IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Lanhee Chen

US tax reform and its impact on private equity

Stanford University

08:15 - 09:00 45 mins
Main Conference sessions
Registration
08:15 - 09:00 45 mins
Breakout sessions
LP breakfast meeting
more

By Invitation Only: Open to pre – qualified pension funds, insurance companies, SFOs, foundations, endowments, DFI’s and SWFs only

09:00 - 09:05 5 mins
Main Conference sessions
Chair’s opening remarks
  • Chair Michael Fieweger - Partner, Baker McKenzie
more
09:05 - 09:30 25 mins
Main Conference sessions
US tax reform and its impact on private equity
  • Speaker Lanhee Chen - Director of Domestic Policy Studies and Lecturer in Public Policy, Stanford University
more

Assessment of the new tax environment in the US for private equity. How do you respond?

09:30 - 09:50 20 mins
Main Conference sessions
Perspectives on global Private Equity in a volatile market
  • David Allen - Partner & Global Chair of Private Equity Practice, Baker & Mackenzie
  • In conversation with Steve Pagliuca - Managing Director, Bain Capital
more

Lessons on achieving and sustaining growth in the current environment

09:50 - 10:25 35 mins
Main Conference sessions
Spin-outs and emerging managers
  • Moderator Jeff Gendel - Managing Director, Gen II Fund Services
  • Panellists Marc der Kinderen - Managing Partner, 747 CAPITAL
  • Alan Weinfeld - Partner, Gatewood Capital Partners
  • Christoffer Davidsson - Partner, Campbell Lutyens
more

Evaluating the LP interest in GP spin-outs. How do LPs evaluate first-time managers? Matching the LPs’ investment criteria. First time fund marketing strategies: alternate fund structures that help first time funds get to their first close. What risks are LPs willing to take with emerging managers?

09:50 - 10:25 35 mins
Breakout sessions
Closed door Q&A session: US tax reform
  • Discussion Leader Lanhee Chen - Director of Domestic Policy Studies and Lecturer in Public Policy, Stanford University
more

An in-depth overview of the tax reform and the changes to the Internal Revenue Code that impact private equity funds, their investors and their portfolio companies, as well as the transactions in which each engage. Topics under discussion:

  • Carried interest
  • Reduction in tax rates
  • Interest deduction limitation
  • Bonus depreciation
  • Sale of foreign investor’s interest
  • Territorial corporate tax system
10:25 - 11:00 35 mins
Main Conference sessions
Does size really matter?
  • Moderator Christopher Godfrey - Senior Partner, CEPRES GmbH
  • Panellists R. Narayan Chowdhury - Managing Director, Franklin Park
  • Robert Nolan - Managing Partner, Halyard Capital
  • Michael Hacker - Managing Director, AlpInvest
more

Mega funds on the rise. What are their plans for deploying capital and generating the returns investors are looking for? Does it mean the end of small funds, or is there a silver lining for smaller and midsized managers? What makes a smaller fund attractive to LPs?

11:00 - 11:30 30 mins
Networking Breaks
Networking break
11:30 - 12:00 30 mins
Main Conference sessions
Playing the long game
  • Tom Blaisdell - Executive Director, Private Equity, Center for Private Equity & Entrepreneurship,, Tuck School of Business at Dartmouth
  • In conversation with Paul Carbone - Managing Partner, PPC Partners
more

What is driving firms to raise of long dated funds? How do they appeal to institutional investors?

