IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 22
Show Filter
08:15 - 09:00

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
10:45 - 11:15

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
12:45 - 14:00

Lunch and networking break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
15:45 - 16:15

Afternoon refreshments and networking break

More
Showing of Streams
17:35 - 19:00

12th Annual SuperReturn Middle East Evening Reception

More
08:15 - 09:00 45 mins
Registration and welcome coffee
09:00 - 09:10 10 mins
Day 1
Chair’s opening remarks
09:10 - 09:30 20 mins
Day 1
Investing in the Middle East: Challenges and Opportunities
  • Karim El-Solh - Co-Founder & CEO, Gulf Capital
09:30 - 10:00 30 mins
Info
Day 1
MENA economics: what is the common ground?
  • Panellists Fahad Alturki - Chief Economist and Head of Research, Jadwa Investment
  • Daniel Vajdich - President, Yorktown Solutions
  • Joseph Kirikian - Head of Industrials and Services, Mumtalakat

The economic developments in MENA need careful consideration, as investors look for the right markets to drive positive long-term returns. How do key strategists view economic developments in the region so that capital is imbedded correctly and in the right place?

10:00 - 10:45 45 mins
Info
Day 1
State of the union
  • Moderator Hadley Gamble - Anchor, CNBC
  • Panellists Karim El-Solh - Co-Founder & CEO, Gulf Capital
  • Sherif Elkohly - Partner, Co-Head of Africa, Actis

Followed by an interactive Q&A session

  • Can we produce the risk adjusted returns under the current macro-economic environment?
  • How much dry powder is there and what is its effect on pricing?
  • Where do you find quality deal flow? 
  • Examining the most prevalent exit routes. How supportive is the current political landscape of growth and exits?
  • What are the best practice for adjusting to higher valuations?
10:45 - 11:15 30 mins
Morning coffee and networking break
11:15 - 12:00 45 mins
Info
Day 1
Best practices in deal sourcing
  • Moderator Muhannad Qubbaj - Managing Director of Private Equity, Gulf Capital
  • Panellists Jameel Anz - Head of SME Fund Management, Arab Bank Group
  • Kartik Patel - Head of Alternatives, Ashmore Saudi Arabia
  • Youssef Haidar - Founder & CEO, StonePine Capital Partners
  • What practices are the leading firms adopting and what are the reason for some to fall behind?
  • Examining and overcoming common pitfalls in deal origination
  • Moving from away from the traditionally strategic initiatives to narrowly focused ones 
  • Finding targets: what sectors and geographies offer the best investment opportunities? 
  • How do you enhance the quantity and quality of deals entering your pipeline?
  • Practical tips on gaining an edge even before a deal comes to market
11:15 - 12:00 45 mins
Info
LP Only
Fund Presentations
  • Walid Hanna - Managing Partner, Middle East Venture Partners (MEVP)

LP only session

GPs exclusively present their funds to a closed group of LPs, one at a time. GPs have 10 minutes each to make their case, including time for audience Q&A

If you are an LP and interested in attending, please contact Chloe Elliott on chloe.elliott@knect365.com

12:00 - 12:45 45 mins
Info
Day 1
Value creation and portfolio company management
  • Moderator Romil Radia - Middle East Deals Markets Leader / Regional Valuations Leader, PwC Middle East
  • Panellist Haseeb H. Shaikh - Vice President, Head of Portfolio Management, SENAAT - General Holding Corporation
  • Omar Rifai - Head of Portfolio Management, Standard Chartered Private Equity
  • Rami Farhat - Investments and M&A Director, Al Faisaliah Group
  • A complete guide to adding operational value for portfolio companies
  • Outsourcing versus in-house: which option works best for you?
12:45 - 14:00 75 mins
Lunch and networking break
14:00 - 14:15 15 mins
Info
Day 1
MENA and other markets of opportunity
  • Ziad Sarkis - Director of Financial Research, Alternative Investments Initiative, The Wharton School - University of Pennsylvania
  • Introduction
    • How is MENA performing compared to other markets? 
    • What opportunities can be realised in the region and not elsewhere? 
    • GCC: is it perceived as an emerging or a growth market?
  • Followed by panel discussion 

  • India in the spotlight:

    • What makes the region so successful for deal makers?

