IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

David Rubenstein

Global geo-political and economic developments to watch in 2019-2020

The Carlyle Group

Feb 27
Show Filter
07:30 - 08:00

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
13:15 - 14:15
Info

Networking lunch break & delegate quickfire showcase

14:00 – 14:30 : Delegate quickfire showcase

  • Hosted By Gordon Hargraves - Partner, Private Advisors
More
Showing of Streams
15:10 - 15:55

Afternoon refreshments and networking break

More
Showing of Streams
18:00 - 18:05
End of Main Conference Day 1

End of Main Conference Day 1

More
18:05 - 20:00

Evening networking cocktail party

More
07:30 - 08:00 30 mins
Registration and welcome coffee
08:00 - 08:05 5 mins
Day 1 Plenary
Chair’s welcome address
  • Chair Kathleen Bacon - Managing Director, HarbourVest Partners
08:05 - 08:45 40 mins
Info
Day 1 Plenary
Macro economic overview: The turning of the tide?
  • Gillian Tett - US Managing Editor, Financial Times
  • What impact will rising interest rates have on the global economy? 
  • Is there a limited window of opportunity for private equity groups to have deals funded appropriately? 
  • Will a slowdown in China be a headwind for the rest of the world's economies? 
  • What are the economic consequences of Brexit?
08:45 - 09:10 25 mins
Day 1 Plenary
Keynote Address The broadening role of private capital in the economy
09:10 - 09:40 30 mins
Info
Day 1 Plenary
State of the union
  • Moderator Gillian Tett - US Managing Editor, Financial Times
  • Panellists Gabriel Caillaux - Managing Director and Head of EMEA, General Atlantic
  • Matthew Kabaker - Senior Managing Director, Global Co-Head of Private Equity, Centerbridge
  • Michael Arougheti - Director, Co-Founder & President, Ares Management LLC

The private equity industry still isn’t putting money to work as fast as it is coming in. This structural imbalance is its single biggest challenge, stemming from heavy competition for deals. How should private equity funds change the way they approach the market to turn this around? Geopolitical volatility & economic concerns are ever increasing.  So where are the best opportunities among the alternative asset classes to generate quality risk-adjusted returns?

09:40 - 10:05 25 mins
Info
Day 1 Plenary
Keynote interview
  • Interviewee Bruce Flatt - Chief Executive Officer, Brookfield Asset Management
  • Interviewer Jason Kelly - Executive Editor & New York Bureau Chief, Bloomberg
  • Should mega funds act more like large corporations? 
  • How can private equity increase its share of the global M&A market in terms of deal value and count?


09:45 - 10:25 40 mins
Info
Engaged Conversations
Macroeconomics and politics
  • Gillian Tett - US Managing Editor, Financial Times

Chatham House Rule applies

No press

10:05 - 10:30 25 mins
Day 1 Plenary
Morning coffee and networking break
10:30 - 11:00 30 mins
Day 1 Plenary
Fireside chat
  • Leon Black - Chairman, Chief Executive Officer and Director, Co-Founder, Apollo Global Management
  • Interviewed by David Rubenstein - Co-Founder & Co-Executive Chairman, The Carlyle Group
10:30 - 11:30 60 mins
Info
Engaged Conversations
Spotlight on regulation

Chatham House Rule applies
No press

11:00 - 11:30 30 mins
Info
Day 1 Plenary
Investor perspectives panel: innovation and transition - What will the LPs of the future look like?
  • Moderator Philipp Patschkowski - Principal, Neuberger Berman
  • Panellists Helen Steers - Partner, Head of European Investment Team , Pantheon
  • Simon Marc - Managing Director, Head of Private Equity, PSP Investments
  • Michael Lindauer - Managing Director, Global Co-Head of Private Equity, Allianz Capital Partners GmbH
  • Marc Roijakkers - Senior Fund Manager, Alternatives, Blue Sky Group

Examining the increasingly blurring lines between LPs and GPs:

  • How is the LP/GP relationship evolving?
  • How is the trend towards direct investing affecting this relationship?
  • How is the industry reacting to longer term investing in private equity?
11:30 - 11:55 25 mins
Info
Day 1 Plenary
Fireside chat

