IIR & IBC Finance is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Sudhir Sethi

India delivers exits

IDG Ventures India Advisors Pvt Ltd.

Ben Simpfendorfer

China’s Belt & Road Initiative: how China is changing the world’s commercial landscape

Silk Road Associates

08:30 - 09:00

Registration and welcome coffee

More
Showing of Streams
10:20 - 11:00

Morning coffee and networking break

More
Showing of Streams
16:10 - 16:25

Afternoon refreshments and networking break

More
Showing of Streams
17:40 - 19:10
Info

SuperReturn Asia Summit Day Drinks Reception

Aberdeen Street Social

35 Aberdeen St, Central, Hong Kong

Aberdeen Street Social is the third collaboration in Hong Kong between Michelin-star Chef Jason Atherton and entrepreneur Yenn Wong, founder of the JIA Group. It is set in a historic 1950’s two-storied building within PMQ, a landmark of Hong Kong’s creative ecology at SoHo in Central.

More
08:30 - 09:00 30 mins
Registration and welcome coffee
09:00 - 09:05 5 mins
Venture Capital Summit
Morning chairman's welcome address
  • Sudhir Sethi - Founder, Chairman, IDG Ventures India Advisors Pvt Ltd.
09:00 - 09:05 5 mins
Real Assets Summit
Chairperson's welcome address
  • Vishnu Amble - Investments, GreenGen Group LLC
09:00 - 09:05 5 mins
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Chairperson’s welcome address
  • Chair Ralph Money - Managing Director, Commonfund Capital, Inc.
09:05 - 09:40 35 mins
Info
Venture Capital Summit
From fundraising to returns, what has 2018 held for VC in Asia-Pacific and what can be expected from 2019?
  • Martin Haemmig - Adjunct Professor, CeTIM & GLORAD

The latest data for VC and technology investing across Asia-Pacific and how it compares globally 

09:05 - 09:40 35 mins
Info
Real Assets Summit
How are the real asset sub-sectors performing across the globe and in Asia-Pacific today?
  • Jie Xin Choo - Research Manager,Greater China, Preqin

The latest data for real estate, infrastructure, energy and natural resources investing.

09:05 - 09:40 35 mins
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Private investment insights
  • Judy Zhang - Managing Director, Cambridge Associates
09:40 - 10:20 40 mins
Info
Venture Capital Summit
Innovative Asia: the world’s hunting ground for new technologies?
  • Moderator Manish Kheterpal - Managing Partner, WaterBridge Ventures
  • Panellists Amit Anand - Managing Partner, Jungle Ventures Pte Ltd
  • Forest Lin - Managing Partner, Tencent Investment
  • Eric Wang - Managing Partner, GRC SinoGreen Fund
  • Joe Zhou - Founding Managing Partner, Keytone Ventures

Which technologies does Asia have a head start on? Given the difference in constraints, regulations and the use of data across the world, who are the leaders in sectors such as bio-tech, AI and machine learning? How and where does Asia offer the most fertile ground for innovation and how do the hubs in Asia compare with Silicon Valley?

09:40 - 10:20 40 mins
Info
Real Assets Summit
Where are LPs allocating capital within real assets?
  • Jie Gong - Partner, Pantheon

Which geographies and asset classes are generating attractive returns? How do LPs access investments and when and where are LPs going direct?

09:40 - 10:20 40 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
How to approach Asia-Pacific: LP perspectives
  • Moderator Weichou Su - Partner & Head of Asia, StepStone Group
  • Panellists Eric Marchand - Principal, Unigestion
  • Wen Tan - Co-head of Private Equity Asia Pacific, Aberdeen Standard Investments
  • PV Wang - Senior Advisor, 开元国创资本管理有限公司 (KYGC)

How should LPs approach the Asia-Pacific region? What are the merits of building a concentrated portfolio versus one that is more diversified and made up of smaller tickets? Are regional funds and fund of funds the most logical first step? Can different approaches be combined and how might an LP change their approach as they become more comfortable with the market?

10:20 - 11:00 40 mins
Morning coffee and networking break
11:00 - 11:30 30 mins
Venture Capital Summit
India delivers exits
  • Sudhir Sethi - Founder, Chairman, IDG Ventures India Advisors Pvt Ltd.
11:00 - 11:35 35 mins
Info
Real Assets Summit
Value creation in real assets
  • Moderator Vishnu Amble - Investments, GreenGen Group LLC
  • Panellists Jason Chang - Co-Founder and CEO, EMR Capital
  • Anthony Liu - New Ventures Lead, Swire Properties
  • Ed Walters - General Partner, Tamarisc Ventures

How is technology being utilised to drive value within real assets? Hoes does implementing ESG impact the commercial returns? How does this vary across the sub-asset classes within real assets?

