IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

07:30 08:00 (30 mins)

Main agenda

Registration & Welcome Coffee

08:00 08:10 (10 mins)

Main agenda

Chairman's Welcome Address

  • Jeryl Andrew, CEO, Level 20

08:10 08:50 (40 mins)

Main agenda

Global Economic Outlook: Macro-Economic Outlook Outlining Risks & Challenges For The Global Economy

Predicting The Global Political Implications Of Brexit, China’s Falling Domestic Equity Markets, US Elections & How They Will Affect The Economy, Liquidity & PE Investing

  • Zanny Minton-Beddoes, Editor-in-Chief, The Economist

08:50 09:20 (30 mins)

Main agenda

State Of The Union: "The New World Order"

Dealing With A New Reality: How Will Volatility In The Global Geopolitical & Economic Environment Affect Alternative Investment Strategies Going Forward?

  • Moderator Jason Kelly, New York Bureau Chief , Bloomberg L.P.
  • Panellists William E. Ford, CEO , General Atlantic
  • Mike Arougheti, Director, Co-Founder & President, Partner of Credit Group, Ares
  • Jan Ståhlberg, Partner & Vice Chairman, EQT AB

09:00 09:30 (30 mins)

Engaged Conversations

Engaged Conversation With Zanny Minton Beddoes, Editor-In-Chief, The Economist

  • Chatham House Rule Applies
  • No Press

 Come along to ask any burning questions arising from Zanny’s earlier presentation

  • Zanny Minton-Beddoes, Editor-in-Chief, The Economist

09:20 09:50 (30 mins)

Main agenda

Keynote Interview: Globalisation And Tech Opportunities

Open to all attendees

  • Eduardo Saverin, Co-Founder, Facebook & Co-Founder & Partner, B Capital Group
  • Raj Ganguly, Co-Founder & Partner, B Capital Group
  • Interviewed by Volkert Doeksen, Senior Advisor, The Carlyle Group

09:40 10:35 (55 mins)

Engaged Conversations

Spotlight On Regulation

Come along for an informative discussion & update on the regulation of VC managers, on marketing requirements, including for non-EU fund managers & on debt fund regulations & impact of Brexit on fund managers

Chatham House Rule Applies

No Press

  • Michael Collins, Chief Executive, Invest Europe
  • Patricia Volhard, Tax & Legal Committee , Invest Europe
  • Dörte Höppner, Managing Director, P+P Pöllath & Partners

09:45 10:15 (30 mins)

Main agenda

Keynote Interview

  • Robert F Smith, Founder, Chairman & CEO, Vista Equity Partners
  • Interviewed by Simon Nixon, Chief European Commentator, The Wall Street Journal

10:15 10:40 (25 mins)

Main agenda

Keynote Address

  • Arif Naqvi, Founder & Group Chief Executive, The Abraaj Group

10:40 11:05 (25 mins)

Main agenda

Morning Coffee & Networking Break

11:05 11:30 (25 mins)

Main agenda

Fireside Chat

  • Leon Black, Founding Partner , Apollo Global Management
  • Interviewed by Eric-Jan Vink, Head of Private Equity, PGGM Investments

11:30 12:00 (30 mins)

Engaged Conversations

Engaged Conversation: Level 20

Come along for an update on what Level 20 has been doing and is planning for the future 

Chatham House Rule Applies

NO PRESS

11:30 12:00 (30 mins)

Main agenda

Assessing The Shifting Dynamics In The LP/GP Relationship

A Discussion On The Challenges Of Co-Investing, Special Accounts & The Divergence In The Returns That LPs Will Earn From Private Equity

  • Moderator François Aguerre, Partner, Coller Capital
  • Panellists Kevin McDowell, Senior Principal, Alberta Teachers' Retirement Fund
  • Guthrie Stewart, Senior Vice President & Global Head of Private Investments , PSP Investments
  • Geoffrey Geiger, Head of Private Equity, USS Investment Management Ltd

12:00 12:25 (25 mins)

Main agenda

Keynote Interview: Navigating the Dynamics of the Global Private Equity Landscape

  • John Connaughton, Co-Managing Partner, Bain Capital
  • Interviewed by Jason Kelly, New York Bureau Chief , Bloomberg L.P.

