IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
09:00 - 09:25 25 mins
Networking Breaks
Registration and Welcome Coffee
09:25 - 09:30 5 mins
Main Conference Day 1
Chair's welcome address
  • Marcus Simpson - Head of Global Private Capital, QIC
more
09:30 - 09:50 20 mins
Main Conference Day 1
Keynote address – economic, social and political developments
  • Christopher Balding - Associate Professor, Peking University HSBC Business School
more
09:50 - 10:40 50 mins
Main Conference Day 1
New opportunities and horizons in Chinese private equity
  • Moderator Marcus Simpson - Head of Global Private Capital, QIC
  • Panellists Liang Meng - Founding Managing Partner, Ascendent Capital Partners
  • Drew Chen - Managing Director, Bain Capital Asia
  • Frank Tang - CEO, FountainVest Partners
  • Jason Tan - Chief Investment Officer, Jeneration Capital
more

What is the opportunity set in Chinese private equity today? What recent market developments have had the most significant impacts and how can private equity plan ahead for what comes next? Who will be the private equity investors of the future?

10:40 - 11:20 40 mins
Networking Breaks
Morning coffee and networking break
11:20 - 11:55 35 mins
Main Conference Day 1
Belt and Road initiative: strategic implications and impact
  • Paul Haenle - Senior Advisor, Teneo Strategy & RiceHadleyGates LLC and Director, Carnegie-Tsinghua Center for Global Policy
more

One of China’s most significant international initiatives of recent times, the Belt and Road initiative (BRI) has strategic implications for China’s role in Asia and broader relations with the world. Paul will explain the key reasoning behind the initiative, the reaction from Chinese and global observers, and how the BRI fits into a broader set of domestic and foreign policy objectives. He will also touch on the broader implications for governments and private institutions, including private equity.

11:55 - 12:35 40 mins
Main Conference Day 1
Changing dynamics of buyout and control investment
  • Moderator Pamela Fung - Executive Director, Morgan Stanley Alternative Investment Partners
  • Panellists Jim Tsao - Chairman and Head of Greater China, Permira
  • Alex Ying - Managing Partner, Rivendell Partners
  • David Wong - Managing Director, PAG
  • Jun Qian - Head of Investments China, Schroder Adveq Investment Management (Beijing) Co., Ltd.
more

How far has China come when it comes to buyout and control investment? What are the different approaches and what capabilities are required to make this work?


12:35 - 12:55 20 mins
Main Conference Day 1
Spotlight on China’s education sector – how can investors win?
  • Anip Sharma - Partner, L.E.K. Consulting
more
12:55 - 14:05 70 mins
Networking Breaks
Lunch and networking break
14:05 - 14:10 5 mins
Stream A - Venture capital
Afternoon Chair
  • Chair David Kirby - Managing Director, Kirby Capital Advisors
more
14:05 - 14:10 5 mins
Stream B - Private debt
Afternoon Chair
  • Chair Ee Fai Kam - Head of Asian Data & Research Data Centre, Preqin
more
14:10 - 14:50 40 mins
Stream A - Venture capital
Valuations and the ‘next big thing’
  • Moderator Xiaomin Mou - Senior Investment Officer, International Finance Corporation Venture Capital
  • Panellists Jenny Lee - Managing Partner, GGV Capital
  • Chuan Thor - Managing Partner & Co-Founder, AlphaX Partners
  • Choon Chong Tay - Managing Partner, Vertex Ventures
more

Is venture capital overpaying in China? How can venture capitalists get ahead of the curve and identify the next big trend? What can be done to assess a company’s worth at such an early stage of investment, and with so much competition and low barriers to entry?

14:10 - 14:30 20 mins
Stream B - Private debt
Tracking private debt – China and the world
  • Ee Fai Kam - Head of Asian Data & Research Data Centre, Preqin
more

What are the current trends in private debt fundraising and capital deployment in China and worldwide? How significant a portion of the funds raised target Chinese opportunities?

14:30 - 15:10 40 mins
Stream B - Private debt
Product overview – NPLs and beyond
  • Barry Lau - Co-Founder, Managing Partner & Chief Investment Officer (Private Investments), Adamas Asset Management
  • In conversation with Donald Yang - Managing Partner & CEO, Abax Global Capital (Hong Kong) Limited
  • Gregory Park - Managing Director, Fund Head, CLSA Capital Partners
more

NPLs are grabbing the headlines in China, but what other opportunities are there in the wider universe of private debt in China and Asia? How does investment differ between China and other markets such as Korea, Australia and others?

14:50 - 15:15 25 mins
Stream A - Venture capital
Blockchain Investing 101
  • Edith Yeung - Partner , 500 Start Ups
more
  • Why you need to care about blockchain & token investing
  • How to evaluate a token project
  • The major blockchain trends for 2018
15:10 - 15:50 40 mins
Stream B - Private debt
Workshop: Structuring, regulation, tax and private debt in China
  • Discussion leader Moa Svensson - Product Specialist, Adamas Asset Management
more

How can different vehicles, domicile locations, tax structures and other regulatory requirements be evaluated?

15:15 - 15:50 35 mins
Stream A - Venture capital
Venture capital and growth equity under the microscope
  • Moderator Hesong Tang - Founding Partner, Xiang He Capital
  • Panellists Alison Nankivell - Vice President, Global Scaling, BDC Capital
  • Boyu Hu - Partner, XVC
  • Ron Cao - Founder and Managing Director, Sky9 Capital
  • Anand Krishnan - Founder & Managing Partner, FidelisWorld
more

What are VCs and growth equity fund managers doing to differentiate themselves at both a fund and deal level? What is their role today aside from bringing capital into play? Is power in the hands of the entrepreneur now and how concerned should LPs be?

15:50 - 16:20 30 mins
Networking Breaks
Afternoon coffee and networking break
16:20 - 17:00 40 mins
Main Conference Day 1
Champagne roundtables
  • TMT sector update Boyu Hu - Partner, XVC
  • TMT sector update Duncan Turner - General Partner, SOSV
  • ICOs in China Xiaochen Zhang - President, FinTech4Good, Blockchain Frontier Group
  • ICOs in China Tomas Martunas, Blockchain Open Fund
  • Crossing borders Nicolas du Cray - Partner, Cathay Capital
more

Enjoy a chance to dig deeper into informal discussions in a more relaxed environment.

  1. TMT sector update – what is the opportunity set in TMT in China, and is that too broad a definition for the sector? How will portfolio companies in new sectors such as AI and virtual reality monetise the tech?
  2. ICOs in China – what are ICOs and what does it mean for investors in companies pursuing one? How is the regulatory environment developing?
  3. Crossing borders – what are the latest developments in China/Europe cross-border investment? Where are investments being targeted and where do the synergies lie?
16:20 - 17:00 40 mins
Too Hot To Touch
Champagne roundtables
  • Governance and private debt Barry Lau - Co-Founder, Managing Partner & Chief Investment Officer (Private Investments), Adamas Asset Management
more

Governance and private debt - how concerned are LPs about the legal framework surrounding private debt in China? As a GP, how do you explain this and keep your investors comfortable? Is the diversification play worth the risk?


The Chatham House Rules apply. No Press Allowed.

17:00 - 19:00 120 mins
Networking Breaks
The SuperReturn China 2018 drinks reception
more

EQUIS at the Four Seasons, Beijing