11:00 - 11:40 40 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
First and second time funds: getting off the ground
  • Moderator Wendy Zhu - Managing Director, AlpInvest Partners Limited
  • Panellists Pamela Fung - Executive Director, Morgan Stanley Alternative Investment Partners
  • Ralph Keitel - Regional Lead East Asia, PE Funds, IFC

How do you get started when you’re raising your very first and then your first institutional fund? From structures, to fee breaks and separate purpose vehicles what are the pitfalls to watch out for and what preparation is critical? How do LPs view first time fund managers, track records and spin-out funds?

11:30 - 12:00 30 mins
Info
Venture Capital Summit
The depth and breadth of funding: understanding the landscape
  • Chair Manish Kheterpal - Managing Partner, WaterBridge Ventures
  • Discussion leader Melvin Chen - Head of International, Latch

How broad is the pool of investors looking at venture funding? From angel investors and family offices to crowd funding platforms and corporate venture funds how do these different groups fit into the ecosystem and compete or work with the more traditional VC models?

11:35 - 12:10 35 mins
Info
Real Assets Summit
Outlook for energy and renewables: where are the opportunities?
  • Chair Ee Fai Kam - Head of Asian Operations, Preqin

How healthy are the demand and supply dynamics and what is the outlook for global energy demand? How do LPs access the best opportunities in energy and renewables investing?  And what is the impact of regulatory changes and the transition to a lower carbon system?

11:40 - 12:15 35 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Co-investment extended session: LP appetite for co-investment
  • Moderator Edwin Chan - Managing Director, Probitas Partners
  • Panellists Brett Hickey - Founder & CEO, Star Mountain Capital
  • Suneel Kaji - Director – Emerging Markets, UTIMCO
  • Maninder Saluja - Partner, Quilvest Group
  • Kelvin Yap - Managing Director, HarbourVest Partners

How is co-investment defined and are deals requiring co-investment necessarily higher risk because they are outside the strike zone of GPs – or has co-investment evolved beyond this and are LPs now less sceptical? What is the impact of compressed co-investment timelines and how many LPs can really execute? How will LPs react when the going gets tough and co-investment portfolio companies start to get into financial difficulties?


12:00 - 12:40 40 mins
Info
Venture Capital Summit
ICOs as the next wave of disruption
  • Jinesh Patel - Partner, Dymon Asia Ventures
  • Paul Veradittakit - Partner, Pantera Capital

What does the rise of ICOs mean for LPs, VCs and the venture model? What are the pros and cons of looking to ICOs as an alternative or in addition to traditional venture funding? How is the regulatory climate around ICOs developing across the region and the rest of the world?

12:10 - 12:50 40 mins
Real Assets Summit
China’s Belt & Road Initiative: how China is changing the world’s commercial landscape
  • Ben Simpfendorfer - Founder & CEO, Silk Road Associates
12:15 - 12:50 35 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Co-investment extended session: GP appetite for co-investment
  • Chair Edwin Chan - Managing Director, Probitas Partners
  • Discussion leader Haide Lui - Head of Investor Relations, Ascendent Capital Partners

How do GPs respond to growing co-investment interest? How much correlation should there be between capital committed to the fund and co-investment capital and what is the impact on the LPs that aren’t co-investing?

12:40 - 14:25 105 mins
Info
Venture Capital Summit
Lunch and networking break + LP-only lunch

Lunch break offering networking for all Summit attendees.  

+

LP-only lunch

This exclusive lunch is for LPs to network with their peers. Open to 25 pre-registered DFIs, Endowments, Foundations, Insurance Companies, Pension Funds, Single Family Offices and Sovereign Wealth Funds, subject to qualification. To register please contact Chloe Elliott at chloe.elliott@knect365.com

12:50 - 14:20 90 mins
Info
Real Assets Summit
Lunch and networking break + LP-only lunch

Lunch break offering networking for all Summit attendees.  

+

LP-only lunch

This exclusive lunch is for LPs to network with their peers. Open to 25 pre-registered DFIs, Endowments, Foundations, Insurance Companies, Pension Funds, Single Family Offices and Sovereign Wealth Funds, subject to qualification. To register please contact Chloe Elliott at chloe.elliott@knect365.com.

12:50 - 14:20 90 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Lunch and networking break + LP-only lunch

Lunch break offering networking for all Summit attendees.  