Succession at the big buyout shops

11:30 - 12:30 60 mins
Engaged Conversations
Gender and diversity - we must do more .....how?
  • Megan Lindhe - Principal, Private Equity Funds, CPPIB
11:55 - 12:20 25 mins
Info
Day 1 Plenary
Keynote interview
  • Joseph Baratta - Global Head of Private Equity, Blackstone
  • Interviewed by Henny Sender - Chief Correspondent, Financial Times

What evolves and what endures in our industry, current state of affairs and likely future direction

12:20 - 12:50 30 mins
Info
Day 1 Plenary
Innovation in the PE industry - inspiring transformative growth
  • Moderator Michael Halford - Partner and Head of Private Investment Funds for Europe and Asia, Goodwin Procter LLP
  • Panellists Robert Lucas - Managing Partner, CVC Capital Partners
  • Brian Conway - Chairman and Managing Partner, TA Associates
  • Stuart Gent - Managing Director & Co-Head of European Private Equity, Bain Capital Credit

How are funds still finding new ways to stay ahead of the competition? What is the next winning move in private equity and what does the future look like?

12:45 - 13:15 30 mins
Info
Engaged Conversations
LP only session

By invitation only

12:50 - 13:15 25 mins
Info
Day 1 Plenary
Keynote presentation

Operating performance: growing a company organically

Capturing returns by finding assets to add value in a high valuation environment

13:15 - 14:15 60 mins
Info
Networking lunch break & delegate quickfire showcase
  • Hosted By Gordon Hargraves - Partner, Private Advisors

14:00 – 14:30 : Delegate quickfire showcase

14:15 - 14:20 5 mins
Day 1 Plenary
Afternoon Chair
14:20 - 14:45 25 mins
Day 1 Plenary
Global geo-political and economic developments to watch in 2019-2020
  • David Rubenstein - Co-Founder & Co-Executive Chairman, The Carlyle Group
14:45 - 15:10 25 mins
Info
Day 1 Plenary
Keynote Interview
  • Interviewee Todd Sisitsky - Managing Partner, TPG Capital
  • Interviewer Devin Banerjee - Senior Editor, Financial Services, LinkedIn

Developing Differentiated Angles in a Competitive Market

15:10 - 15:55 45 mins
Afternoon refreshments and networking break
15:55 - 16:00 5 mins
Stream A: Mid Market Focus
Chair's opening remarks
15:55 - 16:00 5 mins
Stream B: Geo Focus
Chair's opening remarks
15:55 - 16:00 5 mins
Stream C: Update on Secondaries
Chair's opening remarks
15:55 - 16:00 5 mins
Stream D: Value-added Volatility & the PE Cycle
Chair's opening remarks
15:55 - 16:00 5 mins
Stream E: Investor Outlook
Chair's opening remarks
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Stream A: Mid Market Focus
How is the mid-market innovating in the current climate?
  • Moderator John Barber - Partner, Co-Head of Investor Services , Bridgepoint
  • Panellists Simon Turner - Managing Partner, Inflexion Private Equity
  • Reeve Waud - Founder and Managing Partner, Waud Capital Partners
  • Christopher Masek - CEO, IK Invest
  • Ralph Wyss - Partner & Chairman ( DACH Head), Gilde Buy Out Partners

Examining the effect of Brexit, record high levels of pricing, stiff competition and falling deal volume: 

  • How are mid market funds generating alpha?
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Stream B: Geo Focus
Getting emerging market investments right
  • Panellists Gregory Bowes - Co-Founder & Managing Principal, Albright Capital Management
  • Noor Sweid - General Partner, Global Ventures
  • How can investments in emerging markets be harnessed to provide optimal returns? 
  • To what extent do they offer an effective diversification tool, and how can firms successfully accrue new sources of returns in an increasingly challenging domestic market?
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Stream C: Update on Secondaries
Update on secondaries