12:00 12:30 (30 mins)

Engaged Conversations

LP Only Session

By Invitation Only 

Hosted by: Guthrie Stewart, Global Head of Private Investments, PSP Investments

All LPs welcome by prior invitation only  - come along to this closed door, no press discussion on LP focused isssues and share your own experiences with other LPs

  • Guthrie Stewart, Senior Vice President & Global Head of Private Investments , PSP Investments

12:25 12:50 (25 mins)

Main agenda

Keynote Interview: Investment Strategies In Uncertain Times

  • David Blitzer, Senior Managing Director & Head of Tactical Opportunities, Blackstone
  • Interviewed by Robert Coke, Head of Absolute Return & Buyout Investments, The Wellcome Trust

12:30 13:15 (45 mins)

Engaged Conversations

Engaged Conversation With Matthew Craig-Greene: First Time Funds

  • Chatham House Rule Applies
  • STRICTLY LIMITED TO 15 ATTENDEES, FIRST COME, FIRST SERVED
  • No Press
  • Matthew Craig-Greene, Managing Director, IR & Marketing, MJ Hudson

12:50 13:20 (30 mins)

Main agenda

Keynote Panel: Investment Styles Across Market Cycles

Examining The Return Attributions Of Different Investment Approaches: Which Investment Styles Will Persist Across Market Cycles & How Does Style Drift Impact On Investors?

  • Moderator Michael Halford, Partner, Goodwin
  • Panellists Rob Lucas, Managing Partner, CVC
  • Glenn R August, Founder & CEO , Oak Hill Advisors
  • Christina Pamberg, Managing Partner, Alcyon Holding

13:20 14:30 (70 mins)

Main agenda

Lunch PLUS Delegate Quickfire Showcase: Emerging Managers

  • Hosted by Gordon Hargraves, Partner, Private Advisors
  • LP Judges Daniel Parker, Deputy Chief Investment Officer, Texas Tech University System - Office of Investments
  • Spencer Miller, Investor

14:30 14:30 (0 mins)

A Investor Outlook

Stream A Chair - Investor Outlook

  • Chaired by Armando D'Amico, Managing Partner , Acanthus

14:30 14:30 (0 mins)

B Mid Market Focus

Stream B Chair - Mid Market Focus

14:30 14:30 (0 mins)

C Innovation Disruption & Tech Forecast

Stream C Chair - Innovation, Disruption & Tech Forecast

  • Chaired by Andrew Stewart, Executive Vice President, Private Equity, Citco

14:30 14:30 (0 mins)

D Update On Secondaries

Stream D Chair - Update On Secondaries

  • Chaired by Philip Tsai, MD, Global Head of Secondary Market Advisory , UBS Investment Bank

14:30 14:30 (0 mins)

E Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

Stream E Chair - Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

14:30 15:00 (30 mins)

A Investor Outlook

Private Equity Investing in Today’s Market

  • Where do investors believe we are in the cycle
  • Does the cycle matter for PE investing
  • What tactical allocations would you suggest at the moment
  • What lessons have you taken from prior downturns and how they shape what you are doing at present?
  • What are the impact of recent political events in PE programs?
  • Moderator Peter von Lehe, Managing Director, Head of Private Equity Investment Solutions, Neuberger Berman
  • Panellists Marc Roijakkers, Senior Fund Manager, Alternatives, Blue Sky Group
  • Silvana Chilelli, Head of Alternative Investments & Special Projects, Intesa Sanpaolo Vita

14:30 15:00 (30 mins)

B Mid Market Focus

Succession Planning In Alternatives And Private Equity Firms: Best Practices And Pitfalls

  • Moderator Jeff Warren, Managing Director & Global Head of Alternatives, Russell Reynolds Associates
  • Panellists Brian Conway, Managing Director, Chairman, TA Associates
  • Peter Wilson, Managing Director, HarbourVest Partners

14:30 15:00 (30 mins)

C Innovation Disruption & Tech Forecast

Future Innovative Investment Strategies

Pushing The Boundaries: Where Will The Next Innovative Investment Strategies Focus? How Will Managers Take Advantage Of Market Opportunity By Launching And Scaling The Strategies Of The Future?