11:30 - 12:00 30 mins
Breakout sessions
Pathways to value investing – innovative models asset allocation
  • Facilitators Al Kim - Director of Investments, The Helmsley Charitable Trust
  • Maurice Gordon - Senior Managing Director & Head of Private Equity, Guardian Life Insurance
more

LP-only Too hot to touch session

Transforming inherited models of asset allocation in favour of new kinds of asset. How to adapt and shift towards new sources of value for future success

12:00 - 12:30 30 mins
Main Conference sessions
Survivability and adaptability of strategies
  • Moderator Steve Brotman - Managing Partner , Alpha Venture Partners
  • Panellists Howard Morgan - Partner, Senior Managing Director, Argand Partners
  • Maria Boyazny - Founder and Chief Executive Officer, MB Global Partners
  • Stephen Prince - Head of Asset Management, Tetragon Financial Group
more
12:00 - 12:30 30 mins
Breakout sessions
Succession planning in private equity
  • Facilitators Jesse Hurley - Managing Director, Market Manager for Global Fund Banking, Silicon Valley Bank
  • Jeffrey Jay - Senior Managing Director, Great Point Partners
  • John Haggerty - Managing Principal, Director of Private Market Investments, Meketa Investment Group
more

The guide for preparing the next generation

12:30 - 13:25 55 mins
Main Conference sessions
Networking Lunch Break
12:30 - 13:25 55 mins
Breakout sessions
Family Office private luncheon meeting
  • Facilitator Heinz Blennemann - Principal, Blennemann Family Investments
more

NO PRESS

By Invitation Only

Open to pre – qualified pension funds, insurance companies, SFOs, foundations, endowments, DFI’s and SWFs only

Topics under discussion:

What advantages and challenges are inherent to family offices 

when they invest in private equity? Networking, competing for allocations,

long-term view, alignment of interest, risk appetite, after-tax returns, and more

13:25 - 13:30 5 mins
Private credit and Distressed debt
Track Chair opening remarks
  • Theodore Koenig - President & CEO, Monroe Capital LLC
more
13:25 - 13:30 5 mins
Venture and Tech
Track Chair opening remarks
  • Chair Thomas Wisniewski - Partner, RosePaul Investments 
more
13:25 - 13:30 5 mins
Co-investments
Track Chair opening remarks
  • Chair Christopher Godfrey - Senior Partner, CEPRES GmbH
more
13:30 - 14:00 30 mins
Private credit and Distressed debt
LPs on Private credit
  • Moderator Michael Forestner - Co-CIO, Mercer Private Markets
  • Panellists Michael Hacker - Managing Director, AlpInvest
  • Rick Jain - Managing Director & Investment Committee Member, Star Mountain Capital
  • Sheila Ryan - Managing Director, Cambridge Associates
  • Jonathan Bergman - Managing Director, TAG Associates
more
  • Diversification within Private credit strategies. What do LPs look at in terms of strategy selection?
  • How do LPs fit Private credit in their portfolios?
  • What are the drivers for decisions for those investing in Private credit?
  • Exploring risk profiles in Private credit
13:30 - 14:00 30 mins
Venture and Tech
Venture roundup
  • Moderator Felice Egidio - Head of Venture Capital, Preqin
  • Panellists Drew Volpe - Partner, Procyon Ventures
  • Daniel Pianko - Managing Director, University Ventures
  • Russell Deakin - Managing Partner , Aceana Group
  • Sean O’Sullivan - Managing General Partner, SOSV
more
  • Examining the latest trends in venture, tech and growth equity investing that are transforming the industry
  • Are ICOs disrupting the venture capital business?
  • Analysing the role and performance of Micro VCs: How can the traditional old-style venture compete?
  • Who are the emerging LPs in venture and tech?
  • Liquidity and DPI in venture: what are ways in which GPs can drive towards greater realized returns?
13:30 - 14:00 30 mins
Co-investments
How has co-investing changed?
  • Moderator Karl Beinkampen - President and CEO - Private Markets, Wilshire Associates
  • Panellists Marc der Kinderen - Managing Partner, 747 CAPITAL
  • Jeffrey Jay - Senior Managing Director, Great Point Partners
  • Karl Schade - Managing Partner, Presidio Investors
more

Progressing from traditional co-investments to independent and fundless sponsors. Fundless sponsors versus the traditional private equity firms: pros and cons

