IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Feb 11
Show Filter
08:00 - 08:55

Registration

More
Showing of Streams
10:40 - 11:10

Morning Coffee

More
Showing of Streams
12:20 - 13:20

Networking lunch break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
17:30 - 17:35
End of summit day

End of summit day

More
17:35 - 19:00

Networking drinks reception

More
08:00 - 08:55 55 mins
Registration
08:55 - 09:00 5 mins
Venture Capital
Chair’s opening remarks
08:55 - 09:00 5 mins
Fundraising
Chair’s opening remarks
09:00 - 09:20 20 mins
Info
Venture Capital
How do you seed, feed, and lead a company to make it a world leader?

How do you spot the winners for your portfolio more consistently? How does tech change the parameters for the company? Is keeping a portfolio company private better than going public at a later stage?

09:20 - 10:00 40 mins
Info
Venture Capital
Future gazing: how will the VC landscape change by 2030?
  • Solo Presentation Ben Freeberg - Senior Associate, Alpha Venture Partners
  • Moderator Steve Brotman - Managing Partner , Alpha Venture Partners
  • Panellists Jeff Grabow - US VC Leader, EY
  • Ben Black - Managing Director & Co-Founder, Akkadian Ventures
  • Carmen Palafox - Partner, Make in LA
  • Xinhong Lim - Director, Vickers Venture Partners

How do you spot the superstar of the future? Where is Venture going and how is it evolving? Is disruption likely to keep going? Is Venture likely to cease in a recession? How are VC strategies developing? What sectors are VC moving into? Are there new ways to finance portfolio companies? What other hybrid and innovative models are there in Venture?

09:20 - 09:50 30 mins
Info
Fundraising
Shouting above the competition: how to raise funds in an ultra-competitive market
  • Moderator John McCormick - Partner, Monument Group
  • Panellists Lisa Lee - Managing Director, Providence Equity Partners
  • Irene Hong Edwards - Principal, Head of Investor Relations, Lovell Minnick Partners
  • Vadim Shpak - Managing Director, Vickers Venture Partners

What can GPs do to stand out from the crowd? Is it better to have a generalist or specialist fund? What should be done differently when pre-marketing a fund? What are some of the lessons learned?

09:50 - 10:20 30 mins
Info
Fundraising
Finding the hidden gems: how to spot good GPs in a saturated market
  • Panellists Bridget Schweihs - Senior Associate, 50 South Capital
  • Christopher Pace - Senior Advisor, TFG Capital Partners

What strategies will be the most successful at generating great returns? What do investors want to see when they get marketing material? How to do research and due diligence on a GP; What to look for after making a deal

10:00 - 10:40 40 mins
Info
Venture Capital
‘It’s in the DNA’: what do Family Offices look for in VC firms?
  • Moderator Ben Durrant - Partner & CIO, Provenio Capital
  • Panellists Jay Rogers - Executive Director, Bergendahl Holdings
  • Randy Norton - Managing Partner, Global Head of Real Estate and Alternative Investments, Green Mesa Capital
  • Thomas Wisniewski - Partner, RosePaul Investments
  • David Hartford - Senior Advisor - Private Equity + Venture Capital, Calibrium

How do Family Offices measure risk? How does a Family Office use venture capital? How should other LPs think about Venture? Do early generation Family offices have a greater risk tolerance? Co-investing: what is the appetite for them and what value do they bring?

10:20 - 10:40 20 mins
Info
Fundraising
Credit fundraising: how to raise a successful fund?
  • Panellists Ben Levy - Co-Founder, Bootstraps Labs
  • Bill Kirsch - Managing Director, Costella Kirsch

What are the core differences between a credit and private equity fund? What are the different types of income strategies? Why is credit an attractive market? How will rising interest rates affect the credit market? Does leveraging a credit fund create too much risk?

10:40 - 11:10 30 mins
Morning Coffee
11:10 - 11:40 30 mins
Info
Venture Capital
How are LPs allocating capital to Venture?
  • Moderator Ziad Sarkis - Director of Financial Research, Alternative Investments Initiative, The Wharton School - University of Pennsylvania
  • Panellists Kelvin Liu - Partner, Invesco Private Capital
  • Miguel Luiña - Principal, Hamilton Lane
  • Hervé Gevers - Vice President, Unigestion

What are LPs doing now compared to five years ago? What are some of the constraints? How are the skills used to invest in PE different from those in VC? How does VC investment criteria differ from PE? How are LPs investing in first-time VC firms?