  • Moderator Terrence M Tehranian, Partner , Pioneer Point Partners
  • Panellists Christopher James, Senior Managing Director, COO, Blackstone Tactical Opportunities, Blackstone
  • Caspar Gilroy, Founder & Chairman, Broadwell Capital
  • Ross Morrison, Partner, Adams Street Partners

14:30 15:00 (30 mins)

D Update On Secondaries

Update On Current Secondary Market Pricing, Sales Volume & Discounts To NAV

  • Bernhard Engelien, Managing Director , Greenhill Cogent

14:30 15:00 (30 mins)

E Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

Impact Of Macro Economic Uncertainty On The Private Equity Asset Class

  • Ian Charles, Partner, Landmark Partners

15:00 15:30 (30 mins)

A Investor Outlook

Allocation Plans: Where Are Investors Putting Their Distributions To Work?

Which Types Of GP Have Successfully Navigated Different Types Of Environments Over Past Cycles With Consistent High Performance?

  • Moderator Graham McDonald, Head of Private Equity, Alternatives, Aberdeen Asset Management
  • Panellists Joshua B Stern, Director, Private Investments , Robert Wood Johnson Foundation
  • Vicky Williams, Managing Director, Cambridge Associates
  • Sweta Chattopadhyay, Senior Investment Manager, RPMI
  • Robert Coke, Head of Absolute Return & Buyout Investments, The Wellcome Trust

15:00 15:30 (30 mins)

B Mid Market Focus

Why Should You Invest In The Mid Market Today?

Is There Still Potential For Higher Returns In The Face Of Increasing Competition? If So, Where?

  • Moderator Nic Mueller, Associate Partner, KPMG Luxembourg
  • Panellists David Burns, Managing Partner, Phoenix Equity
  • Christiian Marriott, Partner, Fundraising & Investor Relations, Equistone Partners Europe
  • Rhonda Ryan, Managing Director, Head of EMEA, Pavilion Alternatives Group Ltd
  • Alessandro Binello, Chairman, Quadrivio

15:00 15:30 (30 mins)

C Innovation Disruption & Tech Forecast

Long Term Investing In Private Equity

What Is The Rationale For Long Term Investing In Private Equity And How Can It Best Succeed?  What Types Of Businesses Are Well Suited To This And What Are The Pitfalls That Managers And Their Investors Should Try To Avoid?

  • Moderator Susan Long McAndrews, Partner, Pantheon Ventures
  • Panellists Eliot Merrill, Managing Director & Co-Head, Carlyle Global Partners
  • Marc Boughton, Managing Partner, CVC Capital Partners
  • Andrew Sheiner, Managing Partner, Altas Partners
  • Shane Feeney, Senior Managing Director, Global Head of Private Investments, CPPIB

15:00 15:30 (30 mins)

D Update On Secondaries

The Ever-Evolving Secondary Market

  • Philip Tsai, MD, Global Head of Secondary Market Advisory , UBS Investment Bank

15:00 15:30 (30 mins)

E Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

Brexit & US Election Outcome – A Game Changer For Private Equity

Predicting The Long Term Implications Of GeoPolitical Upheaval On Private Equity Deal Flow, Exits, Valuations & Marketing: What Risks & Opportunities Will It Provide, How Can Private Equity Groups Profit From Brexit Uncertainty & How Can Alpha Be Generated?

  • Moderator Miriam Schmitter, Managing Director, Commonfund UK Ltd
  • Panellists Tim Hames, Director General , BVCA
  • Eileen Burbidge, Partner, Passion Capital
  • Matthew Hudson, CEO & Founder, MJ Hudson

15:30 16:00 (30 mins)

A Investor Outlook

Recycling Distribution

How Much Will LPs Reallocate To PE & To Existing Relationships & What Factors Influence Their Decisions?

  • Moderator Bracken White, Managing Director, Probitas Partners
  • Panellists Katja Salovaara, Senior Portfolio Manager, Private Equity, Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company
  • Jonas Nyquist, Head of Buyout Fund Investment , Skandia Life
  • Yusuf Samad, Principal - Alternatives, Pension Protection Fund
  • Fredric Arvinius, Executive Director, Portfolio Manager, J.P. Morgan Asset Management

15:30 16:00 (30 mins)

B Mid Market Focus

LPs On The Lower Mid Market

What Factors Do LPs Take Into Account When Selecting Lower Mid Market Funds? How Do They Evaluate Performance?