An analysis of secondaries funds, deal flow, pricing

16:00 - 16:30 30 mins
Info
Stream D: Value-added Volatility & the PE Cycle
How will business structures change in a post-Brexit world?
  • Panellists Richard Combs - Head of Asia, Hanbury Strategy
  • Ed Eyerman - Managing Director, Head of European Leveraged Finance, Fitch Ratings
  • Cyril Demaria - Head of Private Markets, Wellershoff & Partners
  • How will new trade barriers affect  investments, what are the implications for regulation, deal flow, fundraising and fund domicile?
  • Can PE continue to deliver outperformance in a more complex post-Brexit world?
16:00 - 16:30 30 mins
Info
Stream E: Investor Outlook
Assessing the current LP mood
  • Moderator Ilona Brom - Managing Director , Wilshire Private Markets
  • Moderator Ilona Brom - Managing Director , Wilshire Private Markets
  • Panellists Al Kim - Director of Investments, Helmsley Charitable Trust
  • Bertrand Finet - Deputy Chief Executive Officer, FFP
  • Yolande van den Dungen - Portfolio Manager, Alternatives, SPF Beheer
  • What are LPs’ allocation plans for 2019? 
  • How can they overcome the challenges of accessing top quartile manageres who can select their LP base and limit their fund size? 
  • Should LPs be allocating to the asset class on the basis of past returns, making the assumption that these will continue?
16:30 - 17:00 30 mins
Info
Stream A: Mid Market Focus
What are the drivers of lower mid market outperformance?
  • Moderator Marc der Kinderen - Managing Partner, 747 Capital
  • Panellists Michael Falk - Managing Partner & Chairman, Comvest Partners
  • Sheryl Schwartz - Managing Director, Investments, Casptian Private Equity
  • Is the lower end of the mid-market less competitive? 
  • Are the risk and returns worthwhile? 
  • Who is doing sponsorless deals?
  •  What has driven recent strong exit activity and how sustainable is this?
16:30 - 17:00 30 mins
Info
Stream B: Geo Focus
LPs’ allocation to emerging markets
  • Panellists Christopher Zook - CIO & Chairman, CAZ Investments
  • Joshua Stern - Director, Private Investments , Robert Wood Johnson Foundation
  • Warren Tye - Investment Officer, Helmsley Charitable Trust
  • Alexander Klein - Senior Investment Manager, DEG

LPs on emerging markets: 

  • How do emerging markets fit into their portfolio construction strategy today? 
  • Which geos / sectors are most interesting, where are LPs planning to increase their commitments and why?
16:30 - 17:00 30 mins
Stream C: Update on Secondaries
Solo presentation
16:30 - 17:00 30 mins
Info
Stream D: Value-added Volatility & the PE Cycle
Operational expertise: Winners and losers for 2016-18 vintages

Which firms will stand out from the crowd and who really has the key solid management operational skills to grow a company organically?

16:30 - 17:00 30 mins
Info
Stream E: Investor Outlook
What are the biggest challenges for LPs in a world awash with capital?
  • Moderator Javier Espinoza - Private Capital Correspondent, Financial Times
  • Panellists Katja Salovaara - Senior Portfolio Manager, Private Equity, Ilmarinen
  • Michael Dymond - Senior Portfolio Manager, APG Asset Management
  • Joana Rocha Scaff - Managing Director, Head of Europe Private Equity, Neuberger Berman
  • Robert Coke - Head of Absolute Return & Buyout Investments, The Wellcome Trust
  • How are private markets viewed against other asset classes? 
  • How can LPs maintain discipline at a time when PE has consistently outperformed and it feels near the top of the cycle? 
  • What is keeping LPs awake at night?
17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream A: Mid Market Focus
What is the current LP appetite for mid market deals?
  • Moderator Jobst Klemme - Director, Abbott Capital Management
  • Panellists Andrew Weinberg - Founder & Managing Partner, Brightstar Capital Partners
  • What factors do LPs take into account during their selection process?  
  • What niche strategies are most appealing? 
  • What metrics do LPs use when evaluating performance? 
  • What can mid market GPs do to attract their interest?
17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream B: Geo Focus
Opportunities in Asia:

What sectors, opportunity sets, exit expectations and growth drivers present the best investment opportunities and why?