11:10 - 11:50 40 mins
Info
Fundraising
What do LPs and GPs want?
  • Moderator Brett Hickey - Founder & CEO, Star Mountain Capital
  • Part A Panellists Amy Harsch - Managing Director, American Securities
  • Part B Panellists Alison Nankivell - Vice President, Funds and Global Scaling, BDC Capital

Part A (15mins): What do GPs want from their investors?

  • How can GPs help speed the process along?
  •  How does a GP know if they are falling short, and going to get dropped?
  • How does an LP pick the ‘winners’? Why take a stake in a GP

Part B (15mins): What do LPs want from their managers?

  • What are some of the most effective engagement strategies? 
  • Would an ILPA mandated reporting template help ensure LPs/GPs are on the same page?

Followed by Q&A (10mins)

11:10 - 11:50 40 mins
Info
Fundraising Breakout
When it all goes wrong: how to recover from a failed fundraise

[GPs only - Boardroom closed door session, Chatham House rules]

What is a good fund strategy? What must be in a fundraising review? What are the warning signs? What experiences are the best teachers?

11:40 - 12:20 40 mins
Info
Venture Capital
SuperReturn U.S. West Fund Showcase

3 GPs will each have 5 minutes and 5 slides to explain their fund thesis. LP judges will then provide feedback on delivery and clarity of concept.

11:50 - 12:20 30 mins
Info
Fundraising
How to ensure a team is properly alighted to achieve a successful fundraise

In a competitive market, what team dynamics, remuneration and structure are needed to succeed? 

What is the role of the CFO/COO?

12:20 - 13:20 60 mins
Networking lunch break
13:20 - 13:40 20 mins
Info
Venture Capital
Venture Capital tides: what direction are we moving?
  • Jesse Fahy - Manager,Venture Capital, Preqin

Where are we in the cycle? Is the VC market continually expanding, or is there contraction in some areas? Where is Venture’s upper limit? Who is filling the ‘no man’s land’ between micro VC and the major players? What are we seeing in later stage VC?

13:20 - 13:50 30 mins
Info
Fundraising
Changing lanes: have fundraisers changed their approach to deploying capital?
  • Moderator Charlotte Shropshire - Director of IR and Marketing, Sofinnova Ventures
  • Panellists John Kim - Managing Partner, HighBar Partners
  • Gustavo Alberelli - Managing Director and Co-founder, Sunstone Partners
  • Phil Dur - Co-Founder, Peakspan

Have the distinctions between VC, growth, and buyout become less clear, and should the industry embrace this change?

13:40 - 14:00 20 mins
Venture Capital
Is LA challenging the Silicon Valley Ecosystem?
  • Mark Suster - Managing Partner, Upfront Ventures
13:50 - 14:20 30 mins
Info
Fundraising
“You’re hired!” Finding talent and planning for succession
  • Sasha Jensen - Founder & CEO, Jensen Partners

How to build and incentivise a successful team; What are some of the most effective ways to keep talent from leaving? Is there a generational gap that’s growing? How to increase diversity in a team; How to solve common concerns when succession planning

14:00 - 14:30 30 mins
Info
Venture Capital
What is the balance of power in the VC ecosystem in the US?
  • Panellists SC Moatti - Founder & Managing Partner, Mighty Capital
  • Jack Crawford - Co-Founder and General Partner, Impact Venture Capital
  • Cyril Ebersweiler - General Partner, SOSV

Who are the new managers and what are the new innovations leading the way?

Has success in the valley killed the creative brain cell? What do LA and Venture have to offer each other? How do LPs know where VCs are investing? Is Corporate Venture making a big impact? Has the micro-VC ecosystem evolved?