  • Moderator Marc J.M der Kinderen, Managing Partner, 747 Capital
  • Panellists Rainer Ender, Co-Chief Investment Officer, Adveq Management
  • Mark Storey, Partner, Alcuin Capital Partners
  • Philip Shapiro, Managing Partner, Synova Capital
  • Dr Debbie Philippides, Partner, Seligman Private Equity Select

15:30 16:00 (30 mins)

C Innovation Disruption & Tech Forecast

Disruption: What Technology And/Or Process Advancements Will Potentially Create The Greatest Disruption Over The Course Of The Next 12-18 Months?

Identifying The Industries & Technologies Best Positioned For Disruption & Understanding What Those Disruptive Forces Will Look Like Through The Eyes Of The Investor Community

  • Moderator Nils Rode, Co-Chief Investment Officer, Adveq Management
  • Panellists Andrin Bachmann, Partner, Piton Capital
  • Roberto Bonanzinga, Co-Founder, InReach Ventures
  • Hans-Jürgen Schmitz, Managing Partner, Mangrove Capital Partners
  • Jordan Buck, Head of Non-liquid Investments, LGT Vestra Private Office

15:30 16:00 (30 mins)

D Update On Secondaries

Generating Alpha: Which Transactions & Strategies Are Generating High Returns In Today’s Frothy Secondaries Market?

Is There Still Alpha In Traditional Secondaries Deals Or Do You Have To Get Creative Now?

  • Moderator Carlo Pirzio Biroli, Managing Director, Global Head Secondary Opportunities Funds, DB Private Equity
  • Panellists Benoît Verbrugghe, Member of Executive Committee & Head of Ardian US, Ardian
  • Adam Howarth, Managing Director, Co-Head Private Equity Secondaries, Partners Group
  • Pål Ristvedt, Partner , Lexington Partners UK Ltd
  • Matt Jones, Partner, Global Secondaries Investment Team, Pantheon

15:30 16:00 (30 mins)

E Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

LP Perspectives: How Will Brexit Affect The Evolution Of Investors’ Portfolios & How They Select Investment Opportunities?

  • Moderator David Jeffrey, Partner, StepStone Group
  • Panellists Anselm Adams, Director, Senior Portfolio Manager , PECA Family Office
  • Georges Beukering, Head, Investor Relations & Business Development, FMO/CFM
  • Arnaud Lipkowicz, Managing Director & Partner, GCM Grosvenor
  • Wol Kolade, Managing Partner, Livingbridge

16:00 16:30 (30 mins)

Main agenda

Afternoon Refreshments & Networking Break

16:30 17:00 (30 mins)

A Investor Outlook

Customised Partnerships: Forging New Deals & Flexible Terms

How Successfully Are GPs Innovating To Address LP Needs Via Alternative Structures & Customised Partnerships? What More Needs To Be Done To Ensure PE Remains An Attractive Investment Proposition for Investors?

  • Moderator Claus Stenbaek, Managing Partner, Keyhaven Capital Partners
  • Panellists Remy Kawkabani, Managing Director, Head of EMEA, Siguler Guff
  • Warren Hibbert, Managing Partner, Asante Capital
  • Ed Gander, Partner, Weil, Gotshal & Manges
  • Hans de Ruiter, Chief Investment Officer, Stichting Pensioenfonds TNO
  • Joana Rocha Scaff, Managing Director, Head of Europe Private Equity, Neuberger Berman

16:30 17:00 (30 mins)

B Mid Market Focus

Data On The Mid Market: Who Has Performed Best & Why?

  • Mark O'Hare, Founder & CEO , Preqin

16:30 17:00 (30 mins)

C Innovation Disruption & Tech Forecast

How Fintechs Are Changing The Financial Industry

  • Moderator Marc P Bernegger, Serial Web Entrepreneur and Fintech Investor
  • Panellists Dr Daniel Schmidt, CEO, CEPRES
  • Minh Q Tran, General Partner - Europe, Axa Strategic Ventures
  • Mark Schmitz, General Partner, Lakestar
  • Radboud Vlaar, Founding Partner, Orange Growth Capital
  • Rob Heyvaert, Managing Partner, Chairman & Chief Executive Officer , Motive Partners

16:30 17:00 (30 mins)

D Update On Secondaries

LP Perspectives: Balancing Secondary Portfolio Allocations

What Strategies Are Being Implemented To Enhance Liquidity, What Return Expectations Should LPs Have Going Forward & What Are LPs’ Motives For Buying & Selling Today?

