for a positive outlook, and what are the causes for concern?

10:10 - 11:10 60 mins
Main agenda
Fund presentations
  • Compère Paul Denning - CEO, Denning & Company
  • Presentation 1 Christos Moisides - Co- Founder and President, Invictus Equity Group
  • Presentation 2 Hasan Haider - Venture Partner, 500 Startups
  • Presentation 3 Matthew Wilkens - Managing Director, Kallas Asset Management
  • Presentation 4 Albert Alsina - Founder & CEO, Mediterrania Capital Partners
more

Six GPs exclusively present their funds to a closed group of LPs, one at a time. GPs have 10 minutes each to make their case, including time for audience Q&A. 

Presentation 1: Invictus Equity Group 

Presentation 2: 500 Startups

Presentation 3: Kallas Asset Management

Presentation 4: Mediterrania Capital Partners

If you are an LP and interested in attending, please contact Chloe Elliott on chloe.elliott@knect365.com

10:40 - 11:10 30 mins
Main agenda
LPs on Middle Eastern private equity
  • Moderator Holger Rossbach - Senior Investment Director, Co-Head EMEA PE/VC Research, Cambridge Associates
  • Panellists Lynn Nguyen - Acting Vice President/Head of Investment Funds, Overseas Private Investment Corporation
  • Tarang Katira - Principal, Hamilton Lane
  • Bariş Gen - Regional Lead, Private Equity Funds, Europe and MENA, IFC
  • Florian Münkle - Director for Turkey & Middle East, DEG
more

What opportunities in the Middle East are piquing the interest of investors? Who is allocating to the region and how does it fit into portfolio construction? What drives commercial LP interest? Where and when are DFIs able to invest?

11:10 - 11:40 30 mins
Main agenda
Morning coffee and networking break
11:40 - 12:00 20 mins
Main agenda
Saudi Arabia: developments and opportunities for private equity
  • Huda AlLawati - Chief Investment Officer, Savola Group
more
12:00 - 12:35 35 mins
Main agenda
Digital disruption: the revolution that will transform private equity
  • Moderator Erwan Colder - Middle East Transaction Services Leader and Private Equity Leader, PwC Middle East
  • Panellists Tushar Singhvi - VP Corporate Development & Investments, Crescent Enterprises
  • Ovais Naqvi - Managing Director, The Abraaj Group
  • Omar Rifai - Global Head of Portfolio Management and Executive Director, MENA, Standard Chartered Private Equity
  • Tom Hodgson - Managing Director, Fajr Capital
more

‘Buying low’ and ‘selling high’ is no longer enough to produce outsized returns for private equity. Now more than ever, managers need to demonstrate their ability to add value to portfolio companies – and one of the most untapped and underused opportunities is digitisation. How much more is there to be done, and what is the best way to do it? What more do investors and managers need to know about the potential effects of digitisation on portfolio company performance?

12:35 - 13:15 40 mins
Main agenda
Investment strategies on a global scale
  • Moderator Paul Harter - Partner, Gibson, Dunn & Crutcher
  • Panellists Andrew Sheiner - Managing Partner, Altas Partners
  • Sunil Vaswani - Managing Director, Head of Middle East, Intermediate Capital Group
  • Janusz Heath - Managing Director and Head of Investment Management, Emerging Markets, Capital Dynamics
  • Graham McDonald - Global Head of Private Equity, Aberdeen Standard Investments
more

What are the current trends and opportunities of private equity and private debt investing on a global scale? How can Middle Eastern investors access the right opportunities and find the best ways to partner with GPs? What products are being created with the Middle Eastern investor in mind?

13:15 - 14:25 70 mins
Main agenda
Lunch and networking break
14:25 - 14:25 0 mins
Stream A: Digging deeper into geographical opportunity
Chair's Introduction
  • Tarang Katira - Principal, Hamilton Lane
more
14:25 - 14:55 30 mins
Stream A: Digging deeper into geographical opportunity
Understanding opportunity in Egypt
  • Moderator Omar Bassiouny - Co-Founder,  Executive Partner & Head of Corporate M&A, Matouk Bassiouny
  • Panellists Karsten Sinner - Senior Banker, Equity Funds, European Bank For Reconstruction And Development
  • Sharif El Akhdar - Managing Partner, LimeVest Partners
  • Amir Mishriky - Director, Ezdehar Management
  • Sherif Elkohly - Partner, Head of the Middle East & North Africa, Actis
more

In light of reforms and currency flotation, what does the private equity opportunity look like in Egypt? How can international investors ensure they are getting exposure to the most lucrative deals and sectors?

14:55 - 15:55 60 mins
Stream A: Digging deeper into geographical opportunity
Demystifying Saudi Arabia
  • Moderator Tariq Baareh - Executive Director, Standard Chartered Private Equity
  • Panellists Omar Farooqui - Founder & Managing Partner, CI Holdings
  • Haneen Younis - Founder and CEO, Mena Partners
  • Kartik Patel - Head of Alternatives, Ashmore Saudi Arabia
  • Shailesh Doshi - Managing Partner, Aramis Partners
more

How can Saudi Arabian investors help to demystify Saudi Arabia for the international counterparts and investors in funds? What opportunities does the Vision 2030 process bring for the private sector, and how can private equity find returns?

15:25 - 15:55 30 mins
Stream A: Digging deeper into geographical opportunity
India: on the verge of change?
  • Moderator Sagar Agarwal - Director, Evolvence India Fund
  • Panellists Sundaram Sivaramakrishnan - CFO & Partner, Baring Private Equity Partners India
  • Ranjit Shah - Managing Partner, Gaja Capital
  • Anand Prasanna - Managing Partner, Iron Pillar
more

How does the Indian market need to continue to develop in order to justify the risk of investing? What reforms are ongoing and what makes this attractive to the Middle Eastern investor?

15:55 - 16:25 30 mins
Stream A: Digging deeper into geographical opportunity
Getting comfortable with Turkey
  • Moderator Florian Münkle - Director for Turkey & Middle East, DEG
  • Panellists Marco Natoli - Head of Lower Mid-Market, Northern, Eastern & Southern Europe, European Investment Fund
  • Yalin Karadogan - Partner, Cinven
  • Nicolas Murat - Partner, Levant Capital
more

Is investment activity on hold in Turkey or do the fundamentals still make it a ripe opportunity for private equity? How can GPs get their investors comfortable with Turkey as an investment opportunity? How do you manage intermediation?

16:25 - 16:55 30 mins
Main agenda
Afternoon refreshments and networking break
16:55 - 17:30 35 mins
Main agenda
Putting together a global investment jigsaw
  • Demosthenes James Peterson - President, Longview Global Advisors
more

When compared to other investment destinations, how risky really is the Middle East? What do you need to be aware of and how does it fit into the context of other emerging markets investments? Do we need to rethink our risk/return analysis of developed vs. emerging markets?

17:30 - 18:30 60 mins
Main agenda
Sector focus roundtables
  • Healthcare Ali Hashemi - Co-founder and Managing Partner, Avicenna Partners
  • Education Jens Zimmermann - Managing Partner, Halo Investment
  • FMCG Nicolas Murat - Partner, Levant Capital
  • Infrastructure Adel Louahem M'Sabah - Investment Officer - Infrastructure & Natural Resources, International Finance Corporation
more

Take the opportunity to sit down with leading figures in some of the most important sectors in the Middle East. Each discussion table runs twice for 30 minutes, giving the chance to get discuss two sectors of your choice.

  • Healthcare – how are GPs deploying capital? What are the niche sectors within healthcare and how different are the opportunities?
  • Education – what deals are being seen in this key sector? How do managers stave off competition to ensure access to the most lucrative opportunities?
  • FMCG – how is the consumer sector developing in the Middle East? How do you apply changes in the fundamentals of the region to develop an investment strategy?
  • Infrastructure – how do you define the asset class and how are investors identifying and accessing the best opportunities today?
18:00 - 19:00 60 mins
Main agenda
11th Annual SuperReturn Middle East Evening Reception
19:30 - 19:30 0 mins
Main agenda
End of Main Conference Day 1