IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Oct 23
Show Filter
08:45 - 09:30 45 mins
Registration and welcome coffee
09:30 - 09:40 10 mins
Day 2
Chair’s opening welcome
09:40 - 10:00 20 mins
Day 2
Regional economic overview
more

The changing risk landscape and the key geopolitical and macro-economic trends in MENA

10:00 - 10:30 30 mins
Day 2
Sector-focused versus generalist funds
  • Moderator Ahmed Emara - Group CEO & Managing Director, ReAya Holding Company
  • Panellist Magellan Makhlouf - Co-founder & Managing Director, CedarBridge
more

How do you generate returns through country-specific investments? What is an LP appetite for investing in sector-specific funds? Choosing the most favourable strategy. Healthcare and Education take the spotlight

10:30 - 11:00 30 mins
Morning coffee and networking break
11:00 - 11:45 45 mins
Day 2
Attracting passive funds in a global market: a discussion
  • Panellist Gary Rynhoud - Head of the Middle East and Africa, FTSE Russell
  • Panellist Charles-Henry Monchau - Managing Director - CIO & Head of Investment Management, Al Mal Capital
more
11:45 - 12:30 45 mins
Day 2
Co-investments: structuring and financing a great co-investment deal
  • Moderator Craig MacDonald - Principal, HarbourVest
  • Panellist Manish Mittal - Head of Alternatives, Qatar Insurance Company
  • Panellist Ennis Rimawi - Managing Director, Catalyst Investment Management
more
12:30 - 13:00 30 mins
Day 2
Regional LP appetite for co-investing
  • Panellist Eyad Mashal - Managing Director - Head of MENA Investments, Al-Rashed Group
more
  • What is the LP appetite and approach to co-investing?
  • Fees on co-invest: what you should and shouldn’t pay
  • Benchmarking: which fund managers make good co-investment partners?
13:00 - 14:00 60 mins
Lunch and networking break
14:00 - 14:45 45 mins
Day 2
Venture and tech investing
  • Panellist Angus Paterson - Partner, STC Ventures
  • Panellist Hala Fadel - Co-Founder & Managing Partner, Leap Ventures
  • Panellist Mohamed Hamdy - Head of Venture Capital, Dubai Future Foundation
  • Panellist Christos Mastoras - Founder & Managing Partner, Iliad Partners
more

Analysing the VC funding landscape. UAE paving the way for venture and tech deal by value. Saudi as a hotspot of VC and tech investment activity. Egypt at the forefront of deals by volume. LP and GP perspectives of investing in venture and tech

14:45 - 15:15 30 mins
Day 2
Fintech, blockchain and ICOs
  • Panellist Graham Bell - Managing Partner, Bridge Partners
  • Panellist Fares Ghandour - Partner, Wamda Capital
more

Is the ICO phenomenon set to take over MENA? How is blockchain changing VC investing? An overview of VC funding in blockchain technology. Why do VCs invest in fintech?

15:15 - 16:00 45 mins
Day 2
Building sustainable private equity businesses
more

[Too hot to touch closed door session]

Run strictly under the Chatham House rules.

 No press allowed. How have private equity businesses been built in the Middle East and how conducive has this been to optimising corporate governance standards? What realities of doing business in the region need to be taken into account? How can expansion be handled, both while preventing strategy drift and ensuring that company culture is not compromised?

16:00 - 16:05 5 mins
End of SuperReturn Middle East 2018