  • Moderator Pablo Caló, Partner, Park Hill Group
  • Panellists Michael Woolhouse, Managing Director, Head of Secondaries and Co-Investments, CPPIB
  • Cari Lodge, Managing Director, Head of Secondaries, Commonfund Capital
  • Carlo Pirzio Biroli, Managing Director, Global Head Secondary Opportunities Funds, DB Private Equity

16:30 17:00 (30 mins)

E Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

Operational Value Add: Examining The Different Models Being Deployed By GPs & Operating Partners

What Will The Next Generation Of Operational Improvement Involve?

  • Moderator Dante Leone, Managing Partner, CP-DL
  • Panellists Jan-Johan Kühl, Managing Partner, Polaris Equity
  • Carlos Lavilla, Managing Partner , Corpfin Capital
  • Marc Wallenstein, Partner, TWS Partners

17:00 17:30 (30 mins)

A Investor Outlook

Fund Restructuring & Succession

Why Is Fund Restructuring On The Increase And Is There A Correlation With Succession Issues At GP Level? Defining The Key Ingredients Of Successful Fund Restructuring & Striking A Balance Between Satisfied LP And Incentivised GP

  • Moderator Armando D'Amico, Managing Partner , Acanthus
  • Panellists Cem Meric, Partner, Private Equity, LGT Capital Partners
  • Alexandre Delos, Partner, Head of Buyout Investments, Access Capital Partners
  • Patrick Eisenchteter, Managing Partner, Motion Equity Partners
  • Louis Elson, Co-Founder & Managing Partner, Palamon Capital Partners

17:00 17:30 (30 mins)

B Mid Market Focus

Growing Fund Size: How Do You Define A Mid Market Fund Today In Terms Of Size?

Which Deals Offer Better Returns Through The Business Cycle & How Can GPs Maintain Their Success & Avoid Strategy Drift With Double The Assets?

  • Moderator Juan Luis Ramirez, Founding Partner, Portobello Capital
  • Panellists Alan MacKay, Founding Partner, GHO Capital Partners
  • Andrea Bonomi, Founder , Investindustrial
  • Nigel Hammond, Managing Partner, Vespa Capital

17:00 17:30 (30 mins)

D Update On Secondaries

Pricing & Deal Flow: How Are Intelligent Buyers Sourcing, Calculating & Justifying The Price Of Their Purchases In A Volatile Market?

Is The Growth Of The Market Sustainable & Where Will Future Deal Flow Come From?

  • Moderator Philippe Roesch, Managing Partner , RIAM Alternative Investments
  • Panellists Andre Aubert, Partner, LGT Capital Partners
  • Dr Christian Diller, Partner & Co-Founder, Montana Capital Partners
  • Oliver Gardey, Partner, Europe, Pomona Capital
  • David Atterbury, Managing director, HarbourVest Partners (UK) Ltd

17:00 17:30 (30 mins)

E Economic & Geopolitical Volatility & Effect On PE

New Opportunities For Distressed Investing: Special Situations & Distressed Opportunities

What Are The Predicted Underlying Drivers Of Distressed Debt In 2017 & Where Will The New Opportunities Be?

  • Moderator Dominic Slade, Managing Partner , Alchemy Partners
  • Panellists Jordon Kruse, Managing Director & Co-Portfolio Manager, Oaktree Capital Management
  • Andrés Rubio, Senior Partner, European Principal Finance Fund, Apollo Management
  • Barnaby Lyons, Managing Director, Head, Bain Capital Credit Asia
  • David Abrams, Senior Managing Director, Cerberus Capital

17:30 17:30 (0 mins)

Main agenda

End of Main Conference Day 1

17:40 19:30 (110 mins)

Main agenda

Evening Networking Cocktail Party

Hosted by: UBS Investment Bank

NB Entry Strictly Restricted To SuperReturn Conference Badge Holders Only