+

LP-only lunch

This exclusive lunch is for LPs to network with their peers. Open to 25 pre-registered DFIs, Endowments, Foundations, Insurance Companies, Pension Funds, Single Family Offices and Sovereign Wealth Funds, subject to qualification. To register please contact Chloe Elliott at chloe.elliott@knect365.com.

14:20 - 14:50 30 mins
Info
Real Assets Summit
Real estate: how can specialist strategies address unmet macro needs in Asia?
  • Chair Heinz Blennemann - Principal, Blennemann Family Investments
  • Discussion leaders Sharad Gohil - Managing Director, IndoSpace Capital Advisors
  • James Goulding - Managing Partner, LimeTree Capital Partners

How can specialist strategies leverage both Asian-consumer macro-trends and operational playbooks? An in-depth comparison of three unique strategies: parking garages in China, industrial logistics parks in India, and industrial logistics assets in Indonesia.

14:20 - 14:50 30 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Off the record: fundraising mistakes and fundraising fame
  • Chair Gail Guerin - Founder, The Guerin Group
  • Discussion leader Teck Loon Goh - Head of Investor Relations, GGV Capital

What makes a fund marketable to LPs? What are some of the common errors made and what are some of the keys to achieving an outstanding fundraise? 

Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

14:25 - 14:30 5 mins
Venture Capital Summit
Afternoon chairperson's welcome address
  • Chair Martin Haemmig - Adjunct Professor, CeTIM & GLORAD
14:30 - 15:10 40 mins
Info
Venture Capital Summit
Off the record: how are the markets evolving in China, India and Southeast Asia?
  • Chair Ee Fai Kam - Head of Asian Operations, Preqin
  • Discussion leaders James Lee - Managing Director, Vertex Growth Fund
  • Deepak Shahdadpuri - Founder and Managing Director, DSG Consumer Partners
  • Shuyin Tang - Partner, Patamar Capital

Are comparisons to China and India justified or is the market in Southeast Asia unlike either? How do LPs view these regions in comparison to each other and other venture markets that they’ve invested in?

Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

14:50 - 15:20 30 mins
Info
Real Assets Summit
Infrastructure deep dive: what, where and why?
  • Chair John Crocker - Alternative Investment Executive, Matinicus LLC
  • Discussion Leaders Neil Brown - Partner, Head of Investor Development Group, Actis

What are the best assets to invest in and where? How do the developed and emerging economies compare? And which strategies really generate returns?

14:50 - 15:20 30 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Off the record: challenges in due diligence and what to do when things go wrong
  • Chair Erik Lassila - Managing Partner, Peakview Capital
  • Discussion leader Iris Zhao - Managing Director, GCM Grosvenor

How can LPs effectively perform due diligence on Asian managers from further afield? Given the breadth of quality and geographic diversity how does this process vary? Do LPs have the ability to change arrangements in the event of a GP not acting in the right way? 

Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

15:10 - 16:10 60 mins
Info
Venture Capital Summit
How to invest in AI, blockchain and digital health across Asia-Pacific
  • Chair Jay Eum - Co-Founder & Managing Director, TransLink Capital
  • Discussion leaders Danny Yeung - CEO, Prenetics
  • Ronald Weissman - Chairman, Software SIG, Band of Angels

How do investors commercially benefit from these opportunities and how do you make money at the current juncture? How can LPs identify the managers that can generate attractive returns from these emerging sectors?

15:20 - 16:00 40 mins
Info
Real Assets Summit
Off the record: the risks in real assets investing in Asia
  • Discussion leaders Paul Heffner - CEO, Adamas Asset Management
  • Barry Lau - CIO, Adamas Asset Management

To hedge or not to hedge: how damaging are currency losses to net returns and to what extent can this be mitigated through a well-defined hedging strategy?

Foreign jurisdictions: how do you access collateral overseas? And how do managers overcome challenges associated with regulations and ESG considerations?


Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

15:20 - 16:00 40 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Off the record: breaking the LP/GP model: how will it evolve?
  • Chair Judy Zhang - Managing Director, Cambridge Associates
  • Discussion leaders Hemal Mirani - Managing Director, HarbourVest Partners (Asia) Ltd.
  • Wendy Zhu - Managing Director, AlpInvest Partners Limited

Can LPs achieve a more integrated relationship with their GPs as an alternative to disintermediation? How can LPs and GPs work together to achieve transparency, alignment of interests and long term development? Who is the real asset owner and what needs to change so that LPs are no longer considered as passive investors but more as active partners? 

Closed door session run under the Chatham House Rule. No press. No late admittance.  