14:20 - 15:00 40 mins
Info
Fundraising
What makes a good first-time fund?
  • Moderator Sarah Sandstrom - Partner, Campbell Lutyens
  • Panellists Whit Matthews - Senior Investment Manager, Aberdeen Asset Management
  • Paul Kwon - Senior Vice President, Private Equity, Unigestion
  • Garry Little - General Partner and Co-Founder, Canvas Ventures
  • Rahul Advani - Founder, SER Capital Partners

How to position a first-time fund and subsequent funds so that they are interesting and attractive to investors; How do funds differentiate themselves from established funds and prove their added-value approach to investors and entrepreneurs? What are the selection criteria that LPs use when considering a first-time fund?

14:30 - 15:10 40 mins
Info
Venture Capital
The future sectors in VC: what’s new and expanding?
  • Moderator Heinz Blennemann - Principal, Blennemann Family Investments
  • Panellists Roelof Opperman - Principal, Fifth Wall VC
  • Cindy Padnos - Founder & Managing Partner, Illuminate Ventures
  • Eric Benhamou - Founder & Global Partner, Benhamou Global Ventures (BGV)
  • Jim Kim - Co-Founder and Managing Partner, Builders VC

Where are the hot industries? New tech in old industries: where is the disruption? Are there any un-tapped markets? What are some of the success stories and unexpected markets? What can we learn from other global tech hubs?

15:00 - 15:40 40 mins
Info
Fundraising
Learning from experience: going beyond the second or third fund
  • Moderator Gail Guerin - Founder, Guerin Group
  • Panellists Elise Hebb - Partner and COO, Maveron
  • Gregory Lamb - Managing Partner, Alcazar Partners LLC
  • Joshua Sobeck - Partner, 747 Capital

What experiences from a first-time fund can help with the second and third? How to take future fundraising ambitions and position them to new and existing LPs

15:00 - 15:40 40 mins
Info
Fundraising Breakout
How to scale-up and pass on investment strategies

[LP-only closed-door session]

 

Boardroom session for LPs to discuss how to ensure long-term strategies follow through to the next generation of investors during technological and market changes

15:10 - 15:50 40 mins
Info
Venture Capital
Women in VC: does diversity lead to better performance?
  • Moderator Carly Howard - Head of fund operations, Asgard.vc
  • Panellists Kate Mitchell - Managing Partner , Scale Venture Partners
  • Elizabeth Galbut - Managing Partner, SoGal Ventures
  • Kate Whitcomb - Partner, HAX
  • Tiffany Lee - Vice President, Invesco Private Capital

Why are there fewer women in VC than in PE and portfolio companies? What initiatives can be introduced to increase better representation? Are LPs factoring in diversity into their investment criteria?

15:40 - 16:20 40 mins
Fundraising
Networking break
15:50 - 16:20 30 mins
Venture Capital
Networking break
16:20 - 16:50 30 mins
Info
Venture Capital
Understanding venture secondaries
  • Panellists Steven Taubman - Managing Director, HighGear Ventures
  • Elizabeth Weil - Managing Partner, 137 Ventures
  • Hans Swildens - Founder & CEO, Industry Ventures
  • Steve Gold - Co-Founder & Managing Partner, 3Spoke Capital

Are venture secondaries too risky? What are the main benefits of a venture secondary? Is the venture secondaries market likely to grow?

16:20 - 16:50 30 mins
Info
Fundraising
How can we work better together?

How to improve communication, transparency and reporting after a deal is made

16:50 - 17:20 30 mins
Info
Venture Capital
Bad performance and failed funds: how do VCs bounce back?

Closed door discussion. 

Run under the Chatham House Rule.

16:50 - 17:30 40 mins
Info
Fundraising
Emerging as a leader: raising capital in a competitive environment
  • Interviewer Nizam Azar - Managing Director, Silicon Valley Bank

What strategies have worked well? What is the advice for people raising in a competitive environment? What are some common mistakes? How can experience be used to help shape the next fundraise? What creates a competitive edge?

16:50 - 17:30 40 mins
Info
Venture Breakout
Picking winning VC firms: how do LPs conduct due diligence to ensure success outcomes?

LP Only

Closed door discussion. 

Run under the Chatham House Rule.

17:30 - 17:35 5 mins
End of summit day
17:35 - 19:00 85 mins
Networking drinks reception