IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Okechukwu E. Enelamah

Keynote Interview

Federal Ministry of Industry, Trade and Investment Nigeria

Reuel Khoza

Keynote Guest Address

Hlayisani Capital

Mark Simmonds

The next stage of Africa’s economic development

Invest Africa

Nov 07
Show Filter
07:45 - 08:45 60 mins
LP only breakfast meeting - by invitation only

The journey to achieving an exit

Hosted by IFC Asset Management Company

The breakfast is open only to pension funds, endowments, foundations, DFIs, SWFs and ILPA members, subject to qualification. For more information please contact Savannah Charles on savannah.charles@knect365.com

  • Hosted By Carlos Reyes - Co-Head Africa Funds, IFC Asset Management Company
  • George Ombima - Head of Africa Capitalization Fund, IFC Asset Management Company
08:45 - 09:00 15 mins
Registration
09:00 - 09:05 5 mins
Day 2
Chair’s opening remarks
  • Chair Shaka M. Kariuki - Co-Chief Executive Officer, Kuramo Capital Management
09:05 - 09:30 25 mins
Day 2
Keynote Interview
  • Okechukwu E. Enelamah - Honorable Minister, Federal Ministry of Industry, Trade and Investment Nigeria
  • Interviewed by Dorothy Kelso - Global Head, SuperReturn
09:30 - 10:00 30 mins
Day 2
Candidly speaking: understanding a global LP’s investment goals

What are the investment aims and remits of a global investor today? What is the appetite for emerging vs developed markets, various asset classes and fund vs direct investing? What will it take to get comfortable enough to commit capital to African private markets?

  • Sebastian Schroff - Global Head of Private Debt, Allianz Investment Management
  • Interviewed by Alexandre Alfonsi - Founding Partner, Axonia Partners
10:00 - 10:40 40 mins
Day 2
Upskilling the corporate world

What is private equity’s role in upskilling African entrepreneurs and business management teams? What initiatives are underway to increase the number of bankable and investable projects available? How is the role of private capital and that of government balanced?

  • Moderator Samantha Pokroy - Founder & CEO, Sanari Capital
  • Panellists Emem Rita Usanga - Founder, Bnkability
  • Frans Lamprecht - Founder, Conservation Hub Group
  • Alison Klein - Manager, Private Equity, FMO
10:40 - 11:10 30 mins
Day 2
Keynote address: the business of education in Africa
  • Sudeep Laad - Senior Manager, L.E.K Consulting
11:10 - 11:40 30 mins
Networking break
11:40 - 12:10 30 mins
Day 2
Supporting disruptors in fintech, disruption, blockchain and cryptocurrency

How does fintech fit into the wider development of financial services in Africa? How does blockchain and cryptocurrency fit into the picture, both as investment opportunities and disruptors of private equity itself? Is it risky to enter such an underpenetrated market in a big way, or is it a risk to miss out?

  • Moderator Eva Warigia - Executive Director, EAVCA
  • Panellists Dawid de Villiers - Partner, Webber Wentzel
  • Wim van der Beek - Managing Partner, Goodwell Investments
  • Eghosa Omoigui - Managing General Partner, EchoVC Partners
11:40 - 12:20 40 mins
LP Only
LPs on trust and transparency

LP-only Off the Record 

Open to a limited number of preregistered and prequalified LPs only. Please contact Savannah.Charles@knect365.com to register for this session.

  • Discussion Leader Erik Bethel - United States Alternate Executive Director, The World Bank Group
12:10 - 12:50 40 mins
Day 2
Filling the gaps in early stage investment

Is the capital available to help entrepreneurs who fall between the cracks? What do venture capitalists need to bring to the table aside from cash? Where are the hubs for investment and how does the ecosystem need to build further towards critical mass?

  • Moderator Brandon H. Le Tran - Institutional Asset Management, European Investment Fund - EIB Group
  • Panellists Isabelle Bébéar - Head of International Affairs and Management Programs, Bpifrance
  • Eric Osiakwan - Managing Partner, Chanzo Capital
  • Daniel Kranzler - Senior Partner, Capria Ventures
12:50 - 13:10 20 mins
Day 2
Keynote Guest Address

Let Africa lead.