14:00 - 14:30 30 mins
Private credit and Distressed debt
Direct lending: fundraising and investor outlook
  • Moderator Theodore Koenig - President & CEO, Monroe Capital LLC
  • Panellists Bradley Mashinter - Senior Principal, Principal Credit Investments, CPPIB
  • Chris Grizzard - Vice President, Bayshore Capital Advisors
  • Tod Trabocco - Managing Director, Credit Investment Group, Cambridge Associates
more
  • Within the direct lending sector, how is investor interest divided between senior lending, unitranche and some subordinated debt exposure? 
  • Are LPs becoming more concerned about returns in the current environment? 
  • Does the return of covenant light structures signal a coming market peak? 
  • Will banks return to parts of the market?
14:00 - 14:30 30 mins
Venture and Tech
What makes a good growth equity investment?
  • Moderator Sean Gill - Partner, Director of Private Markets Research, NEPC
  • Panellists Brian Rich - Managing Partner, Catalyst Investors
  • Ken Schiciano - Managing Director, TA Associates
  • Chris Mitchell - Managing Director, Spectrum Equity
more
14:00 - 14:30 30 mins
Co-investments
LP appetite and approach to co-investing
  • Moderator Eric Harnish - Principal, Private Markets Research, NEPC
  • Panellists Brett Fisher - Managing Director, Fisher Lynch Capital
  • Rick Jain - Managing Director & Investment Committee Member, Star Mountain Capital
  • Spencer Miller - Director, SJF PARTNERS
more

How direct should LP involvement be in co-investing? LPs on building cornerstone partnerships. Where are the different ways investors do co-investments? When and at what levels do you charge a fee? How do you handle allocation issues when LPs require priority in exchange for large commitments? 

14:30 - 15:00 30 mins
Private credit and Distressed debt
Distressed debt investing
  • Moderator Tom Cawkwell - Head of Private Market Research, Albourne America LLC
  • Panellists Kelly DePonte - Managing Director , Probitas Partners
  • Todd Silverman - Principal, Meketa Investment Group
  • Peter Spasov - Partner, Marlin Equity Partners
more
  • Are investment opportunities heavily dependent on the market cycle, and where do we stand now? 
  • Do middle market companies (and funds focused on the middle market) present an entirely different environment? 
  • With the current level of competition, how easy is it the execute “loan-to-own” strategies?
  • What do LPs think of distressed debt?
14:30 - 15:00 30 mins
Venture and Tech
"The rise of the rest”: in search of an alternative venture ecosystem
  • Nizar Tarhuni - Associate Director, Research & Analysis, Pitchbook Data Inc.
  • In conversation with Thomas Wisniewski - Partner, RosePaul Investments 
  • John Kim - Managing Partner, HighBar Partners
more
14:30 - 15:00 30 mins
Venture and Tech breakout sessions
Diversity issues in venture capital and tech investing
  • Facilitators Barbara Piette - Managing Principal, Knightsbridge Advisers
  • Patricia Lizarraga - Managing Partner, Hypatia Capital
  • Bronwyn Bailey - Vice President, American Investment Council
more

[Too hot to touch session]

14:30 - 15:00 30 mins
Co-investments
Fees for co-invest
  • Josh Cherry-Seto - CFO & COO, Blue Wolf Capital Partners
  • In conversation with David Andryc - Principal, LGT Capital Partners
more

What do you pay for co-investments? What you should and shouldn’t pay ->

15:00 - 15:30 30 mins
Networking Breaks
Networking Break
15:30 - 16:00 30 mins
Private credit and Distressed debt
Mezzanine: where is its place in the current market?
  • Ben Levin - Partner, Level Equity Management
  • In conversation with Tod Trabocco - Managing Director, Credit Investment Group, Cambridge Associates
  • Bradley Mashinter - Senior Principal, Principal Credit Investments, CPPIB
more

Are sponsored or non-sponsored strategies more favoured by investors? Is some exposure to common equity necessary to deals? How interested are investors in fund level leverage?

