IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Andrea Auerbach

Where are we in the cycle?

Cambridge Associates

Susan Etlinger

The age of AI: how Artificial Intelligence is transforming organizations

Altimeter Group

08:00 - 08:45 45 mins
Main agenda
LP breakfast meeting
  • Facilitator Marc Hendriks - Global Strategist, Sandaire
more

By Invitation Only

Open to pre-qualified DFIs, Endowments, Foundations, Insurance Companies, Pension Funds, Single Family Offices and Sovereign Wealth Funds

Asset allocation in the current macro-economic environment: What key factors are affecting investment returns of different asset classes?

08:15 - 09:00 45 mins
Main agenda
Registration
09:00 - 09:05 5 mins
Main agenda
Chair’s opening remarks
  • Chair John Crocker - Alternative Investment Executive, Matinicus LLC
more
09:05 - 09:25 20 mins
Main agenda
Where are we in the cycle?
  • Speaker Andrea Auerbach - Managing Director and Head of Global Private Investment Research, Cambridge Associates
more

How is PE actually performing, and what should we expect in the future? 

09:25 - 10:00 35 mins
Main agenda
Getting to grips with the new normal
  • Moderator Barbara Piette - Managing Director, Knightsbirdge Advisers
  • Panellists Russell Deakin - Managing Partner, Director of Investments & Advisory services, Aceana Group
  • Paul Martino - General Partner, Bullpen Capital
  • Alan Feld - Founder & Managing Partner, Vintage Investment Partners
more

How do the high valuations on equity deals impact buyout transactions? What are the challenges of managing currency risk? Where are the Exits? What are the ramifications for GPs and LPs of the new normal? Will 2018 become the new 2008? Do we need to worry about the bubble bursting?


10:00 - 10:20 20 mins
Main agenda
Reimagining the Venture Capital industry
  • Interviewer Aaron Gershenberg - Founder and Managing Partner, Silicon Valley Bank Capital
  • In conversation with Scott Kupor - Managing Partner, Andreessen Horowitz
more

Is the Venture Capital Market ready for disruption? What are we observing and how do we think it will play out?

10:20 - 11:00 40 mins
Main agenda
Subscription lines of credit: uses and abuses
  • Moderator Timothy Cunningham - President, Touchstone Group
  • Panellists Maurice Gordon - Senior Managing Director & Head of Private Equity, Guardian Life Insurance
  • Michael Weinmann - Managing Director, CRG
  • Wibke Pendse - Managing Director & Market Manager Global Fund Banking, Silicon Valley Bank
  • Stuart Blair - Director of Research, Canterbury Consulting
more

Subscription lines and short term asset management – a useful tool? Subscription lines and fund level leverage: where is the breaking point? Disclosure of fund level returns on both a levered and unlevered basis – does transparency solve perceived problems?

11:00 - 11:30 30 mins
Main agenda
Getting on top of regulations
  • Jeremy Pendrey - Attorney, US Securities & Exchange Commission
more

The current state of SEC enforcement involving private equity, including an overview of recent enforcement trends and current priorities. Private equity regulation: Thoughts on where we have been and where we are headed.

11:30 - 12:00 30 mins
Main agenda
Networking Break
12:00 - 12:30 30 mins
Main agenda
Fund of Funds in the spotlight
  • Speaker Michele Kinner - Partner & Head of US Private Equity Fund Investments, Quilvest USA
more

How has the role of FoFs evolved? Analysing the performance and investor appetite for FoFs  

12:00 - 12:30 30 mins
Main agenda
What is the impact of GPs selling stakes in their funds?
  • Facilitators Julia Feldman - Portfolio Manager - Private Equity Group, Goldman Sachs & Co
  • Frank Morgan - Partner, Coller Capital
  • Robert Hamilton Kelly - Managing Director, Goldman Sachs & Co
more

Too hot to touch closed door session: Is this set to become a mainstream trend?

12:30 - 13:00 30 mins
Main agenda
GP value creation
  • Moderator Sarah Sandstrom - Partner, Campbell Lutyens
  • Panellists Brett Gibson - Co-Founder and Managing Partner, NextGen Venture Partners
  • John Kim - Managing Partner, HighBar Partners
  • Gina Bauman - Senior Vice President of Marketing and Investor Relations, IVP
more

How can GPs to demonstrate they create value beyond words? How can LPs learn to to diligence GPs’ efforts and results?

12:30 - 13:00 30 mins
Main agenda
Diversity issues in private equity and venture capital
  • Facilitators Kate Mitchell - Managing Partner , Scale Venture Partners
  • Emily Mendell - Managing Director, Communications, ILPA
  • Cathrin Stickney - Founder & CEO, Parity.org
more

Too hot to touch closed door session

13:00 - 14:00 60 mins
Main agenda
Networking lunch break
14:00 - 14:30 30 mins
Main agenda
The age of AI: how Artificial Intelligence is transforming organizations
  • Speaker Susan Etlinger - Industry Analyst, Altimeter Group
more
14:30 - 14:31 1 mins
Track A: Venture & Tech
Chair’s opening remarks
  • Track Chair Chris Douvos - Managing Director, Venture Investment Associates
more
14:30 - 14:31 1 mins
Track B: Private Credit and Distressed Debt
Chair’s opening remarks
  • Track Chair Sasha Jensen - CEO, Jensen Partners
more
14:30 - 14:45 15 mins
Track A: Venture & Tech
The Early VC Index
  • Speaker Brian Smiga - Partner, Alpha Venture Partners
more

Survey of 100 VCs on AI, IOT, AR

The Alpha VC Opportunity Survey covers:

  • Top sectors where they will deploy capital and expect returns, and why
  • Public market industry sectors most disrupted by tech and why
  • Expected number of IPOs in typical early stage portfolios
  • What's top of mind operationally for VCs.
  • What they'd like to survey next

Alpha has a network of over 220 early stage VCs and we will continue this survey quarterly so long as it serves the VC and LP community.