    • Where do you source investment opportunities?

    • What can MENA deal makers learn from peers in other developing markets?

14:15 - 15:00 45 mins
Info
Day 1
India in the spotlight
  • Moderator Ziad Sarkis - Director of Financial Research, Alternative Investments Initiative, The Wharton School - University of Pennsylvania
  • Panellists Ajit Kumar - Managing Director, Evolvence India Fund
  • Amit Krishnan - Principal, FidelisWorld
  • Ranjit Shah - Managing Partner, Gaja Capital

Why has Asia been such a success story? Where are the best investment opportunities today? What can MENA deal makers learn from peers in other developing markets?

15:00 - 15:45 45 mins
Info
Day 1
Has investment in Turkey gone cold?
  • Panellists Marco Natoli - Head of Lower Mid-Market, Northern, Eastern & Southern Europe, European Investment Fund
  • Ihsan Sancay - Senior Vice President, Private Equity, Global Investment House
  • Florian Münkle - Director for Turkey & Middle East, DEG
  • Kerem Onursal - General Partner and Investment Committee Member, Turkven Private Equity
  • What are the growth prospects for Turkey and how attractive is it for international investors?
  • How have FX changes affected the performance of investments? What other risks are at the top of mind?
  • Are international mid-market players still targeting investments in Turkey? What does it take to build a successful Turkish investment practice if you are not locally based?
15:00 - 15:45 45 mins
Info
Off the record
Addressing diversity issues and promoting regional talent
  • Discussion leaders Norma Taki - Transaction Services Partner and Diversity & Inclusion Leader, PwC Middle East
  • Racha Al Khawaja - Group Chief Distribution & Development Officer, Equitativa
  • Mirna Sleiman - CEO, Fintech Galaxy
  • Lucy Chow - Director, Women's Angel Investor Network (WAIN)

Run strictly under the Chatham House Rule. No press allowed

15:45 - 16:15 30 mins
Afternoon refreshments and networking break
16:15 - 16:45 30 mins
Info
Day 1
Investors on due diligence when selecting fund managers
  • Panellists Carlos Heneine - Partner, Quilvest
  • Steve Cowan - Managing Director & Co-Founder, 57 Stars
  • What do MENA funds need to do to present themselves as a viable investment opportunity? 
  • How are fund managers being assessed? 
  • How important is a strong performance track record? 
  • How do you define a “good” and “bad” manager? 
  • What do GPs need to do to stand out from the crowd? 
  • LPs on top tips for choosing a better fund manager
16:45 - 17:00 15 mins
Info
Day 1
Global private equity and investment industry evolution
  • Abhishek Sharma - Chief Executive Officer, Foundation Holdings

Fundraising activity and deals under review. Where do you find Alpha and where does PE asset class heading in the near future? 

17:00 - 17:30 30 mins
Info
Day 1
LPs in MENA: Accessing global investment hotspots
  • Panellists Mosbah Kahaleh - VP (Private Equity), SEDCO Capital
  • Janusz Heath - Managing Director and Head of Investment Management, Emerging Markets, Capital Dynamics
  • Tarang Katira - Principal, Hamilton Lane
  • Adam Hadidi - Managing Director, Gulf Capital
  • How are global economic and political events affecting private equity, venture capital and private debt investment?
  • Where are the hotspots of best opportunity?
  • What can Middle Eastern investors do to better interpret these trends and make the optimum investment decisions?
17:30 - 17:35 5 mins
Day 1
Chair’s closing remarks and End of Day 1
17:35 - 19:00 85 mins
12th Annual SuperReturn Middle East Evening Reception