15:30 - 16:00 30 mins
Venture and Tech
Accelerators and seed investing: the new kingmakers and gatekeepers in venture capital
  • Moderator Paul Arnold - Founder, Switch Ventures
  • Panellists Drew Volpe - Partner, Procyon Ventures
  • Rudina Seseri - Founder and Managing Partner, Glasswing Ventures
  • Maurice Gordon - Senior Managing Director & Head of Private Equity, Guardian Life Insurance
more

Are there too many or too few? Is there a gap in funding between Seed & A?  Are too many start-ups dying on the vine? Why did seed funding fall off a cliff, and what can be done about it?

15:30 - 16:00 30 mins
Co-investments
Benchmarking: which fund managers would make good co-investment partners?
  • Moderator Andrew Sheiner - Managing Partner, Altas Partners
  • Panellists John Kim - Managing Director, Kelso
  • Kent Kirkpatrick - Managing Director, Private Investments, Alberta Teachers' Retirement Fund
  • Sheryl Schwartz - Managing Director, Investments, Caspian Private Equity
more

Case study

16:00 - 16:30 30 mins
Private credit and Distressed debt
Special Situations and Opportunistic Credit
  • Moderator Bill Cisneros - President, Primary Wave IP Investment Management
  • Gregory Bowes - Co-Founder & Managing Principal, Albright Capital Management
  • Ted Goldthorpe - Managing Partner, BC Partners
  • Cesar Gueikian - Portfolio Manager, Special Situations, Monroe Capital
more

Special situations funds tend to invest in distressed debt, but also in companies under stress – how different are opportunities in this sector and do they provide more steady deal flow? 

Opportunistic credit strategies can invest outside corporate debt – in such areas as whole loan portfolios, busted asset-backed, and bankruptcy claims – how differentiated are opportunities here?

16:00 - 16:30 30 mins
Venture and Tech
Early stage vs. mid vs. late stage investing: what is the best risk/reward strategy?
  • Moderator Brian Smiga - Partner, Alpha Venture Partners
  • Panellists Barbara Piette - Managing Principal, Knightsbridge Advisers
  • Eric Benhamou - Founder & Global Partner, Benhamou Global Ventures
  • Eric Ball - Co-Founder & General Partner, Impact Venture Capital
more
16:00 - 16:30 30 mins
Co-investments
Mitigating the key risks, negotiating and structuring a good co-investment deal
  • Moderator Oliver Gottschalg - Associate Professor, HEC School of Management, Paris
  • Panellists Richard Kunzer - Senior Partner, BC Partners
  • Karl Schade - Managing Partner, Presidio Investors
  • Sanjana Tiwari - Director, BMO Global Asset Management
more
16:30 - 17:00 30 mins
Private credit and Distressed debt
Investing in innovative and uncorrelated strategies
  • Moderator Heinz Blennemann - Principal, Blennemann Family Investments
  • Panellists Alexander Loucopoulos - Principal, Sciens Capital
  • Rishi Ganti - Partner, Orthogon Partners
  • Russell Deakin - Managing Partner , Aceana Group
more
  • Royalty and royalty collateralized funds – how are they different?
  • Venture debt – is it truly a debt strategy?
  • Real estate and infrastructure debt funds – not directly correlated to PE but are they attractive?
16:30 - 17:00 30 mins
Venture and Tech
Tech roundtable discussions
  • Facilitators Rudina Seseri - Founder and Managing Partner, Glasswing Ventures
  • Michael Greeley - General Partner, Flare Capital Partners
  • Ryan Armbrust - Managing Director, ff Venture Capital
  • George Danner - President, Business Laboratory
more

Table 1: Blockchain and cryptocurrencies

Table 2: AI, AR and VR

Table 3: Robotics

Table 4: Biotech and Healthcare tech

16:30 - 17:00 30 mins
Co-investments
The emergence of SVPs
more

End of life SPVs and Hedge Fund SPVs. Exploring the incentives for managers to bring such structures to market. What drives hedge fund investors to commit money to co-investment opportunities?

17:00 - 18:30 90 mins
Networking Breaks
End of Day One and offsite networking drinks reception
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams