IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Brijesh Jeevarathnam

State of global venture 2019

Adams Street Partners

Klaus Hommels

The European tech ecosystem

Lakestar

08:30 - 08:55 25 mins
Registration and welcome coffee
08:55 - 09:00 5 mins
Day 1
Chair's welcome address
  • Ekaterina Almasque - Venture Partner, OpenOcean
09:00 - 09:40 40 mins
Day 1
State of global venture 2019
  • Brijesh Jeevarathnam - Partner & Co-Head of Global Venture Fund Investments, Adams Street Partners
09:40 - 10:10 30 mins
Day 1
The wider impact of technology: how do buyout funds, LPs and corporates utilise technology in more traditional sectors?

How is technology and digitalisation blurring the lines between private equity and venture capital? How are traditional industries being reshaped and how are GPs and LPs building their knowledge and tech expertise in order to stay ahead or at the very least, to keep up?

  • Moderator Ross Morrison - Partner, Adams Street Partners
  • Panellists Henry Alty - Investment Director, Gresham House Ventures
  • Alan Feld - Founder & Managing Partner, Vintage Investment Partners
  • Joe Schorge - Founder and Managing Partner, Isomer Capital
10:10 - 10:30 20 mins
Day 1
The European tech ecosystem
  • Keynote address Klaus Hommels - Founder, Lakestar
10:30 - 11:00 30 mins
Morning coffee and networking break
11:00 - 11:30 30 mins
Day 1
Early stage: how many stages does early stage really encompass and how is the model evolving?

Micro VC, pre-seed, seed, seed+, bridge, pre-Series A, Series A: what does it all mean? Where is the model going? And how favourable is the regulatory environment to help early stage VCs operate in a lean way?

  • Moderator Chris Wade - Co-Founder & Partner, Isomer Capital
  • Panellists Malcolm Ferguson - Principal, Octopus Ventures
  • Ben Marrel - Managing Partner, Breega Capital
  • Yann Ranchere - Partner, Anthemis Group
  • Florian Schweitzer - CEO & Founder, btov Partners
11:30 - 12:00 30 mins
Day 1
Later stage: who is investing Series B and how do you know who to invest in?

How much of a gap is there in Series B capital or is this over-hyped and is the apparent gap due to the fact that once companies reach this stage it is more of a global playing field? And how do you make the decision to invest in a company at this stage – how do you know if it’s ready and where does it go next?

  • Moderator Ted Persson - Operating Partner, EQT Ventures
  • Panellists Richard Anton - Co-Founder and Partner, Oxx
  • Roma Ivaniuk - Managing Partner, GR Capital
  • Mike Reid - Senior Partner, Frog Capital
12:00 - 12:10 10 mins
Day 1
Hubs under the spotlight: the start-up and scale-up scene in Warsaw

Throughout the conference we will be taking a trip around some of the lesser-known European hubs, exploring the ecosystem and the opportunity set for venture capital in each city. First up is Warsaw. 

  • Kinga Stanislawska - Founder, Managing Partner, Experior Venture Fund
12:10 - 12:40 30 mins
Day 1
Return expectations: what does good look like?

How do you define and benchmark returns? How much should your expectations differ depending on the stage you’re investing in? And what are the benefits of seeking superior returns versus quick returns?

  • Moderator Jeff Kelisky - CEO, Seedrs
  • Panellists Alex Bangash - Founder & CEO, Trusted Insight Inc
  • Ian Connatty - Director, British Patient Capital
  • Reshma Sohoni - Co-Founder & Managing Partner, Seedcamp
12:40 - 14:00 80 mins
Lunch and networking break + hosted roundtables

Lunch topic tables

1. Funding initiatives in Europe

2. The next big thing: technologies to watch out for

3. Impact investing: how not to sacrifice returns

Join 1 of 3 hosted lunch tables each with a distinct topic focus. 

First come, first served.  

  • 1. Ian Connatty - Director, British Patient Capital
  • 2. Heinz Blennemann - Principal, Blennemann Family Investments
  • 2. Eric Buatois - General Partner, Benhamou Global Ventures
  • 3. Marie Weijler - Senior Manager, Princip.al
14:00 - 14:30 30 mins
Day 1
Moving from a private to an institutional LP base

How do VCs manage this transition? How do you get a foot in the door when commercial LPs are hard to access and somewhat secretive about their activity?

  • Moderator Colette Ballou - Investor, Ballou Capital
  • Panellists Ilona Brom - Managing Director , Wilshire Private Markets
  • Radu Georgescu - Founding Partner, Gecad Ventures
  • Chris Wade - Co-Founder & Partner, Isomer Capital
14:30 - 14:55 25 mins
Day 1
Entrepreneur perspectives: what does VC bring to the table?

What do entrepreneurs get from great VCs? Can venture capital be better and do better?

  • Interviewee Stephan Bayer - Founder & CEO, sofatutor.com
  • Interviewed by David Dana - Head of ICT/Equity Investments, European Investment Fund
14:55 - 15:05 10 mins
Day 1
Hubs under the spotlight: the start-up and scale-up scene in Zagreb

The second city in our trip around some of Europe’s lesser-known hubs. 

  • Presentation Ivo Spigel - Co-founder, Tech.eu and ZIP
15:05 - 15:45 40 mins
Day 1
Pitch your sector

3 GPs with different sector specialisation will each take 5 minutes to explain their fund thesis and the sector behind it. LP judges will offer feedback on the delivery and concept and then the audience vote for the sector that has piqued their interest. 

  • AI: impact and investing Mor Assia - GP of the iNgenuity Fund and Co-CEO, iAngels
  • Neue industry Jan Borgstädt - Partner, JOIN Capital
  • Blockchain & web3 Jascha Samadi - Co-Founder & Partner, Greenfield One
  • LP Judge Thomas Schneider - Partner, Isomer Capital
15:45 - 16:15 30 mins
Afternoon refreshments and networking break
16:15 - 17:00 45 mins
Day 1
Why diversity matters: the numbers behind the rhetoric

Realising the benefits of diversity: how can access to different ways of thinking lead to more profitable companies and therefore higher returns? What does the latest data say about the industry when looking at across multiple metrics and countries? And how can LPs screen VCs for diversity and team culture – should LPs be voting with their feet?

Introductory presentation: 15 minutes. Panel discussion: 30 minutes. 

Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

  • Introductory presentation & Moderator Francesca Warner - Co-Founder and CEO, Diversity VC
  • Panellists Andy Ayim - Managing Director, Backstage London
  • Christina Brinck - Investment Director, Sixth Swedish National Pension Fund - AP6
  • Hanna Naima McCloskey - Founder and CEO, Fearless Futures
  • Camilla Richards - Head of Investor Relations, Atomico
17:00 - 17:30 30 mins
Day 1
Building and nurturing the right team culture and the right investment committee

How do GPs approach investment committee decision making and develop a culture of trust within their firm? To what extent are senior level employees working with and being challenged in a positive way by those that are more junior in the firm? Do GPs apply the same level of governance to themselves as they would to a portfolio company? And how can LPs learn about team culture during the due diligence process?

Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

  • Moderator Stephen Lowery - Managing Director, Silicon Valley Bank
  • Panellists Andre de Haes - Founder & CEO, Backed VC
  • Sitar Teli - Managing Partner, Connect Ventures
  • Leila Zegna - Founding Partner, Kindred Capital
17:30 - 17:35 5 mins
End of SuperVenture Day One

Chair's closing remarks

17:35 - 19:00 85 mins
SuperVenture Networking Drinks Reception + Speed Networking

Speed networking (17:45-18:15)

10 GPs and 10 LPs will have the opportunity to speak for 3 minutes before the timer sounds and the GPs rotate.

For LP registration, please contact Krystal Pierre at krystal.pierre@knect365.com. 

For GP registration, please use the sign-up sheet which will be available at the Registration Desk from 08:30 on Tuesday. 

Please note that this session will start promptly at 17:45 and if you are late you may lose your place.  

19:30 - 00:00 270 mins
The VC Party 2019 organised by JOIN Capital, Isomer Capital, Bonsai Partners, Hardware Club, Atlantic Labs, Backed, Armilar Venture Partners and Karma Ventures

– Factory Berlin at Görlitzer Park, Lohmühlenstraße 65, 12435 Berlin

The VC Party brings together leading European and international venture investors, limited partners and select founders, entrepreneurs, innovators, creatives and media. Please note that admission to The VC Party is by invitation only.