17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream C: Update on Secondaries
GP led secondaries fund restructurings – entering the mainstream?
  • Moderator Pål Ristvedt - Managing Director, Lexington Partners
  • Panellists Andre Aubert - Partner & Co-Head, PE Secondaries, LGT Capital Partners
  • Carlo Pirzio-birlo - Managing Partner & CEO, Glendower Capital
  • Holcombe Green - Managing Director, Lazard
  • Tristram Perkins - Co-Head of Secondary Private Equity & Managing Director, Neuberger Berman

Creating liquidity out of the GP-led transaction: 

  • How is this corner of the private equity market developing? 
  • How satisfactory as a solution are these transactions for investors with mature assets in ageing funds? 
  • Will this trend grow and what are the sticking points?
17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream D: Value-added Volatility & the PE Cycle
Distressed: investing in a mature credit cycle

Preparing for a downturn: When is the time to pivot to a distressed-for-control investing orientation? Examining return expectations given  current market volatility

17:00 - 17:30 30 mins
Info
Stream E: Investor Outlook
LP consolidation: the rise of the SuperFund
  • Panellists Edmund Truell - Executive Chairman, Pension Superfund
  • Christian Wiehenkamp - Chief Investment Officer, Perpetual Investors GmbH
  • Luke Webster - CEO, Pension SuperFund
  • Sweta Chattopadhyay - Director, bfinance
  • What are the benefits of a pooled future?
  • Anticipating the increasing sophistication of UK pension funds and family offices  as they consolidate: will this trend lead to a shift towards separate account mandates, and will the terms LP/GP even exist in 10 years’ time?
  • Removing legacy pension risk from PE investee company balance sheets
17:30 - 18:00 30 mins
Info
Stream A: Mid Market Focus
Succession planning In mid market private equity firms:

Best practices and pitfalls

17:30 - 18:00 30 mins
Info
Stream B: Geo Focus
Africa: where are the best investment opportunities in the current environment?
  • Where can outsized returns be found? 
  • How are global trends in commodity prices, interest rates and currency volatility affecting economies, where will the best returns be generated, and what does deal flow and competition look like?
17:30 - 18:00 30 mins
Info
Stream C: Update on Secondaries
Views on liquidity
  • Panellists David Wachter - Managing Director, W Capital Partners
  • Neal Costello - Managing Director, AlpInvest Partner
  • Oliver Gardey - Partner, Europe, Pomona Capital
  • Marco Wulff - Partner & Co-Founder, Montana Capital Partners
  • Matt Jones - Partner, Pantheon
  • Have secondaries delivered on their promise of shorter durations and higher returns? 
  • What do LPs think of the new GP methods for generating liquidity: how do they ensure they are getting a fair deal?
17:30 - 18:00 30 mins
Info
Stream D: Value-added Volatility & the PE Cycle
Special situations and turnarounds
  • Panellists Scott Graves - Partner, Head of Distressed, Co-Head of North American Private Equity and Portfolio Manager, Ares Management LLC
  • Cyril Tergiman - Partner, EQT Credit
  • Where do the best opportunities lie for 2019? 
  • What can exposure to special situation funds bring to an LP portfolio ?
  • What is the current LP appetite?
17:30 - 18:00 30 mins
Info
Stream E: Investor Outlook
LP/GP Debate
  • Moderator Merrick McKay - Head of Europe-Private Equity Private Markets, Aberdeen Standard Investments
  • Panellists David Hobson - Senior Vice President, GIC
  • Giovanni Davide Orsi - Senior Director, Head of Funds, Private Equity, PSP
  • Carl Nauckhoff - Senior Principal, Head of Investor Relations, Investindustrial
  • Christiian Marriott - Partner, Head of Investor Relations, Equistone Partners
  • What do GPs really think their latest funds will deliver in net performance to investors, and what will median European PE returns be?
  • What do LPs really think top quartile latest funds will deliver in net performance to investors, and what will median returns be?
  • Discuss the level of disconnect (heads in sand or deliberate avoiding the issue) and the potential impact of much lower returns

Closed door session

18:00 - 18:05 5 mins
End of Main Conference Day 1
18:05 - 20:00 115 mins
Evening networking cocktail party