Keep our survey in mind for future SR events.

Our next one is about "Adding Value:"

14:30 - 15:15 45 mins
Track B: Private Credit and Distressed Debt
Direct lending: fundraising and investor outlook
  • Moderator Theodore Koenig - President & CEO, Monroe Capital LLC
  • Panellists Mark Perry - Managing Director, Wilshire Associates
  • Brian Broesder - Co-Head of US Private Debt, Man GPM
  • Doug Tapley - Director, KKR
  • Steven Ruby - Managing Director, Audax Private Debt
more
  • Within the direct lending sector, how is investor interest divided between senior lending, unitranche and some subordinated debt exposure?
  • Are LPs becoming more concerned about returns in the current environment?
  • Does the return of covenant light structures signal a coming market peak?
  • Will banks return to parts of the market?
15:15 - 15:45 30 mins
Track A: Venture & Tech
Technology Buyouts: why are they so hot, and will the trend continue?
  • Moderator Salil Pitroda - Founder & Managing Partner, Trinity Lane Capital
  • Panellists Peter Spasov - Partner, Marlin Equity Partners
  • Kyle Ryland - Managing Partner, Sumeru Equity Partners
  • Ben Spero - Senior Partner, Spectrum Equity
more

For tech exposure, given the froth in unicorn valuations, what are less risky alternatives to venture? What are the trade-offs of investing in tech-eneabled growth equity and buyouts?

15:15 - 15:45 30 mins
Track B: Private Credit and Distressed Debt
Mezzanine and Distressed debt investing
  • Moderator Sasha Jensen - CEO, Jensen Partners
  • Panellists Stuart Blair - Director of Research, Canterbury Consulting
  • Jeff Padden - Founding Partner and General Counsel, Balbec Capital LP
  • Maurice Gordon - Senior Managing Director & Head of Private Equity, Guardian Life Insurance
more
  • Are investment opportunities heavily dependent on the market cycle, and where do we stand now?
  • Do middle market companies (and funds focused on the middle market) present an entirely different environment?
  • With the current level of competition, how easy is it the execute “loan-to-own” strategies?
  • Mezzanine: where is its place in the current market?
15:45 - 16:15 30 mins
Main agenda
Networking break
16:15 - 16:45 30 mins
Track A: Venture & Tech
Opportunity funds in the spotlight
  • Interviewer Veronica Wu - Managing Partner, Hone Capital
  • In conversation with Eric Benhamou - Founder & General Partner, Benhamou Global Ventures
more

Why do so many early-stage venture funds raise separate opportunity funds? What is the downside and an upside associated with these funds? How helpful or hurtful are they to LP's? 

16:15 - 16:45 30 mins
Track B: Private Credit and Distressed Debt
Investing in innovative and uncorrelated strategies
  • Moderator Heinz Blennemann - Principal, Blennemann Family Investments
  • Panellists Tingting Zhang - Founder & President , Terra Cotta Group
  • Agustin Araya - Partner , Cordillera Investment Partners
  • Michael Weinmann - Managing Director, CRG
more
  • Royalty and royalty collateralized funds – how are they different?
  • Venture debt – is it truly a debt strategy?
  • Real estate and infrastructure debt funds – not directly correlated to PE but are they attractive?
16:45 - 17:15 30 mins
Track A: Venture & Tech
Emerging LPs in venture and tech
  • Moderator Winter Mead - Principal, Sapphire Ventures
  • Panellists Bill Malloy - Founding General Partner, Sway Ventures
  • Erik Lassila - Managing Partner, Peakview Capital
  • Allen Latta - Managing Director, Campton Private Equity Advisors
more
  • Who are the LP types that are driving the increase in fundraising?
  • How do LPs think of venture today?
  • What is the impact of crowdfunding?
  • The growing importance of non-US LPs 
16:45 - 17:15 30 mins
Track A: Venture & Tech
Is Silicon Valley becoming too expensive?
  • Facilitators Ben Choi - Managing Director, Legacy Venture
  • Ryan Armbrust - Managing Director, ff Venture Capital
  • Cindy Padnos - Founder & Managing Partner, Illuminate Ventures
more

Too hot to touch closed door session: Do you diversify geographically and do venture outside of Silicon Valley? 

17:15 - 17:45 30 mins
Track A: Venture & Tech
Tech roundtable discussions
  • Facilitators Steve Kuyan - Managing Director, NYU Future Labs
  • Bill Malloy - Founding General Partner, Sway Ventures
  • Marty Felsenthal - Managing Partner, Health Velocity Capital
more

Table 1: AI and AR

Table 2: Robotics

Table 3: Healthtech

17:15 - 17:45 30 mins
Track B: Private Credit and Distressed Debt
Special Situations and Opportunistic Credit
  • Moderator Kelly DePonte - Managing Director , Probitas Partners
  • Panellists Curt Futch - Managing Partner , Jupiter Peak Capital
  • Trey Parker - Co-chief Investment Officer, Highland Capital Management
  • Cesar Gueikian - Managing Director, Portfolio Manager - Special Situations & Opportunistic Credit, Monroe Capital
more

Special situations funds tend to invest in distressed debt, but also in companies under stress – how different are opportunities in this sector and do they provide more steady deal flow? Opportunistic Credit strategies can invest outside corporate debt – in such areas as whole loan portfolios, busted asset-backeds, and bankruptcy claims – how differentiated are opportunities here?

17:45 - 19:00 75 mins
Main agenda
End of Day One and networking drinks reception