16:10 - 16:25 15 mins
Afternoon refreshments and networking break
16:25 - 17:10 45 mins
Info
Venture Capital Summit
Champagne roundtable discussions
  • Chair Ralph Money - Managing Director, Commonfund Capital, Inc.
  • 1. Xiao Li - Director & Head of Single Family Offices, Gopher Asset Management
  • 2. Jinesh Patel - Partner, Dymon Asia Ventures
  • 3. Ben Simpfendorfer - Founder & CEO, Silk Road Associates
  • 4. Kelvin Yap - Managing Director, HarbourVest Partners
  • 5. Gregor Kreuzer - CPO & Co-Founder, qashqade AG

Informal hosted roundtables featuring 2 topics for each Summit Day.

Each table will run for 30 minutes. For the remaining 15 minutes the session Chair will ask each host to summarise the key takeaways from the roundtable discussion. 

1. Venture Capital Summit – LP sentiment for VC in Asia-Pacific: is the appetite increasing?

2. Venture Capital Summit – ICOs: competition or collaboration?

3. Real Assets Summit – China’s Belt & Road: implications for Asia and the global economy

4. LP/GP Relations & Fundraising Summit – Disintermediation: what’s the end game?

5.  LP/GP Relations & Fundraising Summit – LPA terms: How can GPs increase efficiency, creativity and mutual understanding among the parties without sacrificing flexibility?

16:25 - 17:10 45 mins
Info
Real Assets Summit
Champagne roundtable discussions
  • Chair Ralph Money - Managing Director, Commonfund Capital, Inc.
  • 2. Jinesh Patel - Partner, Dymon Asia Ventures
  • 3. Ben Simpfendorfer - Founder & CEO, Silk Road Associates
  • 4. Kelvin Yap - Managing Director, HarbourVest Partners
  • 5. Gregor Kreuzer - CPO & Co-Founder, qashqade AG
  • 1. Xiao Li - Director & Head of Single Family Offices, Gopher Asset Management

Informal hosted roundtables featuring 2 topics for each Summit Day.

Each table will run for 30 minutes. For the remaining 15 minutes the session Chair will ask each host to summarise the key takeaways from the roundtable discussion. 

1. Venture Capital Summit – LP sentiment for VC in Asia-Pacific: is the appetite increasing?

2. Venture Capital Summit – ICOs: competition or collaboration?

3. Real Assets Summit – China’s Belt & Road: implications for Asia and the global economy

4. LP/GP Relations & Fundraising Summit – Disintermediation: what’s the end game?

5.  LP/GP Relations & Fundraising Summit – LPA terms: How can GPs increase efficiency, creativity and mutual understanding among the parties without sacrificing flexibility?

16:25 - 17:10 45 mins
Info
LP/GP Relations & Fundraising Summit
Champagne roundtable discussions
  • Chair Ralph Money - Managing Director, Commonfund Capital, Inc.
  • 1. Xiao Li - Director & Head of Single Family Offices, Gopher Asset Management
  • 2. Jinesh Patel - Partner, Dymon Asia Ventures
  • 3. Ben Simpfendorfer - Founder & CEO, Silk Road Associates
  • 4. Kelvin Yap - Managing Director, HarbourVest Partners
  • 5. Gregor Kreuzer - CPO & Co-Founder, qashqade AG

Informal hosted roundtables featuring 2 topics for each Summit Day.

Each table will run for 30 minutes. For the remaining 15 minutes the session Chair will ask each host to summarise the key takeaways from the roundtable discussion. 

1. Venture Capital Summit – LP sentiment for VC in Asia-Pacific: is the appetite increasing?

2. Venture Capital Summit – ICOs: competition or collaboration?

3. Real Assets Summit – China’s Belt & Road: implications for Asia and the global economy

4. LP/GP Relations & Fundraising Summit – Disintermediation: what’s the end game?

5.  LP/GP Relations & Fundraising Summit – LPA terms: How can GPs increase efficiency, creativity and mutual understanding among the parties without sacrificing flexibility?

17:10 - 17:15 5 mins
Venture Capital Summit
End of Venture Capital & Technology Summit
17:10 - 17:15 5 mins
Real Assets Summit
End of Real Assets Summit
17:10 - 17:15 5 mins
LP/GP Relations & Fundraising Summit
End of LP/GP Relations & Fundraising Summit
17:40 - 19:10 90 mins
Info
SuperReturn Asia Summit Day Drinks Reception

Aberdeen Street Social

35 Aberdeen St, Central, Hong Kong

Aberdeen Street Social is the third collaboration in Hong Kong between Michelin-star Chef Jason Atherton and entrepreneur Yenn Wong, founder of the JIA Group. It is set in a historic 1950’s two-storied building within PMQ, a landmark of Hong Kong’s creative ecology at SoHo in Central.