IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Feb 27
Show Filter
08:30 - 08:55 25 mins
Registration and welcome coffee
08:55 - 09:00 5 mins
Day 2
Chair’s welcome address
09:00 - 09:30 30 mins
Day 2
What’s happening in European venture capital?

The latest data on fundraising trends and return expectations for European venture capital

  • Bjorn Tremmerie - Head ICT and Business Angel Investments, European Investment Fund (EIF)
09:30 - 10:00 30 mins
Day 2
Europe in context: how does it compare to other markets?

With Europe on an upward trend, how has the market evolved and what are the nuances of investing in Europe? How does Europe fare against the markets in Israel and the USA when it comes to exits, risk appetite and the regulatory environment?

  • Moderator Gil Dibner - Founder & General Partner, Angular Ventures
  • Panellists Amit Karp - Partner, Bessemer Venture Partners
10:00 - 10:30 30 mins
Day 2
Technology exposure along life cycles

Session TBC

  • Moderator Olaf Neubert - Managing Partner, Top Capital Advisors
  • Panellists Jörg Goschin - Co-CEO and Senior Managing Director, KfW Capital
  • Thomas Kristensen - Executive Director, LGT Capital Partners
  • Jens Simon - Managing Director, FIDES Family Office
10:30 - 10:40 10 mins
Day 2
Hubs under the spotlight: the start-up and scale-up scene in Budapest

The third city in our trip around some of Europe’s lesser-known hubs.

10:40 - 11:10 30 mins
Morning coffee and networking break
11:10 - 11:30 20 mins
Day 2
Keynote address
11:30 - 12:00 30 mins
Day 2
The globalisation of venture capital: an opportunity for Europe?

How can VCs best support their portfolio companies as they make the jump into other markets? In what ways is the US losing its monopoly on building global businesses? And as the tension in US-China relations heats up is there an opportunity for Europe to step in?

  • Panellists Alliott Cole - CEO, Octopus Ventures
12:00 - 12:30 30 mins
Day 2
The globalisation of venture capital: how do LPs factor this into their portfolio?

How do LPs consider their allocations when VCs are making investments across multiple geographies and when companies are moving into different markets? How do LPs conduct due diligence on global teams to ensure they have the right local connections?

  • Panellists Elizabeth 'Beezer' Clarkson - Managing Director, Sapphire Ventures
  • Holger Rossbach - Senior Director, Private Investments, Cambridge Associates
12:30 - 12:40 10 mins
Day 2
Hubs under the spotlight: the start-up and scale-up scene in Athens

Last but by no means least: the final city in our trip around some of Europe’s lesser-known hubs.

  • George Tziralis - Partner, Marathon Venture Capital
12:40 - 14:00 80 mins
Lunch and networking break
14:00 - 14:30 30 mins
Day 2
The use of data in venture capital: the LP and GP perspective

How does the use of data influence how investors source opportunities and communicate with one another? Will personal connections give way to more data-oriented approaches? And how is data being utilised in due diligence, deal sourcing and reporting?

  • Moderator Tom Henriksson - General Partner, OpenOcean
  • Panellists Suranga Chandratillake - General Partner, Balderton Capital
14:30 - 15:00 30 mins
Day 2
Beyond capital: where does the real value add come from?

How much value add can GPs really provide and is this only achievable with a large team and back office – and how can LPs tell which GPs are really achieving this? How do you measure value add and what are the benefits of a more hands-on approach versus a smaller team of key Partners?

  • Moderator Joe Schorge - Founder and Managing Partner, Isomer Capital
  • Panellists Rainer Maerkle - General Partner, HV Holtzbrinck Ventures
  • Anton Waitz - Partner, Project A
  • Hjalmar Winbladh - Partner, Co-Head of EQT Ventures, EQT
15:00 - 15:30 30 mins
Day 2
Stepping away from tradition: what innovative structures and hybrid fund models are developing?

VCs invest in innovation but how innovative are they themselves? As competition heats up, how do VCs set themselves apart? Are there new ways of thinking about and practicing venture capital? How can different groups collaborate to achieve a common goal?

  • Moderator Matthias Ummenhofer - Founding Partner, mojo.capital
  • Panellists Francesca Warner - Founding Partner, Ada Ventures
  • Leila Zegna - Founding Partner, Kindred Capital
15:30 - 16:00 30 mins
Afternoon refreshments and networking break
16:00 - 16:30 30 mins
Day 2
The evolution of fund terms

How are GP and LP expectations evolving when it comes to fund terms? What are the expectations regarding GP commitments and key man clauses?

16:30 - 17:00 30 mins
Day 2
Co-investment and direct investments: from appetite to execution

How do GPs respond to growing co-investment interest? How do LPs manage the compressed co-investment timelines and how many can really execute? How worthwhile is it for LPs to tap into direct investing or is it not as easy as it might seem at first?

  • Panellists Emmanuel Cassimatis - SAP.iO Fund, Europe Lead, SAP
  • Kuo-Yi Lim - Managing Partner, Monk's Hill Ventures
  • John O’Sullivan - Co-Head and Investment Committee Member, Beechbrook Capital
17:00 - 17:30 30 mins
Day 2
Closing keynote address
17:30 - 17:35 5 mins
End of SuperVenture 2019