  • Reuel Khoza - Chairman, Hlayisani Capital
13:10 - 13:25 15 mins
Day 2
The next stage of Africa’s economic development
  • Mark Simmonds - Chairman, Advisory Board, Invest Africa
13:25 - 14:25 60 mins
Networking lunch break
14:25 - 14:30 5 mins
Day 2
Afternoon Chair
  • Hany Assaad - Co-founder and Chief Portfolio & Risk Officer, Avanz Capital
14:30 - 15:15 45 mins
Day 2
Building Africa’s financial institutions

How is private equity investment in financial services helping to bridge the financing gap? Are traditional institutions ripe for disruption? What needs to be done to build up the investment infrastructure in Africa’s hubs, both established and up-and-coming? Do the sizes of banks and funds match up right now, and what needs to be done to better reconcile the differences in scale?

  • Moderator Yemi Osindero - Managing Partner, Uhuru Investment Partners
  • Panellists Folabi Esan - Partner, Adlevo Capital
  • Eghosa Omoigui - Managing General Partner, EchoVC Partners
  • Laurent Demey - Co-Founder & Managing Partner, Amethis Finance
15:15 - 15:45 30 mins
Day 2
Women and value creation in private equity

How do perspectives of women in different roles in private equity offer opportunities to create value in new and innovative ways? What are the cross-cutting lessons we can learn from women as investors and fund managers - as recipients of finance, members of management teams and ultimate beneficiaries? How does looking through a gender lens change the value potential of PE deals?

  • Moderator Louise Gardiner - Director, KudosAfrica
  • Panellists Cathy Goddard - CEO, Firebird Fund Managers
  • Sibongile Manganyi-Rath - Founder & Executive Chairperson, Indigo Kulani Group
  • Fulu Makwetla - Managing Director, Third Way Investment Parters
  • Mercy Mutua - Regional Director, Africa, Capria Ventures
15:45 - 16:15 30 mins
Day 2
Secondaries – the next stage in developing liquidity?

How nascent is the secondary universe in Africa, and are the international buyers looking more closely now? What has prompted the development here? How far away is the market from being ready for GP-led transactions and fund restructurings?

  • Moderator Brenlen Jinkens - Managing Director, Greenhill
  • Panellists Albert Alsina - Founder and CEO, Mediterrania Capital Partners
  • Thomas Klein - Head of Africa Equity & Mezzanine, DEG
  • Stephen O'Neill - Co-Founder & Managing Director, 57 Stars
16:15 - 16:45 30 mins
Day 2
Strategy review

The ‘How To’ of marketing and pitching a fund to investors. How can you pre-empt the most difficult lines of questioning and have your responses ready? What are you going to be pulled up on?

  • Alexandre Alfonsi - Founding Partner, Axonia Partners
  • Hany Assaad - Co-founder and Chief Portfolio & Risk Officer, Avanz Capital
16:45 - 16:50 5 mins
Chair’s closing remarks and End of SuperReturn Africa 2018
07:45 - 08:45
Info

LP only breakfast meeting - by invitation only

The journey to achieving an exit

Hosted by IFC Asset Management Company

The breakfast is open only to pension funds, endowments, foundations, DFIs, SWFs and ILPA members, subject to qualification. For more information please contact Savannah Charles on savannah.charles@knect365.com

  • Hosted By Carlos Reyes - Co-Head Africa Funds, IFC Asset Management Company
  • George Ombima - Head of Africa Capitalization Fund, IFC Asset Management Company
More
08:45 - 09:00

Registration

More
Showing of Streams
11:10 - 11:40

Networking break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
13:25 - 14:25

Networking lunch break

More
Showing of Streams
16:45 - 16:50
Chair’s closing remarks and End of SuperReturn Africa 2018

Chair’s closing remarks and End of SuperReturn Africa 2018

More